canım çok gecmıs olsun ben de 1 düşük bir kürtaj bir ölü doğum yasadım şimdi 4. kez hamıleyım cok sukur
bende de 677 ct heterozigot mutasyonu faktör 10-11 ve anti trombin antıjenı düşüklükleri var clexane ve
bebe aspirini kulalnıyorum hematolog kadın doğum a gidip gelıyorum bebegım su an ıyı hamdoslun ve gununden
de ileride gidiyofakat dün perinatolojıde ıkılı testım vardı doktora dopler bakmaısnı da rica ettım ve duktus
venozusta ters a dalgası buldular yanı bebegımı besleyen damarlardan birisi ters yöne akıyormuş bunun bebegın gelısımını
kısıtlayabılecegını gelısemeyecegını veya kalbinin durabılecegını söylediler bana kalbi durmazsa yasayabileceği haftaalra
gelınce sezeryanal erkenden alırız dediler...daha öncekı bebegım yanı karnımda kalbi duran bebegım
28 haftalıktı 28. hafatda kalbi durmsutu ve o zmana pıhtılaşam sorunum fln oldugunu bılmedııgm ıcın ne aspirin ne de iğne
kullanıyordum ama o zaman akadar dayandı ınsallah bu bebegımde dayanır ve kucagıma alırım şu an gayet ıyı gelısımıde
çok güzel dr beni genetıge yolladı kormozom anomalisi testı yapılması ıcın ve ıkılı testımın kan sonucu cıkınca da tekrar
perinatolojı bakıcak ve yakın takıbe alınıcakmısım..eğer kromozom bozuklugu cıkarsada ben de veya esımde
bebekdede var mı dıye amnıyosentez yapıcaklarmıs belkı sende de böle bi durum olabilir diye yazmak istedim inşallah
ıkımızde bebekelrımıze kavusuruz bu sefer sana da bana da Allah tan sabır ve sağlıklı bebekler diliyorum
canım öncelikle bu sefer inşallah sağ salim bir biçimde bebeğine kavuşursun...tabi bende :) şimdi benim ölen bebeğim benim 2.gebeliğimdi 26.haftada dopplerde anlaşıldı umblikal arter olduğu....bebek bu haftadan sonra sinyal vermeye başlamış yani anne ben zorlanıyorum..oksijen bana yetmiyo demeye..işte o noktadan sonra konusunda çok uzman bir doktor olacak ki bebek daha fazla tehlikeye girmeden sezaryenle alacak onu...ben dün doktorumla baya uzun konuştum..eğer 2li ve 3lü testlerimde bir sorun çıksaydı amniyosentez isterdim dedi..ama amniyosentez %1 bebek ölümüyle gerçekleşiyormuş..böylede bir durum var..benim doktorum dün açık açık anlattı işte..22.-24. hafta arasında ayrıntılı doppler istiyorum dedi..ve 24.haftadan itibaren sürekli NST isterim dedi..nst yi hergün değerlendiricem eğer sinyaller hergün kötüye gitmeye başlarsa hiç beklemem alırım bebeği hemen küvöze konur dedi..