Kan pıhtılaşma sorunu

Peki ailenizde kan pıhtılaşma sorunu olan varmıydı gebeliğinde.

Yooo annem çatır çatır doğumuş kimsede yok ama mesela annem kanserken beyne pıhtı attı, babam kalp krizi geçirdi vb. . Doktorum bunları dinleyince iyiki yaptırmışsın dedi şuan ilk gittiğim doktorumu değiştirdim bunları sormamıştı ananeme kdr anlatırtı bu doktor mesela

Evet gen testi genetikle birlikte yaptırdık eşimle bana.
Belki hiç sorun yok ama insanın aklına takılıyor.
Sürpriz bı gebelik oldu.

İşte ya bekleyeceksin yada özelde yaptıracaksın 2 günde eline veriyorlar
Ben kimyasla gebelik yaşadıktan sonra hemen gidip yaptırdım 2 ay sonra sonucum çıktı zaten doktorları beklesem 3. Düştüğümü bekleyecekler birde zaten kimyasal gebeliği gebelikten saymıyorlar

Evet bana da anlattirdilar.
Fakat ne anne ne baba tarafında pıhtı sorunu, kanser, kalp krizi geçiren kimse yok.
İlla düşük olmasını beklemeleri biraz saçma baştan isteseler bu hayatı testleri belki insanlar bu kadar uğraşmayacak.

Ben doğal yolla gebe kaldım 1 aylık düştü. Sonra bi ameliyat oldum yapamadılar. 1 tüp bebek denedim tutmadı. İkinci ameliyatımı oldum. Sorunlar giderildi. İkinci tüp bebek denedim. Değer çok yükselmedi. Düştü değer.
İki ay sonra doğal yolla gebe kaldım.
En son değer 8027 idi.
İşte bu tersler çıkmış olsaydı merakım gidecekti.

Yani herkeste olan bir sorun olmadığı için bekliyorlar anladığım kadarıyla birde özel laboratuvar lar ve araştırmalar yapıyor normal devlet hastanesinde cihazı yok onu geçtim bazı araştırmalar bile dışarıya gönderiyor demekki uğraştırıcı bir test yoksa bu kdr uğratırmaları tabi ki normal değil bende çıktığında ilk bu tepkiyi vermiştim ama yılda evlenen o kdr insan var hepsine evlenirken yapılsa hem gereksiz maliyet hasta olmayanlar için hemde zaman kaybı bu sefer hasta olanların önüne geçilmiş olur.

Annem biz kanserini öğrenmeden önce 1.5 yıl geçmiş mesela o kdr ultrasona girdi tomografiye girdi adam akıllı bişey çıkmadı düşündüğünde ya sen şüpheleniyorsun soksana pet çekimine diyorsun ama bir hem yerde hem doktorların eli kolu bağlı prosedür var hemde bazıları gerçekten işini tam yapmıyor

Sende benim gbi olmuşsun bir kürtajım arkasından kimyasal gebeliğim var o değer düşmesini ona söylüyorlar zaten

Sende benim gbi olmuşsun bir kürtajım arkasından kimyasal gebeliğim var o değer düşmesini ona söylüyorlar zaten
Ben kürtaj olmadım.
Bana kan pıhtısı hiç bir doktor demedi sol tüp hidroselpens olduğu için rahme sıvı akıyordu embriyo tutunuyordu fakat su aktığı için tutunamiyordu. Bı sure sonra dayanamayip kayıp gidiyordu.

Beklicen kuzum pazartesiye az kalmış bişey olsa söylerdi illaki sorunun çözülmüş demekki

Cnm saol cevaplar için, ya pazartesi kalp atımı için gidicem.
Bu testin daha çıkmasına var :)
Ben o zamana kadar Rabbim nasip ederse 3 aylık olacağım.

İnş canım bize de yazarsın bu arada özele gidiyor isem şu testi de yaptırabilirsiniz tabi doktora danışmak Lazım gene 3 ay sonra çıkacak benm testin diyebilirsin antifaktör xa diye bir test var benm iğnemin seviyesini ona göre belirledi 1 haftada da çıktı özelde 80 TL idi fiyatı o da yol gösteriyor

Evet iki özel doktorum birde devlette gittiğim doktorum var.
Valla özeldeki doktorlar hiç bu konuyu araştırmayı bırak sormadilar bile.
Devlet her şeyi araştırıyor. Ben çok memnunum, devamlı gittiğim devletteki doktorum gel bunu da yapalım dedi. Temmuzda yaptirdik İste bir buçuk aya yakin oldu yaptirali. Sonuç için bir ay ya da bir buçuk ay kaldı.
Bu arada iste Rabbim mucizesini verdi.
Yazarım yazmam mi :)

Bende devletten memnun kalmadım

Bende devletten memnun kalmadım
Valla haklısın memnun kalanda var kalmayanda.
İyi insana rastlamak önemli, hayatın her alanında olduğu gibi aslında.
Ben devamlı aynı doktora randevu alıyorum git gel Allah razı olsun dost gibi davrandılar. Birde devlette gittiğim doktor tırı vırı bı doktor değil.
Devlette tüp bebek onayı ve raporu için üç doktor onayı gerek birisi benim gittiğim doktor.
Sırf kadın dogumcu degil, ivf ve genetik konularında da bilgili bı doktor.
Rabbim ondan razı olsun.
Hatta benden beta hcg istediğinde ben kan vermiyordum nereden olacak doktor bey dedim. Git lütfen in ver kanını rica ediyorum dedi.
Hastane de sonucu beklemeden çıktım. Gece 11 de baktım evde sonuca.
Her gittiğim de detaylı muayene eder. Sürekli değerlerimi kontrol eder. Gel şuna da bakalım der.
Ah bi Rabbim kucağıma sağlıkla evlat almayı nasip etse. Doktora kocaman pasta ile gideceğim.

Merhabalar bende genetik testi yaptırdım ama benim sonuçlarım şu şekilde oldu 2 tüp kan benden 1 tüp eşimden aldılar. Benden aldıkları 1 tüp kan pıhtılaşma ya neden olan mutasyonlar ile ilgiliydi. Bana ama dediler pıhtılaşma ile ilgili olan 15 gün içinde diğer genetik testler 45 güne çıkıyor 45 gün sonra test sonuçlarınızı alırsın ama bende 15 gün sonra pıhtılaşma çıkınca diğer testleri beklemeden onu gidip almıştım. Bence sizde bi yaptırdığınız laboratuvara tekrar sorun sadece pıhtılaşma ile ilgili mutasyon testleri sonucu önden çıkmış olabilir.

Benden ve eşimden 2 şer tüp kan alındı.
Gittiğim hastanede genetik yok, genetik ve pıhtı tahlil kanları Hasekiye gönderiliyor.
Doktor tahlillerin yapılacağı Hasekinin genetik bölüm numarasını verdi.
Sonuçların çıktığını ara öğren, çıkınca gel hemen dedi.
Doğal yolla gebe kalınca aradım sordum.
Hayır cevabını aldım.
İnternettende bakıyorum sonuç yazdırılmamış yazıyor. Yani çıkmamış.

gebeliğimin başından beri kullanıyorum çok şükür ki hamileliğimin bu şekilde sağlıklı ilerlediğini düşünüyorum. bu benim 5 . gebeliğim. bende başta koldan yapıyordum ama sonrasında kolum çok morarmaya başlayınca korkarakta olsa göbeğe geçtim. ve inanamadım daha çok acır derken hiç hissetmedim bile halada göbekten yapmaya devam ediyorum. kolda yanıyor evet ama göbekte yanmadı. göbeğe yap sende ve sakın ihmal etme

Kanım da baya sorun çıktı.
4 gen bozuk.
İğneye başladım.

Doktorun ne söyledi canım

Göbekten yapıyorum fakat artık etlerim acıyor gbi hissediyorum cesaretimi kaybettim sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…