Kalabalığız biz,örümceklerim ve ben...

Yem problemi oluyor bazen evet,bu yüzden hamamböceği ya da un kurdu gibi yemleri toptan alıp beslemek hatta üretmek zorundayım.Ayrıca şimdiden sonra daha fazla ihtiyacım olacak çünkü dün ailemize farklı cinslerde 10 adet tarantula daha katıldı.Evin 1 odası resmen onlara ait oldu.İyi ki geldiler,hoşgeldiler.

Orumcek sevdam cocuklugumdan beri var :)
Yeni gelen kizlarimdan 2 tanesinin fotografi...

Grammostola alticeps

Pamphobeteus fortis

Asil hayvanlar yaa... Birkaç sene önce ben de istiyordum... Aslında yılan ve timsah istiyorum ama yılana canlı fare veriyordu pet shop sahibi ben fareye asla kıyamam diye vazgeçtim, timsah için de baya büyüyor dedi baktım bakımı da baya zor vazgeçtim...

her resme merakla baktım bende tüm böceklerden korkarım nerdeyse ama çok güzeller gerçekten , mesleğiniz ne acaba çok ilginç bi insansınız

Ben fare korkumu hamsterlarim sayesinde yendim. ik geldiklerinde tutamıyodum ama 1 ay sonra bıyıklarını çeke çeke öpüyodum onları. Örümceklerden ve böceklerden çok korkuyorum. evden çalıştığım için cam kenarıona ağ ören bi örümcek vardı onu izliyodum. ağını örmesini falan. hergün düzenli olarak ağını yeniden örüyodu. ve böyle minicik bişeydi. yağmur yağdı. tekrar düzeltti ağını falan. O kadar mükemmel hayvanlar ki Allah nasıl yaratmış nasıl bi zeka vermiş. o ağı öyle örüyo. senin tosuncuklar eminim çok daha dev ağlar örerler. ama evimden uzak olsunlar yareppim çok korkunçlar ama ya

şaka gibi yaaa:18::18::18:
son resimlere bakamadım bile. resmen gözlerimi sıkı sıkı kapattım birden görünce.:104::104:

simdi bastıgım yere korkuyla basarım her an düsünerek :18::18:
nasıl yasadıgınnızı cok merak ettim onlarla. ne bileyim kork muyor musunuz odadan cıkıverip üzerinize gelir diye soylerken bile titriyorum irkilıyorum yaaa

cok farklı bir kişiliksiniz

Kusura bakmayın biraz geç cevaplıyorum,bu aralar online olamadım pek.
Öncelikle sevgili "Mikerinos" eğer tarantula beslemeyi düşünürsen yardımcı olabilirim Evet yılanların ve timsahların bakımı zordur.Yılanı çok küçüklükten alıştırmanız gerekir ölü yem yemeye,bu da her zaman mümkün olmayabilir.Tarantulaların bakımı daha kolaydır ancak onlar da canlı yem yerler,yani illa ki ya canlı kurt ya da canlı hamamböceği kullanmak zorundasınız.Eğer bu hayvanlarla ilgili bi probleminiz yoksa rahatlıkla tarantula besleyebilirsiniz.Böyle bir düşünceniz varsa özel mesajla bana ulaşabilirsiniz.
Mesleğimi sormuşsunuz;çok farklı okullar okumama rağmen şu an babamla birlikte esnaflık yapıyorum,kuyumculuk ve gümüş üzerine...Bu arada tekrar öğrenciyim;Sanat Tarihi,Halkla İlişkiler bölümlerinden sonra şimdi de Tarih bölümüne başladım.Değişik bi kişiliğim vardır evet,sanırım bu da küçüklükten beri erkek gibi yetişmemden kaynaklanıyor.Genelde kadınların meşguliyeti olan mutfak meseleleri veya evle ilgili herhangi birşey asla ilgimi çekmez.Bunlardan ziyade futbol maçları,otomobiller,tamirat gibi konulara daha yatkınım :)

Bu arada yine foto eklemek istiyorum :)
Beslenme sırasında biraz gezintiye çıkan kızım Hera (Grammostola actaeon)

evde serbest mi bırakıyosunuz hayvancıklarınızı

Tüylerim diken diken oldu kalbim sıkıştı fotoları hızla geçtim baktığım söylenemez.. Şok oldum yaa benim de fobim var gördüğüm zaman kaçarım figürüne bile tahammül edemem.. Çok ilginç geldiniz bana nasıl bi hayvan sevgisidir şaşırdım doğrusu, benim muhabbet kuşum var bide japon balığı almayı düşünüyorum gerisi benden uzak dursun çok uzak

oooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
örümceklerin resimlerine zor baktım ya bakarken yüz kaslarım gerildi
hamaböceğine tahammülüm yoktur bakamam bile ve rüyalarıma girer kafayı yerim korkmuyorum ama tiksniyorum yaaa
görmeye tahammülüm yok kabus
offf ve sayfaları gecerken aşağı inerken pattt resimler var ya vücudumdaki bütün tüyler ve kaslar irkildi hamamböcğinden
arkadaş delimisinz ya
bende asla öldürmem hiç bi hayvanı sivrisineği bile öldürttürmem
valla mahfoldum şu an

Hayir tabiki evde serbest dolasmiyorlar,hatta kilitli kaplarda duruyor hepsi;ama beslenme veya temizlik sirasinda boyle arada bir dolasmaya cikabiliyorlar ben de onlarin her halini fotograflamaya calisiyorum :)
Fobi konusunda kimseye bisey diyemem,cunku bir zamanlar benim de bazi hayvanlara fobilerim vardi,o duyguyu cok iyi bilirim.Deliligime gelince,sanirim oyleyim :) Bunlar tamamen zevk meselesi,sizin bakamadiginiz seyleri ben sevmeye doyamiyorum.Canli yem verme konusunda ise;bu hayvanlar hareket etmeyen seyleri farkedemiyorlar bile,bu yuzden canli yemle beslemek zorundayim,bu durum dogada da boyle,ben de bu sartlari sunmak zorundayim.

daha okurken tüylerim tik tikk oldu kusura bakma yanide im-kan-sız yani aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vallah kötü oldumm

Keşke bu konuyu eşim evdeyken okusaydım..şimdi yatmaya nasıl gitçem onu düşünüyorum..
Gerçi sevimli(!) arkadaşlarınıza bakarken fazla irkilmedim...hamam böcekleri daha tiksinç bence..
Sizin çok hoşunuza gitmicek ama babam Brezilyadan ablama cam içinde ölü tarantula getirmişti..hala kütüphanesinde süs olarak durur..ama ben ona bile elimi süremiyom..canlanır diye..
ilginç bi kişilik olduğunuza da katılıyorum..
Normalde hayvanları çok severim..evime girmediği sürece böcekleri de öldürmem..karıncalara basmamak için yolumu değiştiririm..Ama tarantula yaa bildiğin tarantula:18: sizin komşunuz olsam uyuyamazdım..

Eğer bir gün onları daha yakından tanımaya çalışırsanız,sanıldığı kadar zararlı hayvanlar olmadığını görürsünüz :) Ama tabi bu da önemli bi aşamadır,bunu yapabilen olursa da tebrik ederim

Yok biz almayalım mümkünse biz senı tebrik ederim bunların Iğğğğ Görüüşü bile Mahvetti ebn aklımdan çıkmıyyyyyyyyyy:18::18::18::18::18::18:

resimlere bakan herkesi tebrik ediyorum ben resimlere bile bakamıyorum

hatta birine yanlıslıkla baktım...bilgisayarın köşesinde duruyordu
kendi bilgisayarıma bile cekinerek bakıyorum suan

asla tuhafsınız demem diyememde
zevkler renkler o sizin tercihiniz
ama bana uzak olsunlar lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…