• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

evet canım üniversiteye bizde gittik 7 ay sonrasına gün verdi öyle olunca doktora sorduk bunu özelde nerde yaptırırız diye bursa genetik merkezi varmış.kişi başı 150 tl ye kromozom testi yapıyorlarmış..sonuçlarda 3 haftada çıkıyormuş..valla fakülte eziyeti çekmekten iyidir..fiyatı bana uygun geldi o yüzden orada yaptıracağız..bakalım canım inşallah temiz çıkar her ikimizinki de ya..

1 tek kromozanamı bakılıyor benım esıme paralı devlette baktırdık 1 ayda cıktı devlettede 80 mılyona baktılar ıyı o zama ozel ın ucretı benım ssklıydı ssk baktı bana

amin canim insallah kimsenin duasini geri cevirmesin... hepimiz zor bir donemden geciyoruz. Allahim bu yolda kimseyi caresiz birakmaasin...

amiiin canım amiiiin inşallah..ama artık bende anne olmak istiyorum..eşim desen o benden daha üzgün kıyamıyorum ona...yani kötü yaaa 2 düşük bir doğum ama sadece 10 dakika yaşayan bir bebek..yani asla isyan etmiyorum ama artık güneş bizim de üzerimize doğsun inşallah..karanlıklarımız aydınlıklara varsın artık..ne diyeyim başka :(

meraba kızlar testler ıcın yazdıklarınızı okudugumda yazmadan gecmek ıstemedım.bende butun testlerımı unuversıtelerde yaptırdım ve hıc gun ıcın beklemedım ıstanbul tarafında otranlar ıcın tavsıyem ıstanbul tıp fakultesıne gıdın eskı adı ıle samatya hastansı olarak gecıyo orda dıs labratuar dıye bır yer var oraya basvuruyorsunuz butun tahlıller acıbadem hastanesınde ucretsız yapılıyor sız kanı ıstanbul unuversıtesıne verıyorsunuz ve orası gonderıyor hepsının sonuclarıda en gec bır ay ıcınde elınızde oluyo

evet canım üniversiteye bizde gittik 7 ay sonrasına gün verdi öyle olunca doktora sorduk bunu özelde nerde yaptırırız diye bursa genetik merkezi varmış.kişi başı 150 tl ye kromozom testi yapıyorlarmış..sonuçlarda 3 haftada çıkıyormuş..valla fakülte eziyeti çekmekten iyidir..fiyatı bana uygun geldi o yüzden orada yaptıracağız..bakalım canım inşallah temiz çıkar her ikimizinki de ya..

ben aslında kan pıhtılaşması için gitmiştim o sorun olmadı sonuçları 20 gün sonra aldık ama kromozomlarada bakalım dedik 1 ayda çıkar dediler 2 ay oldu hala çıkmadı. fiyatı iyiymiş özelde. inşallah temiz çıkar dediğin gibi. zaten pıhtılaşma var bide o çıkmasın. kolay hamilede kalamıyorum ben 10 ay geçti sonuncusunun üzerinden.

canım cok sagol cevap verdiyin için toplam 12 tane gene bakılmış onların yanında homozigot normal sadece mther a1298c homozigot mutant yazıyo

canım o zaman sadece mthfr 1298 homozigot mutasyonun var demek ki. yani kan pıhtılaşman var. sanırım sana da doktorun bebk aspirini+ gebelikte heparin önerecek . allahım sağlıkla nasip etsin umarım bir dahakine

çok sagol canım hemde ne kıymetli bebek olucak 20 yılın yoklugu var :nazar::emir_bebek::nazar: kadın dogumcu aslında trombosit yüksekliğini çok kaleye almadı gösterdim hemogram sonuçlarını söyledim pıhtılığa egilim oluyormuş filan dedim ya tutmuyormuş ya düşük oluyormuş dedim önemsemedi ben araştırıyorum gidicem hemotolojiye bakalım ne dicek onlara göre hava hoş işlerini yapıyorlar tutup tutmaması bizi ilgilendiren taraf daha çok.:50:

canım allah kucağını boş bırakmasın inşallah. tez vakitte nasip etsin ... dah öncede söyledim tekrar söyleyeyim. ilk bebğim gelişmedi kürtajdan sonra sağolsun kadın doğumcum tromboli paneli diye bir test var. çalıştığı devlet hastanesinde yaptırdı. pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı. tabi kaybımın sebbei o muydu emin değiliz. iki dooktora gidiyorum ikiside şimdi aspirin gebelikte iğne dedi. geçen ay sanırım hematoloğa da bi gideyim dedim. bu bişeyi göstermez 3 düşükten sonra pıhtılaşmadan sorun var deriz dedi. yani onlara kalsa 3 düşüğü beklicez . yani haklısın doktorlar için hava hoş . sadece çekn biliyor ne yazık ki ...

arkadaşlar benim gibi olup sonradan bebek sahibi olan var mı ?hakikaten morale çok fazla ihtiyacım varr:((

canım öncelikle geçmiş olsun allah bi daha aynı acıyı yaşatmasın. beterinden korusun. geçmişi okumuşsundur mutlaka . ben ilk öğrendiğimden beri her sayfayı okudum diyebilirim. hemen hemen hepsinin bebeği kucağında. yani inanıyorum sende bebk sahibi olacaksın . ..

ben aslında kan pıhtılaşması için gitmiştim o sorun olmadı sonuçları 20 gün sonra aldık ama kromozomlarada bakalım dedik 1 ayda çıkar dediler 2 ay oldu hala çıkmadı. fiyatı iyiymiş özelde. inşallah temiz çıkar dediğin gibi. zaten pıhtılaşma var bide o çıkmasın. kolay hamilede kalamıyorum ben 10 ay geçti sonuncusunun üzerinden.

bencede makul fıyatı devlette 80 mılyon 1 ay beklıyorsun dedıgım gıbı bızım ıcın zaman vardı ondan yaptırdık esıme benım de ssk bvardı kendım ssk dan yararlandım esım de ayrı ayrı yaptırm<yalım burda yaptırayım dedı ondan yaptırdık zamanınız varsa yaptırın he yoksa gıdın ozele

bugün acı bi gündü bizim okulumuz için. 17 yaşında pırlanta gibi bir kız öğrencimizi kaybettik. lösemi denen illet yüzünden. anacığının halini düşünemiyorum. biz kokusunu duymadığımız evlatlarımız için bunları çekerken o anne nasıldır. allahım kimselere göstermesin. buse de huzur içinde yatsın ....

bencede makul fıyatı devlette 80 mılyon 1 ay beklıyorsun dedıgım gıbı bızım ıcın zaman vardı ondan yaptırdık esıme benım de ssk bvardı kendım ssk dan yararlandım esım de ayrı ayrı yaptırm<yalım burda yaptırayım dedı ondan yaptırdık zamanınız varsa yaptırın he yoksa gıdın ozele
devlette para ödemedik ssk var ama beklemek sıktı sonuçlar çıktımı diye telefon açmayı falan bazen unutuyorum. inş. temiz çıkarda boşuna beklemiş oluruz.
bugün acı bi gündü bizim okulumuz için. 17 yaşında pırlanta gibi bir kız öğrencimizi kaybettik. lösemi denen illet yüzünden. anacığının halini düşünemiyorum. biz kokusunu duymadığımız evlatlarımız için bunları çekerken o anne nasıldır. allahım kimselere göstermesin. buse de huzur içinde yatsın ....

Allah ailesine sabır versin geçen ay bizimde tanıdıklardan 19 yaşında bir kız vefat etti beyin kanamasından annesinin hali gözümün önünden gitmiyor. Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın.

ahhhhh arkadaşım..bende polikistik over var..o yüzden adet düzensizliğim vardı..kanda pıhtılaşma var..yani ne ararsan var :)))) yok yok....inşallah bi sorun çıkmaz ne bende ne eşimde..bak bana hamile kalamazsın diyen doktor oldu..asla anne olamazsın diyen doktor oldu..çok üzüldüm ağladım..ama Allah bana 3 kere anne olma zevkini tattırdı..belki başaramadık ama o duyguyu yaşamak bile .çok güzeldi..ben karakter olarak sabırsız biriyim 7 ay bekleyemzdim..sağlık güvencemiz var ama vaktim yok arkadaşım herşeyle biran önce yüzleşmek istiyorum..çünkü gerçekten çok yoruldum..bide yaşadığım onca üzüntü bende panik ataka sebep oldu..birde şimdi o dertle uğraşıyorum yanii...offff walla ben anlatırken yoruldum..herşeyin en haırlısını rabbim biliyo..bizi en yakın zamanda feraha kavuştursun inşallah..

Arkadaşlar ilk çocuğumu hiçbir ilaç iğne kullanmadan sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Hiç problem de çıkmadı. Ama 2. gebeliğimde 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Bunun üzerine özelden test yaptırdım.(Doktorların hiçbiri önermemesine rağmen) Mthfr 677 heterozigot çıktı Bu sebeple ölü doğum yaptığımı söylediler. Aranızda benim durumumda olan var mı, yani ikinci gebelikte kan pıhtılaşması problemi yaşayan var mı?

ahhhhh arkadaşım..bende polikistik over var..o yüzden adet düzensizliğim vardı..kanda pıhtılaşma var..yani ne ararsan var :)))) yok yok....inşallah bi sorun çıkmaz ne bende ne eşimde..bak bana hamile kalamazsın diyen doktor oldu..asla anne olamazsın diyen doktor oldu..çok üzüldüm ağladım..ama Allah bana 3 kere anne olma zevkini tattırdı..belki başaramadık ama o duyguyu yaşamak bile .çok güzeldi..ben karakter olarak sabırsız biriyim 7 ay bekleyemzdim..sağlık güvencemiz var ama vaktim yok arkadaşım herşeyle biran önce yüzleşmek istiyorum..çünkü gerçekten çok yoruldum..bide yaşadığım onca üzüntü bende panik ataka sebep oldu..birde şimdi o dertle uğraşıyorum yanii...offff walla ben anlatırken yoruldum..herşeyin en haırlısını rabbim biliyo..bizi en yakın zamanda feraha kavuştursun inşallah..
canım bende sabırlı değilimdir. benim hamile kalamamanın nedeni belli değil sebebsiz infertifilite diyorlar. ilke doğal hamile kaldım ikincisine ilaçla. son 10 ayda hormon tahlili, rahim filmi, 3 ay serophene ile yumurta takibi sonra bir kere aşılama herşeyi denedik ama olmadı. en son bari hamile kalamıyorum düşüklerin nedeni belli olsun diye kan pıhtılaşmasını okudum burdan doktoruma onu sordum ona kalsa gerek yoktu ama 2 gende heterozigot çıktı. haftaya evliliğimizin 3 yılı bitiyor ondan sonra yumurta geliştirici iğneleri devlet karşılıyormuş onu deniycez ama doktorlarda yoruldum artık kendi olsun istiyorum. doktorların elinde sürünüyoruz işte bak sana neler demişler benimkide düşenlere anomali varmıştır dedi geçti ben araştırmasam ne olduğunu öğrenemicem. inş. cnm inş. en kısa zamanda bizede allahın izniyle hayırlı sağlıklı evlatlar nasip olur.

Arkadaşlar ilk çocuğumu hiçbir ilaç iğne kullanmadan sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Hiç problem de çıkmadı. Ama 2. gebeliğimde 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Bunun üzerine özelden test yaptırdım.(Doktorların hiçbiri önermemesine rağmen) Mthfr 677 heterozigot çıktı Bu sebeple ölü doğum yaptığımı söylediler. Aranızda benim durumumda olan var mı, yani ikinci gebelikte kan pıhtılaşması problemi yaşayan var mı?

merhaba canım bende öyle ilk çoçuğumda sorun yaşamadım böle bi rahatsızlığım olduğunu bilmeden iğne ilaç kullanmadan dogdu sonrasında sorun yaşadım banada çok tuhaf geldi madem öyle neden ilk bebekte bi sorun olmadı diye ama bu gurpta var bi kaç arkadaş daha olabiliyo yani bide bendeki homozigotmuş ona regmen şuanda hamileyim iğnelerle 13 haftaya geldik çok şükür

kızlar fragmin iğne kullanlar bulmakta sorun yaşıyomusunuz bu güne kadar bi problem olmamıştı ama dün aramadığımız yer kalmadı bulamadık bi eczacıda kayseriyi tüm arasan bulamazssın demiş çok moralim bozuldu neyseki eşimin ecza deposunda çalışan bi arkadaşı buldu şimdilik bi aylık iğnem var ama sonrasında nolacak şaşırdım inşallah problem yaşamayız

merhaba canım bende öyle ilk çoçuğumda sorun yaşamadım böle bi rahatsızlığım olduğunu bilmeden iğne ilaç kullanmadan dogdu sonrasında sorun yaşadım banada çok tuhaf geldi madem öyle neden ilk bebekte bi sorun olmadı diye ama bu gurpta var bi kaç arkadaş daha olabiliyo yani bide bendeki homozigotmuş ona regmen şuanda hamileyim iğnelerle 13 haftaya geldik çok şükür

Cevabınız için çok teşekkürler. Sizin de başınızdan böyle talihsiz bir olay geçti demek:(( Homozigot olunca ne oluyor. Ben pek anlamadım bu heterozigot homozigot olayını. Prof. un biri hiçbir şey kullanmana gerek yok derken onun dışında sorduğum 3 doktor da iğne kullanman gerekli dedi. Henüz hamile değilim ama oldukça endişeliyim. Siz nasıl bir süreç takip ediyorsunuz? Bu iğnelerin dozu tahlile göre mi ayarlanıyor? Yanısıra hangi ilaçları kullanıyorsunuz. Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?

ben varım canım bir kızım var 10 yaşında
onda hiç problem yoktu
ama şimdi 3 düşük yaşadım
hatta sonuncuda iğne ve coraspin kullandığım halde düştü
bende anlamıyorum bu durumu

bende varım canım oğlum 10 yaşında oğlumdan sonra 4 düşüğüm var son 2 si iğne kullandıpım halde oldu

merhaba arkadaşlar,o kadar kafam karışık ki forum da gördüm direk mesaj atayım dedim.
Ben 5+4 haftalık hamileyim,şu ana kadar herşey yolunda gidiyor ama bir sorun var,bizim ailemiz genetik olarak kan pıhtılaşması hastası annem babam da çekinik,ablamda baskın,daha yeni ortaya çıktı bu,ben daha test yaptıramadan hamile kaldım,ilk hamileliğim ,şimdi içim içimi yiyor,bugün doktoruma durumu anlattım ve test istedim,demesin mi sen zaten hamile kalmışsın bebek güzel yerleşmiş, ancak düşük olursa sebebini araştırırız,ben teste falan gerek görmüyorum diye,ben de dedimki böyle bir risk var ,neden göre göre bebeğimi kaybedeyim,düşük olduktan sonra ne anlamı var,ısrarla ankaraya sevk istedim,bizim burada hematoloji uzmanı yok çünkü,hacettepe kadın doğuma sevk yazı,ben şimdi ne yapayım,nereye kime gideyim,sadece ankaraya gidebilirim maddi sebeplerden ve zaman sıkıntısından dolayı,tavsiyeleriniz neler ,özellikle ankarada hangi hastaneyi önerirsiniz,teşekkürler.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,o kadar kafam karışık ki forum da gördüm direk mesaj atayım dedim.
Ben 5+4 haftalık hamileyim,şu ana kadar herşey yolunda gidiyor ama bir sorun var,bizim ailemiz genetik olarak kan pıhtılaşması hastası annem babam da çekinik,ablamda baskın,daha yeni ortaya çıktı bu,ben daha test yaptıramadan hamile kaldım,ilk hamileliğim ,şimdi içim içimi yiyor,bugün doktoruma durumu anlattım ve test istedim,demesin mi sen zaten hamile kalmışsın bebek güzel yerleşmiş, ancak düşük olursa sebebini araştırırız,ben teste falan gerek görmüyorum diye,ben de dedimki böyle bir risk var ,neden göre göre bebeğimi kaybedeyim,düşük olduktan sonra ne anlamı var,ısrarla ankaraya sevk istedim,bizim burada hematoloji uzmanı yok çünkü,hacettepe kadın doğuma sevk yazı,ben şimdi ne yapayım,nereye kime gideyim,sadece ankaraya gidebilirim maddi sebeplerden ve zaman sıkıntısından dolayı,tavsiyeleriniz neler ,özellikle ankarada hangi hastaneyi önerirsiniz,teşekkürler.

ne kadar rahat insanlar dimi yaaaa:(canım ahcettepeye git sigortalıysan hiç para ödemezsin.hacettepe bu konuda tartışılmaz bir hastane.bende geçen aylarda gttm.testi kırıldıktan sonra ne önemi var dimi.ama hiç düşüğün olmadığı için araştırmayabilirler diye biliyorum.çok saçma bi uygulama ama hatta 3 düşüğe kadar normal sayıyolar 3 düşükten sonra bu testler yapılıyor.sen git yapmazlarsa özelde denersin bide şansını maddi olarak bi ark şimdi söyledi 500 tl civarıymış galiba ama hacettepe yaparsa para ödemezsin.mutlaka git ve durumunu anlat.inş sağlıcakla alırsın kucağına canım:)

Kizlar aranizda histereskopi yaptiran varmi?????????

nasil agrilimi?????? korku varda biraz bendee :(

merhabalar
çok uzun zaman oldu...1 anembriyonik gebelik,ardından 1 kimyasal gebelik ve ardından 5 aylık gebelik kaybı....çok zor ve sancılı zamanlardan sonra kızımız Elif Güneş'i kucağımıza aldık ve şimdi 1 yaşından 2 gün aldı bile....kaybettiklerimizin acısı hala içimizde,hala anne baba olduğumuza inanamıyoruz eşimle....ama inanın Allah emeklerimizin karşılığını er ya da geç veriyor...
bu yolda hepimizin dileği gerçek olsun...umudunuzu asla yitirmeyin....
sevgiler.....

denden canım hatırladın mı yazışırdık, benim oğlumda 14 aylık oldu.. allah herkese nasip etsin inş.

Back
X