Kan bağı mı can bağı mı?

Benim kızım bu sene 6 yaşına girecek. Valla korunuyoruz diyemem öyle karman çorman. Ama olmaması işime gelmişti.Daha dün akşam eşimle balkonda keyif yaparken dışarı çıktı kızım. Üst kattakiler kardeşleriyle oynarken benimki yalnız kaldı ,üzüldü içeri gitti. Dün resmen çok pişman oldum o an.

Siz diyince baktım evet öyleymiş.

5 yıl dolunca kesin imha mı oluyor embriyolar. Süreyi Uzatma şansı var yazıyor internette o konuda görüşmediniz mi ?

Evet randevu aldım bu konuda da görüşeceğiz ama benim çok fazla zamanım yok 39 yaşındayım.. keşke yaşım müsait olsa 2 yıl daha beklerdim..
Telefonda görüştük merkezle ve bikac Ay daha dondurulmaya devam edecek..

Benim kızım da öyle kimi görse yapışıyor bize gelsin oynayalım diyor. Çok seviyor çocukları bebekleri.. bizde alalım mı dedi hastaneden.. bisey diyemedim.. çarşı da gezerken bile tanımadığı çocukların yanına gidiyor. Oysa kreşe de gidiyor ama yinede çok istiyor yanında biri olsun.
Bebek görmesine birine gidince anne bebeği bize götürelim mi diyor

Merhaba Anneligi Tatmak nasip olmuş şükür Allah can sağlığı versin huzurlu mutlu olun inşallah.

Önceden çocuk diye ağladığın günleri, cefasını çektikten sonra kızınla sefasını sürüyosun ne güzel

Herkesin kardeşi olmak zorunda değil, bazen analar öyle kardeş doğuruyo ki o çocuk yapa yanlız kalıyor yinede.

Şöyle bişey var her çocuk her insan, kendi kaderini yaşar , kendi yolunu bulur gider.

Eşinin düşüncesi ince yada duygusal olabilir ama çok gerekli mi ? Bence hayır.

Ortak karar ile belki bitane daha yapabilirsiniz 3. Yaşında henüz kızın belki bir sene daha kendine zaman verebilirsin çünkü fikrin değişebilir.. herkesin bakış açısı farklı bu konuda. Aceleye gerek yok bence zaman ver kendine..

Açıkcası şu ekonomide ve ülke de olan bitenlere de bakılırsa hiç çocuk getirmemek daha mantıklı ama herkesin kendi isteği bileceği iş bakabilen başa çıkabilen 6 tane de doğursun

Bu arada ben de Tüp bebek düşünen bir Anne adayıyım. Benim nerdeyse tüm arkadaşlarım Tüp bebekle hamile kaldı hepimiz aynı duyguları taşıdık , taşıyoruz senelerdir.. ama gel gör ki doğumdan önce çocuk istiyorum diye ağlayan arkadaşlarım şimdide çatlicam artık bakamıyorum, uykusuzum hiç kolay değil bana iyi düşün diyen arkadaşlarım var bilmiyorum sanırım göründüğü kadar kolay değil çocuk yetiştirmek .. hakkında hayırlısı neyse o olsun

Çok teşekkür ederim

3 yavrum var Allah sağlık sıhhat versin amenna Rabbim günah yazmasın keske 1 tane olsaydı dediğim çok oldu
Onu da şöyle açıklamak istiyorum aslında ergenliğe görene kadar ben en az 6 çocuk için cok dua ettim ( neyse ki kabul olmadı şükürler olsun )
Ama ne zaman ki büyük ergenliğe girdi aman Allahim o çıktı ortanca girdi halen sürüyor
Büyük olan 2003 doğumlu eğitimi devam ederken evlenmeye karar verdi şu an 2 yillik evli ortanca Allahim anlatamam nasıl deli divane bir ortayı bulamiyorum küçük 12 yasinda boyu 1.70 neden bu kadar uzunum diye ağladı bugün 3 çocuğumda kız bu arada
Yani valla ben size yapın diyemeyeceğim yaşınız da varmış kardeşim keyfinize bakin Allah olana sağlık sıhhat afiyet versin

Bu konuda tek doğru zor. Benim kardeşim var keşke hiç olmasaydı. İyi ki var diyende var. Benim gibi diyende var. Siz istiyorsanız ikinci defa anne baba olmak o zaman düşünün. Ama çocuk tek kalmasın diye kardeş yapmayın. İlişkileri sizin beklediğiniz gibi olmayabilir yani.

Başlığa göre cevap versem can bağı daha önemli derdim çünkü 9kardeşiz ama yakın arkadaşlarımdan gördüğüm vefayı güzelliği onlardan hiç mi hiç görmüyorum
Ancak konu dondurulmuş embriyo olunca cevabım değişir sanırım.Çünkü ben de o yoldan geçtim 10.yılımda ikizlerim oldu 8yaşındalar,3embyomuz vardı çok arandık ya imha için gelip imza atın ya da tedavi olacaksanız olun diye..
Kıyamadım ve evet kıyamadığımdan tekrar yaptım 3ünden biri sağlam kaldı ve yerleştirildi tuttu şuan kucağımda uyuyor dünyalar güzeli bıcır bıcır bi çocuk iyi ki yaptım diyorum ama bunaldığım ve ben ne yaptım dediğimde oluyor maalesef çalışıyorum izindeydim eylülde tekrar çalışacağım şimdiden beni bakıcı telaşı sardı..
Bu mevzu bile beni geriyor ve kendimi bi sorguladığım oluyor mu oluyor ancak ben imha etseydim kesinlikle pişman olurdum ondan eminim..
Siz de teraziye koyun sizin yaşayacağınız duygu en çok ne olur diye?

Aynı yollardan geçmiş biri olarak cevabınız benim için çok önemli..
Bende bu yüzden imha edemiyorum evet ileride kendimi yiyip bitiririm biliyorum kendimi vicdan azabından kurtulamam..
Hayatım boyunca acaba bebekler miydi olsaydı tutar mıydı sorusu ile yaşayamam.
Zaten zorlu bir süreçten geçtim piskolojim çok etkilendi.. tekrardan tüp bebek merkezini görmek istemiyorum.. o kadar git gel fikirlerdeyim ki düşünmekten uyuyamıyorum.. Bu kadar istedim evladım olsun sonsuz şükürler olsun ki oldu yıllar sonra şimdi de var olan embriyoları yok etmek nankörlük gibi geliyor bana.
Ayrıca pskolojik tedavi görüyorum uzun zamandır.. piskologum da aynı fikirde oda diyorki bu acabalarla piskolojiniz iyice bozulur siz çok iyi bir annesiniz ve 2. Çocuğunuza da yetersiniz merak etmeyin diyor..
Ama bir yanım olsun derken öbür yanım istemiyor.. hayatımda bu kadar ikilemde kalmadım..

2025 yılından sonraki çocuklarda gençlerde bizim dönemimizdeki can bağını aramayın derim, ikimci çocuk sizin kararınız. Hayırlısı olsun.

2025 yılından sonraki çocuklarda gençlerde bizim dönemimizdeki can bağını aramayın derim, ikimci çocuk sizin kararınız. Hayırlısı olsun.
Bu da bir gerçek aslında 2010-20yılından sonra doğanlarda tek çocuk da çok yaygın. Öyle illa kardeş mevzuları da olmayacak gibi ondan. Yani oğlumun sınıfı 23 kişi yarısı tek çocuk kalan yarısı da iki çocuk. Üç kardeş yok zaten.

Tup bebek yaptirdim. 5 tane kadar embriyomu 1 yil muhafaza ettik. Bir yil sonunda uzatmak ister misiniz diye aradilar. Hayir dedik imha icin onay verdik. Hic bu sekilde dusunmedik. Biraz geyik yaptik hatta. Kimse de yorum yapmadi cunku kimseye bir sey demedik. Niye bilsinler ki. Herkes yorum yapar gereksiz. Sizin ve esinizin disinda herkes dis kapinin mandali onlar. Biz hep tek cocuk istedik. Hatta iki embriyo yerlestirildi bana. Ikiz olacak diye odum kopuyordu. Teki tutunca rahatlamistim. Hayati gereksiz dramaya cevirmeye gerek var mi? Bir embriyo imhasina bu kadar kahrolmayin. Ayrica her cocugun kardesi olmak zorunda degil. Sizin istemeniz onemli. Istemiyorsaniz kime ne.

Bende size gibi düşünüyorum tek çocuk. Kardeş yalnız kalmasın diye yapılmaz. İstiyorsanız maddi manevi bakacak durumdaysanız yapın. Ama bende tekrar hamilelik lohusalık dönemini sil baştan yaşamak istemediğimden yapmıyorum. Karar sizin milletin ne dediğinin önemi yok. Sonuçta onlar gelip bakmayacaklar.

Yani tabii ki çocuk istemiyorsanız yapmazsınız ama tekrar lohusa olmamak için çocuk yapmamak çok mantıklı değil bence.Geçici bir dönem sonuçta.Yaşınız konusundaysa bence hiç çekinmeyin.İleri yaşta anne olmak artık çok yaygınlaştı.Kızınız çocukları çok seviyorsa ve siz de eşinize destek konusunda güveniyorsanız kızınızın bir kardeşi olabilir pekala.Mesela benim kendi kardeşimle aramda çok yaş farkı var.Annem yıllarca ikinci çocuğa karşıydı ama amiyane tabirle yalvara yalvara yaptırdım.Annem şimdi kardeşimi doğurmanın hayatında yaptığı en iyi şeylerden biri olduğunu söyler.Komşu,arkadaş yakın olabilir ama kardeş bambaşka bir şey.

Benim oğlum 8.5 sene tek çocuktu ben istemedim ama sunu gördüm ,ilkokula başladı arkadaşlarını o kadar seviyor ki, yani sevmek derken cok bağlanıyor bazı şeylere üzülüyordu ama birakamiyordu, kreş zamanı cok anlamiyordu , bizim tabi ki kuzeni vs yok iki ailede de tek torun. Kardeşi olsun diye çocuk yapmak belki saçma sonradan istemiştim ama iki yılda olmadi şuanda da aralarında yas farki var.
Benim kardeşlerim var ve cok fazla kuzenim ayni ortamlarda büyüdük ama bir kardes cok farklı iyi ki varlar. Ben bir rahatsızlık yaşadım ailem yurt dışında ablam olmasaydı nasil olurdu bilmiyorum. şuanda keşke daha önce olsaymis diyorum.

istemediğiniz çocuğu asla yapmayın
o elalem bakıp büyütmeyecek çocuğu
sadece maddi değil ki çocuk sorumluluğu
o verilen emek uykusuz geceler çekilen çileler alınan sorumluluk
ben asla evlenmemesi çocuk yapmaması gereken bir insanmışım mesela
bunu kızım olunca anladım ve bir daha yapmadım
deseler ki insan nesli sana bağlı çocuk yapmalısın,yapmam
yarın dünya yok olacak ,senin çocuk yapmana bağlı dünyanın devamı ,yapmam
yapamam ,çünkü aynı şeyleri tekrar yaşayamam
bir saniye bile tereddütün varsa yapma
her kardeş kardeş mi ki ayrıca nice kardeş ana baba katili var
ona güvenip çocuk yapılır mı

Daha once de yazdim simdi burayada yaziyim 2. Cocugu birinci cocuguma kardesi olsun diye yapmadim. 2. Cocuk istedigim icin yaptim. Her kardes birbirini sarip sarmaliyor mu

her çocuk ister onu
sonra okula başlar sonra ergenlik gelir
değil kardeş sizi bile istemez
kapatır kapısını oturur
kardeşi kim takar o saatten sonra
gelecekler 30 yaşına da kardeşlik bağı olacak
o zamanı da biz görmeyiz zaten

Yani.

oğlum küçükken maddiyat yoktu zaten sağlık problemim var diye ikinci düşünmedik.Şimdi 23 yaşında.Geçen gün biraz tartıştık biraz da kırdık birbirimizi ,babasına anlatirken duydum.Sonra ki gün neden anlatıyosun aramızdaki olayı babana dedim bana döndü dediki aile içindeki sorunlar kardeşle paylaşılır,ben kimle paylaşayım kardeşimmi var??Yıkıldım resmen.Söyleyeceklerim.bu kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…