Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

tamam canım mayısta beraber başalıycaz bakalım. ben adetle başlıycam. ilk adet olduğum gün. böyle de iyi oluyor. ne zaman başlıycam derdi olmuyor. zaten başlamış oluyorsun.hayırlısı bakalım. dr larımıza givenmek zorundayız. yapcak birşey yokç hepsinin fikri farklı oluyor. önce Allaha sonra onlara emanetiz.
benim çok moralim bozuldu bugünki haberlere yaa. umutsuzluğa kapıldım.

Eminecim ben daha özelden mesaj yollayamıyorum bana olmaSa numarası özelden yaz bende seni arayım konuşalım istersen tabi istersen

ıyı dusun canım dua et allah a .o hakkında hayırlısını verır

umut kaybetmek yok tabi doğru söylüyorsun. işte problemler var, bugünki kötü haberler ne biliyim tuhaf oldum biraz. yazrın düzelirim. kendime umut depolarım biraz. zehrayla hilal nerdeler yaaa. onlar da gelselerya biraz. bize biraz umut verseler. malum en büyük gebeler onlar...

Cok gecmis olsun arkadasim rabbim sabirlar versin insallah hepimizin basindan ayni dert gecti ben 32 haftalikken kaybettim karnimda bebegimi erken olmasindada vardir bir hayir bol bol dua et sabret elbet bir gun bu sabirlarimizin mukafatini alacagiz rabbim yardimcimiz olsun...

cok uzuldum canım.allah hayırlısını versın her zaman boyle dua et sende.ınsallah en kısa zamanda guzel haberler alırsın tekrar

[TABLE="width: 476"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Metionin ve Folikasitten fakir diyet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Bir günde alınması gereken yiyecek miktarları[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Süt veya Yoğurt[/TD]
[TD]2 su bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]beyaz peynir veya çökelek[/TD]
[TD]2 kibrit kutusu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]et[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ekmek grubu[/TD]
[TD]10 ince dilim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sebze [/TD]
[TD]2 porsiyon (1 porsiyon 4 yemek kaşığı)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]meyve[/TD]
[TD]6 porsiyon[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeytin[/TD]
[TD]9-10 adet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yağ, reçel, bal şeker serbest[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]*Haftada 2-3 gün 2 kbrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta tüketebilirsiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]1 köfte et yerine geçen yiyecekler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tavuk eti[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kuru fasulye, mercimek[/TD]
[TD]5 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nohut barbunya[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]leblebi [/TD]
[TD]1 çay bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]* kuru baklagilleri haftada 1 kez tüketebilirsiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]1 ince dilim ekmek yerine geçen yiyecekler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ekmek (buğday)[/TD]
[TD]1 etimek büyüklüğünde[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]makarna[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pilav[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pirinç çorba[/TD]
[TD]1 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]şehriye çorba[/TD]
[TD]1 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sebze çorba[/TD]
[TD]1,5 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]patates[/TD]
[TD]1 küçük boy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hamburger ekmeği[/TD]
[TD]1/2 adet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]patlamış mısır [/TD]
[TD]1 su bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yasaklar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]önerilenden fazla süt, yoğurt, peynir, et, ekmek tüketmek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tüm yağlı tohumlar (ayçekirdeği, fındık, ceviz vs.)[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]beyaz peynir dışındaki peynir çeşitlelri[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bezelye, soya fasulyesi (içinde soya olan bütün hazır gıdalar dahil), brokoli, yaprak pancar, kara lahana[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bulgur[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sakadatlar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]salam, sucuk, sosis vs.[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]balık[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sarımsak[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kepekli besinler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]çikolata[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kestane[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kavun ve taze meyve suları[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]örnek yemek listesi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sabah[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 kibrit kutusu beyaz peynir veya bir adet yumurta[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]9-10 adet zeytin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]reçel veya bal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kuşluk[/TD]
[TD]1 porsiyon meyve[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]öğle[/TD]
[TD]1 köfte kadar et[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ikindi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akşam[/TD]
[TD]1 kase pirinç çorbe[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yatarken[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt, 2 porsiyon meyve[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]not: 1 köfte eti bir gün yemediğinizde ikinci gün 2 köfte yerim diye bir şey yokmuş.
meyve porsiyonlarını yazmadım. ama onuda isterseniz bir ara yazarım.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

anladım. senin tolga hocayla tanışman yeni o halde.demek özgür bey de iğneye gerek duymuyor.bana onu da tavsiye etmişlerdi. ama gitmedim. çok pahalıymış. prof parası .nuri beye ben de gittim. o da benim kan değerlerimin bu kayıpları açıklamayacağını söyledi.ama yine de iğne kullanırız demişti. ama tolga hoca çok içimize sindi. eşim çok beğendi. bakma, eşlerimizin bir erkek dr u beğenmesi büyük bir şey. biz çok ısındık ona.hatta kızıma sordum. hangi dr a gidelim diye) o da tolga beyi seçtibenim düşüğümde de çok teselli etti beni.umut vermeye çalıştı.
o dediğin iğne bnim de kafama takıldı. onu soracaktım ama çekindim sormaya.verdiği iğneyi sorgular gibi yapmak istemedim.diğer iğneyi sorarsan bana da bilgi ver tamam mı? benim de kafama çok takıldı o.
sabahın 7 sinde mesaj attım kanamam var diye hemen aradı beni. hastaneye gel dedi.
tolga bey aspirin kullandırmıyor canım bana hiç vermedi. iğneyle aspirinin etkisi aynı değil dedi bana. iğna kanı slandırır, aspirin kanama yapar dedi.o halde sen de belmemiyceksen aynı zamanlarda başlıycaz demektir. ben mayısta başlıycam tekrar.

inşallah onlar da iyilerdir. inşallah rabbim sağlıkla hepimize burada hamileyiz ve herşey çok iyi gidiyor demeyi nasip eder.

canım çok üzüldüm. umarım bir daha yaşamazsın bu üzüntüyü. rabbim hepimize sağlıkla bebiş sahibi olmayı nasip etsin inş.

canım tabiki arayışlarımız bitmeyecek. umarım çare olacak dr ve tedavi bulabilirsin. allah yardımcın olsun.

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm gerçekten. Ama hamilelik düşünülen ay iğneye başlama işini hiç duymamıştım ben. Bende doktoruma sorayım bu konuyu. Hamile kaldığımızda kullanmaya başlıyoruz gerçekten geçmi oluyor acaba.( Allah sabırlar versin ve inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebek nasip etsin..

Allahım kabul etsin canım. Rabbim makbul ve kabul eylesin. Hepimizin adına dualayan kişiden de Allahım razı olsun ve hamileliği kolay geçsin inşallah. Rabbim tüm dileklerimizi kabul etsin.. Amin..

Merhaba hangi doktora gidiyorsun sen. Sinan Berkaç mı? nerde bakıyor muayenehanedemi, hangi hastanede peki yatırıyor yada doğum yaptırıyor, bilgilendirirsen sevinirim.

Sevgi Ateş Uçar mı? benimde ilk gebeliğimde ki doktorumdu o. Ama böyle ultrasona bakıp da bebek düştümü diye ben ağlarken duyarsızca evet gitmiş demesi çok acıydı gerçekten. Birde o zaman bilmiyordum ben kan pıhtılaşmam olduğunu ve bebeği kaybettik. ve sonuçlar çıkınca ben tahmin etmiştim zaten belliydi dedi. Belliyse önlemini neden almadı diye eşim çok kızdı ve bir daha gitmem dedi. Şimdi bende kime gideceğimi tam bilmeyiorum.

Mrb arkadaşlar, forumu uzun zamandır okuyordum gerçekten çok faydalı, birçok şeyi burdan öğrendim. Yeni üye oldum. Benimde 9. Haftada bi kaybım var. Kalbi durdu bebeğimin kürtajla sonuçlandı. 7 ay oldu, mthfr 1298c homozigot benimde. Şimdiyine hamileyim 4 haftalık ve doktor 4lük cleaxan, b12 ve folicplus verdi. Ama çok bilgi alamadım. Bu verdikleri yeterlimi sizce? Bide bu sefer ne kan ne de hormon testi hic bi kontrol, tahlil, tetkik yapmadı. Acaba cok erken oldugu icinmidir? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin..

Ya valla bende öyle oldum inan. Bu haberlerle kendimi kötü hissetmeye başladım yine. Benim ilk doktorum iğneyle hamile kalanların hiç problemsiz atlattıklarını söylemişti ve ben sadece iğneyle çözülsünde tek diyordum. Ama şimdi iğne vurulduğu halde bebeklerini kaybedenleri görünce yine korkmaya başlıyorum. Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Emine canım tolga hoca sana muayenehanede bakıyor dimi. Hastanede bakmıyormuş çünkü. Muyane ücreti nedir? Birde asprini hamilelik öncesindedemi başlatmıyor. Benim gittiğim tüm doktorlar bu konuda hemfikirdi. Hepsi asprini hamilelik öncesi başlattı. Hamilelik sonrasında cleaxe 0,4 dediler. Birde kanaman oldu hastaneye gittin ya Akaya gittin değilmi, sadece akayda bakıyor hastalarına. Yatışlarda felan çok pahalıymış sanırım Akay. 400-500 tl diyorlar tüm özeller gibi. O konuyu görüşebildin mi hiç sen gittiğinde. Birde, Tetkikleri nerde yaptırıyorsun ve hastanede ise ne ödüyorsun. Her tetkikten ücret alıyorlarmış sanırım.

Merhaba hangi doktora gidiyorsun sen. Sinan Berkaç mı? nerde bakıyor muayenehanedemi, hangi hastanede peki yatırıyor yada doğum yaptırıyor, bilgilendirirsen sevinirim.

canım evet ben sinan hocaya gidiyorum. muayenehanesi yok. hacettepe tıp'a gidiyorum. ama sinan hoca yeni hasta kabul etmiyor. ancak hacettepe de bir çalışan falan bulur da sinan hoca hastan olmanı kabul ederse ancak o zaman yeni hasta kabul ediyor. benim öyle oldu. bir tanıdığımız durumumu anlattı. artık başka çaremin kalmadığını ve hakikaten öyle bir durumdaydım. o şekilde kabul etti. zaten kendisi de gördü ve kendisine gelmekte geç kaldığımı söyledi. doğumu falan bilmiyorum ama muhtemelen yine hacettepededir. daha henüz o aşamalara gelemediğim için net birşey söyleyemeyiyorum. hacettepede sistem baya yavaş işliyor. 5 aydır gidiyorum ancak bir liste alabildim. niğdeden defalarca gittim gittim geldim anlıyacağın.

MTHFR 1298A>C bendede homozigot birde faktor V leiden Heterozigot. İkisi de trombofili etkeni diye belirtiliyor raporda. Bende şimdi corasprin ve folbiol kullanıyorum hamilelilkle birliktede Cleaxe 0,4 ve folik asit devam dedi doktor ama henüz hamilelik için beklemedeyim. İnşallah sağlıklı bir şekilde sonuçlanır hamileliğin. rabbim bir daha yaşatmasın acılarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…