Mrb arkadaşlar, forumu uzun zamandır okuyordum gerçekten çok faydalı, birçok şeyi burdan öğrendim. Yeni üye oldum. Benimde 9. Haftada bi kaybım var. Kalbi durdu bebeğimin kürtajla sonuçlandı. 7 ay oldu, mthfr 1298c homozigot benimde. Şimdiyine hamileyim 4 haftalık ve doktor 4lük cleaxan, b12 ve folicplus verdi. Ama çok bilgi alamadım. Bu verdikleri yeterlimi sizce? Bide bu sefer ne kan ne de hormon testi hic bi kontrol, tahlil, tetkik yapmadı. Acaba cok erken oldugu icinmidir? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin..
Emine canım tolga hoca sana muayenehanede bakıyor dimi. Hastanede bakmıyormuş çünkü. Muyane ücreti nedir? Birde asprini hamilelik öncesindedemi başlatmıyor. Benim gittiğim tüm doktorlar bu konuda hemfikirdi. Hepsi asprini hamilelik öncesi başlattı. Hamilelik sonrasında cleaxe 0,4 dediler. Birde kanaman oldu hastaneye gittin ya Akaya gittin değilmi, sadece akayda bakıyor hastalarına. Yatışlarda felan çok pahalıymış sanırım Akay. 400-500 tl diyorlar tüm özeller gibi. O konuyu görüşebildin mi hiç sen gittiğinde. Birde, Tetkikleri nerde yaptırıyorsun ve hastanede ise ne ödüyorsun. Her tetkikten ücret alıyorlarmış sanırım.
Mrb arkadaşlar, forumu uzun zamandır okuyordum gerçekten çok faydalı, birçok şeyi burdan öğrendim. Yeni üye oldum. Benimde 9. Haftada bi kaybım var. Kalbi durdu bebeğimin kürtajla sonuçlandı. 7 ay oldu, mthfr 1298c homozigot benimde. Şimdiyine hamileyim 4 haftalık ve doktor 4lük cleaxan, b12 ve folicplus verdi. Ama çok bilgi alamadım. Bu verdikleri yeterlimi sizce? Bide bu sefer ne kan ne de hormon testi hic bi kontrol, tahlil, tetkik yapmadı. Acaba cok erken oldugu icinmidir? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin..
Sevgi Ateş Uçar mı? benimde ilk gebeliğimde ki doktorumdu o. Ama böyle ultrasona bakıp da bebek düştümü diye ben ağlarken duyarsızca evet gitmiş demesi çok acıydı gerçekten. Birde o zaman bilmiyordum ben kan pıhtılaşmam olduğunu ve bebeği kaybettik. ve sonuçlar çıkınca ben tahmin etmiştim zaten belliydi dedi. Belliyse önlemini neden almadı diye eşim çok kızdı ve bir daha gitmem dedi. Şimdi bende kime gideceğimi tam bilmeyiorum.
Serap tesekkur ederim, insallah Allah sanada saglikli bir gebelik nasip eder en kisa zamanda..
Senay hosbulduk cnm. Dualarinicin tesekkurler. Allah bu konuda sıkıntıda olan herkese kolaylklar versin.. Bu dedigin testi hematolog mu yapiyor?
Rengarenk banada hic test yapmadı haftaya ultrason icin gel dedi o kadar. O zamanda yapmazsa bende sağlik ocaginda yaptirayim bari...
Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim.... bide ben igneden cok korkarim ya bu clexan cok acitiyormu :)
Serap tesekkur ederim, insallah Allah sanada saglikli bir gebelik nasip eder en kisa zamanda..
Senay hosbulduk cnm. Dualarinicin tesekkurler. Allah bu konuda sıkıntıda olan herkese kolaylklar versin.. Bu dedigin testi hematolog mu yapiyor?
Rengarenk banada hic test yapmadı haftaya ultrason icin gel dedi o kadar. O zamanda yapmazsa bende sağlik ocaginda yaptirayim bari...
Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim.... bide ben igneden cok korkarim ya bu clexan cok acitiyormu :)
Zaten doktora gitmeden kendimi hazirladim igne fikrine sizin yazdklarnzdan anlamstm ne vercegini... forumda igneyi kendi yapanlar oldugunu okumustum, sizde kendinizmi yapiosunuz arkadaslar??
canım kadın doğumcu dr.un isteyebilir. istersen onunla görüş. ona göre ne yapacağına karar verebilirsin. korku ve endişelerinden de bahset bence bilsin ki sana yaklaşımı ona göre olsun.
canım sadece muayenehanede bakıyor evet. 250 tl. hastanede sadece tüp bebek hastalarına bakıyor.aspirini hamilelik öncesi de sonrası da vermiyor. hamilelik düşündüğün ayki adetinde iğneye başlatıyor. yani adetin 1. günü başlıyorsun. 3 ay gebe kalamazsan sonra ara verdiriyormuş. 3 ay aralıksız hamile kalmasan dahi kullanıyorsun iğneyi. ben düşük günü hastaneye gittim evet. 1 hafta öncesi iğneleri, ilaçları yazdırmak için hastaneye gitmiştim. sekreteri ilaçları yazmıştı. hastane girişim vardı yani.
ilaç için.hastanede dr u görmüyorsun zaten. zaten muayenehanede yazdığı reçeteyi akayda sekreteri giriş yapıyor. ben aradığımda hastaneye gel dedi ve baktı. çünkü durumum çok kötüydü. çok şiddetli kanamam vardı. sadece baktı düşmüş dedi. o kadar. yatış yapacak bir durum yoktu yani. eve gittim sonra. bu arada hastanede ilaç yazdırırken 100 tl muayene farkı ödedim. tetkikler için ekstra fark ödemedim.
yatışla ilgili görüşmedim. fiyat bilmiyorum.
ben yaklaşık 2 öncesine kadar karnımdan kendim yapıyordum büyüdüğü için kolumdan başladık eşime yaptırıyorum. nöbetçi olduğu gün sol kolumu kızıma tutturup kendim yapıyorum. mecbur kalırsamda göbeğimden yapıyorum. iğne yakıyor ve koldan morarma çok oluyor.
canım çok geçmiş olsun. benim de iğneye rağmen düşüğüm olmuştu. 12. haftamda. genetik sonucu kötü çıktı bebişimin. ben de senin gibi düşünmüştüm iğneye coraspine rağmen nden düştü die. ama bak benimkinde kromozom anomalisi vardı turner sendromu.drum pıhtılaşmadan değil anomalisi olduğu için ölmüş dedi. demekki seninki de sağlıklı değil. Rabbimin merhameti o kadar büyükki bizim sağlıksz bebklerimizi bizden alıyor ve karşılığında cenneti vaadediyor. Allah yardımcın olsun. yaşadıkların kolay değil Allah a sığın bolca dua gözyaşıyla dua....Bebeğimi kaybettim kızlar...
geçen cuma kontrole gittiğimde kalp atışı alınmadı. 8+5 günlük kalmış gelişimi... Bu sefer iğnede kullanıyordum yine de olmadı. Clexane 0,4 hergün aptt değerim 37 sn idi. Yani, dozu doğruymuş öyle söyledi Tolga Hoca. 5. haftada başlamıştım ben iğneye, erken başlamak gerekir dedi, yani hamilelik düşündüğün adetle.
Ama bu sefer genetik incelemeye gönderildi. 20 gün sonra sonuçlar çıkacak. Ve 30 gün sonra doktorumla sonuçları görüşeceğiz. Bu sefer çok beklemiycez dedi. Hemen iğne ile yumurtlamayı destekleyeceğiz ve hemen hamile kalabileceğim inşallah. Sağlıklıyı yaşayacak olanı bulana kadar deneyecekmişiz.....:) Söylemesi kolay. Her seferinde yine mi kalbi duracak diye endişelenmek ne kadar zor oysaki. Ama belki 4. de belki 5. de yaşayacak dedi.... Bakalım Allahım sabır güç versin, bir daha yaşatmasın inşallah.
Aslında genetik sonucuna göre de belli olacak ama, acaba tüp bebek mi denesem diyorum, eğerki sağlıklı embriyolar seçilecekse bebeğin yaşama ihtimali artmazmı. Bilmiyorum, kafam karışık, umarım hayırlı sonuçlar çıkar. inşallah çözümsüz sorunlar çıkmaz. Allahım kaldıramayacağımız zorlularla karşılaştırma bizi yarabbim. Nolur bana da dua edin. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
şenaycım Allah emeklerinin karşılığını versin inşallah. hayırlı sağlıklı salih evlatların olsun.henüz geçmişi okuyamadım. umarım hepiniz iyisinizdir. ben de geldim atık. sinan hoca malum metionin ve fplikasit diyeti vermişti. dyetisyenle dün görüşebildim. bir çok şey yasak ya da sınırlı. normalde metionin diyeti yapanlarda sebzeyi çok kısmıyorlar diye biliyordum. ama ben de folikasit de eklenince hem sebze hem de meyve sınırlı. meyve günde 6 porsiyon yiyebileceğim ama porsiyonları küçük. mesela bir armutun yarısı bir porsiyon. bir kivinin 1/3'ü bir porsiyon vs. sebze de bir öğünde 4 yemek kaşığı. bir kase salata yersem sebze yemeği yemeceğim gibi oldukça zor bir diyetim var. buradaki diyetisyenimle henüz görüşmedim. cuma da onunla görüşüp günlük öğünlerim için bir liste hazırlamasını isteyeceğim elimdeki yasak listesine göre. ben sebze ve meyveye düşkün olduğum için o zorluyo beni. ama elimden geleni yapacağım. yani 3 ay yemek yemeyeceksin dese yemeyecek hale geldim o psikolojideyim anlıyacağınız. hayırlısı. rabbim sonunu güzel eylesin inşallah. hepimiz için.
günaydın arkadaşlarr bugun eşimin ve benim kromozon testlerimiz geldii bende 46 xx 46 xy ne oluyor biliyormusunuz acaba ne anlama geldigini
eminecim haklısın ama bence iğneye rağmen düşükler bebeklerin sağlıksızlığından kaynaklanıyor. yoksa kimsede işe yaramazdı. bir de ben dualara çok inanıyorum. muska yaptırdım. ama güvenilir birilerine yaptrmak lazım şarlatanlara değil.yaa beyaz ekmek demek. ben kesin çavdar ekmeği der sanıyordum.müsait olduğun bir ara diyet listeni yazarsan seviniriz. fikrimiz olsun.
ben iyiyim canım nasıl oluyum. kanamam yeni bitti. sil baştan devam. günleri sayıyorum. mayısta tekrar baştan... am asonuç ne olacak meçhul. bugün kötü bir haber daha aldık malum. hatta son zamanlarda hiç iyi haber almıyormuyoz ne. bana mı öyle geldi. aramızda doğum yapan, yapacak olan kalmadı. hep yeni gebeler ve düşük yapanlarla doldu nurası. umut verici şeyler olmuyor. umut40 a çok üzüldüm. umutsuzluğa kapıldım şimdi. dr larımız da aynı...
tamam canım gittiğinde sorarsın. şu prof farkı başlasa da biz de muayene olabilsek sinan hocaya...
duamız bitmiş allah kabul etsin. ben pek okuyamadım kızlar hakkınızı helal edin. internete pek giremiyorum. malum çok oturunca ağrılarım oluyor. pzartesi başlayacağım işe. inşallah bir sıkıntı çıkmaz. şeker yüklemesi yapılmıştı. onda bişey çıkmadı şükür. demirim düşük çıktı. ilacı değiştirdi. maltofer içiyordum şimdi gyno ferro sanol gümde 2 tane içmeye başladım. tabbim sağ sağlim kucağımıza almayı nasip eder bebişleri. herkes iyidir umarım. hilal senin nasıl gidiyor hala kanaman devcam ediyormu. elif sen nasıl oldun varmı bir sıkıntı
Serap merhaba ewet sevgi ateş uçar ben memnunum sayılırım benim bu düşüğümde il içmeme iğne vurmama rağmen düştü şimdi nasıl bir tedavi uygular ne yapar bilmiyorum ama benim bildiğim onun bizim gibi çok hastası var ve doğum yapanıda var senin ne gibi şikayetlerin vardı sevgi hanım hakkında ve şimdi kime gidiceksin
Zaten doktora gitmeden kendimi hazirladim igne fikrine sizin yazdklarnzdan anlamstm ne vercegini... forumda igneyi kendi yapanlar oldugunu okumustum, sizde kendinizmi yapiosunuz arkadaslar??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?