Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle hamile arkadaşlarımın sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını ve hamile kalmak isteyenlerin de en kısa zaman da hamile kalmalarını diliyorum.

Ben eskilerdenim.
İlk bebeğimi 37+5 de kalp atışlarının durması sonucu karnımda kaybetmiştim.
YAPILAN TESTLER SONUCUNDA MTHF 677 heterozigot çıktı.
Fakat sebebi tam olarak buna bağlayamadılar.
Önlem amaçlı 2. hamileliğimde 0,3 fraxiparine iğne, 100 mg coraspin ve foliol kullandım.
Ve bebeğimi 36+2 de sezeryanla aldılar ilkinin sebebini bilemedikleri için, çok şükür sağlıcakla doğdu, bir problem yaşamadım.
Şimdi 3. bebeğime hamileyim.
Kan sulandırıcı vermediler bu sefer, kanama riskini artırırız, fazladan tedavi olur iğne ve mthfr heterozigot için 100 mg coraspin yeterli dediler.
Sadece coraspin ile gebeliğim devam ediyor.
Şu ana kadar bir problem yok. Fakat endişelerim var tabi.
Son haftalarda endişem artıyor gerçi benim.
Allah hepimizi sağlıcakla yavrularımıza kavuşturur inşallah.

Kizlar moralim cok bozuk.bugunufakligin atesi yukseldi, hastaneye goturduk yatis yaptilar. Yenidogan yogunbakimda, bizi eve yolladilar, enfeksiyon mu var baskabirseymi arastiriyorlar. Bir gorseniz hep inliyordu minnosum, umarim simdi dahaiyidir.

oyy kıyamam canım ya. rabbim korusun yavrunu burcucum. inşallah çabucak atlatır. dua et, dualarını yolla. inşallah iyi olacaktır canım yaa.çok üzüldüm. güçlü olmaya çalış canım.

Allah yardımcın olsun Nigar. Bunlar erken doğum belirtisi miymiş? Tam olarak kaç haftalık bebişin?

Kizlar sagolun. İdrar yolu enfeksiyonuymus, kana da bulasmis. Atesi dusmus simdilik insallah yukselmez ama tedavisi 7-10 gun surebilir diyorlar. Yogunbakimda hala, ayri kalacagizbir sure anlasilan...cok ozledim...

canım idrar yolu enfeksiyonunu okuyunca ohh dedim. en azından teşhisi yapılmış ve bilindik ve çok rastlanır birşey merak etme. iyi olacaktır. tabi şuan kılına zarar gelsin istemezsin ama en azından çok çok kötü birşey çıkmamış. benim kızım 5 yaşını bitirdi burcucum neler neler yaşadık bir bilsen, burnuna badem soktu, 1 gün o bademle sabahladık ertesi gün kanata kanata, bağırta bağırta çıkardılar o bademi, aralardaki hastalıklarını hiç saymıyorum, abartmıyorum her ay hastalanır, bazen ayda 2 kez, antibiyotiği biter 1 hafta sonra gene hasta olur. hatta 3,5 yaşında havale geçirdi, inan hepsinden kötüsü de buydu, rabbim kimseye yaşatmasın, bize de bir daha yaşatmasın, öyle kötü birşey ki, neyse detaylarını anlatmayım, 6 yaşına kadar tekrar havale geçirebilir hep tetikte olun, az ateşte bile geçirebilir artık dediler. ben artık çantamdan ateş ölçeri çık çıkartmıyorum....
niye anlattım bunları, güçlü olmamız lazım, yaşayacaklarımıza hazırlıklı olmamız lazım, rabbim beterinden esirgesin, tedavisi olmayan hastalık vermesin, çiçek gibiler hemen soluveriyorlar, ama sen güçlü olacaksın ve ona güç vereceksin. haa birde üzülüp sütünü etkileme üzüntü stres sütü direk etkiliyor, ben 3 ay emzirebildim, üzüntüden sütüm kesildi ve odan sürekli hasta oluyor. aman dikkat et canım. rabbim acil şifalar versin, ayrı kalmak zor, ağlamak yokkk......

selam arkadaşlar trombifili testi en uygun nezaman yapılıyor bende 3 düşük oldu yeni düşürdüm bende yaptırmayı düşünüyorum bana yardım edin.

ben düşükten hafta sonra kan verdim faktör V testi için. genetik uzmanına sordum. yeni düşük yaptım. beklemeli miyim, hemen yaptırsam doğru sonuç çıkar mı diye. hemen yaptırabilirsin demişti. yani ben 1 hafta sonra yaptırdım. ama tormbofili testi ile faktör V testi aynı şeymi bilmiyorum.

nigarcım 38 haftayı doldurmuşsun korkma. artık rahat rahat doğum olabilir. hem doğumdan sonra öyle hızlı büyüyorlar ki merak etme. sütün onu çok hızlı büyütecek. önemli birşey olmaz inşallah. ne emeklerle geldin bu günlere, inşallah Allah emeklerini boşa çıkarmaz, bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip eder. içini ferah tut. konuş bebeğinle, sesini bol bol duysun...

haa bu arada benim kızım 2930 gr doğmuştu 38 hafta 5 günlük doğdu. benimki de çok kilolu değildi. merak etme. büyüyorlar. seninki çok küçük değil normal.

şuan ne kadarlıksın. ilk bebeğine çok üzüldüm. çok büyükmüş.

Ayni canim bir degisiklik yok. Bugun girdim yanina atesi yoktu ama inlemesi devam ediyordu, ememedi cok gucsuz minigim. Biraz kaldik yaninda sonra biraktik yine geldik evimize.

önce Allaha sonra doktorlara emanet canım iyi olur hiç endişelenme. dediğim gibi güçlü ol. hangi hastanede. güvende mi.
allah onları koruyor inan. öyle şeyler başlarına geliyor ki. bizim başımıza gelse çok çok kötü olacak şeyler onlara oluyor ama hiçbirşecik olmuyor onlara çok şükür. melekler koruyor onları. için rahat olsun. tez zamanda iyi olur umarım. güçlü ol.

İnsallah biran once iyilesir de evine doner. Evet guvende, dogumdan itibaren kontrolleri orada yapildigi icin oraya goturduk. Melekler korusun yavrularimizi.

İnsallah biran once iyilesir de evine doner. Evet guvende, dogumdan itibaren kontrolleri orada yapildigi icin oraya goturduk. Melekler korusun yavrularimizi.

amin inşallah canım. yavaş yavaş iyileşecek. emin ellerde mademki. yapacak başka birşey yok. dua edecem bebeğine. haberdar et. iyi geceler canım.

amin canım inşallah

elifcim bende çok iyi biliyorum bu yaşadıklarını biliyorsun bende ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık 780 gr doğurmuştum çok zor günlerdi bu sefer herşey iyi gidiyordu preeklemsi bulgusu yok çok şükür sadece kilosu biraz az rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah
melekcim gözün aydın olsun rabbim bu sefer de inşallah sorunsuz bir gebelik geçirmeni nasip etsin bizim burda sayfanın başında listemiz var bir incele istersen kimi sadece coraspinle kimisi sadece iğne ile gebeliğini geçiren var bu konu tam net değil doktordan doktora değişebiliyor hakkında hayırlısı olsun

Allah yardımcın olsun Nigar. Bunlar erken doğum belirtisi miymiş? Tam olarak kaç haftalık bebişin?
canım erken doğum belirtisi diye birşey demedi ultrasonda bakarken kilosu 2700 deyince ben gerilk başlamış galiba dedim doktorumda evet başlamış iğne yetmiyor anlaşılan dedi sıkı takip et dedi her herşey olabilir pazaretsei burda devlet hastanesine gedeyim salı günüde kendi doktoruma inşallah hafta olarak 37+3 üm ama gelişim olarak 35. haftalardayım

sağol canım inşallah sağlıkla kucağıma alırım seseimi duymuş olacakki şimdi kıpır kıpır kaç gündür pek hareketi yoktu

Ayni canim bir degisiklik yok. Bugun girdim yanina atesi yoktu ama inlemesi devam ediyordu, ememedi cok gucsuz minigim. Biraz kaldik yaninda sonra biraktik yine geldik evimize.

2 gündür doktora gidiyorum son beta hcg 222.54 çıktı hamilesin dediler ama ben geçmisteki hamilelikleri anlatım iğne kullanmam gerek dedim keseyi görmedigimizden dolayı hiç bir ilaç yazamayız.bende istanbuldakı doktorumu aradım bana hemen iğneye başla dedi telefonda yazdım ilaçları şimdi kullanıyorum ara ara kanamam oluyor düşük tehlikem var dualarınzı bekliyorum

canım bana hamıle olabılırsın dedıler benım degerım bıraz daha dusuktu ben hemen bı doktora gıttım orda coraspırın progesteron verdı sonra doktorum hemen trombofolı testı yaptır dedı sen hıc vakıt gecırme hemen yaptır benım sonucumun hepsı 1,bucuk ayda elıme geldı o arada coraspırıne devam ettım sonucumu doktoruma gosterdım clexan 0,4 ıgne verdı hergun gobekten vuruluyorum doguma kadar artı coraspırıne devam canım allah yardımcın olsun benım tavsıyem elıne cabuk tut hemen testı yaptır genetık sonuclar gec cıkıyor cunku bu arada coraspırın ıc doktorun verır ben ole yaptım canım

canım sen keseyı gormelerını bekleme allah gostermesın ıcı kan doluyo bu kan pıhtılasmasından benım ole olmustu dıger gebelıgım bılmıyodum gec kalmıstım sonra ne fayda ddıgım gıbı coraspırın ıc gunde bır tane doktorun verır zaten sonra gıt testını beklemeye koyul arkasından ıgne gelır zaten o arada kesede gozukur

bende de canım bende kadın doğumda ve dişçide erkek doktordan yanayım.kadın doğumda bayan doktorlar halden pek anlamıyor erkekler daha anlayışlı ve daha bilgili oluyor ilerini daha çok seviyorlar bana göre...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…