merhaba;
mesajımı okuyan herkesin yardımını istiyorum. bir yıllık evliyim eşimle aram gayet iyi ama ailesiyle iletişim kuramıyorum çünkü doğulular ve benim yanımda türkçe bilmelerine rağmen asla Türkçe konuşmuyorlar.yaşlılar bilmiyor onları anlıyorum herkes hangi dili istiyorsa onu konuşsun ama en azından ben yanlarında iken biraz türkçe konuşsunlar istiyorum yada en azından birileri bana çevirsin. apartmanda eltim, kaynanam ve ben birlikte oturuyoruz ilk başlarda sık sık ikisine de inerdim hatta ücretli öğretmenlik yapıyordum okul dönüşü anne işin var mı yardım edeyim mi diye sorardım, okuldan döner işimi yemeğimi yapar eşim gelene kadar inerdim. artık hamileyim evdeyim sürekli ne zaman aşağı insen eltim kaynanam birbirleri arasında konuşuyor, biz misafirliğe gidiyoruz yine öyle, anneme misafir geliyor yine öyle. bide hala kürtçe öğrenemedin mi biz konuşuyoruz o öyle bakıyor yazık diye konuşmaları beni deli ediyor.bende aşağı çok nadiren inmeye başladım çünkü anneme iniyorum hep eltimde. bana binde bir gelir bu durum beni çok üzüyor.aşağı nadiren iniyorm diye sanki annem rahatsız ama inanın artık dayanamıyorum. birileri gelir yada biz gideriz anlamadığım halde aman darılmasınlar diye sıkılmamaya çalışmak hep güleryüz göstermek beni iyice bunalttı. aralarında kulaktan kulağa konuşup gülüşmeleri sanki kürtçe anlıyorum da bide kulaktan kulağa konuşuyorlar arada eşimin benim adımız geçiyor hala ne çeviriyorlar ne türkçe ifade ediyorlar artık çok bunaldım. kalabalıkta yanlız kaldım ailem uzak 3 saat yol artık eskisi gibi gidemiyorum babam hasta annem onu bırakıp gelemiyor. annem görümcesinin gelini hasta oldu arıyor hal hatır soruyor ben 3 gündür ağır grip oldum bir halimi hatırımı sormadı.apartman aile apartmanı olunca komşulukda mümkün olmuyor kimseyle tanışma imkanı olmuyor.eltim temizlik yapacağı yada dizi izleyeceği zaman yaramaz oğlunu hep bana gönderiyor ama ben temizlik yaparken ki temizlik yaptığımı bildiği halde çocuğu yine bana yolluyor kıyamıyorum bazen kızıyorum çocğa ama çok tatlı hem oda olmasa tamamen evde kafayı yiyeceğim. hiç bu kadar tek kalmamıştım o yüzden bu durum çok canımı sıkıyor arkadaş eş dostla çay sohbeti yapıp vakit geçirmeyi çok özledim.bakıyorum onlar sürekli birlikte ben kendimi dışlanmış hissediyorum. misafirlikte sürekli kendi aralarında gitsen olmuyor gitmesen olmuyor yada anneme misafir geliyor insen olmuyor inmesen olmuyor ama kemdimi fazlalık gibi hissediyorum aralarında ne olur yardım edin uzun ve karışık oldu hakkınızı helal edin.