kalıcı misafir

Bi benzeri bendede vardı iş bulucam çalışıcam bahanesiyle basvurmadıgı girip çıkmadıgı iş kalmamıstı 7-8 ay içinde. _İş basvurusuna gidicem bahanesiyle sevgilisiyle bulusuyodu. Sonuc olarak eşim niyetinin calışmak olmadıgı laylaylom oldugunu anlayınca gönderdi kendi babasının evine. Bırak yüz verme KPSS ye calısıcakmıs kendi babasının evinde calısamıyo mu? Baktı ablası yüz vermiyor istediği gibi rahat davranamıyor kapağı sizin eve atmış.

Hizmet etme sakın. Çamaşırlarını dahi yıkama cekinirim de. Baktın bu dille anlamazsa acık acık konusursun görümcenle.

İlk günden her isi yaptır .Hasta ol .Yorgun ol hamile ol kusss .
Misafir cağır o sabahtan hazırlık yapsın ,temizlik ,yemek yapsın .Canından bezdir .

İsterseniz bütün gün evde yayılıp yatın çalışmayın , yorulmanız istemiyorum çünkü sebebi bu diye bir açıklama yapmanızı gerektirmez ki kimseye
Kimse 8 aylık bir evlilikte evinde günlerce , aylarca yatılı misafir istemez
Ben olsam kusura bakma sen başka bir çare bul derdim
Sokakta kalacak değil sonuç olarak

Siz de kendi kardeşinizi çağırın o da kalsın sizde. Bahsettiği arka odayı kardeşinize verin hatta. O da yatsın iki büklüm koltukta. Ya da dedikleri gibi çoğu ev işini ona yaptırın. Oh be ne ala memleket!

Yeni evlilerin evinde aylarca kalan misafir olması çok rahatsız edici hiç hoş değil kendisi düşünemiyor annesi babası neden uyarmıyor anlamadım çok rahatlar.Bence eşine söyle yollayın.

Kpss calisiyorsa ne olmus sanki. Bi zahmet evinde kendi islerine baksin. Biz hem calisiyorduk hemde okuduk,hemde ev islerimizi kendimiz görüyorduk. Bir yerimiz kirilmadi. Onunda kirilmaz. Korkmasin. Evine gitsin

Eşinden yüz bulmasa bu kadar rahatlıkla arka odayı açın v.s.diyemezdi.Zaten gelmesinin sebebi sınava çalışıcakmış ya.Hazır yemek içmek olsun,o da rahatla çalışsın yani.Onu peşinde bence.Annesi yok mu baksın kızına.Niye orda burda kalıyor.Ben olsam göndermem kızımı yük etmem yani kimseye.Ayıp böyle şeyler.

Kalıcı ise adı misafir olmaz..

Sizde kardeşinizi ya da annenizi çağırın bakalım.. Aynı süre kalsınlar.. Ne yapacak eşiniz??

konuyu okuyunca gözümün önüne ablamla eniştem geldi.

Eniştemin yeğeni üniversiteden mezun olana kadar son 1-1,5 yılını ablamların yanında geçirdi. Ne temizlik ne yemek bir işe elini sürmediği oldu. ablamla eniştem sabahın 7'de işe gidip akşamın 6'da eve dönen insanlar haliyle yorgun oluyor, benim ablam o yorgunluğun üstüne kalkıp yemek yapıyordu. Hatta anlattığı bir durum beni çok üzmüştü. Bu yeğen okuldan gelmiş kendine göre yemek yapmış ve ne eniştem için ne ablam için ortaya bir tencere yemek pişirip koymamış , ablamlar gelince de pişkin pişkin ben yemeğimi yedim deyip odaya çekilmiş. Kız kardeşi olarak ben o zamanlar evine gidemezdim. Çalışıyorlar yoruluyorlar derdim. Ancak o kızın böyle yapması son damla oldu. Şimdi ise ne oldu yapılan iyiliği gördümü o kız hayır şuanda ne kendi amcası yani eniştemle nede ablamla konuşmuyorlar ailecek bütün akrabaya küstüler...köprüyü geçip işini halledene kadar dost gibi göründü...

Demem o ki arkadaşım evi varken evine gitsin insanda biraz düşünce olacak yoksa çok sorun yaşarsınız...

ayrıca söyleyeceksin herşeyi yeri evin içinde işbirliği yapacaksınız. O eşinede anlat bunu çalışıyormuşsun tabiki yorgun bir şekilde eve geldiğin zamanlar olacak yada ne biliyim rahat rahat dolaşmak isteyeceksın evinde sakın taviz verme evet eşinin kardeşi elbette abisini görebilir ancak misafirlik 3 gün bilemedin 1 hafta olur ancak kalıcı ve uzun süreli misafirlik diye birşey olmaz sakın kendini ezdirme...

neden actın arka odayı. yatagını toplasın orasyıda kullan gündüz .

esine de isgemediğini misafirlik mi bu esin senin kardeaini istermiydi uzun süre . işlerinide kendileri yapsın

Şu rahatlığa bak yaa
Saat yedi de kahvaltım hazir olsun kahveyi odama isterim deseymis bir de
Koyma evine zaten esin hiç yardımcı değilmiş
Bir haftalığına bile gelse sabah sabah kafasının üstünde süpürge ac
Canım ben supururken toz al
Bir gün perde yikat bir gün cam sildir
Akşama su yapilacak diye yemek listesi ver eline
Uyuz oluyorum fazla kalan yatili misafire
Özellikle gorumce olanına

Esine bu ev otel deyil bir zahmet kardesini evine gonder de.ve sende kardes anne vs cagir.ayip ya ben ilk kez kk da goruyorum cevremde hic yok ailemdede..

Bencede bu hoş bir durum değil yeni evli bir çiftin evinde kalıp onlara yardım etmeden iyi niyetinizi suistimal etmesi herkesin sinirini bozar bence ilk olarak eşinle bunu uygun bir şekilde konuşup daha sonra görümcenle konusabilirsiniz ya da eşin kardeşine bir şeyler çıtlatabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…