herkese merhaba... 5 haftalıkken bir düşük yaşadım. 3ay sonra tekrar hamile kaldım. ikinci gebeliğimde de 9 hafta 3 günlükken bebeğimin kalbi durdu. 10 gün önce kürtaj oldum. iki farklı dr ile görüştüm. biri düşük biri kalp durmasından dolayı sonlandığı için bunun bir tesadüf olduğunu ve sorun olmadığını söylediler. 2 durum birbirinden farklı dediler. ama benim içim rahat etmiyor. üçüncüye aynı şeyi yaşamak istemiyorum. kan pıhtılaşması testini yaptırmak istiyorum. nasıl yaptırabilirim. kadın doğum uzmanına gidip ondan mı isteyeceğim bu testi yada başka bölümmü? birde bu testi şimdimi yaptırmalıyım. tekrar çocuk düşündüğüm zamanmı? yardımcı olursanız sevinirim.
kızlar daha önce bahsetmiştim mhtr 677 heterezigot vardı benim tek sorunum bu 2 düşük yapmıştım bugün başka bi genetik uzmanına gttim oda dedi bu sorun değil bundan bişey olmaz bu herkeste olan bir sorun dedi ama kadın doğumcum clexan kullanacağımızı söyledi çok mutsuzum korkuyorum yine düşük yaparsam diye ya
ha bu arada söylemeyi unuttum kan pıhtılasması testini kürtajdan 1 ay sonra yaptırmıstım doktorum özellikle dedi ikincisi kürtaj olunca bir ay bekle ve tıp fakültesinde bütün testlerini yaptır demişti bende bir aydan sonra testimi yaptırdım.1 aydan önce yaptırırsan vücut kendine anca geldiği için belli olmayabilirmiş haberin olsun.1 aydan sonra tesi yaptırdım 3 ay sonrada hamile kaldım.yani kürtajdan 4 ay sonra 3. hamileliğime basladım.Doktorum hamile kalır kalmaz clexan baslayacagız demişti bende adet olmadan gecikme olmadan kanda tespit edip hemen iğnelere basladım su anda 37 haftalık hamileyim dogumuma az kaldı insallah.Yani 3. gebeliğini riske atma.her kayıp insanın içini parçalıyor.
canım duamız bitti sen indirirsen yarın cuma gecesi canım..
Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun Rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin inşallah..
canım korkma bende de mhtr heterezigotluk vardı ben clexan 0.4 kullanarak hamilelik geçirdim.ama burada önemli olan doktorun dozunu iyi ayarlaması.bu ignelerin dozları var ama sanırım sende 0.4 yani 4000lik kullanırsın.çünkü doktor banada demişti sen hasta değil tasıyıcısın aslında heterezigot ıoldugum için ama hamile kalınca pıhtılasma oluyomus ne kadar tasıyıcı olsamda işte .iğneden hiç korma .ben hem iiğne hemde aspirin kullanarak 37 haftaya geldim .yani iğneden korma ama dozajını iyi ayarlasın doktorlar bir dotora sorma 2 üç doktora göster ben test sonucumu faks cekerek taaa uzaktaki teyzemin kızına yolladım oda doktoruna gösterdi sordugum doktorların hepsi 0.4 kullanacak deyince bende güvenle kullanım dojazını iyi ayarlayamazsan fazla gelirse yine düşebilir dikkatli ol yani
genetik uzmanı bana da pıhtılaşma yok demişti. hatta iki genetik uzmanı vardı gittiğim yerde. biri pıhtılaşma var dedi, diğeri yok dedi. bir kere bu genetik uzmanlarının işi değil kesinlikle. şu var ki gittiğim kadın doğumcular arasında da biri düşük sebebi olarak bu kan değerlerini söyleyemeyiz dedi. iğneye gerek yok dedi. diğeri de aynı şekilde buna bağlanmaz ama yine de iğne kullanırız deneriz dedi. son gittiğim de daha kan sonucumu göstermeden öykümü anlatırken araya girip sizde kesinlikle pıhtılaşma var iğne kullanacaksınız dedi. dr ların hepsi aynı fikirde olamıyor bu konuda. ispatlanmış bir şey değil bu pıhtılaşma ve iğne. aklına yatan dr u bulmak, girdiğimiz serüvende atacağımız ilk adım. benim mantığıma şu uydu. daha önce iğnesiz zaten denedim. şimdi de iğneyle denemem lazım. madem bu kadar iğne kullanan ve doğum yapan var. ümitsiz olmamalısın. önce umutlu olmamız lazım. bu herşeyi etkiliyor. hamile kalmayı da sonraki süreçleri de. içine kapanma. burda biz varız. bizi bizden başkası anlamıyor. ben çoğu şeyi annneme bile anlatmam. burda kimlere neler neler anlatıyoruz.
geçmiş olsun.senin kan değerlerinde de mutasyon var. senin gibi çok kimse var burda. kesinlikle iğne kullanman gerekiyor diyen bir dr bul. çünkü dr ların hepsi bu konuda aynı fikirde değil.
ben geldim. bu kez keseyi ölçtü dr. 4 haftacıkmış henüz. bende de elif gibi geç döllenme olmuş. adet tarihimi 5 gün ileri attı. öyle hesaplıycaz dedi. b12 değerim çok üstte çıkmıştı. dr folbiol ve b 12 yi kesti. günde 3 progestan vajinal, haftada 2 proluton depot ve günde 1 elevit verdi. haftaya çarşamba tekrar gidecem. şimdilik bir problem yok dedi.
selmacım en kısa zamanda inşallah sen de gebe olursun
duamız bitti o halde. tüm okuyan arkadşlara teşekkürler, Allah razı olsun, ağzınıza sağlı. Allah dualarımızı kabul etsin.
merhaba arkadaşar ben aranızda yeniyim benide kabul ederseniz çok sevinirim tam 3 yıldır uraşıyorm anne olmak için 2 dane kürtajım var kalpleri hiç atmadı dktorlar aldı aylardır testlerle ugraşıyordum ve sonunda mthfr a1298 homozigot
faktör xııı v3l heterezigot çıktı doktor coraspin verdi ve korunmayı bırak dedi ama ben hala korkudan kornuyorum gene aynı şeyleri yaşarım diye hematoloji oran düşük gebelik kaybına yolaçmaz dedi kadın doğum doktorumla tekrar görüşmek için
can atıyorum beni rahatlatırsa çok sevinicem aynen bende skıntılardayım inşallah herşeyin hayırlısıolur
canım duamız bitti sen indirirsen yarın cuma gecesi canım..
Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun Rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin inşallah..
kızlar selam dün doktor kontrollümüz vardı.çok şükür keseyi gördük 6 haftalıkmış haftaya cumaya kalp atışını görmek için çagırdı bütün ilaçlarıma aynen devam.
eminecim canım güzel haberlerle dönmüşsün sende rabbim tamamına erdirir inşallah hepimizinkini....
darısı tüm hamile kalmak isteyenlere olsun...
bu arada fatihaya başlayalım bencede...
Güzel haberler alabilmemize sevindim cnm benımde keseciğim göründü 5 haftalık falanız ilaçlarıma devam etcem clexana devam etcem ama diyet verdi nerdeyse sevdgım seylerın hıc bırını yıyemıycem artık tuz un sker kesınlıle yasakDikkat edilmesi gerektiğini soyledı yandım valla ne yıcez artık bilmiyorum
genetik uzmanı bana da pıhtılaşma yok demişti. hatta iki genetik uzmanı vardı gittiğim yerde. biri pıhtılaşma var dedi, diğeri yok dedi. bir kere bu genetik uzmanlarının işi değil kesinlikle. şu var ki gittiğim kadın doğumcular arasında da biri düşük sebebi olarak bu kan değerlerini söyleyemeyiz dedi. iğneye gerek yok dedi. diğeri de aynı şekilde buna bağlanmaz ama yine de iğne kullanırız deneriz dedi. son gittiğim de daha kan sonucumu göstermeden öykümü anlatırken araya girip sizde kesinlikle pıhtılaşma var iğne kullanacaksınız dedi. dr ların hepsi aynı fikirde olamıyor bu konuda. ispatlanmış bir şey değil bu pıhtılaşma ve iğne. aklına yatan dr u bulmak, girdiğimiz serüvende atacağımız ilk adım. benim mantığıma şu uydu. daha önce iğnesiz zaten denedim. şimdi de iğneyle denemem lazım. madem bu kadar iğne kullanan ve doğum yapan var. ümitsiz olmamalısın. önce umutlu olmamız lazım. bu herşeyi etkiliyor. hamile kalmayı da sonraki süreçleri de. içine kapanma. burda biz varız. bizi bizden başkası anlamıyor. ben çoğu şeyi annneme bile anlatmam. burda kimlere neler neler anlatıyoruz.
geçmiş olsun.senin kan değerlerinde de mutasyon var. senin gibi çok kimse var burda. kesinlikle iğne kullanman gerekiyor diyen bir dr bul. çünkü dr ların hepsi bu konuda aynı fikirde değil.
ben geldim. bu kez keseyi ölçtü dr. 4 haftacıkmış henüz. bende de elif gibi geç döllenme olmuş. adet tarihimi 5 gün ileri attı. öyle hesaplıycaz dedi. b12 değerim çok üstte çıkmıştı. dr folbiol ve b 12 yi kesti. günde 3 progestan vajinal, haftada 2 proluton depot ve günde 1 elevit verdi. haftaya çarşamba tekrar gidecem. şimdilik bir problem yok dedi.
selmacım en kısa zamanda inşallah sen de gebe olursun
duamız bitti o halde. tüm okuyan arkadşlara teşekkürler, Allah razı olsun, ağzınıza sağlı. Allah dualarımızı kabul etsin.
ay ne güzel söylüyosun sen öyle inşallah canım yakalpten giderim heralde ben o zaman Allah hepimize hayırlısını versin. iyi problem olmamasına sevindim ayy siz girmeyince ben panik yapıyorum valla hep güzel haberler alalım inşallah...
ha bu arada söylemeyi unuttum kan pıhtılasması testini kürtajdan 1 ay sonra yaptırmıstım doktorum özellikle dedi ikincisi kürtaj olunca bir ay bekle ve tıp fakültesinde bütün testlerini yaptır demişti bende bir aydan sonra testimi yaptırdım.1 aydan önce yaptırırsan vücut kendine anca geldiği için belli olmayabilirmiş haberin olsun.1 aydan sonra tesi yaptırdım 3 ay sonrada hamile kaldım.yani kürtajdan 4 ay sonra 3. hamileliğime basladım.Doktorum hamile kalır kalmaz clexan baslayacagız demişti bende adet olmadan gecikme olmadan kanda tespit edip hemen iğnelere basladım su anda 37 haftalık hamileyim dogumuma az kaldı insallah.Yani 3. gebeliğini riske atma.her kayıp insanın içini parçalıyor.
Güzel haberler alabilmemize sevindim cnm benımde keseciğim göründü 5 haftalık falanız ilaçlarıma devam etcem clexana devam etcem ama diyet verdi nerdeyse sevdgım seylerın hıc bırını yıyemıycem artık tuz un sker kesınlıle yasakDikkat edilmesi gerektiğini soyledı yandım valla ne yıcez artık bilmiyorum
kızlar selam dün doktor kontrollümüz vardı.çok şükür keseyi gördük 6 haftalıkmış haftaya cumaya kalp atışını görmek için çagırdı bütün ilaçlarıma aynen devam.
eminecim canım güzel haberlerle dönmüşsün sende rabbim tamamına erdirir inşallah hepimizinkini....
darısı tüm hamile kalmak isteyenlere olsun...
bu arada fatihaya başlayalım bencede...
canım çok sağol sizin gibi sonuç alanları görünce moralim yerine geliyor allah razı olsun...bende bundan sonra daha umutlu olmaya çalışacağım..bu arada bende clexan 0,4 kullanıcam adet gecikmesini beklemeyecekmişim.bide aspirin vermedi bana doktor.b vitamini folik kullanıyorum.sen aspirin kullanmışmıydın
canımmm çok teşekkür ederim ama elimden gelmiyor..bende umutlu olmask istiyorum.ama dün genetik uzmanı öyle deyince kolum kanadım kırıldı bir an buda yaramazsa ne yapıcam diye karalar bağladım.eşimle tartışmaya başladık ona dedim eğer böyle olcaksa ayrılırız benimle evli kalmak zorunda değilsin dedim.sonuçta böyle bir sorunum var.acaba psikoloğamaı gitsem diyee düşündüm..ama sizin gibi hamile olanları görünce moralim düzeliyor umudum yükseliyor arkadaşım.umarım sağ salim kucağına alırsın allah yardımcın olsun.desteğin için çok sağol..ama benmde bugün içimde daha iyi düşünceler var iğne işe yarayacak hissediyorum inşallah.
iyi haberlerle dönmenize sevindik inşallah böyle sağ salim doğdukları günlere de seviniriz. bu ay pek bereketliydi bakalım önümüzdeki ay ne olacak inşallah isteyen herkese nasip olur...
doktor kontrollerı ıyı gecen herkese cok sevındım.allah daha guzel gunlerını de gostersın ınsallah
kızlar hepinizin iyi haberlerle dönmenize sevindim. Elifi merak ettim. umarım o da iyidir. dün kahverengi lekesi varmış inşallah birşey olmaz.
tmm cnm bende yarın tabloyu hazırlarım hayırlısıyla....
tamam sevıncım yaparım ınsallah.ama nasıl yapıcam bana anlatır mısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?