- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
şaka yapmıştım zatenseni bekliyorum mayısta beraber başlayacağız canım ama benim doktorum ilişkiden 9 gün sonra kan testi yap pozitifse başla dedi ya geç kalmam umarım...sonuçta daha adet gecikmesi bile olmamış oluyor ama yinede geç olmaz inşallah...ama daha erken başlamamı yada öncesinde aspirin falan kullanmamı istemiyor bilmiyorum artık ALLAHA emanetiz canım...umarım seninle emin adımlarla yürürüz:))
Emine nasılsın....uzun zamandır giremiyordum yatmak zorundaydım ama bende bebeğimi kaybetmek üzereyim zaten en başından beri hiç sağlıklı gitmiyordu....moralim çok bol bol dua edelim birbirimize. Bu sana özelden mesaj atamıyorum
canım gerçekten hacettepe büyük sabır istiyor ama sinan hoca için değer. Hoca senin kan tahliline göre durmun neyse ona göre konuşuyo. Ezbere bişey söylemiyo. O çok önemli. Mesela benim kan pıhtılaşma öyküm sadece hamilelikle değil hamilelik dışında da olduğu için ona göre belirledi. Canım diyet listemi tabiki yazarım. Ben de umut40'a çok üzüldüm. Allah sabır versin. Ama umut kaybetmek yok. Benim hiç çocuğum olmamasına ve bu kadar riskli olmama rağmen bazen umut kırıklıkları yaşasam da hep bir sebebe sarılmaya çalıştım. şunu yaparsam olacak o olmadı bunu da yapmam lazım diye. Hep bir arayış içerisinde oldum. O yüzden bu anlamda dr. Artık senin için hiç umut yok diyene kadar mücadele etmeye devam. Elden başka birşey gelmiyor. Olmasa da rabbimin takdiri buymuş deyip yanımızdaki sevdiklerimizin kıymetini bilip onların varlığı için rabbime şükredeceğiz.
üniversitelere hoca farkı gelse tabiki herkes için daha iyi olur. Allah emeklerimizi zayi etmesin. Listeyi exelde hazırlayıp veririm kızlar birazdan.
Sağol canım. Ben de şimdi bunları araştırıyorum. Bana da doktorum sen hamile kalabiliyorsun tüp bebek önermiyorum dedi ama beklemek istemiyorum. Ben 6 ay uğraştım çünkü çikolata kistim var ve hamile kalmayı zorlaştırıyor. o yüzden tüp bebek çözümmü dedim ama tabi önce sonuşları beklemem lazım. Umarım hayırlı sonuçlar çıkar. Belirsizlik mahvediyor insanı. Allahım hakkımızda hayırlısını versin.
Sağol canım Allah razı olsun, Allah gönlüne göre versin. Bunlar bizim sınavımız, Allah bu sınavı güzel atlatanlardan olmayı nasip eder inşallah.. Rabbim seninde yar ve yardımcın olsun..
Sağol canım. İğneye çok güvenmiştim ben. Bu sefer önlemimi aldım demiştim. Ama nasip sonuçta bazen iğne kullanmak yetmiyor, belki başka marka iğne denemek lazım, innohep iğne 24 saat etkili diye okumuştum burdan. Bilmiyorum sonuçlarım çıksın yine araştırmalara başlayacağım...Diyete hamileliği öğrendikten sonra başladım ama beni çok zorladı zaten miden bulanıyor tok tutacak şeyler yemek lazım ama herşey sınırlı... Bakalım Allahım hayırlısını nasip eder inşallah...
Sağol canım ben hamileliği öğrendikten sonra iğne kullanmamı teşvik edecek doktor arayışına başladım çünkü hem özgür deren hem zekai tahirdeki nuri danışman taşıyıcılığımın kaybıma neden olmadığını iğnenin yararı olmayabileceğini düşündüklerini söylediler. Tolga hocayı sizlerden duydum ve hemen mail attım. O da zaman kaybetmeden iğneye başla dedi ve randevumu aldım o gün. Eşimle çok sevdik Tolga hocayı çok iyi bir insan, yani doktorluktan önce insanlığı önemli. Biz samimiyetine inandık. Zaten hep destek oldu. Hep moral verdi, her alternatifi de söyledi. Bakalım bu sefer erken başlatacak iğneye sanırım. Aptt değerim üst sınırın 1 sn kadar altındaydı. Yani bu doz yeterlidir dedi. Sinan hocalar bu mutasyonlarda 0,2 clexana başlatır dedi. Ben clexane değilde innohepmi kullansam diyorum. Ya da burada aspirin kullananlarda var aspirinde mi gerekecek... İşte bakalım sonuçlarım çıksın yine birkaç doktora gösteririm. Ama keşke sinan bektaşa ulaşabilsek ama hasta bakmıyor. Hayırlısı olsun hakkımızda....
umut kaybetmek yok tabi doğru söylüyorsun. işte problemler var, bugünki kötü haberler ne biliyim tuhaf oldum biraz. yazrın düzelirim. kendime umut depolarım biraz. zehrayla hilal nerdeler yaaa. onlar da gelselerya biraz. bize biraz umut verseler. malum en büyük gebeler onlar...
canım çok üzüldüm. umarım bir daha yaşamazsın bu üzüntüyü. rabbim hepimize sağlıkla bebiş sahibi olmayı nasip etsin inş.İşk gittiğimizde etrafında vardı kanama sonrakinde kese bebeğe göre küçük kalmış dün gittim kalp atışları iyice yavaşlamış ve bebek hiç gelişmemişti geçen haftaya göre yani düşmek üzere haftaya Pazartesi tamamen belli olacak herşey ve doktorum kromozom testine yollayacak doktorum büyük ihtimalle sağlıksız olduğu için düşünceler dedi ama ben çok üzüldüm ilk defe 7 haftalığa yaklaşmıştık hayırlısı olsun hakkımızda
Sağol canım Allah razı olsun, Allah gönlüne göre versin. Bunlar bizim sınavımız, Allah bu sınavı güzel atlatanlardan olmayı nasip eder inşallah.. Rabbim seninde yar ve yardımcın olsun..
Sağol canım. İğneye çok güvenmiştim ben. Bu sefer önlemimi aldım demiştim. Ama nasip sonuçta bazen iğne kullanmak yetmiyor, belki başka marka iğne denemek lazım, innohep iğne 24 saat etkili diye okumuştum burdan. Bilmiyorum sonuçlarım çıksın yine araştırmalara başlayacağım...Diyete hamileliği öğrendikten sonra başladım ama beni çok zorladı zaten miden bulanıyor tok tutacak şeyler yemek lazım ama herşey sınırlı... Bakalım Allahım hayırlısını nasip eder inşallah...
Sağol canım ben hamileliği öğrendikten sonra iğne kullanmamı teşvik edecek doktor arayışına başladım çünkü hem özgür deren hem zekai tahirdeki nuri danışman taşıyıcılığımın kaybıma neden olmadığını iğnenin yararı olmayabileceğini düşündüklerini söylediler. Tolga hocayı sizlerden duydum ve hemen mail attım. O da zaman kaybetmeden iğneye başla dedi ve randevumu aldım o gün. Eşimle çok sevdik Tolga hocayı çok iyi bir insan, yani doktorluktan önce insanlığı önemli. Biz samimiyetine inandık. Zaten hep destek oldu. Hep moral verdi, her alternatifi de söyledi. Bakalım bu sefer erken başlatacak iğneye sanırım. Aptt değerim üst sınırın 1 sn kadar altındaydı. Yani bu doz yeterlidir dedi. Sinan hocalar bu mutasyonlarda 0,2 clexana başlatır dedi. Ben clexane değilde innohepmi kullansam diyorum. Ya da burada aspirin kullananlarda var aspirinde mi gerekecek... İşte bakalım sonuçlarım çıksın yine birkaç doktora gösteririm. Ama keşke sinan bektaşa ulaşabilsek ama hasta bakmıyor. Hayırlısı olsun hakkımızda....
Bebeğimi kaybettim kızlar...
geçen cuma kontrole gittiğimde kalp atışı alınmadı. 8+5 günlük kalmış gelişimi... Bu sefer iğnede kullanıyordum yine de olmadı. Clexane 0,4 hergün aptt değerim 37 sn idi. Yani, dozu doğruymuş öyle söyledi Tolga Hoca. 5. haftada başlamıştım ben iğneye, erken başlamak gerekir dedi, yani hamilelik düşündüğün adetle.
Ama bu sefer genetik incelemeye gönderildi. 20 gün sonra sonuçlar çıkacak. Ve 30 gün sonra doktorumla sonuçları görüşeceğiz. Bu sefer çok beklemiycez dedi. Hemen iğne ile yumurtlamayı destekleyeceğiz ve hemen hamile kalabileceğim inşallah. Sağlıklıyı yaşayacak olanı bulana kadar deneyecekmişiz.....:) Söylemesi kolay. Her seferinde yine mi kalbi duracak diye endişelenmek ne kadar zor oysaki. Ama belki 4. de belki 5. de yaşayacak dedi.... Bakalım Allahım sabır güç versin, bir daha yaşatmasın inşallah.
Aslında genetik sonucuna göre de belli olacak ama, acaba tüp bebek mi denesem diyorum, eğerki sağlıklı embriyolar seçilecekse bebeğin yaşama ihtimali artmazmı. Bilmiyorum, kafam karışık, umarım hayırlı sonuçlar çıkar. inşallah çözümsüz sorunlar çıkmaz. Allahım kaldıramayacağımız zorlularla karşılaştırma bizi yarabbim. Nolur bana da dua edin. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
arkadaşlar duamız 4444 olacaktı fazlasıyla bitti Allahım kabul eylesin
okuyup okumayan herkesten razı olsun hamişlerden birisi yarın duasını yapsın lütfen
Mübarek cuma gecesi Rabbim ne dileğimiz varsa kabul eylesin sağlıkla sıhhatle inşallah.
henüz geçmişi okuyamadım. umarım hepiniz iyisinizdir. ben de geldim atık. sinan hoca malum metionin ve fplikasit diyeti vermişti. dyetisyenle dün görüşebildim. bir çok şey yasak ya da sınırlı. normalde metionin diyeti yapanlarda sebzeyi çok kısmıyorlar diye biliyordum. ama ben de folikasit de eklenince hem sebze hem de meyve sınırlı. meyve günde 6 porsiyon yiyebileceğim ama porsiyonları küçük. mesela bir armutun yarısı bir porsiyon. bir kivinin 1/3'ü bir porsiyon vs. sebze de bir öğünde 4 yemek kaşığı. bir kase salata yersem sebze yemeği yemeceğim gibi oldukça zor bir diyetim var. buradaki diyetisyenimle henüz görüşmedim. cuma da onunla görüşüp günlük öğünlerim için bir liste hazırlamasını isteyeceğim elimdeki yasak listesine göre. ben sebze ve meyveye düşkün olduğum için o zorluyo beni. ama elimden geleni yapacağım. yani 3 ay yemek yemeyeceksin dese yemeyecek hale geldim o psikolojideyim anlıyacağınız. hayırlısı. rabbim sonunu güzel eylesin inşallah. hepimiz için.
sina hoca hala yeni hasta almıyor mu?
ya da prof farkı ygulaması başlamadı mı hastanelerde?. bir daha gittiğinde sorar mısın lütfen.
Ewt kullanıyorum çelişin 0.4 günde iki tane protestan,aspirin,elevit,b12 iğnesi bende ankaradayım sevgi hanım var ona gidiyorum diyet içinde Tuğba Hanım'a gidiyorum sen nerede memurdan ben asliye çalışıyorum ama şuam raporluyum
umut kaybetmek yok tabi doğru söylüyorsun. işte problemler var, bugünki kötü haberler ne biliyim tuhaf oldum biraz. yazrın düzelirim. kendime umut depolarım biraz. zehrayla hilal nerdeler yaaa. onlar da gelselerya biraz. bize biraz umut verseler. malum en büyük gebeler onlar...
anladım. senin tolga hocayla tanışman yeni o halde.demek özgür bey de iğneye gerek duymuyor.bana onu da tavsiye etmişlerdi. ama gitmedim. çok pahalıymış. prof parası.nuri beye ben de gittim. o da benim kan değerlerimin bu kayıpları açıklamayacağını söyledi.ama yine de iğne kullanırız demişti. ama tolga hoca çok içimize sindi. eşim çok beğendi. bakma, eşlerimizin bir erkek dr u beğenmesi büyük bir şey. biz çok ısındık ona.hatta kızıma sordum. hangi dr a gidelim diye ) o da tolga beyi seçti benim düşüğümde de çok teselli etti beni.umut vermeye çalıştı.
o dediğin iğne bnim de kafama takıldı. onu soracaktım ama çekindim sormaya.verdiği iğneyi sorgular gibi yapmak istemedim.diğer iğneyi sorarsan bana da bilgi ver tamam mı? benim de kafama çok takıldı o.
sabahın 7 sinde mesaj attım kanamam var diye hemen aradı beni. hastaneye gel dedi.
tolga bey aspirin kullandırmıyor canım bana hiç vermedi. iğneyle aspirinin etkisi aynı değil dedi bana. iğna kanı slandırır, aspirin kanama yapar dedi.o halde sen de belmemiyceksen aynı zamanlarda başlıycaz demektir. ben mayısta başlıycam tekrar.
Merhaba hangi doktora gidiyorsun sen. Sinan Berkaç mı? nerde bakıyor muayenehanedemi, hangi hastanede peki yatırıyor yada doğum yaptırıyor, bilgilendirirsen sevinirim.
Mrb arkadaşlar, forumu uzun zamandır okuyordum gerçekten çok faydalı, birçok şeyi burdan öğrendim. Yeni üye oldum. Benimde 9. Haftada bi kaybım var. Kalbi durdu bebeğimin kürtajla sonuçlandı. 7 ay oldu, mthfr 1298c homozigot benimde. Şimdiyine hamileyim 4 haftalık ve doktor 4lük cleaxan, b12 ve folicplus verdi. Ama çok bilgi alamadım. Bu verdikleri yeterlimi sizce? Bide bu sefer ne kan ne de hormon testi hic bi kontrol, tahlil, tetkik yapmadı. Acaba cok erken oldugu icinmidir? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?