Kamu spotu filmi hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya siz hic esinize ikramda bulunmadiniz mi ne abarttiniz olayi din le diyanetle polemik yaratiyorsunuz bu yaptiginiz cahillik islami kitaplari acin okuyun hangisinde kariniz sizin koleleriniz ona oyle muamele edin yaziyor tam tersine yardimci olmasini kadinin hassas ve cok degerli oldugunu soyluyor

Siz farkli bir taraftan bakiyor olabilirsiniz.
Eger ki konu “esler birbiriyle ilgilensin” olsaydi filmde kari-koca mutfakta beraber cay kek hazirliyor sohbet ediyor olurdu. Kadina bu isi yaptirarak farkli bir algi yaratmaya calisiyorlar.
Evet beraber hazırlama temalı da olabilirdi
Tekrar izledim Mesajı aldıktan sonra keki aldı eşine ikram etti telide bıraktı

o degilde 300 bine hiç bir işe yaramayan modernlik safsatasi adi altinda bir heykel veya benzeri birsey yapilsaydi bu konu açılır mıydi acaba?
Acilirdi
Ornekleri mevcut. Yasadigim sehirde bundan uzun bir sure once fahis fiyata yaptirilan bir heykel cok tepki toplamisti.

Reklamlar insanlar üzerinde bu kadar önemsiz mi gerçekten? Su zamanda o eğitimlerden daha çok etkisi oluyor reklamların insanlar üzerinde bence. Dinayetin savunucusu değilim, eksik gördüğüm noktaları da var. Bulunduğum ilçenin müftülüğünün 2 programına gittim, katılan sayısı o kadar azdı ki, komşumu davet ettim, o saatte izlediği bir program olduğu için gelmedi. İnsanlara eğitim vermek öyle sanıldığı gibi kolay değil maalesef. O yüzden TV başından kalkmayan insanlar için bu reklamlar hiç gereksiz değil.

Bir doktor (adayı diyeyim) olarak söyleyeyim, sağlık bakanlığının çektiği kamu spotları da fiyasko. Mesela nargile hakkında bi tanesi vardı, işte “daha önce 173627 kişinin içtiği ağızlıktan nasıl içeceksiniz” temalı bir şeydi. Yani kendi nargileni evde yap iç sorun yok, resmen bunu söylüyordu.
Çok da şey etmemek lazım, düşünemiyolar herhalde. Ama bari o parayı harcama düşük bütçeli bişey yaptım bu çıktı ortaya de dimi
Ama o spot yine iyi sanki devamında adam da karısına kek mi yediriyodu çay mı içiriyodu neydi

Evet beraber hazırlama temalı da olabilirdi
Tekrar izledim Mesajı aldıktan sonra keki aldı eşine ikram etti telide bıraktı
Yani verilen mesajlar benim hosuma gitmedi
Kocana cay ver kek ver ki seni fark etsin?
Ulan ben zaten o evdeyim,koca fark etmeyecek kadar esekse nabayim? Cayi kafasindan asagi da doksen gormez.
Ulkemizdeki adetler gelenek gorenekler belli 100 ailede 99 tane kadinin zaten rutin olarak yaptigi seyi reklam haline getirip de bunu yap diyeceklerine tam tersini reklam yapsalardi,belki erkekler biraz bir seyler algilardi.
Misal yeni dogmus bebegini uyutmaya calisan bir baba
Cocugunu okula goturen bir baba
Cocuguyla top oynayan bir baba
Esine surpriz dogum gunu pastasi yapmaya caisan bir koca

Hani olmayanlari ya da sayisi az olanlari yapsaydi,tesvik edici,egitici ve ogretici olurdu. O zaman aferin derdik.

Ama reklami eksik yapmis. Bir diger arkadasa acikladim ben mesela kendi beklentimi. Sahsen diyanette calisiyor olsaydim,bu reklamlar konusunda soz sahibi olsaydim ben farkli bir sey gostermeye calisirdim insanlara. Bizim toplum zaten kadinin hizmet ettigi bir toplum. Bunun tam tersi yonde bir seyler yaparsan egitici olur. Ayse hanim zaten kocasini caysiz birakmiyordur. Ama Ayse hanimin kocasi cocuk sahibi oldugundan beridir bir defa bile gece mama hazirlamaya kalkmamistir mesela? O kismi degerlendirselerdi kamu spotu olurdu. Su anki degil

o zaman bu şekilde israf edilen ilk olayin konusunu sizden bekliyoruz.
İlk degildir,eminim cunku uzerinden yillar gecti bahsettigim olayin. Tepki gosterenlerin buyuk cogunlugu da modern ve aydin diye tasvir ettigimiz kesimdi ayrica.

Neyse konumuz bu degil zaten,sadece sordugunuz icin soyledim ben.

Kadın temizler, pişirir, yapar, çocuk doğurur, çalışır yapar yapar. Toplum bunu nasıl görürse görsün Türkiyede bu kadının görevi olarak bilinir. Hee bide eskiden makina mı vardı süpürge mi vardı, çocuk bezi bile elde yıkanırdı diye dahada ezilen kadınlar. Neyi nasıl tartışcazki?? İşten eve gidip şöyle kumandayı elinde oturan kadına denk gelmedim. Yada sofradan kalkıp eline sağlık diyip tv karşısına geçen görmedim ahh kadın olmak.

olabilecek diger orneklere ben de hak verdim ama aslinda bu reklam bu kadar da tepkiyi hak etmiyordu ya. baskasini degil seni alintiladim ters tepmesin diye

kadin cay ve kek getiriyor, adamin umrunda olmuyor. kadin mesaj atinca dank ediyor. aslinda soylenmek istenen “ulan okuz herif esin sana cay kek ikram ediyor umrunda degil birak su telefonu esinle ilgilen” gibi bir sey. mesaj sonrasinda yine kadin keki alip adama gitse iyi niyetli bulmazdim ama mesaj sonrasinda da adam kadina gidiyor. bilmiyorum bana asiri abes gelmedi artik ogrenilmis caresizlik mi nedir bilemiyorum ama bu ulke icin yeterli bir reklam olmus. diger turlusu cok uzgunum ama buyuk bir kesim icin gercekci olmazdi.

ha bir de reklami ceken diyanet sonucta, kaynaklari/dayanaklari belli. kadini hic oturtmayip ayakta da dikebilirlerdi reklami yayinlayan kurumu goz onune alinca yazdiklarimiz hep havada kaliyor...

Valla kadınlar da akıllı olsunlar böyle koltuğa yapışıp, hizmet bekleyen molozlarla evlenmesinler. Akıllı olsunlar, Diyanet'in ya da bir başka kurumun, kişinin kendilerine yüklediği cinsiyetçi rollere baş kaldırsınlar. Akıllı olmayana yapacak bir şey yok, gerçekler acıdır. Diyanetin vermek istediği mesaj güzel olabilir ama bunu anlatmanın başka yollarını bulsaydı keşke, bulduğu yöntem berbat ötesi.

Alıntıladığım mesajınızda diyanetin reklamla uğraşacak kadar boş mu olduğunu sormuşsunuz ona istinaden yapmıştım ben yorumumu.

Evet dediğiniz şekilde olsaydı reklam güzel olurdu buna itirazım yok ama bu reklamı direkt kadına hakaret olarak algılamak da çok iyi niyetli bir bakış açısı değil. Sosyal medyada çok yorum okudum bu yönde.

Arkadaşlar herkes kendinin diyanetidir. Burada şu kurum şunu dikte ediyor bunu dikte ediyor dersek bitti. TBMM de oturanların çoğu da dağa çocuk kaçıran insanlar. Bence bu kadar küçük şeylere takılmayın siz biz doğru olalım gerisi Allahu alem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…