Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım fakat 24. haftamda erken doğum oldu bebeklerimin ikisinide kaybettim doğumdan 4-5 ay sonra tedavisiz hamile kaldım fakat hemen düşük oldu düşüğün ardından hemen yine hamile kaldım gene düşük oldu testler yapıldı lupus antikoagülan düşük çıktı yani referans 31-44 yazıyor benimki ise 26.9 çıktı doktor tüm tahlillere baktı ve normal dedi bunun düşük olduğunu söylediğimde normal dedi hatta düşük olması daha iyi dedi. düşüklerimin neden olduğu ile ilgili bir bilgi bile vermediler ama benim kafam yinede karışık sizlerden bu testlerden yaptıran veya bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Amin.Rabbim dualarımızı kabul etsin.bizlere hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip etsin.

daha önce kaybım yoktu,ilk hamileliğim zaten,ben de kayıp olmasın diye gidip test yaptırdım,çünkü biz ailecek bu hastalığı taşıyoruz hatta ablam mutant ağır hasta,sebep bu.9 haftaya kadar sorunsuz geldim ama bu sonradan bir olumsuzluk olmayacağını göstermez, 7 aylıkken hatta doğuma birkaç hafta kala bebeğini bu sorundan kaybedenler var,daha önce keşke araştırsaydık diye kendilerine küsmüşler,keşke bilseydik, keşke doktorumuz testleri isteseydi diye ağlayanlar var,ben önlemimi erken almaya çalıştım gerisi rabbime kalmış tabiki ,ol derse olur senin de dediğn gibi.Doktorum ailemizin durumunu anlatmama rağmen aynı senin gibi " bu haftaya kadar gelmişsin teste gerek yok" demişti,hacettepedeki uzman bunu duyunca derhal doktorunu değiştir dedi. Bile bile önemsemediğim için kaybetmektense ,gerekli herşeyi yaparım. kaybedeceksem de öyle kaybedeyim.Hayırlısı artık,teşekkürler Allah size de nasip etsin

Test yaptın mı? ne çıktı?

canım zaten senin bilgilerin gittiğin doktordan gidiyor oraya yani benim öyle olmuştu hep onlar aradı beni tahlil aşı vs yapıyolarmış

canım geçmiş olsun allah sabır versin yazdığın ilaçları bende kullanıyorum böyle bi yan etkisiyle karşılaşmadım ve bizler genelde gebelik öncesi başladı iğnelere sende doktoruna sorabilirsin gerek varmı diye

canım doktora gittinmi gitmediysen bi an önce doktora git ilaç vs verir allah yardımcımız olsun

kasılma şöyle bişey:rahmim sertleşiyor zaten rahmin büyüdükçe rahmini daha fazla hissediyorsun.rahmim sertleşiyor toplanıyor sonra kendiliğinden yumuşuyor yani öyle adet sancısı gibi değil.benim doktorum sezeryana karar verdi normal doğum riskli olur dedi ben de tamam dedim:)

Allah taamaına erdirsin inş.çok sevindim.hadi bakalım anneler çoğalsınnnnnnnnnn

tesekkür ederim bucu2, 2 doktora gidiyorum, biri daha önceden gittigim doktorum, digeri de sorunlu gebelikler uzerine uzman doktor.. her ikisine de sorayım bari.. hamilelik öncesi elimden gelen herseyi yapmak istiyorum ki keske dememek icin.. düşükler de eminim cok üzüyordur insanı ama dogumuna cok az kala kaybetmek cok daha zor bi durum tekrarını rabbim kimselere yaşatmasın.. burdaki herkes bebegini saglıkla kucagına alsın insallah .. aranızdaki listeye beni de dahil ederseniz sevinirim..

bende yaptırdım bu testı sanırım yarın alacam sonucu canım yanlış hatırlamıyorsam ama lupus du ama erısı neydı tam hatırlamıyorum ama senın yaptırdıgındı sanırım bende dıyorum kı bu test ne test boyle dıye sormuştum arkadaslara ama cavap yazan olmadı bana bakalım yazacaklarmı sana

o kasılmayı bende yaşıorum.doktorum bebek yapıor onu o toplanıor dedi.rahim kasılması değil dedi.birde normal doğum riskli olur demiş doktorun risk nedir sordunmu cnm.bnm doktorum normal doğum yapıcaksın olmassa sezeyana alırıs dedi.ama kanama riski ise doktorunun kastı benm doktorum'a göre sezeryanda daha çokmuş kanama riski.sonuçta kesiosun dedi doktorum.o daha çok kanar demişti.paylaşmak istedim.Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.bizim için hangi doğum hayırlı ise onu versin ...

canım çok sevindim RABBİM tamamına erdirsin inşallah..gözünaydın..

benim karyotip sonucum şöle
PROBANDIN MTHFR 677C>T vE PROTROMBİN 20210 G>A MUTASYONLARINI TAŞIMADIĞI FVL MUTASYONUNU İSE HETEROZİGOT OLARAK TAŞIDIĞI BELİRLENMİŞTİR YAZIYO
hematologa göründüm hematolog senhormon ilacı bile kullanman yasak bir dahaki hamileliğinde clexan olucaksın doğumdan 6 hafta sonraya kadar dedi ama başka dr.larda sen bu iğneyi olursan kanamadan ölürsün diolar kafam çok karıştı
benim zaten 2 çocuğum var ama ilk eşimden şu anki eşimlede 2 kere kürtajım oldu kendi isteğimle şimdi çocuk istiyoruz 2 kere kimyasal gebelik bi kere 8 haftalık rahimde hematom yüzünden kanamalarım oldu çok fazla kalbi durdu alındı yaklaşık 1 sene sonra tekrar hamile kaldım bu seferde yine hematom oldu ve bebeğimin gelişimi normalken hematom yüzünden yine rahim kasılmaları başladı 12 haftalıktı ve düştü hatta bundan hemen öncede tüp bebek yaapmıştım oda olmadı dr. hormon ilacı kullanmam gerektiğini söledi ne olur bilen varsa yardımcı olsun

Test yaptın mı? ne çıktı?

yapmadım çünkü iki gün aradan sonra tekrar geldi azda olsa. bir gariplik var ama hamilelik değil bir dahaki ay tedaviye başlıycam o yüzden doktorada gitmedim. senide merak ettirdim kusura bakma.

malesef hiç cevap yazan olmadı

merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım fakat 24. haftamda erken doğum oldu bebeklerimin ikisinide kaybettim doğumdan 4-5 ay sonra tedavisiz hamile kaldım fakat hemen düşük oldu düşüğün ardından hemen yine hamile kaldım gene düşük oldu testler yapıldı lupus antikoagülan düşük çıktı yani referans 31-44 yazıyor benimki ise 26.9 çıktı doktor tüm tahlillere baktı ve normal dedi bunun düşük olduğunu söylediğimde normal dedi hatta düşük olması daha iyi dedi. düşüklerimin neden olduğu ile ilgili bir bilgi bile vermediler ama benim kafam yinede karışık sizlerden bu testlerden yaptıran veya bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba bana yardımcı olursanız çok sevinirim. bunu daha öncede yazmıştım lütfen bana biri cevap yazsın gerçekten kafam iyice karıştı ne yapacağımı bilemiyorum....

mthfr c677t heterozigot mutasyonu taşıyıp doğum yapan varmı yardımcı olursanız sevinirim 5 düşük yaşadım ve artık hamile kalmaya korkuyorum nasıl bir tedavi uygulanmalı ben son gebeliğimde clexan 0.4 ve bebek aspirini kullandım fakat yine sonuç aynı...???

bende bu mutasyondan taşıorum.şuan 8.ayıma girdim.nasipse nisan sonu doğum yapıcam.0.45lik innohep ve coraspin kullanıorum.bundan önceki gebeliğimde bebeğim 7. ayda vefat etti.tedavi görmüodum.sende umutsuzluğa kapılma.tedavi ile bebek sahibi olan çok arkadaşımız var bu formda.

yapmadım çünkü iki gün aradan sonra tekrar geldi azda olsa. bir gariplik var ama hamilelik değil bir dahaki ay tedaviye başlıycam o yüzden doktorada gitmedim. senide merak ettirdim kusura bakma.

Yok canım onemli degil, hani belki hamilesindir diye umutlanmıştım ne yalan soyleyeyim o yuzden merka ettim sonucunu. Neyse onumuzdeki ay belli olur birsey varsa. Ben de onumuzdeki ay tedaviye baslıyorum aşılama için, yani insallah bu ay olur da gerek kalmaz ama hiç zannetmiyorum.

keşke olsaydı ama olmadı işte. benimde önümüzdeki ay yumurta takibi olacak iğneyle raporum çıktı bugün ama doktorla konuşup aşılamaya çevirmek istiyorum o kadar ilaç kullanıcam nasılsa aşılama olsun. inş. ikimizede gerek kalmazda hamile kalırız ama kendimden hiç umutlu değilim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…