canım dün test yaptım hamileyim ama kan testi yaptırdıktan sonra kesin bellı olacak eger hamıleysem hemen timur hocama gidecem bakalım timur hocaya çok güvenıyorum önce allah sonra timur hoca bende çok doktor değiştirdim canım özgür beyıde çok ii dediler ama dedgım gıbı malıyetı yüksek geldı bana en son düşüğümü haziranda yaptım ve yapar yapmaz doktor arayısına gırdım sonra timur hocayı buldum butun tahlılerımı yaptırdı ben ılk ıkı dusumgumde kan pıhtılasması oldugunu bılmıyordum sonra ucuncu gebelıgımde zekaı tahırın doktoru serdar oğuza gıttım o kan pıhtılasması testı yaptı ve 3 gebelıgımde kan sulandırıcı kullandım ama onda düştü sonra 4 gebelıgımde dekullandım onda da düştü sonra doktorumu degısıtırdım timur hoca rahım fıllimime kromozon analız testımıze eşimin spermlerıne baktı allaha şükür hiç bır sorun çıkmadı tahmın edıyorum kı timür hoca iğnenın dozajını düşürecek ben 0.4luk kullanıyordum bakalım nasıl bır yol ızleyecek bu gebelığimde, çok yıprandım ben yorgunum ama yinede umutluyum inşallah bebegımı kucagıma alacam inancımı hiç yitirmedim ve yitirmeyecegım
Merhaba arkadasim.
Bende mthfr1298 heterozigotum
benim kayiplarim erken donem kayiplariydi yani 7 haftalikken gelisimi durmustu bebegimin.
Simdi sen 36 haftalik kayip yasadim deyince, Rabbim.... Rabbim birdaha bu acilari yasatmasin. Allah sabir versin ne kadar zor bir donem gecirdigini tahmin edebiliyorumm...ben erken donem kaybi olmasina ragmen cok zordu benim icin...
Tez zamanda bu cektigin aciyi unutturacak sekilde sorunsuz bir gebelik ve hayirli evlat versin Rabbim.
Ben mthfr1298 heterozigot'un gec donem kayiplarina ilk defa sahit oluyorum, yoksa hep erken donemde oldugunu dusunuyordum...
Peki, doktorun nasil bir tedavi onerdi gebelikden oncesi ve gebelikle birlikde?
merhaba arkadaşlar
ben 2 tane düşük yaptım 1. düşükten sonra bende kan pıhtılaşması çıktı ankarada bir doktor bana kan sulandırıcı iğne verdi ona rağmen 2.yide kaybettim kalbi durdu.Ben çorumdayım çorumdaki doktor ilacın dozu fazla , ankaradaki doktor ilacın dozu az geldi dediler ortada kaldım internetten araştırdım prof.özgür derene gitmeye karar verdim ama nasıl bir doktor bilmiyorum benim gibi olan varmı varsa hangi doktora gittiniz lütfen bana yardım edin.
bende aynen şöyle yazıyor:
faktör v H1299R (R2) heterozigot mutasyon saptanmıştır..
faktör XIII V34L heterozigot mutasyon saptanmıştır..
B-fibrinojen 455 G-A heterozigot mutasyon saptanmıştır..
PA-1 4G/5G : 4G/5G
MTHFR C6771 HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR..
MTHFR A129BC heterozigot mutasyon saptanmıştır...
işte aynen böyle diğerleri normal..bu yazdıklarım bende anormal olanlar...?? benimkine benzer sonuçları olanlar varsa beni bilgilendirsinler..durum çok mu vahim ??
cnm öncelikle çok geçmiş olsun. benimde bu güne kadar dört düşüğüm var. son ikisini iğne ve aspirin kullanmama rağmen kaybettim. sonrasında ankara prof. timur gürgana gittim. onun uyguladığı tedavinin ardından hamile kaldım. şu an 25 haftalık hamileyim. ben hiç bu haftalara gelememiştim. dr.un uyguladığı tedavi ve ilaçların büyük faydasını gördüm. sana da tavsiye ederim. ayrıca timur bey pıhtılaşma sonucu bebek kaybı yaşayan hastalarla yakından ilgileniyor.
kızlar yumurtlama takibim bitti.yumurtam çatlamış.:)))Allah tan hayırlısı artık...şimdi doktor bana progestan verdi 100 lük.sabah akşam içicem.gebelik olursa da önlem amaçlı cleaksan iğne başlayacağını söyledi.iğne kullananlar iğnenenin dozuna nasıl karar verildi bana açıklarsanız sevinirim.aptt ye mi bakılıyor.zaten en düşüğünü verecek 0.2 lik ama ben yine de temkinli olayım
canım içime öyle bir rahatlattın ki okuyunca tüylerım diken diken oldu ınsallah bende bu hafta gidecem nasıl bır tedavı uyguluyor timur bey sana bilgi verirmısın iğne kullanıyormusun kullanıyorsan dozajı kac acaba benı bılgılendırırsen çok sevınırım
cnm ben şu an 0.4 clexan ve 100mg coraspirin kullanıyorum. yalnız 11. hafta da şiddetli kanam yaşadım ve 1 ay lekelenmem vardı. şükür şimdi iyiyim ama ankara bana uzak o yüzden timur beyle hamilelik süresince sadece telefonla görüşebildim. ama yakın zamanda gitmek istiyorum. timur beyin hamilelik öncesi uyguladığı tedavinin yararını gördüm. özellikle rahmi kanlandırmak için yaptığı histeroskopinin faydalı olduğunu düşünüyorum. darısı ve senin ve tüm bebek isteyen arkadaşlarımın başına inşallah.
cnm ben şu an 0.4 clexan ve 100mg coraspirin kullanıyorum. yalnız 11. hafta da şiddetli kanam yaşadım ve 1 ay lekelenmem vardı. şükür şimdi iyiyim ama ankara bana uzak o yüzden timur beyle hamilelik süresince sadece telefonla görüşebildim. ama yakın zamanda gitmek istiyorum. timur beyin hamilelik öncesi uyguladığı tedavinin yararını gördüm. özellikle rahmi kanlandırmak için yaptığı histeroskopinin faydalı olduğunu düşünüyorum. darısı ve senin ve tüm bebek isteyen arkadaşlarımın başına inşallah.
canım banada histeroskopi yapıldı senın rahiminde varmıydı bır sorun
canım senden böyle güzel haberler duyunca o kadar mutlu oluyorum ki, Allahım sağ sağlim kucağına almayı da nasip etsin..
cnm arkdaşım çok tşk ederim. benden senden güzel haberler bekliyorum. inşallah en kısa zamanda sende vereceksin güzel haberlerini.
cnm rahmimde hiç bir sorun yoktu. histeroskopi rahim kanlansın ve bebek daha iyi tutunsun diye yapıldı. çünkü pıhtılaşma sorununda rahim bebeği fazla besleyemiyo. bu da bebek kaybına sebep oluyo.
hangi degerlerinde sorun vardi mutasyonun neydi canim?canım dün test yaptım hamileyim ama kan testi yaptırdıktan sonra kesin bellı olacak eger hamıleysem hemen timur hocama gidecem bakalım timur hocaya çok güvenıyorum önce allah sonra timur hoca bende çok doktor değiştirdim canım özgür beyıde çok ii dediler ama dedgım gıbı malıyetı yüksek geldı bana en son düşüğümü haziranda yaptım ve yapar yapmaz doktor arayısına gırdım sonra timur hocayı buldum butun tahlılerımı yaptırdı ben ılk ıkı dusumgumde kan pıhtılasması oldugunu bılmıyordum sonra ucuncu gebelıgımde zekaı tahırın doktoru serdar oğuza gıttım o kan pıhtılasması testı yaptı ve 3 gebelıgımde kan sulandırıcı kullandım ama onda düştü sonra 4 gebelıgımde dekullandım onda da düştü sonra doktorumu degısıtırdım timur hoca rahım fıllimime kromozon analız testımıze eşimin spermlerıne baktı allaha şükür hiç bır sorun çıkmadı tahmın edıyorum kı timür hoca iğnenın dozajını düşürecek ben 0.4luk kullanıyordum bakalım nasıl bır yol ızleyecek bu gebelığimde, çok yıprandım ben yorgunum ama yinede umutluyum inşallah bebegımı kucagıma alacam inancımı hiç yitirmedim ve yitirmeyecegım
dietini yazarmisin bizede canim...belki faydasi olur ya da bir fikir olur bize sonucda hemen hemen cogumuzda ayni mutasyonlar var...gebelikten önce methioninden sınırlı diyet yapıyorm,aspirin , folik asit
adetin gecikince de hemen clexane iğne ye başlıcaz
hadi hayirli olsun insalllah canim.. evet canim aptt'ye bakiliyor bende bugun bir arkadasa sordum. birde progesteron'un hapindanmi verdi..?kızlar yumurtlama takibim bitti.yumurtam çatlamış.:)))Allah tan hayırlısı artık...şimdi doktor bana progestan verdi 100 lük.sabah akşam içicem.gebelik olursa da önlem amaçlı cleaksan iğne başlayacağını söyledi.iğne kullananlar iğnenenin dozuna nasıl karar verildi bana açıklarsanız sevinirim.aptt ye mi bakılıyor.zaten en düşüğünü verecek 0.2 lik ama ben yine de temkinli olayım
canım banada histeroskopi yapıldı senın rahiminde varmıydı bır sorun
kizlarrrrr bende histeroskopi yaptiricam sizin dediginiz bu histeroskopi HSG degil dimi?cnm rahmimde hiç bir sorun yoktu. histeroskopi rahim kanlansın ve bebek daha iyi tutunsun diye yapıldı. çünkü pıhtılaşma sorununda rahim bebeği fazla besleyemiyo. bu da bebek kaybına sebep oluyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?