Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevinçten aldık kötü haberi. Allah rahmet eylesin. çok çok üzüldük.
kelime-i tevhid derken tam olarak ne okuyorsunuz kaç kere yazarsan katılırız.
ben de yasin okusak diye düşündüm. aramızda herkes okuduğu kadar yasin okusa da ruhuna göndersek .
sevinç ne dersin? bir tablo da ayşenin eşi için yapsak da okusak mı?yasin ya da başka şey. 7 sinde falan ya da bugün göndersek ruhuna...

Cnm lailahe illallah muhammeder Resulullah diyoruz 70.000 tane tamamlamak amacımız 500 500 alıyo isteyen, 56500 deyiz suan... Eşinin adı İsmail onun ruhuna gönderirsiniz... Okumak istersen sayıyı bana yaz ben eklerim bizimkine

Sagolasin cnmmm bi hamile kaldimi ogreneyim ayni gun gidecemm.baska doktora dedin doktorada giderimm.cunku cok dusuj yasiyan goruyorum.dewlette bu dedimiz pihtilasma testini bile dewlet hast iki dusuk ile yapiyo.benim yok cok sukur hic kalamadim hamile.ama yalan soyliyek yaptirdim iyikide yAptirdim pihtilasmam varmis.doktorlar nasil yemin ediyolar anlamiyorum kimse umursamiyo hazirda bi doktor olmadan gebelik isi cok zor

Mide bulantisi yapiyomu bu coraspirin ve ignelerr cok bulaniyo midemmm

Canım bu SUT Fiyatları ve hastanelerde ne yapmamız konusunda biraz daha bilgi verebilirmisin? Nerden bakabiliriz bu fiyatlara biz ve her hastaneye göre değişiyor mu bu? Mesela ben rahim filmi çektireceğim, bir hastanede 600 istiyor, bir hastane 500 birisi 250. Ama özel üniversiteler de 30-40 tl fark istiyor sadece. Bunu neye göre belirliyorlar bunu nerden öğrenebilir ve görebiliriz ki.

bana zekai tahirde bakıldı. dr faktör v e bakılacak diye not yazı. dediğin gibi 5li bir değer çıktı.

faktör V Leiden (G1691A): Normal
protrombin (G20210 A): Normal
MTHFR (C677T) : Heterozigot
MTHFR (A1298C) : Heterozigot
PAI-1 (4G/5G) : 4G/4G

benim sonuçlar bunlar. bunlara zekai tahirde genetik bölümünde bakıldı.
ben de sonra baktım burda herkesin başka başka değerleri falan var. protein c, s falan...
sonra hacettepeye hematolojiye gittim. kan sonuçlarımı gösterdim. başka gerekli şeylere de baktırmak istiyorum dedim. biraz zor ikna ettim tabi. ama baya bir şeye daha bakıldı. en önemlisi de homosisteine de bakıldı. sonra tolga hoca başka baktırmam gereken değer varmı diye gösterdim işlk gittiğimde. o da fazlasıyla baktırmışsın dedi.

soruna gelince bilmiyorum bu dediğine de bakılması şartmı değil mi bilmiyorum canım.

konuyla ilgili hiç fikri olan yok anladığım kadarıyla. yine de teşekkür ederim kızlar. zaten gerek kalmadı. doktora gittim yine kötü haber yine kötü haber. yine de halimize şükür, Allah beterinden saklasın.
Ayşe arkadaşıma Allah'tan sabır, eşine rahmet, bebeğine sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Allah eşini aldı ama evladını ona bağışlasın.

Bizde katılırız tabiki, Rabbim sabırlar versin eşine yavrusuna ömür versin ... Ben gerçekten hala atlatamadım okudum okuyalı. Rabbim kimselere yaşatmasın böyle acılar. Ne kadar okuyacağız ve hangi tarihe kadar bildirirseniz katılalım arkadaşım.Allahım mekanını cennet etsin.

Canım şükür iyi haberlerini almışsın bebişinin. Aklına kötü şeyler getirip üzülme, bak hepimiz aynı durumdayız ama hala umutlu olmaya çalışıyoruz. inşallah hiçbirimiz için bir aksilik olmaz ve sağsalim bebeklerimizi kucaklarımıza alırız. 34 çok erken değil mi ben burda okumuştum 37 haftasında doğuma gideni. Doktoruna ve hastanını durumuna göre değişiyor olabilir mi acaba.

amin canım duaların için çok teşekkürler

hildancım iyi olmana sevindim. umarım sonuna kadar herşey yolunda gider

inanılmaz büyük bir acı yıkıldım resmen. allah eşine ve ailesine sabırlar versin. kızına ve kendine uzun ömürler nasip etsin.

canım hayırlı uğurlu olsun beişin. zor günler atlattın ama sonunda oldu. darısı hepimize inşallah.

diyecek hiç bir söz yok. takdir-i ilahi rabbim yardım etsin. hikayeyi derinlemesine okuyunca insanın acısı kat kat artıyo.

ben de merak ediyorum şimdi. ben de ayın 27'sine rahim filmi için gideceğim özel hastaneye ama fiyat sormadım.

Cnm öğlen defnedilecekmiş ona yetiştirmeye çalışıyoruz 500 tane okumak 10-15 dk yı buluyor, 10000 civarı eksiğimiz kaldı ne kadar okuyabilirseniz artık

Canım her işlemin fiyatı SUTta belirlenir. mesela 1 hormona bakma 15TL yada bazıları paket işlem şeklindedir işte kürtaj 200 TL. Özel hastanelerinde hasta sayısına büyüklüğüne göre uygulayacakları bir oran vardır. Bu oran önceden belirlenir ve her hastanede herkesin göreceği bir yere asılır. Akayda hasta yatış birimine "bu hastanede %90 katılım uygulanmaktadır" tarzı bir yazı vardı mesela. İşte akay SUT fiyatının %90ını alabilir aslında. Ama uygulamada öyle olmuyor tabiki.
Her hastanede farklı yaklaşıyor. Bazı hastanelerde biz böyle belirliyoruz vermiyorsanız başka hastaneye gidin diyorlar. O zamanda ayrıntılı fatura alıp SGKya başvurulabilir. Bilmiyorum ben de ilk kez bu olayda böyle bir şey dile getirdim ve fiyatı indirdiler.

Evet baktırdığın 5 li test benimki gibi ama bendede Faktör V leiden heterozigot, Faktör V 1299 heterozigot, Protrombin normal,MTHFR 677 normal, MTHFR 1298 Homozigot çıkmıştı. en son o yazdığın 4G/5G değeri yok bende.

Ama hemetologlar zaten kan pıhtılaşmasının bebeğin düşmesine etki yaptığına çok inanmıyor. Şehir efsanesi haline gelmiş bir olay ve bunu kadın doğumcular kullanıyor kendilerine ait bir inançla diye açıklıyorlar. Anlamıyorum ki, hangisi doğru...

doktorum bana geri döndü dedim ben kan pıhtılaşmasını öğrendikten sonra yüzyüze görüşemedik ben değerlerimi merak ediyorum yakında gelicem adet tarihimi bekliyorum dedim gel görüşürüz dedi peki hamilelik varsa daha öncesinde başlasak bi önlem olabilir mi çok kafama takılıyo dedim hamile kalınca başlıycaz hiç merak etme bi farkı olmayacak dedi değerlerime göre mi konuşuyo bilmiyorum bu arada doktorumda da pıhtılaşma varmış 3 düşük yapmış dördüncüyü sağlıklı doğurabilmiş yani herşey rabbimizin takdiri

Ama senin hiç bir şey kullanmadan sağsalim kızın olmuş ne güzel... İğne bile kullanmamıştın değilmi? Birazda nasip bu işler canım ya. Bi de 30 yaşından önce doğurmak gerek demekki.

evet kızımda iğne falan kullanmadım. bilmiyordum ki böyle bir durumumun olduğunu. burda herkes daha doğrusu 1 çocuğu olan kimse daha önce birşey kullanmamış. hilal, sevinç, zehra, ben. bence de biraz da yaşla alakalı. ben 28 yaşımda doğurdum kızımı. ama kızımda da çok kanamam oldu. 6. haftada az ve 13 haftada çok aşırı yoğun. hastanede yattım 3 gün. 3 ay işe gitmedim evde hep yattım. içeride kanama alanı vardı onun emilmesini bekledim. çok şükür rabbime ki nasip etti kızımızı bize.ama birşey söyleyim mi 38+5 günlükken perşembe günü kontrole gitmiştim.dr um zekai tahirdeydi. yarın gel alalım dedi bana. yani cuma için. ben de dedimki pazaresi gelsem. neyi hesaplıyorum biliyormusun? işe başlama tarihimi. pazartesi doğum olursa pazartesi iş başı yaparım diye hesaplıyordum. ankaradan antepe gidip iş başı yapacaktım çünkü. yeni memurluğa atanmıştım kızımın şansına (hala kızımı uğur böceğim benim diye severim). neyse dr kızdı bana ve yarın gel dedi doğuma. neyse cuma gittim sabahtan tok gittiğim için beklettiler beni yani yatış yapıp bekledim, serum ve nst ye bağlı vaziyette bekledim. açlık sürem dolsun diye. saat 12 gibi apar topar beni sezeryana aldılar açlığım dolmadan. ne oluyor dedim, bebek sıkıntıya girdi dediler. ne olduğunu anlayamadım. neyse çok şükür doğdu kızım.
tabi ben bunları unuttum gitti. ama sonrasında düşükleri yaşayınca tolga hocaya sordum kızım nasıl oldu peki diye. o da bana dedi ki onun da 9 aylıkken kalbi durabilirdi dedi.o zaman işte ben bu yaşadıklarımı hatırladım. iyi ki dr um cuma gel demiş. iyi ki onu pazartesi konusunda ikna edememişim. işte sonradan anladım ki bebeğin sıkıntıya girmesi ne demekti. demek ki kalbi yavaşladı, birşey oldu...çok şükür ki rabbime dr u ikna edememişim pazartesi konusunda.

ben okurum ama okuyumca kaç okuduğumu söylesem olur mu? aam illaki sayıyı önceden belirtmek gerekse 500 okurum

Tolga beyin muayene ucreti ne kadar akay hast. belki bide ona giderim.baska tahlil yaptirayim mi diyee.bu arada ayse denen arkadasimizin basi sagolsun Allahh bebeginee omur versin kendisini sagluklu kilsin cok zorr

iyi yapmışsın yalan söylemekle. onlar istiyor bunu. aman ihmal etme. bütün kan değerlerine baktır. aPTT diye bir değer var. kanın pıhtılaşma zamanını gösteriyor. ona göre iğnenin dozu ayarlanıyor. araştır. tüp bebek malum. inşallah hayırlısı olur.

hayırlısı canım bende ilk defa bu ay denedim sabah uyanınca sabırsızlanıyorum kaç çıkacak diye düşük çıkacak diye ödüm kopuyo bilmiyorum ki çaba sarfetmek mi daha iyi yoksa oluruna bırakmak mı daha hayırlı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…