Kamudan istifa

Mesleginiz ya da alaniniz nedir

Hicbir sey sagliginizdan onemli degil boyle hayati zehir edeceginize limon satin daha mutlu olursunuz. Ben rapor almanizi oneriyorum rapor alindiginda maas alabiliyorsunuz sanirim (durumunuz raporluk oldugu icin dedim yoksa haksiz yere tabi almayin) rapordan sonra da hala calisacak durumda degilseniz istifa edin.
Isi hic sevmiyorsunuz cok belli huzursuzsunuz omrunuzu emeklilik bekleyerek mi gecireceksiniz. Paraya cok ihtiyaciniz yoksa esiniz destek veriyorsa dusunmeniz hata bence.
Sakin kafayla dinlenirsiniz iyilestikten sonra is bakarsiniz. Olmadi oturun evde kocaniz baksin ya koca ne ise yariyor :)

Merhabalar.Kamuda çalışan biri olarak çoğumuz ise mutsuz gidip mutsuz dönüyoruz.Bulundugum yerde mobbing de dahil pek cok olumsuzukla uğraşıyorum.Zaman zaman istifa edip cocuklarimla ilgileneyim düşüncesi geliyor ama cesaret edemiyorum.Ulke şartları malum.Ozelde iş bulabilirmiyim ,bulsam mutlu olabilirmiyim hepsi belirsiz,bu nedenle kararınızı vermeden çok iyi düşünün derim....

Ben de bir ara kötü br dönemden geçip ücretsiz izin aldım sonra tekrar başladım. 5 ay sonra istifamı yazdım vermeye gidiyordum çok mantıklı birine söylemiştim, tam giderken kader mi değil mi bilmem beni aradı. Ve vazgeçip geri döndüm. Birine güvenerek asla istifa edemezdim ve benim yaşadığımı yaşayan işle ilgili olsun özel hayatıyla ilgili olsun yaşayan çok insan vardı ben niye pes edeyim ki dedim. Çalışmak zorunda olanlar mekanizmasını geliştirip işini çok çok daha iyi yapabiliyor ve sürekli çevreyi suçlamıyor en azından değiştiremeyeceği şeyleri dedim. Onların da bizle ilgisi yok 2-3 egoluya yenilecek değilim. Sonra zamanı geldi işyerimi değiştirdim çevre değişince de iyi geldi şimdi iyi ki diyorum. Bından sonra elimde kağıtla çıkarsam sonrası için planlarımla çıkarım.Çünkü eşim de olsa annem de olsa kimseye bağımlı yaşayamam diye düşünüyorum. Ki kendime bir şeyler katmaya çalışıyorum her türlü. Neden başkalarının davranışları ile çöpe atayım bir şeyleri. Siz çok daha kötüsünü yaşamışsınız özel hayatınızda belli ama iş ayrı özel ayrı diye düşünüp rahatlamaya çalışın.

Emeklilik 60?yasında
Bu gidişle onu zaten göremem

Sizin ne güzel iyiye doğru evrilmiş birşeyler
Benim Kurumda çok çok zor bu

Yaşadığınız kayıplar sizi psikolojik olarak çok yipratmiş. Kamudan istifa edip özele geçince sizi pohpohlayip el üstünde mi tutacaklar sanıyorsunuz. Şu anda sağlıklı düşünemiyorsunuz. Sakın istifa etmeyin. Sizin kurumun görüş günü falan yokmu Allah aşkına. Çık anlat derdini, gerekirse ağla sızla bu işin utanmasi falan yok. Sizin kurumun her birimimi kötü. Diğer kamu kurumları çok iyi şartlarda mı çalışıyor sanıyorsunuz siz. İkide bir tayin olup il değiştiriyirum ben. Her il birbirinden farklı. Yeni insan yeni yönetici.Tedavi olun biraz rahatlayin bence. Kafaya çok takmayın. İnanın dertsiz kul yok. İstifa edin diyenlerede inanıp bir delilik yapmayın. Allah insana taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş bunu unutmayın.

Ozelde yillarini geçirmiş biri olarak.
birçok isyeri sahibi tanıdım inan heryer cok zor ve suan kimse mutlu degil ozelde surekli kuyu kazip işten kovdurma derdinde adamlar.
Patron birine kizinca sevinen adam cok biri kovulunca mutlu olan cok halbuse kovulanin isini sana yüklüyorlar maaş ayni kaliyor hasetlik cok .azicik zeki olsan basarili olsan hasetlik cok herkes birbirinden korkuyor işimi elimden kaparmi diye .kendi isini kursan yarina çıkacakmısin belirsiz para vs is guc satis ne yapabilirsin özelde bunları dusunmen lazim yillarca mesai yaptım cok calistim öğrendiğim tek sey is bitmiyor hergun var onemli olan stres yapmadan rutini oturtmak

Size verilen görev değişikliğini araya birilerini sokarak torpille değiştirip daha iyi olacağını sandığınız yere gittikten sonra .... neyyse...

Isinizi birakmayin, imkan bulup gorevlendirmeyi degistirmeye calisin. Mekan degisikligi iyi gelir. O zamana kadar ucretsiz izin, yillik izin, rapor ne varsa kullanin. Kamuya atanmak kolay degil zor zamaninizda yorgun bir zihinle istifa karari almayin derim.

Geçenlerde genç bir bayan hakimin intihar haberini okudum.Günlerce etkisinden çıkamadım çok fazla şeyi sorgulamama neden oldu.Siz kuzeninizin kaybını ve başka kayıplar yasamışsınız hiç kolay değil.Böyle dönemlerde insan hiçbir yere sığamaz içi içini yer.Yani belki de iş yeri ortamınızdan ayrılmakta iyi gelmeyebilir.Bence istifa etmeden önce destek almayı deneyin.

Teredddüte düşüren tek nokta bu. Sağolun

Yani bu arka arkaya yaşadığım travmatik kayıplar öyle bir hale getirdi ki ; insanlarla havadan sudan konuşmak insana zor ve ağır gelir mi geliyormuş. Çünkü insanın içi dert doluyken hiç kolay olmuyor .tam olarak dediğiniz gibi hiçbir yere sığamamak duygusu.

Bence doktorun tedavi teklifini kabul edin. Gerekirse yatış yapın. Kurum değiştirmekle,İş değiştirmekle,evde oturmakla vs olmaz bu iş. Sorununuz fiziksel değil ki kangren olmuş parmağı kes at kurtul diyelim, sorun psikolojik. Nereye gitseniz de o kafa o düşünceler sizinle birlikte gelecek.
Tedavi olun.

İstifa ederseniz maddi olarak sizi zorlayacak mı? Hemen istifa edeyim iş yerinden kurtulayım düşüncenizi kenara bırakın her şeyi tartın gözünüzde ondan sonra kararınızı verin. Doktor rahatsızlığınız sebebiyle bir müddet rapor verir diye düşünüyorum sonuçta ortada bir rahatsızlık var. Ücretsiz izninizi kullanmasaydınız belki şimdi onu kullanırdınız ilaç gibi gelirdi. Son olarak lütfen psikolojinizi düzeltmeden çocuk yapmayın sizin şu aşamada önce kendi sağlığınızı düşünmeniz gerekecek.

Çalışmadıgınız dönemde evde olmak size iyi gelecek mi?günlük yaşantınızda dört duvarda geçecekse bu hiç iyi gelmeyecektir,yalnızlık hiç baş edilir gb degil

Bence etme...sabret...özel sektör bunun daha da beteri...Hadi güzel bi yer buldun diyelim hakkını alamıyorsun tatil yapamıyorsun köle sistem üzerine calisiyorsun...
Simdi zorlanirsin ama illa ki bu günler geçecek...arkada kalacak...kamu işi bu devirde bırakılır mi...
Cok zor günler yaşamışsın evladin, kuzenin şimdi okudum ama hersey geçici bu hayatta...Rabbım sağlıklı bir evlat verdiğinde o evladin güçlü bir annesi olması seni çok mutlu edecek...toparlanmalisin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…