• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

cnm histeroskopi korkulacak bir şey değil. ben genel anesteziyle yaptırdım ve bir şey anlamadım. sonrada operasyonun cdsini izledim. rahim içini kestiler. tabiki sonrasında ağrı ve kanama oldu. aradan geçen zamanlarda da hafif ağrılar yaşadım. ama değdi. 800 tl ödedim. genel anestezi olmasaydı daha uygun olurdu.

peki niye yaptılar sana.doktor bana filmde gözükmeyen yapışıklık olabilir.bide rahmi düzelteceğiz gibi bir şey dedi.sen bana açıklayabilirmisin...bide tehlikesi de olabiliyormuş sanırım.beni aydınlatırsan sevinirim canım

pko nun diğer belirtileri yok.sadece kistler var.yumurtlama problemim varmış canım öyle dedi.o yüzden tedaviye başlamayı kendisi teklif etti.kilo fazlam yok.1-2 kilo aldım son 3 aydır ben de.ama adet düzensizliği falan yoktu bu aya kadar .herşey normaldi.yumurtlama problemim olunca hormon tetkiklerine gerek görmedi.adetin 3 .günü tekrar gidecem.klomen ve çatlama iğnesi başlayacak.yumurtlama problemim olmamıştı hiç.o yüzden üzüldüm.yumurtalar yeterince büyümediği için çatlamıyormuş,çatlamadığı için de gebelik de oluşamıyormuş ve de kistleşiyormuş.üzgünüm....mutsuzum...

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/141726-pkolu-hanimlarin-paylasim-alani-2245.html

dr dan geldim şimdi.moralim oldukça bozuk.pko teşhisi koydu.bir bu eksikti.yumurtalıklarımın ikisinde de kist oluşmuş.adet söktürücü verdi önce.kötüyüm anlayacağınız.
canım moralini bozma hemen pko hakkında pek bilgim yok sanırım yumurtlama olmuyor ama allahdan ümüt kesilmez tedavisi vardır mutlaka bundada vardır bir hayır belkide ikiz üçüz olur benim bir arkadaşım klomen kullanmıştı üçüze hamile kaldı ve sağlıklı bir şeklide doğum yaptı mevlam neyler neylerse güzel eyler
ne kadar kibarsın canım.herkesi tek tek düşünüp sormuşsun.sağolasın.benim bebek çalışmaları tedaviye kaldı...sen nasılsın canım
canım benim ne demek burası bizim ailemiz gibi oldu ailemizle konuşamadığımız paylaşamadığımız konuları burda paylaşıyoruz ve arkadaşlarımı merak ediyorum benim için sizler öylesiniz manevi olrak destek oluyoruz birbirimize

kızlar benimde bugün kontrolüm vardı.3lü tarama yapıldı Allaha şükür herşey iyi.hatta gecen ay 2 gün geriydik şimdi usgye göre bir hafta öndeyiz.1 ay sonra kısmetse ayrıntılı usg var.inşallah onuda Allahın izniyle atlatırız.1 ay dayanamıyorum arada başka bi doktorum daha var onada gidiyorum.kullandıgım ilaçlara oldugu gibi devam.Allahın izniyle hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız bebeklerimizi kucagımıza inşallah.
maşallah sevisev hep böyle sağlıklı bir şekilde devam eder
aynen canım ya öyle bır sınavmıski her an her yerde karsıma cıkıyor bır turlu atamıyorum aklımdan ıcımden rabbim affetsin bizi...

sagol canım bızler ıyız cok sukur sen nasılsın zekı beye gıtmedınmı??herhangı bır gelısme varmı sende??

tatlım bız ıyız sen nasılsın toparlandın umarım.merakta bırakma bızı...

canım inan cok üzüldüm yaaa hiç böyle birşey beklemiodum nebıleyım surprız olacagını dusunmustum kendıme sevınır gıbı sevınıp umutlandım inan.allah şifa versin inşallah en kısa zamanda saglıklı ıyı haberler verırsın bizlere
bende iyiyim canım zeki beye haftasonu gitmeyi düşünüyorum bakalım ne diyecek çalışmalar nasıl gidiyor

umudumuz kasım ayı dıye bır topık var o aykı batlar yazılmıs lıste yapılmıs hamılelıkler uzuntuler paylasılıyo...aralık ayı lıstesı de yaplmıs ya bızdemı eklettırsek kendımızı lısteye.ıyımı olur kotumu olur bılemedım fazla takmak dusunmek ıstemıyorum ama hosuma gıttı hos bı topık olmus sızlerın haberı varmı topıkten??

o kadar topik varki bence bizim topik ayrıcalıklı burdaki paylaşım hiçbir topikte yok ordakiler hep laylaylom yinede sen bilirsin

valla UMUDUM31 de çok şanslıymış bak seni yazıyom die onu yazmışım:):52::1::1::1:çünkü umudum ismimi yazdırmadım dio ama o eklenmiş.tevafuk işte:)

hakkını helal et ALLAHA EMANET KAL GAMZELİMMMM unutmam artık seni:)

helal olsun canım..zaten dualarımız hepimiz için.dün muharrem ayının 10.günüydü.dualar kabul olurmuş.dün yine meryem suresini okudum ve hepimize dua ettim.inş kabul olur.

bak sayende bütün topik klomen kullanıcaz bu gidişle :) . canım şöyle düşün sen hamile kaldın daha önce şimdi kalamıyorsak tamamen bizim stresimizden. belki ilaç kullanırken kendini daha rahat hissedersin. sonuçta yumurtlamn ve çatlama zamanın belli olacak bizim gibi düşünmeyeceksin bugün mü yapsak yarın mı diye :) ama banada doktorum istersen başlaylım hamile kalma sürecin hızlanır demişti. eşim istemiyor henüz erken diyor. ben çogul gebelik riskinden korktum. bikaç ay daha bekleyelim dedim. bence teşhisin pko olmamalı zaten. başka bir doktora göster sonuçlarını.ilaçtan önce sadece yumurtama kontrolü yaptırabilirsin mesela. allah hayırlı yazılar yazsın canım hakkımızda. ama üzme kendini bikaç ay daha olmazsa bende gidicem ilaç ver bana doktor diye.

helal olsun canım..zaten dualarımız hepimiz için.dün muharrem ayının 10.günüydü.dualar kabul olurmuş.dün yine meryem suresini okudum ve hepimize dua ettim.inş kabul olur.

teşekkürler gamzeli dualarında bizleri unutmadığın için allahım dualarını kabul olanlardan eylesin...

bana bunu daha önce de demişlerdi de ben ediyorum duamı demiştim.ama şimdi dr da bişiyin yok deyince.bir deneyelim dedim hatta o kadar çok duydum ki.düşük yapıp hamile kalamayan bi ark bi formda yazmış.bi hocaya gittim muska verdi ve o ay hamile kaldım şimdi çok iyi gidiyor die.bu işi çıkara dökmeyen birinden hayır dua almak olabilir aslında.valla burda güvenilir bir bayan söylediler haftaya gidicem inş bakalım.RABBİM izniyle O ndan şifa bekleyip takva yaşamaya çalışan kullarıda vesile edip gideceğim.Önce RABBİMDEN istiyorum inşallah.

canım tabikide öncelikle allahımın izniyle biz ne yapsak vesile sadece. git konuş bakalım canım.hangi duayı okuyacak muskamı yazacak. bizede haber veririsin sonrasında

bu nasıl iş yaaaaaaaaaa...hacettepenin randevu telini aradım hematoloji bölümü için.yılbaşından sonra telefonla randevu alın diyolar..ne yani bir ay boyunca randevu alamayacakmıyız.bir ay belki çok geç olacak.hacettepeye daha önce giden ve randevu alma konusunda bilgisi olan var mı??

bak sayende bütün topik klomen kullanıcaz bu gidişle :) . canım şöyle düşün sen hamile kaldın daha önce şimdi kalamıyorsak tamamen bizim stresimizden. belki ilaç kullanırken kendini daha rahat hissedersin. sonuçta yumurtlamn ve çatlama zamanın belli olacak bizim gibi düşünmeyeceksin bugün mü yapsak yarın mı diye :) ama banada doktorum istersen başlaylım hamile kalma sürecin hızlanır demişti. eşim istemiyor henüz erken diyor. ben çogul gebelik riskinden korktum. bikaç ay daha bekleyelim dedim. bence teşhisin pko olmamalı zaten. başka bir doktora göster sonuçlarını.ilaçtan önce sadece yumurtama kontrolü yaptırabilirsin mesela. allah hayırlı yazılar yazsın canım hakkımızda. ama üzme kendini bikaç ay daha olmazsa bende gidicem ilaç ver bana doktor diye.

bu yumurtlama kontrolü yazmışsın nasıl oluyor canım ya

bu yumurtlama kontrolü yazmışsın nasıl oluyor canım ya

canım adetinin 3 günü çağırıyolar genelde. sonrasında yumurta gelişimine göre 2-3 güne bir tekrar çağırıyolar. böylece yumurtan geliştimi çatladımı ultrasonda görüyolar. yani klomen kullanmadan yumurta takibi yaptırmış oluyorsun. ovulasyon testleri gibi ama daha sağlıklı bilgi ultrasonla baktıkları için.

peki niye yaptılar sana.doktor bana filmde gözükmeyen yapışıklık olabilir.bide rahmi düzelteceğiz gibi bir şey dedi.sen bana açıklayabilirmisin...bide tehlikesi de olabiliyormuş sanırım.beni aydınlatırsan sevinirim canım

cnm ben daha önce de olmuştum tanı amaçlı. bir sıkıntı çıkmadı o zaman. ikincisi de rahmi kanlandırmak ve bebeğin daha iyi tutunmasını sağlamak amaçlı yapıldı. cnm bir tehlikesi yok. hatta rahim filminden daha kolay. aklında soru işareti kalmıyor. rahmin içini kendin de görüyorsun ve için rahatlıyor. yaptırmanı tavsiye ederim. ben bu güne kadar dört düşük yaptım ve bebeklerim de hep gelişim sorunu yaşadım. şimdiki hamileliğim de gelişim problemi yok şükür ve ilk defa 13. haftayı gördüm.

haklısın canım bızım topık gıbısı yok valla benim listem bana yeter :34::34:gebelik bekleyen pıhtıdaşlar kistesi

bende konuyu acan arkadasa baktım o ay hamıle kalmıs hemen umutlandım işte. ama bızımkısı farklı olacak hep streslı rısklı iğneli delikli deşikli hamilelik offf ya saglıklı olur ınsallahh

ya ben ya ben ortadan ıkıye catlarım ben eksık kalmam hemen gıder yaptırırım:52::52:

iyigeceler tatlış...

her sabah aynı saatte dijital ateş ölçerle ölçüyorum canım daha öncede bu şekilde hamile kaldığım için tavsiye ederim:)tek kötü tarafı ateşin düştüğündee herifi elinden kaçırmamak:18:

burcu_gen bana özelden msj atmışsın canm ama ben sana gönderemedim 100 msj olmadığı için. sakın kendini üzme rutin bişey olabilir çünkü bazı bebeklerde sık görülen birşey bu birden büyüyormuş çünkü ama benim malesef 3lü tarama testinde aptt hormonum yüksek çıkmıştı bütün kabuslarım onunla başladı..uzul kemiklerinde gerileme vardı ayak ve eelleri beklenilen haftada değildi doktorum cücelşk olabilir dedi :( fakat 2 haftalık aralığı korursa siz bile anlamazsınız bu farkı dedi ama malesef fark gitgide açıldı sonra 5 haftaya çıktı büyümesi durdu 5.5 aylıkken kordon kan akışında sorun çıktı 7 aylıkken karnında kaybedebilir dedi ve dediği gibide oldu :( sakın üzülme herkesin bir olucak diye birşey yok umarım bebeiğin bu farkı kapatır veya korur...stres yapma ben başaramadım sürekli stresliydim bebeğede yansıdı.

pko nun sebeplerini araştırdım biraz stres önemli etkenlerdenmiş.lh ve e2 hormonlarının uyumunu bozar yumurtanın gelişimini durdururmuş.dr um alanında çok iyi.insanların saatlerce kapısında beklediği bir adam.15-20sene çocuğu olmayanlar önce Allah sonra o dr un tedavisi ile anne oldular.eşimin yengesi de onlardan biri.o yüzden güveniyorum dr uma bu konuda.ne diyorsa yapacam anlayacağın canım.çoğul gebelik olacak diye birşey yok illaki.nasıl rahat ediyorsan öyle yap.eşini de dinleme.ben dinlemiyorum.sadece bana uyum sağla dedim eşime.bu tür şeyleri bizden daha iyi bilemezler.o kadar stresi üzüntüyü çeken biziz.

Benimde komşum 2 defa üstüste 5.5 aylıkken preeklampsi geçirdi sonrasında hocaya gitti o da üzerinde bir nuska taşıdı şimdi çok sağlıklı maşallah bir oğlu var. Bir arkadaşımda bir kimyasal gebelik bir de kalp durması sonucu 8 haftalık kaybı oldu hiçbir şey kullanmadı duayla aldım kucağıma kızımı dua etmekten sakın vazgçme umudunu asla kaybetme dedi.Banada dualarınızda yer verirseniz seviniriz.Allah kabul etsin..

dr dan geldim şimdi.moralim oldukça bozuk.pko teşhisi koydu.bir bu eksikti.yumurtalıklarımın ikisinde de kist oluşmuş.adet söktürücü verdi önce.kötüyüm anlayacağınız.

canım geçmiş olsun dr neye göre koydu bu teşhisi. tahlil yaptımı yoksa sadece ultrason görüntüsüne mi baktı. eğer daha önce vücudun kist yapmıyorduysa bu ay beslenmedeki değişiklerden dolayı pko görünümü olabilir. benimde bir kere böyle olmuştu. yumurta sayım bazen coşuyor ama kist olmuyor adetle atıyorum hepsini ama bütün yumurtalar aynı anda gelişmeye çalıştığı için çatlama dolayısıyla regli gecikiyor. ben aydında oturduğum için bazen incir yemeyi abartıyorum o zamanda yumurta sayım artıyor. bence seninkide böyle bir durum şekerli şeylerden biraz uzak durmakta fayda var.

pko nun diğer belirtileri yok.sadece kistler var.yumurtlama problemim varmış canım öyle dedi.o yüzden tedaviye başlamayı kendisi teklif etti.kilo fazlam yok.1-2 kilo aldım son 3 aydır ben de.ama adet düzensizliği falan yoktu bu aya kadar .herşey normaldi.yumurtlama problemim olunca hormon tetkiklerine gerek görmedi.adetin 3 .günü tekrar gidecem.klomen ve çatlama iğnesi başlayacak.yumurtlama problemim olmamıştı hiç.o yüzden üzüldüm.yumurtalar yeterince büyümediği için çatlamıyormuş,çatlamadığı için de gebelik de oluşamıyormuş ve de kistleşiyormuş.üzgünüm....mutsuzum...

canım ya ne yaptın sen hemen öyle tedaviye başlanırmı. canım benim aldığın 1-2 kiloyu ver önce bi. sonrasında hamile kalamazsan tedaviyi düşünürsün. gerçi kilo fazlam yok diyorsun ama herkesin alıştığı bir kilosu var ben 75 kiloya indiğim anda hemen hamile kalırken 76 kiloda hamile kalamıyorum. 1 kilo bile çok farkettiriyor. bence senin hiçbir yumurtlama problemin yok. yumurtlamayı arttıran incir bal tarçın vs kürleri uyguladıysan hemen bırak. çünkü zaten yumurtlayabilen insanlar bunları kullanınca düzenleri bozuluyor. ben incir iyi geliyor diye bir hafta kadar günde 3 tane kuru incir yedim o ay dr randevumda vardı dr a bi gittim ultrasonda 10-12 tane yumurta vardı. oysa normalde 4-5 tane olur 1-2 tanesi çatlıycak boyda olurdu. bunlar kiste döner diye korktum sonraki 3 ay boyunca 21. gün progesteronumu ölçtürdüm yumurtalar çatladımı diye.. normalde 10-14 arası çıkması gereken değerlerim klomen kullananlardaki gibi 20 lerde çıkmıştı. nolur böyle şeyler için kendini sitrese sokma canım

cnm ben daha önce de olmuştum tanı amaçlı. bir sıkıntı çıkmadı o zaman. ikincisi de rahmi kanlandırmak ve bebeğin daha iyi tutunmasını sağlamak amaçlı yapıldı. cnm bir tehlikesi yok. hatta rahim filminden daha kolay. aklında soru işareti kalmıyor. rahmin içini kendin de görüyorsun ve için rahatlıyor. yaptırmanı tavsiye ederim. ben bu güne kadar dört düşük yaptım ve bebeklerim de hep gelişim sorunu yaşadım. şimdiki hamileliğim de gelişim problemi yok şükür ve ilk defa 13. haftayı gördüm.
Rabbim tamamina erdirsin insallah, insallah hep boyle guzel gider tatlim... Diyet yapiyormuydun canim sen?

pko nun sebeplerini araştırdım biraz stres önemli etkenlerdenmiş.lh ve e2 hormonlarının uyumunu bozar yumurtanın gelişimini durdururmuş.dr um alanında çok iyi.insanların saatlerce kapısında beklediği bir adam.15-20sene çocuğu olmayanlar önce Allah sonra o dr un tedavisi ile anne oldular.eşimin yengesi de onlardan biri.o yüzden güveniyorum dr uma bu konuda.ne diyorsa yapacam anlayacağın canım.çoğul gebelik olacak diye birşey yok illaki.nasıl rahat ediyorsan öyle yap.eşini de dinleme.ben dinlemiyorum.sadece bana uyum sağla dedim eşime.bu tür şeyleri bizden daha iyi bilemezler.o kadar stresi üzüntüyü çeken biziz.
Canim cok gecmis olsun...Ahhh su stres yokmu...hepimizde var....Bencede doktoruna guven, en azindan stres olmazsin guvendiginde, bizim cogumuzun stresi bizi tatmin eden bir doktor bulamamakdanda kaynaklaniyor, en azindan ben oyleyim...burda gurbet ellerde :(

Benimde komşum 2 defa üstüste 5.5 aylıkken preeklampsi geçirdi sonrasında hocaya gitti o da üzerinde bir nuska taşıdı şimdi çok sağlıklı maşallah bir oğlu var. Bir arkadaşımda bir kimyasal gebelik bir de kalp durması sonucu 8 haftalık kaybı oldu hiçbir şey kullanmadı duayla aldım kucağıma kızımı dua etmekten sakın vazgçme umudunu asla kaybetme dedi.Banada dualarınızda yer verirseniz seviniriz.Allah kabul etsin..
Bende cok orneklerini duydum...Istanbulda bu isi para icin yapmayan hoca varmi? bana da lazim...bir kac sonra turkiye'ye gittigimde beni de okusun :)

kızlar herkese merhaba umarım herkes iyidir,

hannem canım için rahat edicekse bi git bakalım.

12m tatlım sıkma canını pko onarılan bir şey arkadaşım çocukluğundan beri pko sorunu vardı evlendi biraz tedavi ilaçlar aşılama hop hamile kaldı ikizleri var o bile inanamadı habire hamile kalıyo şimdi:1: yani senin başlangıç çok çabuk geçer inşallah hamiş kalırsın.

kızlar inşallah tez zamanda göbüşler dolar hamişlerde sağ salim kucaklarına alırlar:16::16::16:

canım ya ne yaptın sen hemen öyle tedaviye başlanırmı. canım benim aldığın 1-2 kiloyu ver önce bi. sonrasında hamile kalamazsan tedaviyi düşünürsün. gerçi kilo fazlam yok diyorsun ama herkesin alıştığı bir kilosu var ben 75 kiloya indiğim anda hemen hamile kalırken 76 kiloda hamile kalamıyorum. 1 kilo bile çok farkettiriyor. bence senin hiçbir yumurtlama problemin yok. yumurtlamayı arttıran incir bal tarçın vs kürleri uyguladıysan hemen bırak. çünkü zaten yumurtlayabilen insanlar bunları kullanınca düzenleri bozuluyor. ben incir iyi geliyor diye bir hafta kadar günde 3 tane kuru incir yedim o ay dr randevumda vardı dr a bi gittim ultrasonda 10-12 tane yumurta vardı. oysa normalde 4-5 tane olur 1-2 tanesi çatlıycak boyda olurdu. bunlar kiste döner diye korktum sonraki 3 ay boyunca 21. gün progesteronumu ölçtürdüm yumurtalar çatladımı diye.. normalde 10-14 arası çıkması gereken değerlerim klomen kullananlardaki gibi 20 lerde çıkmıştı. nolur böyle şeyler için kendini sitrese sokma canım

canim incir bu kadar etkili yani. Bende incir kurunu uygulamaya basladim. Insallah guzel olur sonumuzda... Sen tavsiye ediyormusun?

canim incir bu kadar etkili yani. Bende incir kurunu uygulamaya basladim. Insallah guzel olur sonumuzda... Sen tavsiye ediyormusun?

senin yumurtan oluşmuyorsa evet etkisi olumlu. ama düzenli yumurtlayan kadınlarda olumsuz oluyor etkisi. birde önceden oluşmuş kist varsa mutlaka soğan kürü yapmak gerekiyor. eğer ultrasonda ve hormon testlerinde bir sorun yoksa kürlerle doğal metabolizmayı bozmamak lazım diye düşünüyorum.

Back
X