Çocuk Hastalıkları Kalça çıkıklığı yardım kızlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Eslemmm111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
798
91
13
36
Mrb kızlar
Benim bebeğim 6 buçuk aylık 15 gün önce fıtık ameliyatı oldu
Şimdi ise ayağında iç tarafında şişlik oldu bugün cerrahımıza gittik kalça çıkıklığı var dedi
1. Ay kontrolünde çıkmamıştı dedim
Bazı çocuklarda hemen belli olmuyor dedi
Ortopediye gönderdi gittik
Bacakları aynı değil var gibi dedi
Olsa da yeni ameliyat olduğu için müdahale edemeyiz 15 gün sonra gel dedi
Bu şekilde bebeğinde kalça çıkıklığı olan arkadaşlar var mı acaba
Nasıl bi tedavi yöntemi uygulanıyor
Nasıl atlattınız

Benim başıma gelmedi. Ama tanıdğıma öyle demişti. Zaten kalça çıkığına ne yapabilirsinki başka?
İşte bende bilmiyorum doktorda net bişe demedi internette ameliyat filan yazıyo ama inş yoktur öyle bişe

Benim ablqmdada olmuş bebekken o zaman almanyada idi ailem bez bağlamışlar simdi hic sorun yok ne bacağında nede bacak uzunluğunda çok geçmiş olsun iyi arastrin

Benim kızımda da vardı 2 bezi üst üste bağlayarak normale döndü. Korkulacak bişey değil düzeliyoryor geçmiş olsun

2 bez filan baglama hic bir ise yaramaz,kalca cikikliginin durumuna gore bandaja alinabilir ya da atele alinabilir ileri vakalarda ameliyat bile edilebilir ve 1 yastan evvel tedavi edilen vakalarin duzelme sansi cok cok yuksek

Sana tavsiyem cok iyi bir cocuk ortopedisti bulup tedaviye baslaman..cok cok gecmis olsun

Çok önemli bir konu bu . İnternet ortamında çok bilmisler fazla oluyor. Sakın kimsenin dediğini yapma doktoru dinle.

Benim yakın bi akrabamın kızında vardı kalça çıklığı sana tek tavsiyem iyi bir doktor seç ve tedavıyı bitirene kadar başka doktora gitme!
Benım akrabam önce 'özel' bi hastaneye götürdü bebek 6 aylıktı bebegı elle oturtduk dediler ve 3ay alcıya aldılar hazırandan öylüle kadar bel altı komple alcıydı sonra alcıdan cıktı başka doktora götürdüler o ameliyat dedi ve ameliyat etti tekrar 3 ay alcıda kaldı sonra onunda tedavı şeklini beğenmediler bi profosöre götürdüler bunca işlemi niye yaptırdınız dedi bi ameliyatta o yaptı 3ay tekrar alcıda kaldı ve sonuç şuan pilatın var ve bir ayagı uzun biri kısa olduğu için topalıyor platinleri 1 sene sonra çıkarcaklar

Aynen katılıyorum arkadasa. Derecesine ve tedaviye cevap vermesine göre yöntem belirleniyor. İyi bir Ortopedist bulun. Herhangi bir isme ulasamazsaniz da eğitim araştırma hastanesine götürün.

Malesef bebeğin çift bez bağlama sürecini geçmiş,yani 6 aylık bebeğin kalça çıkığı çift bezle düzelmez,o ilk iki ay uygulanıyor...yüksek ihtimal alçıya alınacak bebeğin

benim kızımda var. ilk 3 ay alcida kaldi. şimdi aparat var. insallah 3 hafta sonra tamamen çıkarsa toplam 6 ay tedavi gormus olacak. eger duzelmemisse 1 yasini gectigi icin ameliyat olacak

Benim oglumda 6 aylikken farkedildi. Rontgenle derecesine falan bakacaklar. eger ileri derecede ise alciya kadar varabiliyor tedavisi. Benim oglumda once cift bez bagladim sonra ortasinda demir olan bacaklari pergel gibi acik tutan ayakkabi giydirdim. 6 ay bu sekilde surdu. simdi ucbucuk yasinda yuruyor ve tamamamen duzeldi cok sukur. Sakin ihmal etmeyin iyi bir doktor bulun. Rontgen cektirmedilerse belki de yoktur.

Çok teşekkür ederim yeni ameliyat geçirdik inşallah kolay atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…