Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

hoşgeldin canım aramıza. dr. lar genelde sana verilen tedavi şeklini uyguluyorlar ancak kesin bir şey yok. yani ya tutarsa hesabı oluyor malesef. zaten yapılacak çok da birşey yok. bizim durumumuzda. allahım bu sefer inşallah sağlıklı gebelik yaşatsın sana. erken evrede pek kan testi yapılmıyor. ama tavsiyem karaciğer enzimlerine bir baktır. pıhtılaşma var mı diye. bir de pıhtılaşma zamanını gösteren aptt ınr gibi testler de var onları da yaptırmanda fayda var.

canım sadece muayenehanede bakıyor evet. 250 tl. hastanede sadece tüp bebek hastalarına bakıyor.aspirini hamilelik öncesi de sonrası da vermiyor. hamilelik düşündüğün ayki adetinde iğneye başlatıyor. yani adetin 1. günü başlıyorsun. 3 ay gebe kalamazsan sonra ara verdiriyormuş. 3 ay aralıksız hamile kalmasan dahi kullanıyorsun iğneyi. ben düşük günü hastaneye gittim evet. 1 hafta öncesi iğneleri, ilaçları yazdırmak için hastaneye gitmiştim. sekreteri ilaçları yazmıştı. hastane girişim vardı yani.
ilaç için.hastanede dr u görmüyorsun zaten. zaten muayenehanede yazdığı reçeteyi akayda sekreteri giriş yapıyor. ben aradığımda hastaneye gel dedi ve baktı. çünkü durumum çok kötüydü. çok şiddetli kanamam vardı. sadece baktı düşmüş dedi. o kadar. yatış yapacak bir durum yoktu yani. eve gittim sonra. bu arada hastanede ilaç yazdırırken 100 tl muayene farkı ödedim. tetkikler için ekstra fark ödemedim.
yatışla ilgili görüşmedim. fiyat bilmiyorum.

benımde aynı sorunum var.7 haftalık hamıleyım.ınsallah rabbım sag salım kucagımıza almayı nasıp etsın.coraspını bıraktırdı bana.sabah aksam 0.3 luk fraxıparıne,200 mg progestan ve gunde 3 defa folıc plus verdı.ınsallah rabbım bıze de guzel gunler gosterır.bana da kan testı yapılmadı.ama saglık ocagına ıgne yazdırmak ıcın gıtttıgımde kan testlerı yapıldı.yarın kontrol var onları da goturecegım.bana dua edın

böyle iğne kullanmalarına rağmen düşük yapanları okuyunca çok üzülüyor ve korkuyorum ya ALLAHım ne olur işe yarasın bu iğne diye dua ediyorum...iğneye rağmen düşük yapan arkadaşlar için çok üzüldüm umarım bundan sonraki sağlıklı olur..neden böyle oluyor ya bu derdin dermanını bulamayacakmıyız.offf offf

Serap merhaba ewet sevgi ateş uçar ben memnunum sayılırım benim bu düşüğümde il içmeme iğne vurmama rağmen düştü şimdi nasıl bir tedavi uygular ne yapar bilmiyorum ama benim bildiğim onun bizim gibi çok hastası var ve doğum yapanıda var senin ne gibi şikayetlerin vardı sevgi hanım hakkında ve şimdi kime gidiceksin

yazıları okudum ama tek tek alıntı yapamadım

bebeğini kaybeden arkadaşa geçmiş lsun diyorum rabbim birdaha aynı acıyı yaşatmasın

iğneye rağmen kaybetmekten korkan arkadaşlar bende kaybettim iğneye rağmen denemekten başka çarem yoktu sizlerde denemelisiniz bütün korkulara rağmen

clexane iğnemi başka iğnemi diye tereddütte kalınmış benimde düşükten sonra aynı soru geldi aklıma hatta doktoruma da sordum içerikleri aynı sadece isimler farklı demişti bana söylemek istedim ben clexane kullandım

Serap tesekkur ederim, insallah Allah sanada saglikli bir gebelik nasip eder en kisa zamanda..

Senay hosbulduk cnm. Dualarinicin tesekkurler. Allah bu konuda sıkıntıda olan herkese kolaylklar versin.. Bu dedigin testi hematolog mu yapiyor?

Rengarenk banada hic test yapmadı haftaya ultrason icin gel dedi o kadar. O zamanda yapmazsa bende sağlik ocaginda yaptirayim bari...

Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim.... bide ben igneden cok korkarim ya bu clexan cok acitiyormu :)

ıgneden herkes korkar canım ama sonunda saglıklı sıhhatlı bebegımızı kucagımıza almak varsa hıc korkmuyorsun merak etme

ilk başta evet iğne yapmak tedirginlik yaratıyor ama bebeğin için gözün görmüyor. alışıyorsun zamanla.

duamız bitmiş allah kabul etsin. ben pek okuyamadım kızlar hakkınızı helal edin. internete pek giremiyorum. malum çok oturunca ağrılarım oluyor. pzartesi başlayacağım işe. inşallah bir sıkıntı çıkmaz. şeker yüklemesi yapılmıştı. onda bişey çıkmadı şükür. demirim düşük çıktı. ilacı değiştirdi. maltofer içiyordum şimdi gyno ferro sanol gümde 2 tane içmeye başladım. tabbim sağ sağlim kucağımıza almayı nasip eder bebişleri. herkes iyidir umarım. hilal senin nasıl gidiyor hala kanaman devcam ediyormu. elif sen nasıl oldun varmı bir sıkıntı

Zaten doktora gitmeden kendimi hazirladim igne fikrine sizin yazdklarnzdan anlamstm ne vercegini... forumda igneyi kendi yapanlar oldugunu okumustum, sizde kendinizmi yapiosunuz arkadaslar??

Zaten doktora gitmeden kendimi hazirladim igne fikrine sizin yazdklarnzdan anlamstm ne vercegini... forumda igneyi kendi yapanlar oldugunu okumustum, sizde kendinizmi yapiosunuz arkadaslar??

ben yaklaşık 2 öncesine kadar karnımdan kendim yapıyordum büyüdüğü için kolumdan başladık eşime yaptırıyorum. nöbetçi olduğu gün sol kolumu kızıma tutturup kendim yapıyorum. mecbur kalırsamda göbeğimden yapıyorum. iğne yakıyor ve koldan morarma çok oluyor.

umut geçmiş olsun. bir dahaki sefere iyi sonuçlanır hamileliğin inşallah.

adalet sende adliyede çalışıyorsun sanırım. bende adliyedeyim. hangi şehirdesin. seninde sıkıntılı geçiyor hamileleiğin galiba. rabbim şifa versin

canım kadın doğumcu dr.un isteyebilir. istersen onunla görüş. ona göre ne yapacağına karar verebilirsin. korku ve endişelerinden de bahset bence bilsin ki sana yaklaşımı ona göre olsun.

canım kadın doğumcu dr.un isteyebilir. istersen onunla görüş. ona göre ne yapacağına karar verebilirsin. korku ve endişelerinden de bahset bence bilsin ki sana yaklaşımı ona göre olsun.

Senaycm doktor prof oldugundan heralde normal gittigim doktorlar gibi hic bilgilendirme yapmiyor ayrintili.. ama haftaya gittigimde soyliycem insallah tahlil olayini..

İlaç yazdırırken bile giriş yapıp fark ödetiyorlar demekki. Tolga hocanın adına giriş yaptıkları için. Tetkikleri sormuştum ben onlar içinde mutlaka fiyat farkı var ama tetkikine göre değişiyor dediler. Yatışı sordum sana yazdıktan sonra 400-500 arasıylmış gecelik. Abartmışlar artık özeller cidden. Ama asprinini hepsi başlatırken onun başlatmaması ilginç ve hamilelik öncesi iğneye başlatması dahada ilginç. Acaba hangisi doğru ya, hepsinin farklı bir yöntemi var.

Insallah bende becerebilirim kendim yapmayi. Cunku hergun isten cikinca igne vurdurmaya gitmek cok yorucu olcak. Evimize yakinda degil tip merkezi..

canım çok geçmiş olsun. benim de iğneye rağmen düşüğüm olmuştu. 12. haftamda. genetik sonucu kötü çıktı bebişimin. ben de senin gibi düşünmüştüm iğneye coraspine rağmen nden düştü die. ama bak benimkinde kromozom anomalisi vardı turner sendromu.drum pıhtılaşmadan değil anomalisi olduğu için ölmüş dedi. demekki seninki de sağlıklı değil. Rabbimin merhameti o kadar büyükki bizim sağlıksz bebklerimizi bizden alıyor ve karşılığında cenneti vaadediyor. Allah yardımcın olsun. yaşadıkların kolay değil Allah a sığın bolca dua gözyaşıyla dua....

şenaycım Allah emeklerinin karşılığını versin inşallah. hayırlı sağlıklı salih evlatların olsun.
günaydın arkadaşlarr bugun eşimin ve benim kromozon testlerimiz geldii bende 46 xx 46 xy ne oluyor biliyormusunuz acaba ne anlama geldigini

eminecim haklısın ama bence iğneye rağmen düşükler bebeklerin sağlıksızlığından kaynaklanıyor. yoksa kimsede işe yaramazdı. bir de ben dualara çok inanıyorum. muska yaptırdım. ama güvenilir birilerine yaptrmak lazım şarlatanlara değil.

Allah şifa versin. sen bebişine ve kendine dikkat et.

Canım şikayet aslında sadece Sevgi hanım için değil, sadece muayenehanede bakan tüm doktorlar için. Şöyle ki, benim ilk gebeliğimde 5.haftasında başladım sevgi hanıma. Öğrendim ve sonra randevu aldım gittim ama benim gittiğimde ta ki bebeği daha öğrenmeden önce bile karın ağrılarım başlamıştı. Garip ağrılardı sürekli adet olacakmışım gibiydi ağrılar. Ve son haftaya kadar o ağrılar hep devam etti. Bunuda kendisine söyledim o da bana biz çok sevmeyiz böyle ağrıları dedi hamilelikte sonra keseye baktı olması gerekenden biraz küçük dedi yumurtlaman geç olmuş olabilir dedi yada başka bir şey ama şu an bişi diyemem dedi. oysaki o ağrılarla birlikte ve kesenin küçüklüğüyle birlikte bende kan pıhtılaşmasından şüphelenmiş ama bunun için hiçbir önlem almadı. Sonra benim 6. haftada kanamam başladı ve 10 gün kanamam devam etti. Ama artık top top kan döküyordum pıhtı pıhtı. Ben böyle bir kanama görmedim hiç. ne adetimde ne başka şekilde. Kontroller sonucu progestan başladı bana önce iki tane sonra üç sonra 5 e sonra da 6 ya çıkardı. Ama kanama durmadığı gibi bana hastaneye git yada gel şurda bakayım diyemedi. Çünkü hastanesi yoktu götürebileceği yada gel diyebileceği. Ben nerdeyse kanamadan ölecektim evde. Ben sonrasında iki kişinin kolunda ayağa kalktım uzunca bir süre o kadar bitmişti vücudum. Demir, kan, potasyum hiçbir şey kalmamış vücudumda sonrasında kan tahlilleriyle baktıklarında kaç ay onları yerine koymak için dünyanın iğnesini vurdurdum. Sonra genetik testi istedi benden ve yaptırdım. Trombofili çıktı bariz ve ben tahmin etmiştim dedi.. eşimde buna sinir oldu açıkcası, madem tahmin etmişti en azından önlem alabilirdi yapabileceklerini yapabilirdi diye.

Ama hastanede çalışmayan doktora bu yüzden artık gitmek istemiyorum. Çünkü gerçekten bu durumlarda hadi hemen hastaneye git bende geliyorum yada ordakileri bilgilendiriyorum diyebileceği kimse olmuyor. Oysaki ben ona bunu sorduğumda çağa yönlendiriyorum arkadaşlar bakıyor demişti. Beni hiçbir şekilde hiçbir yere yönlendirmedi ve bende ne yazıkki ilk hamilelik ya oturup onun dediklerini yaptım, çıkıp kendim hastaneye gitseydim belki daha farklı olabilirdi. O yüzden pek iyi bir anım yok açıkcası canım. Bizim gibi çok hastası varmış hatta iğneyle çok rahat hamilelik geçirdiler dedi ama eşim istemiyor artık ona gitmemi. Bakalım başka bir doktor bulabilirsem.

Kendin yapabiliyorsan kendine yapabilirsin canım ben öyle yaptım çünkü eşim bunu pek yapabilecek gibi değildi. Ama bazı arkadaşların eşleri yapıyormuş. Süre uzun olduğu için mecburen bir şekilde kendimiz hallediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…