- Konu Sahibi yavuZeynep
-
1. ve 2. resimlerde gördüğünüz hatun (G.actaeon) daha yetişkin olmadı şu an (bacaklar hariç) gövde boyu 5,5 cm. yetişkin olduğunda ise gövde boyu 10 cm. olacak,yani bacaklarla beraber 25 cm. civarı :) Evet onları korkutmak hiç iyi olmaz,gayet yavaş ve sakin davranılmalı.
Cinsiyet tespiti başlı başına bi uzmanlık alanı diyebilirim,hayvanın alt kısmına bakarak anlıyoruz,dişi ve erkeğin şekilleri farklı oluyor.Bir yolu da şudur;örümcekler kabuk atarak büyürler,bildiğiniz kıyafet değiştirme :) Her kabuğun içinden daha da büyümüş olarak çıkar ve attığı kabuğa bakarak döl kesesi vs. görülerek cinsiyet belirlenebilir.
Sevgili hamamböceğinin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyoruz
Ben de tüm hayvanları çok seviyorum,evdeki böcekleri öldüren insanlar vardır,ben hiç kıyamamOnlar da bir can sonuçta ve korkmadan onları incelediğinizde ne kadar tatlı olduklarını anlıyorsunuz.Yaklaşık 10 gündür evde bir karafatmamız var,kardeşimin onu gördüğünde beti benzi sararıyor kendisinin böcek fobisi var fakat ben şimdiye dek öldürülmesine mani oldum.Kapıyı pencereyi açıp gitmesini bekliyoruz fakat gitmiyor da
Ben de en sonunda tuttum fotoğraflarını çektim.Normalde çok hızlı kaçan karafatma benden zarar gelmeyeceğini anlayınca ayağımın dibinde durup bana pozlar verdi boy boy
Demin kendisini banyo terliğinin üzerinde gördüm,yarın fotoğraflarını KK'da paylaşmayı düşünüyorum izin verir misin,telif hakkı falan istemezsin değil mi dedim,paylaşabilirsin anlamında usul usul antenlerini salladı kerata
Allah'ım ne güzel şeyler yaratıyor ya :26:
Uzun süredir foruma giriş yapmamıştım,baya bi cevap yazılmış :) Bu arada hamamböceği fotoğrafları çok hoştu :) Örümceklerimi beslemek için ayrıyeten hem hamamböceği hem de un kurdu besliyorum;ama benimkiler Arjantin hamamböceği (Blaptica dubia) yani heryerde gördüğümüz bilinen (bu fotodaki gibi) hamamböceklerinin 2-3 katı büyüklüğündeler.
Görüşmeyeli örümceklerimde çok fazla bi değişiklik yok,sadece ilk koyduğum fotoğraftaki kızım Antalya'ya çiftleşmeye gitti,umarım başarılı olup bana yavrularıyla geri dönecek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?