- 13 Şubat 2008
- 12.352
- 1.424
- 748
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
arkadas evlilik bu evine yardimci alsin hic degilse kadinyardımcıoluyor mu pekı yooooo telı bırakıp suratına bakıyor
Evet beraber hazırlama temalı da olabilirdiSiz farkli bir taraftan bakiyor olabilirsiniz.
Eger ki konu “esler birbiriyle ilgilensin” olsaydi filmde kari-koca mutfakta beraber cay kek hazirliyor sohbet ediyor olurdu. Kadina bu isi yaptirarak farkli bir algi yaratmaya calisiyorlar.
Acilirdio degilde 300 bine hiç bir işe yaramayan modernlik safsatasi adi altinda bir heykel veya benzeri birsey yapilsaydi bu konu açılır mıydi acaba?
Reklamlar insanlar üzerinde bu kadar önemsiz mi gerçekten? Su zamanda o eğitimlerden daha çok etkisi oluyor reklamların insanlar üzerinde bence. Dinayetin savunucusu değilim, eksik gördüğüm noktaları da var. Bulunduğum ilçenin müftülüğünün 2 programına gittim, katılan sayısı o kadar azdı ki, komşumu davet ettim, o saatte izlediği bir program olduğu için gelmedi. İnsanlara eğitim vermek öyle sanıldığı gibi kolay değil maalesef. O yüzden TV başından kalkmayan insanlar için bu reklamlar hiç gereksiz değil.Beles la
Birer tane de kendimize yaptiririz arada
Hacitom oturur ben ona cay getiririm al da ic zikkim olsun derimo da cayi alir kafama gecirir falan
Diyanetin hic isi yok demek ki reklam yaptiracak kadar boslar. İnsan der ki egitim verelim halka,adabi muaseret dersleri verelim, bari bir ise yarardi.
Diyanetin 300 bin küsür liraya çektiği kamu spotu filmini izlediniz mi, kadın kocasının önüne önce çay getirip koyuyor sonra kek, diyanet bunu kadının görevi olarak söylüyor, medeni toplumlarda hayat müşterek olduğu için iş bölümü yapılır, kadının erkeğe çay kek getirmesi görev değil nezakettir. Erkek de kadına getirebilir.
Buna "kadının görevi" diye bakarsan, o medeniyet olmuyor işte.
Siz ne düsünüyorsunuz.
Yani verilen mesajlar benim hosuma gitmediEvet beraber hazırlama temalı da olabilirdi
Tekrar izledim Mesajı aldıktan sonra keki aldı eşine ikram etti telide bıraktı
o zaman bu şekilde israf edilen ilk olayin konusunu sizden bekliyoruz.Acilirdi
Ornekleri mevcut. Yasadigim sehirde bundan uzun bir sure once fahis fiyata yaptirilan bir heykel cok tepki toplamisti.
Ama reklami eksik yapmis. Bir diger arkadasa acikladim ben mesela kendi beklentimi. Sahsen diyanette calisiyor olsaydim,bu reklamlar konusunda soz sahibi olsaydim ben farkli bir sey gostermeye calisirdim insanlara. Bizim toplum zaten kadinin hizmet ettigi bir toplum. Bunun tam tersi yonde bir seyler yaparsan egitici olur. Ayse hanim zaten kocasini caysiz birakmiyordur. Ama Ayse hanimin kocasi cocuk sahibi oldugundan beridir bir defa bile gece mama hazirlamaya kalkmamistir mesela? O kismi degerlendirselerdi kamu spotu olurdu. Su anki degilReklamlar insanlar üzerinde bu kadar önemsiz mi gerçekten? Su zamanda o eğitimlerden daha çok etkisi oluyor reklamların insanlar üzerinde bence. Dinayetin savunucusu değilim, eksik gördüğüm noktaları da var. Bulunduğum ilçenin müftülüğünün 2 programına gittim, katılan sayısı o kadar azdı ki, komşumu davet ettim, o saatte izlediği bir program olduğu için gelmedi. İnsanlara eğitim vermek öyle sanıldığı gibi kolay değil maalesef. O yüzden TV başından kalkmayan insanlar için bu reklamlar hiç gereksiz değil.
İlk degildir,eminim cunku uzerinden yillar gecti bahsettigim olayin. Tepki gosterenlerin buyuk cogunlugu da modern ve aydin diye tasvir ettigimiz kesimdi ayrica.o zaman bu şekilde israf edilen ilk olayin konusunu sizden bekliyoruz.
Yani verilen mesajlar benim hosuma gitmedi
Kocana cay ver kek ver ki seni fark etsin?
Ulan ben zaten o evdeyim,koca fark etmeyecek kadar esekse nabayim? Cayi kafasindan asagi da doksen gormez.
Ulkemizdeki adetler gelenek gorenekler belli 100 ailede 99 tane kadinin zaten rutin olarak yaptigi seyi reklam haline getirip de bunu yap diyeceklerine tam tersini reklam yapsalardi,belki erkekler biraz bir seyler algilardi.
Misal yeni dogmus bebegini uyutmaya calisan bir baba
Cocugunu okula goturen bir baba
Cocuguyla top oynayan bir baba
Esine surpriz dogum gunu pastasi yapmaya caisan bir koca
Hani olmayanlari ya da sayisi az olanlari yapsaydi,tesvik edici,egitici ve ogretici olurdu. O zaman aferin derdik.
Alıntıladığım mesajınızda diyanetin reklamla uğraşacak kadar boş mu olduğunu sormuşsunuz ona istinaden yapmıştım ben yorumumu.Ama reklami eksik yapmis. Bir diger arkadasa acikladim ben mesela kendi beklentimi. Sahsen diyanette calisiyor olsaydim,bu reklamlar konusunda soz sahibi olsaydim ben farkli bir sey gostermeye calisirdim insanlara. Bizim toplum zaten kadinin hizmet ettigi bir toplum. Bunun tam tersi yonde bir seyler yaparsan egitici olur. Ayse hanim zaten kocasini caysiz birakmiyordur. Ama Ayse hanimin kocasi cocuk sahibi oldugundan beridir bir defa bile gece mama hazirlamaya kalkmamistir mesela? O kismi degerlendirselerdi kamu spotu olurdu. Su anki degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?