kızlar biz dün 2. ultrasonumuzu çektirdik...çok şükür açılar istenilen değerlere ulaştı...çift bezle düzelttik yani olayı..yalnız bizim tanı kalça çıkığı değil, kalça eklem açılarında gelişim geriliği idi...
Güler canım keşke isteseydin sor bakalım dr.a gerçi kız bebeklerde daha çok oluyor sorun ama ne olur ne olmazkızlar bişi sorcucam bebişim 3 aylık oldu 10 gün sonra 4. kez doktorakontrolumüz var ve doktor ne usg nede röntgen istedi korktum şimdi benim mi istemem gerekiyo doktordan yaptırmak için korktum şimdi geç kalmadım dimi ben
canım senin teşhis tam olarak ne zaman kondu? biz aletimizi 3. hafta kullanmaya başladık ama bizimki sizinkinden değil pavlik bandajı diye bir alet kayışlardan oluşuyor.cırt cırtlı. madem damarlarda sorun oluyormuş bizim dr neden 3. haftada başladı tedaviye ben anlayamadım valla tam tersine teşhis ne kadar erken konursa o kadar iyi diyorlar ama damarlarda sorun olur deyip tedaviye başlamıyorlar. 3. ayda kemikler sertleşmeye başlıyor diye 3. aydan öncesi önemli diyorlar herkez bişi diyor kafam allak bullak bizde haziran ayı sonunda kontrole gidicez en son 1 ay önce gitmiştik gelişme var demişti doktorumuz. allah hepimizin bebişlerini sağlığına kavuşturur inşallah...Bildiğiniz gibi dün dr.daydık.Ben tabii büyük umutlarla gittim çünkü ilk kontrol ve usg sonucuna göre önemli birşey olmadığını çift bezle öenüne geçebileceğimizi söylemişti dr. İlk önce rontgeni çektirdik ordan ort.dr.una gittik .
Sonuç gelişim geriliği devam ediyor dr.un söyledğine göre şu anda tedavi edilmezse yürümesinde bir aksaklık olmayacak topallama vs.Fakat 35- 40 yaşına geldiğinde kireçlenmeyle birlikte rahatsızlıklar olabiliyormuş .Bize dediği biz hayatının sonuna kadar bu sorundan daloyı sıkıntı çekmemesi için Abdüksiyon diye bir şey takıcaz ve muhtemelen Sevgicim sizin kullandığınızdan.6 ay boyunca kullanmak için hazırla kendini dedi sadece banyo için çıkacak 3.ayda tekrar rontgen ve kontrol sonucuna göre karar vericek.Tedavi süresi teşhiş konduğu ayın 2 katına çıkabilir dedi.Biz 3.ayımızdayız ya o yüzden tedavi 6 ay sürebilirmiş .Bende dedim biz neden o zaman geçen ay başlamadıkta vakit kaybettik diye bez ayakların açısını kazandırmaya yardım etmiş ilk etapta ortez takılsaymış damarlarında sorun olabilirmiş.
Şimdi benim anlamadığım birkaç şey var madem sorun o kadar da önemli değil.Neden 24 saat boyunca takılı kalıcak sadece banyo için çıkaracaksın diyor.Madem önemli değil neden çift bezle devam etmiyoruz.Allahım kimseyi evladıyla sınamasın .Diyorum kendime delimisin ne sorunları olanlar var allah beterinden korusun .
Bizim 2 aylık olmasına 1 hafta kala konmuştu teşhis ama dr.çok öenmli bir gerilik değil demişti.1 ay çift bez kullanıp açılara bakalım tekrar rontgenle demişti.canım senin teşhis tam olarak ne zaman kondu? biz aletimizi 3. hafta kullanmaya başladık ama bizimki sizinkinden değil pavlik bandajı diye bir alet kayışlardan oluşuyor.cırt cırtlı. madem damarlarda sorun oluyormuş bizim dr neden 3. haftada başladı tedaviye ben anlayamadım valla tam tersine teşhis ne kadar erken konursa o kadar iyi diyorlar ama damarlarda sorun olur deyip tedaviye başlamıyorlar. 3. ayda kemikler sertleşmeye başlıyor diye 3. aydan öncesi önemli diyorlar herkez bişi diyor kafam allak bullak bizde haziran ayı sonunda kontrole gidicez en son 1 ay önce gitmiştik gelişme var demişti doktorumuz. allah hepimizin bebişlerini sağlığına kavuşturur inşallah...
tekrar geçmiş olsun özlemcim üzülme sakın bende ilk duyduğumda şok oldum ama sonradan düşünce allaha şükürki tedavisi olan bişey ve alçı değil bize doktor direk bunu söyledi bunla sonuç sağlanamazsa alçı en son ameliyat uzun bir süreç olduğunu ve sabırlı olmamız gerektğinide söyledi ilk başlarda çok üzülüyorsun ama sonra alışıyor insan ben kötüsünü düşünmüyorum allahın izniyle so0rusuz atlatıcaklar kuzularımız
çilemcim ben kendım ıstedım 1 .ayımızda rutın kontol olsun dıye ama maalesef bızdede sorun cıktı cok sukur azalmıs durumda ama cıft bez kullanmaya devam edıyoruz bazı doktorlar konunun uzerınde cok durmuolar elle muayene yetrlı gelıo ama ben usg ısteyene kadr kac doktor baktı ve hepsıde sorun olmadıgını soyledı cıkık bıraz belkı anlasılıo ama gelısım gerılıgı yanı ozlemın benım yasadıgım sorun muayene ıle anlasılmıo bence doktorundan ıstemelısın hıcbısey kaybetmessın bız en azından ben ıstemeseydım hıc anlasılmıcak ve belkıde daha kotu sonuclara maruz kalıcaktım tedbırlı olmakta fayda var
Kesinlikle Çilem Çiğdeme katılıyorum bizim dr.umuz bile şaşırdı usg de sorun çıkınca düşün o kadar yanii ama dr.umuz ne olur ne olmaz özellikle kız çocuklarda çok önemli diye yönlerdi bizi .Konuş canım dr.unla çektir usg hiçbirşey kaybetmezsin.Unutma özellikle ilk 6 ay çok önemli tedavide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?