• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamudan istifa etmek

Ben isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Anonim bir platformdayız, hiç kimse sizi tanımıyor. Neden anlatamıyorsunuz? Bu şekilde size yardımcı olamayız ki

Kamu da nasil kamu siyasi bir ortammi tayincimisiniz yogunluk derecesi ne?
Cok dusundum. Belediye baskani karsisinda yeter be diye hungur hungur agladigimda oldu 5 sene ozur diledi
Kimseyle tek kelime etmedigimde oldu
Dedikodum asla bitmedi sadece sustum ve dik durdum
Hepsi geciyor
Ve gun geliyor o ortami o insanlwri aniyorsunuz
Su an o gunlerimi 1 haftasini yasasam diyorum
Ama bunlarda gececek
Is istir cok onemsemeyin
Eger uzun uzun anlatmak isterseniz ozel msjla fln dinlerim
Bu arada ben emekli olmayacagim birakacagim ama kendi isimi garantiye aldigimda.
Kamu.
Klasik kamu.
Bugun ben de agliym artik ne olcaksa olsun dedim. Adama pacavra gibi hissediyorum burda artik diyorum. Hic umrunda bile olmadi :) beklemiyodum zaten. Merhamet yok ki. Allah korkusu yok

Anonim bir platformdayız, hiç kimse sizi tanımıyor. Neden anlatamıyorsunuz? Bu şekilde size yardımcı olamayız ki
Cunku 657. Her seyi acik acik anlatamıyorum. Zaten nedenlerini saymak bana bir sey kazandirmiyor. Oldu yine olacak. Zaten umudumu yitirmeme sebep olan sey bu. Burda hep bu tarz olaylar yasanacak

Kamu.
Klasik kamu.
Bugun ben de agliym artik ne olcaksa olsun dedim. Adama pacavra gibi hissediyorum burda artik diyorum. Hic umrunda bile olmadi :) beklemiyodum zaten. Merhamet yok ki. Allah korkusu yok

Beni 22 yasinda kurumda henuz 10 aylikken attirmaya calismislardi. Sonra kendisi atildi, yazdigi yaziyi tamamlama firsati olmadi.
Ayni duygulari yasadim, hep gulumsedim dik durdum yalan soylemedim isimi yaptim hepsi gelip geciyor. Bu ortamda isinizi saglama almadan biryere kipirdamayin borclarda var diyorsunuz.

Yaptığıniz iş hakkında biraz bilgi verseydiniz ona gore yorumlar yapabilirdik.Kendinizi atma düşüncesi de pek sağlıklı gelmedi bana.Yardim almanızı öneririm.
Biliyorum saglikli degil. Ama düşündüm. Cok ciddi bir sekilde dusundum. Yalan yok. Destek de alıyorum. Ama is hayatimla ilgili bu durumlari paylasmiyordum. Genel memnuniyetsizligimi biliyordu. Ama bu kadar oldugunu ben de bugun gordum
Cimer'e şikayet etmeyi düşünmez misiniz ya da mobing sebebiyle dava açmayı

Allah Allah, en büyük sorun yöneticilerinizden azar işitmektir, ama yöneticiler geçicidir. Sürekli azarlayan yönetici varsa da zamanla ciddiye almazsınız zaten. Ya da taciz falan mı var ?
Tek azar olmuyor inanin
Ben isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Ben sizi cok iyi anliyorum lütfen gerekirse bana ozelden yazin paylaşın
Ben de is konusunda titiz oldugum icin amir ne derse yapilir kafasında oldum hep ama artık hayır da diyorum gerekirse saygi çerçevesinde tartisiyorum da ama öyle kendinizi ezik gösterirseniz ezerler biraz dik durmak gerekiyor lütfen özelden acikca paylaşın size yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince
Anladım. Üzüldüm sizin için. Umarım bir çıkış yolu bulursunuz.
Acaba iş stresi ve kriz yönetimi üzerine tecrübeli bir danışmanın/psikoloğun yardımı olur mu?
Ben de bu konuda bir uzmandan destek aldim bana stres faktöründen uzak durmaniz lazim dedi ama ne mümkün! Ki kriz yönetimim iyidir psikolog da anlattiklarima bakarak krizi iyi yonetiyorsunuz demisti
Cimer'e şikayet etmeyi düşünmez misiniz ya da mobing sebebiyle dava açmayı?
Cimerden emin degilim ama dava için kadrolu memursa sorusturma geçirmesi gerekiyormuş ben cok arastirdim, avukata da danistim konuyla ilgili

Sevgili konu sahibi, yasadiklarin bircok insanin hala yasadigi durumlar oldugunu dusun, sakin ol ve kendini yenile. Artik pandeminin yasaklari da kalkiyor, disariya cik sosyalles yuruyus yap at uzerinden bu stresi. Inan bana yapabilirsin.
haftada 1 terapi alsan biraz pahali gelse de inan bana toparlanmana yardim eder. Kisisel gelisim videolarini izle. Seni bogan sana hic muamelesi yapan amirlerini gormemeye calis.
Istifa etme intihari da dusunme. Kriz yonetmek istifa edip gitmek yada intihari dusunmek demek degildir. Hadi cozum bulalim, bad edebilirim yapicam demeniz gerekir. Olaylari kriz gibi gor ve bastmenin yollarini ara lutfen. Ben sana inan iyi rum bas edebilirsin.
Ruh halinize iyi gelmesi icin Belki bi kedi sahiplensen sana iyi gelebilir yada bir hobi edinsen. Lutfen toparlan ve kendine deger ver. Hicbirsey senden kiymetli degil. Inan bana gecicek yeterki cozum aramaya basla.

Son düzenleme:
Kamuda değilim o yüzden maalesef çok yardımcı olamicam. Çok bunalmışsınız okurken ben daraldım. Öte yandan eminim bir çıkış yolu vardır. Sadece daraldığınız için siz göremiyorsunuz.

Şöyle bir önerim var, bir kariyer koçu biliyorum isterseniz alıntı yapın adını yazayım birkaç seans görüşün. Kendisi olmasa bile eminim mobbing konusunda yardımcı olacak bir danışman/terapist önerebilir, çevresi çok geniş. İlk seansı ücretsiz yapıyor, bir kez görüşün derim. Siz yardım alıyorum demişsiniz, sizin terapist ne dedi?

Son düzenleme:
Ben de bu pandemide resmi olarak idari izinli olmama ragmen evde hic rahat birakilmadim is yerindekilerden daha fazla is yukum var hatta
Hem is yükü ve stresi hem de 4 duvar arasinda kanepeye yapisik yaşamak gerçekten gerek psikolojik gerekse bedensel sorunlara sebep oldu bende daha doğrusu var olan hastalıklarimda ilerlemeler var doktora da istedigim sıklıkta gidemedim nasil toparlarim bilmiyorum. Hatta istifa edeceğim dedigim cok oldu ama diger yandan da atanana kadar o kadar emek vermisim, tum stresine rağmen bazi seyleri idare etmeye calismisim istifa etsem yeniden atanmak zor; is bulmak.zor vs biraz daha idare et diye kendimi telkin eder oldum.
Istifa edip mutlu olan da var, pişman olan da, pişman olmasa da is ararken zorlanan ve maddi sıkıntı ceken de. Siz istifa etseniz eminim pisman olursunuz zira sizi aileniz de desteklemiyormus.
Mesleginiz ne, yasiniz kac? Hobileriniz var mı? Mesela bir hobiniz varsa onu meslege dönüştürebilir misiniz? Yani istifa etme konusunda kararli bile olsaniz, bir B planınız olmalı ki istifa sonrasi "aç kalmam yaa şu isi yapar yine rızkımı cikartirim" diyebilmelisiniz.

arkadaslar cimer diyorsunuz. Cimere yazsam yine calistigim yere gonderir. Cok acayip burda bile anlatamiyorum neler yasadigimi. Oyle bir fanus gibi bir yere hapsolmus hissediyorum ki. Kendi icinde at kosturulan bir ciftlik gibi ayni.

Hayir hayir cimer olmaz en azindan su asamada
Tum samimiyetimle yaziyorum ozelden uzun uzun konusabiliriz.
Orasi kimseye ait degil sizinde hakkiniz emeginiz var. Biraz destekle toparlarsiniz belki sizdeki degisimle geri cekilirler

arkadaslar cimer diyorsunuz. Cimere yazsam yine calistigim yere gonderir. Cok acayip burda bile anlatamiyorum neler yasadigimi. Oyle bir fanus gibi bir yere hapsolmus hissediyorum ki. Kendi icinde at kosturulan bir ciftlik gibi ayni.
Ben de cimer icin aynisini dusunerek yorumsuz kalmistim
Ne yaşadığınızı yazabilirsiniz kurum adı sehir vs vermeden sadece sorununuzu yazın ona göre psikolojik ya da hukuki destek alin deriz.
Yine diyorum isterseniz ozelden tum detayları ile de yazabilirsiniz yapabileceğim bir sey varsa destek olurum ha güven konusu var o da sizin takdiriniz ama burada 10 senelik uyeyim ben de kamudayim

Tek azar olmuyor inanin

Ben sizi cok iyi anliyorum lütfen gerekirse bana ozelden yazin paylaşın
Ben de is konusunda titiz oldugum icin amir ne derse yapilir kafasında oldum hep ama artık hayır da diyorum gerekirse saygi çerçevesinde tartisiyorum da ama öyle kendinizi ezik gösterirseniz ezerler biraz dik durmak gerekiyor lütfen özelden acikca paylaşın size yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince

Ben de bu konuda bir uzmandan destek aldim bana stres faktöründen uzak durmaniz lazim dedi ama ne mümkün! Ki kriz yönetimim iyidir psikolog da anlattiklarima bakarak krizi iyi yonetiyorsunuz demisti

Cimerden emin degilim ama dava için kadrolu memursa sorusturma geçirmesi gerekiyormuş ben cok arastirdim, avukata da danistim konuyla ilgili
Beni anlayanlarin oldugunu gercekten biliyorum. Her yerde benzer seyler oluyordur eminim. Ama nasil desem farkli yerlerde calisan arkadaslarima anlattigimda hepsi yok artik diye kaliyor. Isini iyi yapmak bana hicbir sey kazandirmadi. Gordum ki isini iyi yapan cezalandiriliyor.

Mobbingin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum. Bununla ilgili acilan davalarin sonuclarini. Cunku ispati cok zor malesef. Ama ister kamu ister ozel kanayan bir yara

Ben de birkaç hafta sonra kamuda başlayacağım, şu an soruşturmam yapılıyor. Gerçekten bu kadar sıkıntılı ortamlar var mı, çok gözüm korktu

Back
X