hayırlısı olsun aslıcım. bekliycekmisin yoksa hemen devam mı? beklemene gerek yok sanırım değil mi? ateş ölçmeye başlasaydın.pes etmek yok. olacak inşallah. neticede hamile kaldın sen bu ay. bundan sonra da oalcak inşallah.
Emine canim.beklemicem, adetim yani kanamam bitsin hayirlisiyla baslicam calismalara, ates de olcmicem ben biraz fazla stres yapiyorum galiba, bundan sonra oluruna birakacam, doktorum hatta istemede dedi:) steresimden olmuo
aslında en iyisi canım ama işte biz biraz sabırsızlık yapıyoruz bende kendiminkini strese bağlıyorum bi de ben günlük hayatta da çok stres yaparım özellikle eşimin ailesi konusunda.
bide ben ilk hamile kalmaya karar verdiğimde doktora gitmiştim bi sorun var mı diye hoş varmış da anlamamışlar o da ayrı bişey doktor demiştiki stresten uzak ol bebek için ilişkiye girme demişti biz hamile kalmak isteyen çiftlere tatil öneriyoruz çünkü kafaları orda çok rahat oluyo stresten uzak oluyolar ve hamile kalmak da kolaylaşıyo demişti ama nerde kafan estiğinde tatile gidicen...
hamilelerimizden bugün doktora gidicek olanlar hadi bakalım güzel haberlerinizi bekliyoruz
hayırlısı olsun aslıcım. bekliycekmisin yoksa hemen devam mı? beklemene gerek yok sanırım değil mi? ateş ölçmeye başlasaydın.pes etmek yok. olacak inşallah. neticede hamile kaldın sen bu ay. bundan sonra da oalcak inşallah.
Emine canim.beklemicem, adetim yani kanamam bitsin hayirlisiyla baslicam calismalara, ates de olcmicem ben biraz fazla stres yapiyorum galiba, bundan sonra oluruna birakacam, doktorum hatta istemede dedi:) steresimden olmuo
ama canım sen bu ay hamile kaldın. kimyasal da olsa gebe kaldın aslı. kimyasal gebelik de pıhtılaşmadan oluyormuş. bence devam et ateşini ölç. bak bizde işe yaradı. sende de yaradı. sadece stres yapma. "olursa olur olmazsa olmaz boşver" de.böyle düşünerek kendine telkinde bulun. ama takiplerini de yap bence.
ya canım bu iğne ince mi kalın mı bi ınce diyolar birinden de duydum ki normal iğne boyutundaymış o keni kendine nasıl yapılırki acaba değişiyomu benim doktorum hamile kalınca clexan başlıycaz dedi o nasıl acaba seninki ne ya korkuyorum ya iğneden hamile kalma sürem çok uzamasa bari yoksa bu iğne bende iyice fobi haline gelecek(
benimki de clexan. senin iğne fobin mi var? selma sen önce hamile kalmaya bak. inanki iğne işi çok kolay. tabi herkesin farklı oluyor. kimininki morarıyor, kimininki morarmaz. ama inanki iğne çok ince ve bana eşim yapıyor. tabi bazen acıyor, ilaç da yakıyor. ama geçiyor hemen. bazen de hiçbir acı olmuyor. iğnenin şifasına güvenince acı macı kalmıyor selma. sen şimdi iğneyi falan kafana takma. o işin en basit kısmı canım. güven bana. alışıyorsun.
Sevinc canim bnde bir kac ay once rahim filmi cektirdim yemin ediyorum hissetmedim bile nerede oturuyorsun istanbulsa tavsiyede bulunabilirim. Cani cok tatli olan biriyimdir inanilmaz stres yapmistim ama kendimi kastigima bile degmedibnde gebe kalamiyorum diye yaptrmistim ayrica incir kurude yaptim onunda faydasinin oldginu dusunuyorum gebe kalamayanlar icin tavsiye ederim:)
rahim filminde sonra kolay hamile kalındığını duymuştum ben. içeride yapışıklık falan varsa açılıyormuş.
kızlar daha önce bahsetmiştim mhtr 677 heterezigot vardı benim tek sorunum bu 2 düşük yapmıştım bugün başka bi genetik uzmanına gttim oda dedi bu sorun değil bundan bişey olmaz bu herkeste olan bir sorun dedi ama kadın doğumcum clexan kullanacağımızı söyledi çok mutsuzum korkuyorum yine düşük yaparsam diye ya
öncelikle geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorum 8 kimyasal 1 dış gebeliğim varmerhaba arkadaşlar nasılsınız..
ben 2 hafta önce 5.gebeliğimide kaybettim..
daha öncede bu topiğe yazmıştım.
3 kimyasal gebelik
1 dış gebelik
1 kürtaj
genetik testlerimde FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU - HETERİZİGOT TAŞIYICISI - PROTEİN S DÜŞÜKLÜĞÜ - ANTİ ANTİKOR POZİTİFLİĞİ var
ben en son gittiğim doktor dış gebeliğim olduğu için bana gebe kalmadan önce coraspin kullanmammı istedi.. eğer tekrar bir dış gebeliğin olursa içerde kanamaya sebep olur dedi.. iğneye ve aspirine keseyi gördükten sonra başlıyalım dedi.. sadece folidoce verdi onu kullanmam yeterli dedi..
benim anlamadığım kimi doktorlar hamile kalmadan önce coraspine başlatıyor gebe kalırkalmazda hemen iğne ye başlıyor .. valla kafam çok karışık..
şimdi de PGT testi diye bir test varmış ANKARA GENART VOLKAN BALTACI yapıyormuş son bir kerede bu yolu denicem nasip tabi herşey ama denemekte zarar olmaz diye düşünüyorum.
inanın şuan kafam çok karışık...
benim gibi genetik rahatsızlığı olupta aspirini gebelikten öncemi sonramı kullandınız..
evet canım nerdeyse 3 seneyi geçkin uğraştım bu işle gitmediğim doktor dökmediğim para kalmadımaşallah ne kadar fazla bilgin var baya uğraştın anlaşılan çocuğun varmı yoksa hamilemisin merak ettim
9 düşük yaptım birindede neden rabbim demedimmrb kızlar ne diyeceğmi bilmiyorum çok zor yazıyorum bu satırları.. genetik sonucu gelmiş kızımın. kızmış bebişim ama turner sendromluymuş. kromozomu 45,x miş 44,xx olması gerekirken. dünyam başıma yıkıldı sandım. şu an uyuşmuş durumdayım hissetmiyorum hiç bişey...bebeğim kızım pıhtılaşmadan değil kromozom anomalisinden ölmüş.
aspirinin etkisi 10 gündürelif bu 24 saat ve 12 saat olayı doğru mu acaba? neden bizim dr lar 24 saat etkili olandan (adı neydi) vermiyorlar.
dr a yarın sorsam mı?kızarmı ki bana...
göbeğinden yapmayı dene canım bide iğneyi yaptıktan sonra oraya bastır ovalamadanmerhaba kızlar
bende MTHFR A1298C heterozigotum
8 haftalık bebeğimin kalbi durdu. tabi ben bu olaydan sonra kromozom testi yaptırdığım için, gebeyken herhangi kan sulandırıcı tedavi almamıştım.
sonra tekrar gebe kalamadım ve şuanda tüp bebek tedavisine başladım
direk clexan başladılar
zaten onun dışında 2 iğnem daha var
çook canım yanıyorr
özellikle clexanın iğnesi kalın. keşke diğer iğnelerim gibi onun ucunu da ince yapsalarmış
sizlerde de ağrı yapıyormu clexan?
herkese merhaba... 5 haftalıkken bir düşük yaşadım. 3ay sonra tekrar hamile kaldım. ikinci gebeliğimde de 9 hafta 3 günlükken bebeğimin kalbi durdu. 10 gün önce kürtaj oldum. iki farklı dr ile görüştüm. biri düşük biri kalp durmasından dolayı sonlandığı için bunun bir tesadüf olduğunu ve sorun olmadığını söylediler. 2 durum birbirinden farklı dediler. ama benim içim rahat etmiyor. üçüncüye aynı şeyi yaşamak istemiyorum. kan pıhtılaşması testini yaptırmak istiyorum. nasıl yaptırabilirim. kadın doğum uzmanına gidip ondan mı isteyeceğim bu testi yada başka bölümmü? birde bu testi şimdimi yaptırmalıyım. tekrar çocuk düşündüğüm zamanmı? yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, bu bir tesadüf olamaz bana göre. Tekrarlayan düşüklerin mutlaka araştırılması gerekir. Benim doktorum ilk düşüğümden sonra yaptı bu tahlilleri, ikinciyi beklemeyelim yapmak için dedi. Ama devlet hastanelerinde genelde 2 yada 3 düşük sonrası istiyorlarmış genetik testlerini. Kan pıhtılaşması varsa bebek gelişmeyebiliyor içerde ve küçük kalıyor beslenemediği için ya bu şekilde düşük olabiliyor yada kalbi durabiliyor. ikiside kan pıhtılaşmasının sonucu olabilir. Kadın doğumcunla konuş sana genetik testi istesin. Özel hastanelerin genetik bölümü oluyor ve bunu yapıyorlar. Gidip oraya da başvurabiliyorsun. Ama tetkikin istenmesi gerekiyor. 5 li test var onu devlet ödüyor. Eğer onda sorun çıkmazsa bir tanede 12 li bir test varmış onu istiyormuş doktorlar. Ama ben 5 li den sonra istemedi çünkü zaten direk trombofili çıkmıştı. Sen mutlaka bu testi yaptır derim ben. Allah kolaylıklar versin umarım sorun çıkmaz.[/QUOTE
benimde gittiğim dr özel hastane idi diğeride özel muaynane. ama yinede istenmedi testler. peki sen ne zaman yaptırdın testleri? tekrar gebe kalmayı düşündüğündemi yoksa düşükten hemen sonramı? dr 3 ay korun dedi bana...
selvicim çok geçmiş olsun. ben de yorum yapamadım canım. diyecek birşey bulamadım. fazla sıkmamaya çalış canını.
aslında en iyisi canım ama işte biz biraz sabırsızlık yapıyoruz bende kendiminkini strese bağlıyorum bi de ben günlük hayatta da çok stres yaparım özellikle eşimin ailesi konusunda.
bide ben ilk hamile kalmaya karar verdiğimde doktora gitmiştim bi sorun var mı diye hoş varmış da anlamamışlar o da ayrı bişey doktor demiştiki stresten uzak ol bebek için ilişkiye girme demişti biz hamile kalmak isteyen çiftlere tatil öneriyoruz çünkü kafaları orda çok rahat oluyo stresten uzak oluyolar ve hamile kalmak da kolaylaşıyo demişti ama nerde kafan estiğinde tatile gidicen...[/QU
Evet canim bende cok takiyorym bu hafta nerdeyse psikologa gidecektim, bana ole baski yapan da yok, esimde cok anlayisli, ama biri bebekle ilgili olumsuz bise dese agliyorum, cok istiyorum ve kendime zarar veriyorum. Kendime ugraslar buldum, onlarla kafa dagitim diyorum. Cunku hersey beyinde bitiyor
öncelikle geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorum 8 kimyasal 1 dış gebeliğim var
3 kere aşılama denedik olmadı
tam tüp bebeğe geçmiştik ki kendiliğinden geldi bebeğim
bende pgt yaptırcaktım ama doktorum önermemişti çünkü sorun kromozomda değil vücutta demişti
tüp bebekte yapsak yine kimyasal olabilir dedi
ben son dış gebelik geçirdiğimde hadi göüzn aydın bence sevin ve eminim ki bundan sonraki gebeliğin sağlıklı olacak demişti
hakkaten dediği gibi oldu 10. bebeğimi kucagıma aldım çok şükür
dış gebelik geçirdiğimde banada bazı doktorlar önceden aspirin yok iğne yok dediler ama bana saçma geldi
en son gittiğim doktorumda bana aspirin kullandırttı
sakıncası yok dedi sadece dikkatli olmak gerekiyor dedi
aspirin kullanıyordum ama adete 1 hafta kala test yapmaya başlıyordum ager hamileliği yakalarsam sıkı bi bhcg takibi yapılıyordu
çünkü bhcg 24 saatte 2 ye katlar kendini eger daha az katlıyosa bu dış gebeliktir ve böyle birşey olursa hemen aspirini keseriz dedi
evet canım nerdeyse 3 seneyi geçkin uğraştım bu işle gitmediğim doktor dökmediğim para kalmadı
ama şükürler olsun 10. gebeliğimde aldım oğlumu kucagıma şuan 2 buçuk aylık
9 düşük yaptım birindede neden rabbim demedim
hep bunada şükür demekki sağlıklı değilmiş rabbim beni seviyormuş dedim
sağlıksız çocuk dünyaya getirmek sorun değil
sorun bana birşey olursa çocuğuma kim nasıl bakar
o yüzden rabbin seni seviyor ki meleğini yanına almış
eminim en sağlıklısından bir evlat nasip edecektir
aspirinin etkisi 10 gündür
clexan ın etkisi 12 saat bunlar birbirini tamamlar korkma
doktorun aptt testleriyle duruma göre iğneyi ikiye çıkaracaktır
göbeğinden yapmayı dene canım bide iğneyi yaptıktan sonra oraya bastır ovalamadan
herkese merhaba... 5 haftalıkken bir düşük yaşadım. 3ay sonra tekrar hamile kaldım. ikinci gebeliğimde de 9 hafta 3 günlükken bebeğimin kalbi durdu. 10 gün önce kürtaj oldum. iki farklı dr ile görüştüm. biri düşük biri kalp durmasından dolayı sonlandığı için bunun bir tesadüf olduğunu ve sorun olmadığını söylediler. 2 durum birbirinden farklı dediler. ama benim içim rahat etmiyor. üçüncüye aynı şeyi yaşamak istemiyorum. kan pıhtılaşması testini yaptırmak istiyorum. nasıl yaptırabilirim. kadın doğum uzmanına gidip ondan mı isteyeceğim bu testi yada başka bölümmü? birde bu testi şimdimi yaptırmalıyım. tekrar çocuk düşündüğüm zamanmı? yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, bu bir tesadüf olamaz bana göre. Tekrarlayan düşüklerin mutlaka araştırılması gerekir. Benim doktorum ilk düşüğümden sonra yaptı bu tahlilleri, ikinciyi beklemeyelim yapmak için dedi. Ama devlet hastanelerinde genelde 2 yada 3 düşük sonrası istiyorlarmış genetik testlerini. Kan pıhtılaşması varsa bebek gelişmeyebiliyor içerde ve küçük kalıyor beslenemediği için ya bu şekilde düşük olabiliyor yada kalbi durabiliyor. ikiside kan pıhtılaşmasının sonucu olabilir. Kadın doğumcunla konuş sana genetik testi istesin. Özel hastanelerin genetik bölümü oluyor ve bunu yapıyorlar. Gidip oraya da başvurabiliyorsun. Ama tetkikin istenmesi gerekiyor. 5 li test var onu devlet ödüyor. Eğer onda sorun çıkmazsa bir tanede 12 li bir test varmış onu istiyormuş doktorlar. Ama ben 5 li den sonra istemedi çünkü zaten direk trombofili çıkmıştı. Sen mutlaka bu testi yaptır derim ben. Allah kolaylıklar versin umarım sorun çıkmaz.[/QUOTE
benimde gittiğim dr özel hastane idi diğeride özel muaynane. ama yinede istenmedi testler. peki sen ne zaman yaptırdın testleri? tekrar gebe kalmayı düşündüğündemi yoksa düşükten hemen sonramı? dr 3 ay korun dedi bana...
Düşükten hemen sonra yaptırdı doktorum. Beklemeden. Nedenini bulalım ona göre davranız ikincide dedi. Zaten sadece gidip kan veriyorsun. Ben Ankaradayım Hrs Kadın doğum hastanesi var orda yaptırdım genetiği zaten 3-4 gün içinde çıkıyor sonuç.
canım eğer çok korkuyosan anestezili yaptır benim rahimde ki perde için çekilmesi gerekiyodu biraz da internetten fazla araştırmıştım gözüm korktu bende anestezili yaptırdım nasıl olduğunu hiç hatırlamıyorum yani sende ne için çekicekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?