Çocuk Hastalıkları Kalça USG sinde sorunla karşılaşanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Canım gözün aydın darısı bizimde başımıza .a.s.Senden rica etsem açıları yazarmısın .Bizimkilere yakın değerlermi acaba.

evete nestle acıları yazarsan bende bakım bızdede duzelme var hatta sorun yok dedı ama cıft beze devam 6.ayda tekrar bakarız denıldı bızımkıde cıkık dııl kalca gelısım gerılığı tıp 2 a demıslerdı bu raporda tıp 1 yazıooo

kızlar bişi sorcucam bebişim 3 aylık oldu 10 gün sonra 4. kez doktorakontrolumüz var ve doktor ne usg nede röntgen istedi korktum şimdi benim mi istemem gerekiyo doktordan yaptırmak için korktum şimdi geç kalmadım dimi ben

Güler canım keşke isteseydin sor bakalım dr.a gerçi kız bebeklerde daha çok oluyor sorun ama ne olur ne olmaz

özlemcim şubat anneleri topiğine ekledim ama sen buraya ekle demişsin oyüzden burayada ekledim resimleri canım bizim kullandığımız bu kalça ortezi diye geçiyor arka kısmı komple kapalı önler çırt çırtlı sert bir malzeme alt değiştirirken çıkarıyoruz biz pijamasını oyüzden kestim kaka yaptığını kontrol etmek için sık sık çıkarmamak için yani doktor bize 2ay kullanıcaksınız dedi haziranın sonu gibi kontrol var inşallah düzelikcekler ben umutluyum

Son düzenleme:
Bildiğiniz gibi dün dr.daydık.Ben tabii büyük umutlarla gittim çünkü ilk kontrol ve usg sonucuna göre önemli birşey olmadığını çift bezle öenüne geçebileceğimizi söylemişti dr. ılk önce rontgeni çektirdik ordan ort.dr.una gittik .
Sonuç gelişim geriliği devam ediyor dr.un söyledğine göre şu anda tedavi edilmezse yürümesinde bir aksaklık olmayacak topallama vs.Fakat 35- 40 yaşına geldiğinde kireçlenmeyle birlikte rahatsızlıklar olabiliyormuş .Bize dediği biz hayatının sonuna kadar bu sorundan daloyı sıkıntı çekmemesi için Abdüksiyon diye bir şey takıcaz ve muhtemelen Sevgicim sizin kullandığınızdan.6 ay boyunca kullanmak için hazırla kendini dedi sadece banyo için çıkacak 3.ayda tekrar rontgen ve kontrol sonucuna göre karar vericek.Tedavi süresi teşhiş konduğu ayın 2 katına çıkabilir dedi.Biz 3.ayımızdayız ya o yüzden tedavi 6 ay sürebilirmiş .Bende dedim biz neden o zaman geçen ay başlamadıkta vakit kaybettik diye bez ayakların açısını kazandırmaya yardım etmiş ilk etapta ortez takılsaymış damarlarında sorun olabilirmiş.
Şimdi benim anlamadığım birkaç şey var madem sorun o kadar da önemli değil.Neden 24 saat boyunca takılı kalıcak sadece banyo için çıkaracaksın diyor.Madem önemli değil neden çift bezle devam etmiyoruz.Allahım kimseyi evladıyla sınamasın .Diyorum kendime delimisin ne sorunları olanlar var allah beterinden korusun .

Ayaklarını bastırmayın diye uyardı dr.umuz destekle oturmaya başlayacaklarını söyledim bundan sonraki aylarda ne yapıcaz dedim hiç birşey için acele ettirmeyin bırakın 1-2 ay geç yapsın ama sağlıklı yapsın diye uyardı buraya da yazıyorum ki hepimiz dikkat edelim .

Allahım acil şifalar versin dediğin gibi beterinden korusun.
İnşallah kısa zamanda sonuç verir de gelişme kaydedersinin.

arkadaşlar ben bizim sonuçları yazayım belki bir fikir verir.1. ayın sonunda sağ kalça:a açısı 56 b-52
sol k.a-56, b-53 sonuç :bileteral tip II a
2.ayın sonunda:sağ k. a-65,b-48 sol k.a-65 ,b-46 sonuç:tip I a.(normal bulgular)
hepinize çok geçmiş olsun.Allah minik yavrularımıza yardım etsin.

canım senin teşhis tam olarak ne zaman kondu? biz aletimizi 3. hafta kullanmaya başladık ama bizimki sizinkinden değil pavlik bandajı diye bir alet kayışlardan oluşuyor.cırt cırtlı. madem damarlarda sorun oluyormuş bizim dr neden 3. haftada başladı tedaviye ben anlayamadım valla tam tersine teşhis ne kadar erken konursa o kadar iyi diyorlar ama damarlarda sorun olur deyip tedaviye başlamıyorlar. 3. ayda kemikler sertleşmeye başlıyor diye 3. aydan öncesi önemli diyorlar herkez bişi diyor kafam allak bullak bizde haziran ayı sonunda kontrole gidicez en son 1 ay önce gitmiştik gelişme var demişti doktorumuz. allah hepimizin bebişlerini sağlığına kavuşturur inşallah...

tekrar geçmiş olsun özlemcim üzülme sakın bende ilk duyduğumda şok oldum ama sonradan düşünce allaha şükürki tedavisi olan bişey ve alçı değil bize doktor direk bunu söyledi bunla sonuç sağlanamazsa alçı en son ameliyat uzun bir süreç olduğunu ve sabırlı olmamız gerektğinide söyledi ilk başlarda çok üzülüyorsun ama sonra alışıyor insan ben kötüsünü düşünmüyorum allahın izniyle so0rusuz atlatıcaklar kuzularımız

Bizim 2 aylık olmasına 1 hafta kala konmuştu teşhis ama dr.çok öenmli bir gerilik değil demişti.1 ay çift bez kullanıp açılara bakalım tekrar rontgenle demişti.
Ben neden boşuna zaman kaybettik dediğimde Dr.un söylediği çift bezle açıyı kazandırmış olduk yada açıklığı dedi tam anlayamadım .Bundan sonra bu açıyı sabit tutup gelişimi tamamlanmasını bekleyeceğiz .Eğer ilk etapta bu açı kazanılmadan ortez takılırsa bazı sorunlar olabiliyor dedi .Ah be canım ne derlerse inanmak ve güvenmek zorundayız.Bizi de 3 ay sonra çağırdı sizin de sın kontrolden sonra hemen hemen o kadar en kötüsü de beklemek .Allah yardımcımız olsun.Ama karamsarlığı attım üzerimden inanıyorum hepimiz diğerleri gibi mutlu haberleri paylaşıcaz burdan.

Bende aynen birde o kadar eminim ki sorun az ya geçmiştir diye neşeyle falan gittik .Şoka girdim duyunca .dr. rontgenden falan da izah etti 2 .rontgene bakıp direk kendim bile söyleyebilirm yani düzeldiğini o kadar ayrıntılı bilgi verdi.Yinede aklımda sorular var hepsini not ettim ptesi alıp ortezi dr.a gidicez onlarında cevaplarını alınca daha da rahatlıyıcam inşallahhhhh

Arkadaşlar çok geçmiş olsun bebişlere inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur kuzular.

Ben bişey sormak istiyorum siz usg yi doktor önerisiyle mi çektirdiniz yoksa şüphelenip mi ?
ben çektirmedim ve doktorum bişey söylemedi bu konuyla ilğili.pazartesi doktora gidecem eger kendi insiyatifinizle çektirdiyseniz bende bir danışayım doktorumuza

çilemcim ben kendım ıstedım 1 .ayımızda rutın kontol olsun dıye ama maalesef bızdede sorun cıktı cok sukur azalmıs durumda ama cıft bez kullanmaya devam edıyoruz bazı doktorlar konunun uzerınde cok durmuolar elle muayene yetrlı gelıo ama ben usg ısteyene kadr kac doktor baktı ve hepsıde sorun olmadıgını soyledı cıkık bıraz belkı anlasılıo ama gelısım gerılıgı yanı ozlemın benım yasadıgım sorun muayene ıle anlasılmıo bence doktorundan ıstemelısın hıcbısey kaybetmessın bız en azından ben ıstemeseydım hıc anlasılmıcak ve belkıde daha kotu sonuclara maruz kalıcaktım tedbırlı olmakta fayda var

Kesinlikle Çilem Çiğdeme katılıyorum bizim dr.umuz bile şaşırdı usg de sorun çıkınca düşün o kadar yanii ama dr.umuz ne olur ne olmaz özellikle kız çocuklarda çok önemli diye yönlerdi bizi .Konuş canım dr.unla çektir usg hiçbirşey kaybetmezsin.Unutma özellikle ilk 6 ay çok önemli tedavide

İyiki istemişsin canım Allah korusun ilerlemeden farkına varılmış çok şükür.Yarın 4.ay kontrolüne gidece ben de konuşayım doktorumuzla.İnşallah en kısa zamanda daha da sağlıklı olur güzeller güzeli dide'miz

Yarın konuşayım bende canım doktorumuzla.Derin kuzuma da çok çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur minik prenses.:Saruboceq:

bizim doktorda hep elle muayne etti ama 4. ay konrölümüzde usg istedi tedbir içinmiş ama endişelenmiyorum değil ne olur ne olmaz çektiriyoruz dedi şüphelendiklerini hemen yolluyomuş biz orda sıramızı beklerken birini gönderdi hemen
çok geçmiş olsun kızlar

Kızlar bizde taktırdık ortezimizi .3 ay sonra kontrolümüz beklemekten ve dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok .Dr.a sordum 3 ay sonra düzelme olmazsa diye .Bu tip ortazlerle genelde başarı oranı % 99 fakat % 1 lik ihtimali düşünürsek farklı bir ortezle devam edicez sen içini ferah tut dedi.Banyo hariç çıkarmayın dedi alt değiştirirken biraz zor oluyor ama zamanla onada alışıcaz .
[/URL][/IMG]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…