kalmaya gelecek misafir sadece eşime haber veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelecekleri gün bi arkadaşınıza gidin kalın siz de evde olmayın. Kocanız da öğrenir eşime sorun demeyi misafirler de öğrenir evin hanımına da haber verilmesi gerektiğini.

Ya böyle konuları okuyunca şaşırıyorum acaba bende mi tuhaflık var diye.Bir sürü kişi sadece eşimi aramıştır gelicez diye bir kere bu şekilde düşünmedim.Aynı şekilde sadece beni arayanlar da olmuştur.Umarım eşinizin başının etini de yememişsinizdir beni neden aramıyor diye?

Gelecekleri gün bi arkadaşınıza gidin kalın siz de evde olmayın. Kocanız da öğrenir eşime sorun demeyi misafirler de öğrenir evin hanımına da haber verilmesi gerektiğini.
Sonra buraya konu açsın eşim evi terketti diye😂Ya bırakın Allah aşkına şöyle üstünlük sağlamaya çalışma olaylarını.Şimdi sizin bayan kuzeniniz arasa gelecem diye aynı şekilde eşinizide mi araması gerek?

Şu evin hanımı muhabbeti bana çok antipatik geliyor. Sanki Ziyagil köşkünde mi yaşıyoruz, ne hanımı. Normal olan akrabası kimse veya yakın olduğu kimse onu araması. Aranan kişinin de eşiyle konuşması. Eşiniz size danışmadan veya Bilgi vermeden birilerinden gel kal diyorsa bu eşinizle aranızdaki bir sorun eşinizin ayıbı. Arayan kişide kabahat yok. Sizin bir akrabanız geleceği zaman hem sizi hem eşinizi mi arıyor? Siz bir eve gideceğinizde karı-koca ikisini de ayrı ayrı arıyor musunuz?

Evin hanimi olmak çok buyuk bir olay cunku anlayamazsin. 😁
Evin hanimini aramadan kimse gelemez, evin hanimi evde yokken de eve kimse giremez, misafir olamaz.
Evin hanimliği boyle degisik bisey.

evin hanımı deyince bihter ziyagil canlanıyor gözümde 😀

eşinin akrabasının eşini araması normal. fakat eşinin ona şunu demesi gerekiyordu; ben bir eşime danışıp sana döneyim.
bizde süreç böyle işler. yani olması gereken de bu bana göre..

gerçekten eşiniz böyle der mi? Benim eşim böyle dese ayıp derm bana sormadan bir şey yapamıyor gibi. Zaten önemli bir şey olsa bilir ve ona göre cevap verir eşim. Önemsiz detaylarsa misafire göre ben kendimi ayarlarım artık.

Şu evin hanımı muhabbeti bana çok antipatik geliyor. Sanki Ziyagil köşkünde mi yaşıyoruz, ne hanımı. Normal olan akrabası kimse veya yakın olduğu kimse onu araması. Aranan kişinin de eşiyle konuşması. Eşiniz size danışmadan veya Bilgi vermeden birilerinden gel kal diyorsa bu eşinizle aranızdaki bir sorun eşinizin ayıbı. Arayan kişide kabahat yok. Sizin bir akrabanız geleceği zaman hem sizi hem eşinizi mi arıyor? Siz bir eve gideceğinizde karı-koca ikisini de ayrı ayrı arıyor musunuz?
Yaa çay dolduran ev temizleyen evin hanımı mı olur zaten allah aşkına
Bahsedilen görev tanımları evin hanımı olmaya çok ters
Ev hanımı olabilir belki ama onu bilemem 🤦‍♀️

Evde hiçbi işe dokunmasam
Yemeği temizliği ikramı biri yapsa ancak öyle evin hanımı olurum
Bu şartlar altında da isterse eve her gün misafir gelsin umrumda olmaz 😂😂

Elbettekisi evin hanımı aranır daima. Bu da soru mu yani?
Beyimin iş arkadaşları da beni arar mesela "Yenge X müsait olur mu?" diye, beyimin de müsait olup olmayacağına ben karar veririm. Hattağsı beni aramayıp da gelmek isteyenlerin tam listesi var, geri arıyorum "Beni aramadınız siz, hayırdır?!!" deyip suratlarına kapatıyorum.

koronadan dolayi zaten gelmemeleri gerektiginden bagimsiz olarak yorumum benim bi akrabam gelecek olsa ve beni arasa esim de beni de aramalari lazim telefon bekliyorum dese bilemiyorum artik ne olur.

Ayrı ayrı aramaya gerek duymamislardir hani evlisiniz aynı evde yaşıyorsunuz ya virüsten dolayı biz kabul etmeyizde gitmeyizde müsait olup olmadığınızı söylersiniz eşiniz iletir garip bir durum yok..

çok önceden haber vermişlerdi bende önce onu aramışlardır beni de ararlar diye düşündüm eşime birşey demedim. ama gelecekleri gün geldi aramadılar.
Abartıyorsunuz boşverin gelecek artık bizim dediklerimiz boş

Ayni evde yasayan iki insani (bir cifti) ayri ayri aramak mi gerekir? 😅

Gelecek olan kisi kime daha yakin ise veya kiminle akraba/arkadas ise, ona haber verir veya sorar. Tabiki müsait olup olmama konusunda esinizle ortak karar almaniz gerekir, ama bu sizin sorumlulugunuz yani esiniz size danismasi gerekir. Esiniz sizinle konusmadi mi bu misafir meselesini?

Sonra buraya konu açsın eşim evi terketti diye😂Ya bırakın Allah aşkına şöyle üstünlük sağlamaya çalışma olaylarını.Şimdi sizin bayan kuzeniniz arasa gelecem diye aynı şekilde eşinizide mi araması gerek?
Klasik türk aile yapısı evin temizliğini büyük ölçüde kadın yapar, yemeği ikramlığı kadın hazırlar, malesef bu böyle çoğunlukla . Hal böyleyken sadece erkeğin aranması biz geliyoruz denmesi normal mi yani? İlla aranacaksa müsait misiniz size gelsek diye sorulur karı koca istişare edip dönerler. E ortada böyle bi durum da yok.

Konu sahibi konuyu misafirleri geldikten sonra açsaydı yorumlarda kelle alınırdı öncesinde sorunca haksız olmuş nedense 😂

Söylediğim de gayet mantıklı madem misafirler geleceğine konu sahibinin eşine sorarak karar veriyorlar, eşi de sormadan onaylıyor güzelce ağırlayabilir misafirlerini.

şehir dışından bir gece kalmak için gelecek misafir sadece eşime haber veriyor. (eşimin tarafından akraba) burdan başka bir şehire geçecek. beni hala aramadılar sizce normal mi? gerçi virüs zamanı gelmesi hiç normal değil orası da ayrı konu.

bence sizi tanımıyorlarsa eşinize sormalılar eşine bir danış musait misiniz diye.
evet bence de size sorulmalı musait misiniz diye, sonuçta yemekti,indir kaldır, topla temizle çoğu yuk kadında.

şehir dışından bir gece kalmak için gelecek misafir sadece eşime haber veriyor. (eşimin tarafından akraba) burdan başka bir şehire geçecek. beni hala aramadılar sizce normal mi? gerçi virüs zamanı gelmesi hiç normal değil orası da ayrı konu.
Aynı durumu bende çok yaşadım eşimin ablası 3.kere geldiler uzak sehirlerdeyiz iste bizim.bu taraflara gidecek olduklarinda yol uzun olduğundan konaklama ihtiyacı hissediyorlar görümcenin eşi uzun süre aralıksız araba kullamicandan hep ablası eşimi arıyor eşimde bu gece ablamlar gelecek 1 gece.kalacak diyor hiç beni aramazlar evin hanimi benim yatağını yorganını hazırlayan benim geldiklerinde ikram çıkaran benim ama bana haber verme nezaketinde bulunmuyorlar üstelik yoldan geldiklerinden evime hep gece 11 12 1 gibi girdiler ve hafta ici ben gece gece hem servis yaptim hem yatak yorganini ayarladım ertesi günde kalkıp ise.gittim sanki beni adam yerine koymuyorlar beni hoca sayıyorlar gibi hissettim hep bana karşı saygısız ve düşüncesiz buldum bu hareketlerine hoş onlara sorsan normal

Klasik türk aile yapısı evin temizliğini büyük ölçüde kadın yapar, yemeği ikramlığı kadın hazırlar, malesef bu böyle çoğunlukla . Hal böyleyken sadece erkeğin aranması biz geliyoruz denmesi normal mi yani? İlla aranacaksa müsait misiniz size gelsek diye sorulur karı koca istişare edip dönerler. E ortada böyle bi durum da yok.

Konu sahibi konuyu misafirleri geldikten sonra açsaydı yorumlarda kelle alınırdı öncesinde sorunca haksız olmuş nedense 😂

Söylediğim de gayet mantıklı madem misafirler geleceğine konu sahibinin eşine sorarak karar veriyorlar, eşi de sormadan onaylıyor güzelce ağırlayabilir misafirlerini.
Konu sahibinin takıldığı nokta eşinin sormadan onaylaması değil,gelecek olan kişinin eşini aradıktan sonra kendini aramaması ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X