Çok geçmiş olsun arkadaşım..Homosisteinin kaç?Folic asidi kaç mg içiyorsun?Birde ilaçlarını kadın doğumcumu,endokrincimi ayarladı?
kızlar dün vurduğum bugün sabah morarmıştı dün bişey yoktu.bugün vurduğum hemen sivilce gibi kabardı morumsu oldu.beceremiyom mu ya?sizdede böle şeyler oluyor mu boşa mı evham yapıyom....
eliiifffff çok sevindim..tebrik ederim..inşallah sonuna kadar sağlıkla devam eder gebeliğin..hayırlısıyla kavuşursun cennet kokuluna :)
slvy canım seni de tebrik ederim seninde yeni sanırım..sana da aynı dilekleri diliyorum..sağlıkla hayırlısıyla alırsınız bebişlerinizi kucağınıza :)
mrb kızlar. dün ankara üniversitesine genetik tahlil yaptırmak istedim ama yapmadılar. neymiş 3 düşük yapmalıymışım. ben de 2 düşük yaptığımı söyledim saf gibi. hiç umurlarında bile değil o acıyı yaşayan bilir anca. çok canım sıkıldı. bu arada kızlar benim kürtaj tarihim 29 aralık ve biz eşimle 13 ocakta korunmasız ilişki yaşadık. hamile kalmış olabilir miyim. hamilelik belirtileri yaşoyorum çünkü. ben çok üşürüm normalde şu 1 haftadır avuçlarım yanıyor. çok sık idrara çıkıyorum. çok uykuluyum. akşam 10 da uykum geliyor. mesela bugün 10 da kalktım sabah. şimdi gözlerimi açamıyorum uykudan. hamilelik olsa da ne zaman belli olur iğne falan kullanıyımmı bilemedim.
bilmiyorum ki canım bende beceremedim galiba.yaq bir şey soracam herkese iğne click diye kendi mi atıyor ondan sonra mı çıkarıyorıuz.
dün doktor attı mı kendi diyordu bende tık diye bi ses geldi ya diyordum bugün iğneyi yaptıktan sonra çıkarınca ucunu gene bastırdım tık diye bişey attı iğnenin ucu içine girdi.anlamadım sonuna kadar iyice mi bastırcam bi anlatsanıza.benim ilacın oolduğu yer kalın.
anlatmak istediğim yay attıktan sonra mı çıkarıyorsunuz iğneyi beceremiyorum galiba ya.....bir yardım edin neolur????
teşekkürler dün doktorun yanındaki de öle olmadı hatta o önce ilaç bittikten sonra elimdeki pamukla bastırttı sonra iğneyi çıkarttı bugün ben çıkarınca iğneyi gene bastım o zamaan kedi attı az bi şey ilaç sıçradı.herhalde azıcık ilacın gitmemesinden bişey olmaz demi.birde dünde bugünde aynı şey oldu sanki ağzıma acı acı bişey geliyor gibi sizdede oluyor mu böyle bişey....
eliiifffff çok sevindim..tebrik ederim..inşallah sonuna kadar sağlıkla devam eder gebeliğin..hayırlısıyla kavuşursun cennet kokuluna :)
slvy canım seni de tebrik ederim seninde yeni sanırım..sana da aynı dilekleri diliyorum..sağlıkla hayırlısıyla alırsınız bebişlerinizi kucağınıza :)
elif ben dün cesaret edemedim eşim yaptı. ben tuttum etimi o yaptı. bir kere 90 dereceyle yavaşça soktu iğneyi. sonra yavaşça ilacı sıktı sonuna kadar. üstteki beyaz, bastırılan şey en dip kısmına kadar gitti. sonra ilaç bitti. sonra beyaz şeye bastırdı bir iki defa daha sonraiğneyi tuttuğu diğer ellerini gevşetti, bıraktı iğne kendiliğinden çıktı ve haznesinin içine girdi. çok kolay oldu hiç acımadı. sonrasında ialcın acısı 15 dk falan sürdü. ayaklarımı zatıp oturur vaziyette idim sonra yatım 15 dk kalkmadım.
seninki de doğru olmuş bence. ama tık diye bir ses hatırlamıyorum. eşim hemşireden daha iyi yaptı maşallah) elifçim böyle böyle alışcaz bizde... eşim hayatta yapamam diyordu. bence eşine yaptı sende. deneyin bi. biz ikimizde yapabiliyor olalımdiyorum. herzaman onu nerde bulacam. bazen iişten geç geliyor. ya da koluma kendim yapammki...
eşim şimdilik cesaret edemiyorda emine yavaştan yapar.benimde canım acımadıda işte korku bebeğe bişey olur telaşı.
bu arada bana doktorum dik sokmayacaksın ilacı dedi.hatta kendi 3 defa iğneyi bana batırarak yapılmayacak şekilleri gösterdi.sanki önceden de burda kol ve bacaksa dik;göbekse 45 derece diyorlardı.benim doktor iğneyi 45 derece şeklinde sokacaksın dedi.
iğne konusunda tecrübeliler anlatsanıza bize yahu......)))
elif sana uğur getirdi takvim bana da getirsin))
evet evet demin farkettim hayırlı olsun diyecektim uyku sersemiyim tansiyon hapımı içmeye kalktım da belkide kız dün koydu farketmemişsindir elif sus dedim.hayırlı olsun iyi düşün iyi olsun her şey.....
bu arada sabah 8 tansiyon hapı-sabah 10 coraspirn-ikindi4 de tansiyon hapı-gece 10 iğne-gece 12 tansiyon hapı.....inşallaaahhhh bebeişim sağlıklı sağlıklıca sağlıklı ve hayırlı evlatla sağ salim kucağımda olur.tabi bu niyet aynen sizler içinde canlarım pıhtıdaş kardeşlerim....
az önce yaptım. 1 haftalık hamileyim. güzel birşeymiş yaa. çok hoşuma gitti. az önce kızım uyandı geldi bakıyor. tabi benim takvimim olduğunu bilmiyor. takla atan bebek baya hoşuna gitti. anne bak nazar boncuğu var falan diye baya inceledi. inşallah selviye de bana da takvim şans getirir. değiştirmek zorunda kalmayız.
çok ilacın varmış canım yaaa. daha elevit folbiol balık hapı falan olacak) folbiol almıyormusun hala?
Evet kullaniyordum.burcu canım cevabın için çok sağol peki coraspinde kullanıyormuydun iğneyle beraber gebelik öncesi?
mrb kızlar. dün ankara üniversitesine genetik tahlil yaptırmak istedim ama yapmadılar. neymiş 3 düşük yapmalıymışım. ben de 2 düşük yaptığımı söyledim saf gibi. hiç umurlarında bile değil o acıyı yaşayan bilir anca. çok canım sıkıldı. bu arada kızlar benim kürtaj tarihim 29 aralık ve biz eşimle 13 ocakta korunmasız ilişki yaşadık. hamile kalmış olabilir miyim. hamilelik belirtileri yaşoyorum çünkü. ben çok üşürüm normalde şu 1 haftadır avuçlarım yanıyor. çok sık idrara çıkıyorum. çok uykuluyum. akşam 10 da uykum geliyor. mesela bugün 10 da kalktım sabah. şimdi gözlerimi açamıyorum uykudan. hamilelik olsa da ne zaman belli olur iğne falan kullanıyımmı bilemedim.
Evet hic birakmiyordum.
Ac veya tok karnina yaptirman sonucu degistirmez.
Balik da et grubunda, haftads 1 kere yiyorsun.
İgne coraspin gibimkanamaya neden olmuyor sanirim.
Benim homosisteinim en son 11 veya 10 cikmisti, doktor dusurmek lazim demisti.
Hamilelik oncesi 1 et(tavuk veya kirmizi et),1balik, 1 baklagil yiyordum haftada. Onun disinda hep sebze yiyordum. Hamilelikle baligi 1ogun arttirdim, sonra eti de 1 ogun arttirdim.
sağol arkadaşım..Homosistein ile ilgili iaçlarını hangi branşın doktoru ayarladı?Endokrncimi,kadın doğumcumu?Birde folbiolü kaç tane içiyordun?
Şuan homosisteini takip ettiriyormusun?Kalp krizi geçirme riski ,damar tıkanıklığı riski ve bir sürü zararı varmışhayat boyunca takip gerekir sanırım..
Folbiolu en basta hergun iciyordum sonra deger cok yukselince haftada 2 veya 3 e dusmustu, net hatirlamiyorum. Ben sadece kadin dogumcuya gittim, o verdi ilaclari. Homosisteine bakmiyorlar simdi. Su anda emzirdigim icin diyet yapmiyorum ama yakinda yine dikkat etmeye baslayacagim. Bir de haftada 2 folbiol ve benexole baslayacagim. Su anda cok kritik olmamakla birlikte yas ilerledikce bakarlar belki homosisteine, riskimiz var dedigin gibi.
tatlim moraracak, aciyacak, beze olacak, kaniyacak, bazen de hic birsey olmayacak. Panik yok:)kızlar dün vurduğum bugün sabah morarmıştı dün bişey yoktu.bugün vurduğum hemen sivilce gibi kabardı morumsu oldu.beceremiyom mu ya?sizdede böle şeyler oluyor mu boşa mı evham yapıyom....
Evet kullaniyordum.
Tarih supheli, bence bir test yap hamile olabilirsin :)
Evet hic birakmiyordum.
Folbiolu en basta hergun iciyordum sonra deger cok yukselince haftada 2 veya 3 e dusmustu, net hatirlamiyorum. Ben sadece kadin dogumcuya gittim, o verdi ilaclari. Homosisteine bakmiyorlar simdi. Su anda emzirdigim icin diyet yapmiyorum ama yakinda yine dikkat etmeye baslayacagim. Bir de haftada 2 folbiol ve benexole baslayacagim. Su anda cok kritik olmamakla birlikte yas ilerledikce bakarlar belki homosisteine, riskimiz var dedigin gibi.
tatlim moraracak, aciyacak, beze olacak, kaniyacak, bazen de hic birsey olmayacak. Panik yok:)
sağol burcucum ya içimi rahatlattın.45 derece açıyla vuruluyor demi canım yoksa vuruluşu da doktordan doktora değişiyor mu???
Allahim anali babali buyutsun kuzucum gozunaydinkızlar merhaba, pıhtılaşma ve başka sorunlar nedeniyle yaptığım 3 düşükten sonra sonunda kızımı kucağıma aldımbebeğim 5 günlük oldu bile çektiğim onca sıkıntıdanmıdır nedir sürekli aklıma geliyo şükredip ağlama moduna geçiyorum yakın zamanda sanırım duygusal olarak da normale dönerim... Allah hepinize yaşatsın bu duyguyu... pıhtı nedeniyle dr sezeryan yapmıştı.39.haftada doğum yaptım,günde 2 tane clexan kullandığım için genel anestezi oldum epidural e uygun görülmedim...dr um doğumdan sonra iğne yapmama gerek olmadığını söyledi... Benim için bu günler hayal gibiydi ama çok şükür herşeye rağmen kızım yanımda uyuyo... bizim için yapılan her doğum umut oluyo biliyorum, inşallah bende moral veririm size...
Hakkinda hayirlisi cnmarkadaşlar dün yine test yaptırdım malesef negatif çıktı bende pko var ayrıca geçen ay rahim ağzındaki yaram çok büyüdüğü için dondurmak zorunda kaldım şimdi acaba bu yüzdenmi hamile kalamadım diye düşünüyorum ama iğnelere devam edeceğim bi dahaki ay inşallah pozitif sonucu görürüm...
Allah razi olsun cnmbende öle düyorum canım....
sevinç canım inanki her namazımda her dua etttiğimde sizlerede ediyorum....
kızlar çok fenayım grip oluyom galiba parmak uçlarım bile ağrıor,boğazım yanıyor kuru kuru öksürüyorum.başım filan sersem gibi gözlerimi zor açıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?