• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar siz coraspirini kaçıncı haftada kestiniz? Daha önceki yazılarımı takip edenler bilir ben Sinan hocanın hastasıydım ama şu an İzmirdeyim. ege üniversitesinde artık gebelik takiplerim yapılıyor ve burdaki doktorlar 32. haftada aspirini keselim dedi. Ben daha önce burda arkadaşların doğumdan 1-2 hafta önce aspirini kestiğini okumuştum o nedenle 32. hafta bana erken geldi. Ha birde aspirini keselim clexane 0,2 den 0,4 e çıkaralım felan dediler, açıkcası bu riski almaya korkuyorum.

arkadaşlar cevabınızı bekliyorum...
 
Merhaba arkadaslar ,cok acil yardiminiza ihtiyacim var.
5 haftalik hamileyim ,tup bebek.
Bende mthfr 1298 heterezigot mutasyon var,digerleri normal
Dr'um kan tahliline kadar coraspin kullanacaksin,kan tahlilin pozitif cikarsa igneye baslicaz dedi.
Cok sukur pozitifi aldim hamile oldugumu ogrendim,o gun hemen dr'umun yanina gidip ,hocam igneye baslicaz mi dedim.
Dosyama bakti, sadece 1 tane heterezigot mutasyonun var igneye gerek yok,coraspine devam dedi.
Ama benim icim icimi yigiyo,hic dogal yolla hamile kalamadim.
Bu 2.tup bebek denemem,ilkini 8 haftalikken kalp atisi olmadigi icin kurtaj oldum.
Bu bebegimide kaybetmek istemiyorum.
Sali gunu usg kotrolum var,kese gormeye gidicez,dr um a israr edeyim mi kizlar igne icin?

daha önce bir düşüğün var ve tüp bebek bence de iğne kullanmalısın .senin durumunda olan arkadaşlara bak bence ne kullanmışlar.gerekirse bencede başka bir doktora git kolay değil hem bir sürü masraf yapmışsın.senin durumunda olanlara benim bildiğim hemen başlıyorlar.bide geç kalmamak gerek bu durumda.hemen iğneye başlaman gerek.allah kolylık versin.
bide nerde yaptırdın tüp bebeği.
 
arkadaşlar;ben yaklaşık baştan 150 sayfa okudum ve yapılacak testlerle ilgili bir tablo yaptım.hangi bölümde hangi testler yapılacağı ile ilgili.ama hepsinden emin değilim.bazı testler sanırım genetik bölümünde bazıları da başka yerlerde olabilir.tabloyu gördükten sonra sizde ekleme yaparsanız ve düzeltirseniz sevinirim.bu tablo eminim hepimizede yardımcı olacak.


HEMOTOLOJİ
*PAI(K-E)
*PROTEİN S
*PROTEİN C
*İMMÜNOLOJİK TESTLER:
-ANTİ-TİROİD PEROKSİDAZ
-ANTİ-TİROGLOBULİN
-BETA ENDORFİN
-ANTİ-GLİADİN IGS
-WBC
-CDS6(NK CELLS)
-KORTİZOL
-SEDİMANTASYON
-HELİKOBACTER PYLORİ IGG
-ANTİ-ENDOMYSİUM ANTİKOR IGG
-ANTİ-TRANSGLUTAMİNAZ IGG
-ANTİ-NÜKLEER ANTİKOR
*TOXOPLAZMA
*RUBELLA
*ANTİ-HBS
*ANTİ-HIV
*ANTİ-KOAGOLON
*ACE(K-E)
*MTHFR(K-E)
*MUTASYON ANALİZİ
*APOE(K-E)
*KARYOTİP
*VİTAMİN TESTLERİ
*ŞEKER

ENDOKRİN
ANTİ TPO ab(34 ve üstü düşük riski)
T3
T4
TSH


NOT:TABLO YAPMAYI BECEREMEDİM.(K-E) YAZAN YERLER HEM KADIN HEM ERKEĞE YAPILAN TESTLER.



süpersin vallla.yeni gelenlere yardımcı olur.yalnız benimde eksiklerim var bunu fark ettim...
bide vitamin testleri demişsin ne oluyor acaba
 
Zekai Tahir'de yaptirdim.
Ankarada.
Bu tahlilide o hastanenin genetik bolumunde yaptirdim.
Genetik doktoruda igneye luzum yok diyor,kadin dogumcuda.
Sali gidecegim ve israr edecegim igne icin.
Gec kalmaktan korkuyorum.
 
selamlar herkese nasılsınız ?? herkes iyidir umarım,ben bugün emar çektirdim o nasıl bişeymiş öyle mezar gibi tövbe yarabbim birde müthiş bir ses,başım çatlıyo walla,anneminde alçısını yenilediler maalesef çatlağı iyileşmemiş..
SEVGİ 54 sağol canım dua na benide katmışsın ALLAH kabul etsin..
BURCU GEN nasılsın canım?? geçmişi okuyamadım kızlar haber varmı ??

Canim, canlarim...iyiyim, daha da iyi olacagim. Umudumu yitirmedim, cok heveslenmistim bu sefer ama sonucta vazgecemem degil mi??bir gun olacak...gece dogru duzgun uyumadim fakat bunun da gececegini biliyorum.
 
Arkadaşlar Ankara'da tavsiye edeceğiniz bir dr yada hastane var mı?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Canim, canlarim...iyiyim, daha da iyi olacagim. Umudumu yitirmedim, cok heveslenmistim bu sefer ama sonucta vazgecemem degil mi??bir gun olacak...gece dogru duzgun uyumadim fakat bunun da gececegini biliyorum.

yitirme güzelim yitirmeyelim hiçbirimiz. zaman zaman zor gelsede biliyoruz geçecek bugünler. bugün okuldan bir arkadaşımla sohbet ettim 24. haftada aldılar bebğini fiziksel engelli olacaktı doğsaydı belkide zihinsel kendi kararıyla aldılar milyonda bir ihtimalmiş ama buldumu buluyor işte. allahım biliyor ki biz bu yükü taşıyabilicez yoksa vermezdi bu derdi. dermanınıda verecek hepimiz birden görücez umarım. dikkat et kendine güzelim...
 
Arkadaslar cevaplariniz icin cok tsk ederim.
Peki ben simdi sali gunu kontrole gidicem,sali 5+4 haftalik hamile oluyorum.
O gun israr edip igneye baslasam cok mu gec kalirim.?
Bilmeyenler icin bende sadece mthfr 1298 heterezigot var.
Dr'umda coraspin yeter diyor ama benim icim hic rahat degil.

canım bencede iğne kullanmalısın hele tüp bebekte bildiğim kadarıyla transfer sonrası iğneye başlıyorlar genelde proflar iğne tavsiye etmiyor senin doktor da prof sa ondan vermemiş olabilir gerçi benim prof aspirine bile gerek yok dedi bende mthfr heterezigot ama başka bi doktora danışmakta fayda var çünkü artık bizim bebekler kıymetli bebek ünvanını almaya hak kazandılar
 
Canim, canlarim...iyiyim, daha da iyi olacagim. Umudumu yitirmedim, cok heveslenmistim bu sefer ama sonucta vazgecemem degil mi??bir gun olacak...gece dogru duzgun uyumadim fakat bunun da gececegini biliyorum.

vazgeçme bak bende 1,5 ay oldu kürtaj olalı ve inanki en acısı buydu çünkü ben kürtaj olurken eltim doğum yapıyordu ve ben şu anda o kadar istiyorum ki anne olmayı çünkü herkesin bana teselli vermesinden çok yoruldum sende iste geçecek inşallah bu zor günler rabbim bize daha güzel daha hayırlı evlat vermek için bizi sınıyordur yaşadıklarımızın karşılığını en güzel şekilde alırız inşallah
 
canım öncelikle çok geçmiş olsun.ama yanlışın var.anti factör xa testi ile iğennin miktarının yeterli olup olmadığı anlaşılıyor.bence bizim tek hatamız kadın doğumculara fazla güvenmek.hemotoloğa gidersek çözülür diye düşünüyorum.bence bu dozları hemen uygulamadan önce bir de hemotoloğa görün.belki de fazla geldi dozun.doktor bunu nereden bilebilir.dediğin gibi deneme tahtasına döndürdüler bizi.senin acını en içten duygularımla paylaşıyorum.zaman bizim ilacımız olacak inşallah.

Ben hala doktoruma guveniyorum...sorun su her ne kadar tip hergun gelisiyor olsa da henuz herseyin cevabi yok. Bu nedenle deneme tahtasi olmak beni duygusal acidan yoruyor olsa da mantiken baska caresi olmadigini biliyorum. Bundan 10 Sene kimsenin Boyle bir sorundan haberi bile yoktu, simdi binlerce kisi bu yolla bebek sahibi oluyor. Yarin daha da fazlasi olacak, bizlerden toplanan verilerle daha iyi tedaviler bulacaklar. Ayrica dun yapilan tum tahlillerim iyi cikti, aralarinda appt de vardi. Bizim yasadigimiz pihtilasma sorunu anlik olabilen birsey o yuzden surekli kan degerlerina bakmadigin takdirde, ki Boyle birsey mumkun degil, bir sorun olup olmadigini onceden anlamak herzaman mumkun degil. Doz fazla gelmis olsa buyuk ihtimalle kanamam olurdu. Toplam 4 doktora gittim bugune kadar, ayrica baska doktorlarin da fikrini aldim, ne yazik ki bunun baska yolu yok. Hematologa kendi kafama gore gitmem, doktoruma sorarim gitmeli miyim, ilacin dozunu ayarlamanin bir yolu var mi diye birine yonlendirise ne ala yoksa aynen devam. Cunku bildigim birsey var, biiir her hematolog da bu konuda yeterli bilgiye sahip degil, bebege etkisini tam bilemeyebilir, ikincisii eger doktorumdan farkli birsey soylerse kadin dogumcun ya sana bakmak istemez ya da sorumluluk almaz, ucuncusu kafami yine karistirmak istemiyorum, cunku gordum ki her doktorun kendine gore bir Fikri bir tedavi yontemi var.
 
canım bencede iğne kullanmalısın hele tüp bebekte bildiğim kadarıyla transfer sonrası iğneye başlıyorlar genelde proflar iğne tavsiye etmiyor senin doktor da prof sa ondan vermemiş olabilir gerçi benim prof aspirine bile gerek yok dedi bende mthfr heterezigot ama başka bi doktora danışmakta fayda var çünkü artık bizim bebekler kıymetli bebek ünvanını almaya hak kazandılar

Çok çaresiz kaldım , kadın doğumcuya mı gitmeliyim yoksa hemetoloğa mı arkadaşlar :?
 
Çok çaresiz kaldım , kadın doğumcuya mı gitmeliyim yoksa hemetoloğa mı arkadaşlar :?

canım bence kadın doğumcuya gitmelisin benim düşüncem vakit kaybetme dedim tamam belki iğne çözüm değil iğnesizde olacak ama zaten bu şekilde daha huzursuzsun anladığım kadarıyla hemde kafan rahatlamış olur
 
bana doğru yoldasın gibi geldi.trombofili panelinde protein c ,s ,apc-r,antitrombin3,mthfr gen mutasyonu var.bilgin olsun diye yazdım.
bağışıklıkla ilgili olanlarıda zaten kan iğnesi çözüyormuş.
ama senin profa gitmen en doğru canım.ne yaptığını kime gittiğini heber ver canım.

tamam canım ara ara yazarrım hade bbyyy
 
canım bence kadın doğumcuya gitmelisin benim düşüncem vakit kaybetme dedim tamam belki iğne çözüm değil iğnesizde olacak ama zaten bu şekilde daha huzursuzsun anladığım kadarıyla hemde kafan rahatlamış olur

Yarın hemen bir kadın doğumcuya gidiyorum ..
Başka bir hastanede ..
İnşallah , hayırlısı olur..
 
Ben hala doktoruma guveniyorum...sorun su her ne kadar tip hergun gelisiyor olsa da henuz herseyin cevabi yok. Bu nedenle deneme tahtasi olmak beni duygusal acidan yoruyor olsa da mantiken baska caresi olmadigini biliyorum. Bundan 10 Sene kimsenin Boyle bir sorundan haberi bile yoktu, simdi binlerce kisi bu yolla bebek sahibi oluyor. Yarin daha da fazlasi olacak, bizlerden toplanan verilerle daha iyi tedaviler bulacaklar. Ayrica dun yapilan tum tahlillerim iyi cikti, aralarinda appt de vardi. Bizim yasadigimiz pihtilasma sorunu anlik olabilen birsey o yuzden surekli kan degerlerina bakmadigin takdirde, ki Boyle birsey mumkun degil, bir sorun olup olmadigini onceden anlamak herzaman mumkun degil. Doz fazla gelmis olsa buyuk ihtimalle kanamam olurdu. Toplam 4 doktora gittim bugune kadar, ayrica baska doktorlarin da fikrini aldim, ne yazik ki bunun baska yolu yok. Hematologa kendi kafama gore gitmem, doktoruma sorarim gitmeli miyim, ilacin dozunu ayarlamanin bir yolu var mi diye birine yonlendirise ne ala yoksa aynen devam. Cunku bildigim birsey var, biiir her hematolog da bu konuda yeterli bilgiye sahip degil, bebege etkisini tam bilemeyebilir, ikincisii eger doktorumdan farkli birsey soylerse kadin dogumcun ya sana bakmak istemez ya da sorumluluk almaz, ucuncusu kafami yine karistirmak istemiyorum, cunku gordum ki her doktorun kendine gore bir Fikri bir tedavi yontemi var.

arkadaşım doktoruna güvenmen çok önemli ama arkadaş doğruyu söylüyor, bu konuda en iyi bilgiyi hemotolag verir çünkü kan pıhtılaşma oranına göre iğnenin dozajını en iyi o ayarlar. ancak kan pıhtılaşması konusunda uzman bir kadın doğumcu bu tür gebeliklerde bebeğin gelişimi, bebeğe giden kan akımını usg ile değerlendirebilir ve/veya kanama gibi durumlarda iğnenin dozajını azaltarak gebeyi yönlendirebilir. ama konusunda uzman bir hemotolog her ay duzenli, olarak test yaparak gebenin ihtayacı olan iğne dozajını herhangi bir sorun olmadan da tespit edebilir. ayrıca sen kendi kafana gördede hemotologa gitmiş olmayacaksın benim gittiğim profoser hem beni hemotoloğa hemde homosistein seviyem nedeniyle kalp damar cerrahına beni yönlendirmişti. bu durumu sakın atlama benim sana naçizane önerim. Çünkü genetik mutasyonlar konusunda klinik araştırma yaoan çok az kadın doğumcu profesor var diğerleri emin ol deneme yanılma ile sonuca ulaşıyor.. Ama bu mutasyonda kadın doğum uzmanı, hematolog ve diyetisyen den yardım almış biri olarak yazdıklarımı dikkate almanı dilerim.
 
arkadaşlar benım test sonucum: mtfr homozigot 677tt.doktorum hematolojiye sevk etti benı.siz bu konuda naptınız????benım nıyetım ilk önce hematolojiye gidp tahlilllerimi yaptmmak sonra bir riskli gebelik uzmanına gitmek.ama hematolojiden randevu almak cok sıkııntılı görünüyor.özeline gitsem daha mı iyi olur acaba???aklıma takılan diğer bi konu gidiceğim doktor aynı zamnda üniversite hastanesınde calışıyoo.acaba tetkiklerimi tahlillerimi hastanede ücretsiz yaptrmamı sağlayablir mi?bi akıl verın bana giden arkadaşlar??
 
burcu nasılsın canım?çok geçmiş olsun...en kısa zamanda toparlanırsın inşallah...Allah şifa ve sabır versin canım.ama dediğin gibi pes etmek yok.çünkü yek şansımız deneme yanılma...inşallah bir gün hepimiz yavrularımızı kucağımıza alacağız.dr una güvenip tek dr un kontrolünde olmak en doğrusu bence.ben şu ana kadar saydım 7 farklı kadın doğumcuya,3 farklı hematoloğa gittim.sonuç:elde var 0.her biri başka şeler söyleyip allak bullak ettiler kafamı.hepsinin söylediği tek şey kesin tedavi yöntemi bilinmiyor!o yüzden güvendiğin bir dr un varsa ne mutlu sana.hematologlar hiçbir halt bilmiyorlar bu konuda.kadın doğumcuların 50 hastası varsa bu problemi yaşayan hematologların 10 hastası var.kadın doğumcular deneme yanılma yöntemiyle en azından tecrübe kazanmışlar.kendine dikkat et canım.soğuk falan alma
 
Back
X