- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
sen nasılsın canım işe başladın mı? hani senin doktorun iğneye öncesinde başlıyomuş ya dün de bu konuda baya paylaşımlar olmuş bu da kafama takılıyo acaba doktorumdan ben de mi istesem diyorum önümüzdeki hafta belli olucak eğer hamile kalmadıysam Ankara'daki doktoruma gidip ayrıntılı görüşmek istiyorum.
ben hemen başladım canım işe. cuma düşük oldu. pazartesi başladım hemen. raporluk bir durum yoktu zaten.
evet dün iğneye erken başlamayla ilgili konuşıldu. vildan 8+5 te bebeğini kaybetmiş. benim dr erken başlaman gerekti demiş. ondan bu konu konuşuldu. ama takma kafana burda çok kimse hamilelik belli olunca başlıyor iğneye. her dr un yöntemi farklı. dr larımıza güvencez. başka çare yok.
sen kendini nasıl hissediyorsun. insan hissediyor çünkü. hamilemisin sence?karnında sancı, göğüste acı falan varmı?
ateşin çok iyi gidiyor bu arada. güzel haber alırız inşallah yakında.[/QUOTE
anladım canım valla iyice kafama takıldı doktorumu aradım hastası varmış o bana dönücek. canım karnımda ve kasığımda ağrılar var adet ağrısı gibi evet öyle bişeyler hissediyorum ama sanki öyle olmasını yani hamile olmayı istediğim için öyle hissediyorum gibi geliyo karışık bilmiyorum ben çok ümitlenince sonra çok üzülüyorum bikaç gün sürüyo bende etkisi. hakikaten ateşim tırmanışta sanki bakalım ne olacak :44:
vildancım benim 6. haftalarda hep kanamam olur. 3 gebelikte de oldu nitekim 4. de de oldu. belki tolga bey ondan bana aspirini vermemiş olabilir. sana ne yapar bilmiyorum.ama aspirin kanama yapar demişti bana.ayrıca burda bazılarının dr u da aspirin vermiyor.hayırlısı bakalım. senin sonucun nasıl çıkacak acaba? vildan akayda mı kürtaj oldun? ne kadar verdin? bilgimiz olsun.hemen çıktın mı?
Canım ben sonuçlarımı çok doktora gösterdim, sordurdum. Zekai tahirde bir doktorda öncesinde 2 ay aspirin hamilelikte clexane kullanacak demiş. Eşimin annesi de ilk 3 çocuğunu düşürmüş. Acaba onda da mı pıhtılaşma var diye düşündüm. Yani ben taşıyıcı eşimde taşıyıcıysa belki pıhtılaşma daha ciddidir...Bakalım sonuçlar çıktıktan sonra belki eşime de testler yapılır. Hayırlısı olur inşallah...
Kürtajı cumartesi akayda yaptım. Bu özel hastaneler konusunu herkes iyi bilmeli aslında herkesten tutturabildiklerine fiyat alıyorlar. Ve ben mevzuatı bildiğim için eşimi tembihlemiştim. SUT fiyatları üzerinden faturalandırsınlar yoksa ayrıntılı fatura al davayla alırız demiştim. Eşimde biz mevzuatı biliyoruz SUTa göre ne kadar demiş, hemen tırsmışlar zaten hemen 200 TL demişler. Biz bu kadar ödedik yani...Eşimde çıkışmış. Diğer kişilerden ne kadar alıyorsunuz diye, bu fiyat efendim demiş ama değil aslında 750 TLmiş. Tolga hoca demişti.ve Tolga hoca pazarlık yapın demişti....bu özel hastanelerde hakkınızı arayın kafalarına göre fiyat alamazlar.Kanunen alabilecekleri bir tutar var haberiniz olsun. Benim arkadaşım medicanada 800TL doğum yaptı mesela...
İlk kürtajımı zekai tahirde olmuştum ve 100 TL özel oda parası vermiştik. 1 gün kalmıştım ve çok yıpratıcı bir deneyimdi, saatlerce bekledim, önce kendim düşürdüm, asistanlar kürtajı yaptı. İnan bu sefer çok rahattım. doktorum hep yanımdaydı eşim annem yanımdaydı, 1 saat sonrada çıktım. O moral ne kadar önemli aslında. Bu sefer daha kolay atlattım. İnşallah rabbim tekrar yaşatmaz hiçkimseye....
seninle mutasyonlarımız aynı sanırım. mthfr ler heterozigot ve 4g/4g.
SUT ne demek canım. o halde muayene farkı da çok enresan kasımda 50 tl idi. 2013 te 100 tl olmuş.
evet zekai tahide hocaların yüzünü göremiyorsun. ben de orda kendim 15 haftalık doğum yaptırıldım sonra da kürtaj. 3 günüm orda geçti.
iyi bari dr yanındaymış ve ilgilenmiş seninle. zaten üzüntülüsün. desteğe ihtiyaç duyuyorsun.
Canim nasilsin bulantilarin gectimi benim zaman zaman ozellikle geceleri yanma oluyo sende de oluyomu.
seninle mutasyonlarımız aynı sanırım. mthfr ler heterozigot ve 4g/4g.
SUT ne demek canım. o halde muayene farkı da çok enresan kasımda 50 tl idi. 2013 te 100 tl olmuş.
evet zekai tahide hocaların yüzünü göremiyorsun. ben de orda kendim 15 haftalık doğum yaptırıldım sonra da kürtaj. 3 günüm orda geçti.
iyi bari dr yanındaymış ve ilgilenmiş seninle. zaten üzüntülüsün. desteğe ihtiyaç duyuyorsun.
burcu-gen in vardı .ama çok sık giremiyor artık. ben de bir araştırıyım dedim. ama çok da mantıklı gelmemişti bana. çok hatırlamıyorum tutarları. her şirketin farklı hastanelerle anlaşması var. önce hastaneni seçip sonra sigorta şirketini seçmelisin. hatırladığım kadarıyla 1 yıllık oluyor. eee malum bizim planladığımız tarihle doğum yapabilirsek doğum yaptığımız tarih 1 yılı geçiyor. düşükler vs...o yüzden bana çok da mantıklı gelmemişti. hatta belli miktarda muayene hakkı veriliyor. artırırsan fiyat da artıyor, yatışta fiyat artıyor, doğum da artıyor. çok çok uçuk gelmişti bana.yani yaptırmamak daha mantıklı gelmişti.
Benim mthfr ler heterezigot ve 4g/5g(bu normal sanırım)
SUT sağlık uygulama tebliği demek tüm işlemlerin fiyatı yazıyor orada. Özel hastanelerde SUTtaki fiyatın belli bir oranını alabilir ancak bizden. çünkü devlet zaten hasta başına belli bir tutarını veriyor hastaneye. 2 kere almış oluyorlar yani..
günaydın arkadaşlar
ayşe için ne diyeceğimi bilemiyorum. haberini okuduğumdan beri kendimi tutamıyorum ve de şu an iş yerindeyim.... çok çok çok üzüldüm içim burkuldu tanımıyorum kendisini ama biz burdakilerin derdiyle dertlenmeyi öğrendik... Rabbim sabırlar versin başka acı yaşatmasın... bunları yazarken bile göz yaşlarıma engel olamıyorum.. Allah hepimizi yuvasında sevdikleriyle mutlu kılsın....
kızlar geçmişe göz attım... bulunduğum yerde gitmediğim doktor kalmadı ... doktorlara iğnenin dozu hakkında endişelerimi söylediğimde iğnenin kesin çözüm olamayabileceğini bu konuda üzerinde uzlaşılmış bir tedavi yönetimim olmadığını söylediler. 2 defa kimyasal gebelik geçirdim doktorum pıhtılaşmanın rahim duvarının kanlanmasını önlediğinden bebeğin tutunamayabileceğini söyledi.... ben de zaten mersinli olduğumdan turunçgilleri çok severim... ve hamile kalmadan önceki ay limonu çok yedim... kanı sulandırsın diye hamile kaldığım zamandan itibaren de her gün salatada bol limon ekşisi kullandım... bu hamileliğimde de ilk aylarda göğsüm aşırı sertleştiği zaman kokuyordum ve hemen ya nar ekşisi kullandım az miktar ya da bir adet limon yedim ....zaten insan kendinde olan değişimleri hissediyor... hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
sana tavsiyem. hematolojiye git ve öykünü anlat. bakılması gereken tüm değerlerime baktırmak istiyorum de. sadece 4g/5g değerine mi bakılmış senin? asdece bu ise daha bakılması gereken çok şey var bence.ama tahliller pahalıymış. devlet hastanesine git bence.
Kizlar bende zekai tahir burakta tup yaptitdim iki gun once transferim oldu..ve bendede pihtilasma varr.heterozigot mutasyon suan cleksin. 0.4kullaniyorum.igne cokk yakiyoo.kizlar niye hic doktorlar ilgilenmiyo hocalar yuzunu goremiyoz asistanlat var
bugünkü ateşim 36.4
evet senin 4g/5g normal. benim değil. bu kanı sulandıran sistem demekmiş. yani benim hem pıhtılaşmam olması gerekenden fazla hem de kanı sulandıran sistem arızalı.
anladım canım. biraz araştırıyım barı SUT u. inşallah gerek olmaz da.
bu site çok faydalı oluyor. hergeçengün birbirimizden neler öğreniyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?