- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
Kızlar Ayşe için hepimiz çok üzgünüz, eşi günden güne iyiye gidiyordu ama dün sabah fenalaşmış acil ameliyata almışlar, ameliyatta kalbi durmuş çalıştırmışlar, ameliyattan sonra tekrar Durmuş kalbi ve bu kez hayata dönememiş... O kadar kayıplar yaşadılar tam yüzleri gülecekti ki doğuma günler kala yogun bakıma alındı eşi... Kızı daha 2 aylık baba nedir bilmeyecek takdir-i ilahi mekanı cennet olsun, bugün toprağa verilecek... Biz Ayşe nin eşi için kelime-i tevhid okuyoruz, içinizden gelirse sizde katılın arkadaşlar...
zekai tahirde nuri danışman var. riskli gebelik şefi. özelde de muayenehanesi var. ya da tüp bebekçi başka dr ların da özeli vardır. bir yandan da özellerine gitsen belki senin için daha iyi olur. o zaman ancak yüzlerini görebiliyorsunhatta sohbet bile edebiliyorsun. inşallah herşey olunda gider. bebeğini sağ sağlim kucağına alırsın inşallah.
Sagolasin cnmmm bi hamile kaldimi ogreneyim ayni gun gidecemm.baska doktora dedin doktorada giderimm.cunku cok dusuj yasiyan goruyorum.dewlette bu dedimiz pihtilasma testini bile dewlet hast iki dusuk ile yapiyo.benim yok cok sukur hic kalamadim hamile.ama yalan soyliyek yaptirdim iyikide yAptirdim pihtilasmam varmis.doktorlar nasil yemin ediyolar anlamiyorum kimse umursamiyo hazirda bi doktor olmadan gebelik isi cok zor
Benim mthfr ler heterezigot ve 4g/5g(bu normal sanırım)
SUT sağlık uygulama tebliği demek tüm işlemlerin fiyatı yazıyor orada. Özel hastanelerde SUTtaki fiyatın belli bir oranını alabilir ancak bizden. çünkü devlet zaten hasta başına belli bir tutarını veriyor hastaneye. 2 kere almış oluyorlar yani..
4/g-5/g değeri ne Emine? Bende onlara bakılmadı. Bana bakılan şu 5 li istedikleri test varya onlar, Faktör V ler, MTHFR ler felan. Onlardada zaten etken trombofili çıkınca diğer testlere gerek yok kan pıhtılaşman var dedi doktor. Yaptırmam gerekir mi benimde onları. onlardamı kan pıhtılaşması için?
kızlar mrb, bişey sorcam
adetime daha 1 hafta olmasına rağmen dünden beri kahverengi lekelenmelerim oluyo. doktora geçen ay gitmiştim, küçük küçük kistlerin var ama önemli değil onlar yok olur dedi. adet gecikmesi yaparsa gel dedi. ancak daha adetime 1 hafta var ve dünden beri lekelenmem oluyor, adet kanaması değil, buna eminim. acaba yerleşme kanaması yani üstüne görme olabilir mi? yerleşme kanaması yaşayan var mı aranızda ya da bilgisi olan? şüpheli ilişkinin üzerinden tam 13 gün geçti. türlü türlü şeyler geliyo aklıma, korkmaya başladım.
Kızlar Ayşe için hepimiz çok üzgünüz, eşi günden güne iyiye gidiyordu ama dün sabah fenalaşmış acil ameliyata almışlar, ameliyatta kalbi durmuş çalıştırmışlar, ameliyattan sonra tekrar Durmuş kalbi ve bu kez hayata dönememiş... O kadar kayıplar yaşadılar tam yüzleri gülecekti ki doğuma günler kala yogun bakıma alındı eşi... Kızı daha 2 aylık baba nedir bilmeyecek takdir-i ilahi mekanı cennet olsun, bugün toprağa verilecek... Biz Ayşe nin eşi için kelime-i tevhid okuyoruz, içinizden gelirse sizde katılın arkadaşlar...
sevıncın yazısını okudum rabbım aysenın esıne uzun omurler versın.allah bıze herseyın hayırlısını versın ınsallah.kızşar doktor kontrolum vardı bugun.bebegımızı gorduk masallah.makıne ıyı bısey olmadıgı ıcın kalp atısının sesını duyamadık ama atıyor.bugun ogrendıgı bısey var.9 ay boyunca rısklı gebesın ve normal dogum yapmanı beklemeyecegız 34 den sonra alacagız dedı.ınsallah o gunlerı de goruruz ama bızım rıskımız hıc bıtmeyecek hıc sevınemeyecek mıyız?homozıgot olup ta 40 haftasına kadar bekleyen yok mu bılıyor musunuz
amin canım duaların için çok teşekkürlercanım çok geçmiş olsun. benim de iğneye rağmen düşüğüm olmuştu. 12. haftamda. genetik sonucu kötü çıktı bebişimin. ben de senin gibi düşünmüştüm iğneye coraspine rağmen nden düştü die. ama bak benimkinde kromozom anomalisi vardı turner sendromu.drum pıhtılaşmadan değil anomalisi olduğu için ölmüş dedi. demekki seninki de sağlıklı değil. Rabbimin merhameti o kadar büyükki bizim sağlıksz bebklerimizi bizden alıyor ve karşılığında cenneti vaadediyor. Allah yardımcın olsun. yaşadıkların kolay değil Allah a sığın bolca dua gözyaşıyla dua....
şenaycım Allah emeklerinin karşılığını versin inşallah. hayırlı sağlıklı salih evlatların olsun.
eminecim haklısın ama bence iğneye rağmen düşükler bebeklerin sağlıksızlığından kaynaklanıyor. yoksa kimsede işe yaramazdı. bir de ben dualara çok inanıyorum. muska yaptırdım. ama güvenilir birilerine yaptrmak lazım şarlatanlara değil.
Allah şifa versin. sen bebişine ve kendine dikkat et.
hildancım iyi olmana sevindim. umarım sonuna kadar herşey yolunda giderSlm kizlar nasilsiniz kusura bakmayn ne olur. Net yok şimdi kayinvalide de teldn giriyim izinliyum evde dinleniyorum bebegim iyi ama kan pihtisi oldugu gibi duruyo hiç küculmemiş bu da risk oldugunu gösteryo bakalim allaha emanetim sizlere kendime hep dua ediyorum çok zor yaşadiklarmz biraz geçmişe bakcam inş. Herkes iyidir
inanılmaz büyük bir acı yıkıldım resmen. allah eşine ve ailesine sabırlar versin. kızına ve kendine uzun ömürler nasip etsin.arkadaşlar eskiler ayşeyi tanırlar sağsalim doğum yaptı fakat eşi rahatsızdı bir dizi ameliyat oldu
ve yoğun bakımdayken ayşe doğum yaptı eşi bebeği hiç göremedi uyutuluyordu yoğun bakımdaydı
Bugün hakkın rahmetine kavuşmuş. Allahım herşeyin hayırlısını versin kaldıramayacağımız yük vermesin
Ayşeye sabırlar versin dayanma günü versin bebeğine kavuştu fakat eşini kaybetti. Allahtan hayırlısını isteyelim.
canım hayırlı uğurlu olsun beişin. zor günler atlattın ama sonunda oldu. darısı hepimize inşallah.Selam arkadaşlar.Beni aranızdan hatırlayanlar vardır.Son haberleri veriyorum.Çok şükür yavrumu dünyaya getirdim.Bir haftayı geçti.Normal doğum yaptım.Doğum esnasında kanamam biraz fazla oldu.Clexane kullanmıştım.Sizinde aklınızda bulunsun.Gerçi bebeğin ne zaman geleceğini bilmediğimiz için mecbur kullandık ama kanamayı biraz arttırdı.Ama ben de pıhtılaşma pek yoktu.Sadece homosistein seviyem biraz yüksekti.Belki ondan kanamam çok oldu.Neyse bugünleri de gördüm ya çok şükür.Darısı hepinizin başına.Doğuma giderken hepinize dua ettim..
Umudunuzu kaybetmeyin.Bol bol dua edin.Benim hamilelik sürecim zor oldu (buna da şükür.)İlk zamanlar bebeğin kalp atışları yokru.Meğer geç döllenme olmuş.14. haftalarda hafif kanamam oldu.Plasenta biraz aşağıdaymış.Zamanla yukarı çıktı.Sonra gebelik şekeri çıktı.Diyet uyguladım.28. hafatada erken doğum tehlikesi yaşadım ve yaklaşık 10 hafta yataktan sadece tuvalet ihtiyacı için kalktım..Nidilat kulllandım.Yavrum 38 hafta 4 günlükken dünyaya geldi çok şükür.Bunları şikayet olsun diye yazmıyorum.Benim gibi olanlara umut olsun diye yazıyorum..Rabbim herkese kolaylıklar ve sabırlar versin...
diyecek hiç bir söz yok. takdir-i ilahi rabbim yardım etsin. hikayeyi derinlemesine okuyunca insanın acısı kat kat artıyo.beklenen doğum tarihi : 18 ocak 2013
gerçekleşen doğum tarihi : 2 ocak 2013
cinsiyeti : kız
boyu : 49 cm
kilosu : 3100 gr
Ad : ?
hastane : Bakırköy Dr Sadi konuk EAH
doğum şekli : Sezeryan genel anestezi
Merhaba kızlar doğum hikayem biraz buruk biraz değişik benim ve biraz da uzun olucak....
eşim 18 aralık günü ufak bi operasyon gecırdı taburcu oldu eve geldı gayet ıyıyıdı beklenen doğum tarıhım 18 ocak oldugu ıcın
doğuma 1 ay vardı neyse 1 hafta sonra rahatsızlanınca eşimi tekrar hastaneye yatırdıkçbisorun yoktu gözlemleyıp arastırmak ıcın hastanede
kalmasını ıstedıler ama h 28 aralık gunu de yoğun bakıma alındıgını
öğrendik hastaneey gıttık...benı hemen içeri aldılar eşimi göstermedıler tabıı acilen ameliyata alınacagını ne oldugunu bılmeıdkelrını
açıp bakıcakalrını dısardan yapılan tetkıklerın normal oldugunu mr da usg de vs vs bi sorun gozukmedııgnı acıp bakıcaklarını ama masadan
kalkamayabileceğını herseye hazır olmamızı söylediler karnımda 36 haftalık bebegım şok olmuş vazıyette dinleyıp kağıtları ımzaladım
ne halde oldugumu tahmın edemezsınız....yıllarca yavrumuzu bekledık 3 tane bebegımızı kaybettık birbirimize sarıldık hep bırbırımızle
sakinleştik ılk defa bu kdr yaklaşmıştık bebegımıze ve bu seferde eşim riskli bir durumdaydı...kayınvalıdemler alel acele eskısehırden geldıler
eşim o gun amelıyattan cıktı gayet ıyı oldugunu bagısakta curume oldugunu kanı zehırledıgını amelıyat yerının acık bırakılıp esımın uyutulurarak
cuurmenın oldugu kısmın gözlemının yapılıcanbı söylediler....çürüyen kısım ise alınıp patolojıye gonderıldı ve bız beklemeye dua etmeye basladık
yogun bakımdakı ıkıncı gunu esımı gormek ıcın gıttım zaten sadece anne baba ve eş ten bırısını alıyoalr içeri eşimi daha ıyı beklıyordum sanbırım kı
şok oldum çok kötü bi haldeydı çok üzüldüm ağladım hemşire ile konsutuk %50 ihtimal var hayatı rıskı daha agır basıyo ama genc dua edın dedi
dıaşrı cıktım kımseye çalktırmamaya calsııyordum ama çok içime atmısım demekkı o akşam sinir krizi gecırıp bayıldım ağlama titreme nöbetı gıbı bısey geldi
acile kaldırdılar benı çok şükür skainleştim bebegımde ıyıydı metanetlı olmaya calısırken daha fazla dayanamadım hastanede serum baglıyken haber geldı
nabzı düzelmiş normal sevıyeye ınmıs dıye ve sonrkaı her gun pozitif yonde haberlerını aldık...
ben de pıhtılaşma sorunu oldugu ıcın hematologum kendı bulundugu hastanede bakırkoy dr sadi konuk ta doğum yapmamı ıstedı
çünkü doğum planlanıp sezeryandan 4 saat once plazma verılmesı ve öyle amelıyata alınmam gerekıyordu özeldkei doktorumda
hematologu destekleyınce 31 aralık pazartesı gunu hastaneye gıttım sezeryan tarıhı almaya fakat bana prosedür geregı raporum olsa bile
40 haftaya gelıp sancımı cekıp sonrasında sezeryan yapabilceklerını söylediler o kdr dert anlatmaya calsıtımsa da dınlemedıler sinirle ordan cıktım
bu bebek zaten bekelemz 40 haftayı dıye dıye geldık kardesımle eve....1 ocak gunu uyandıgımda kanamam ve adet sancım vardı 10 dk bır gelıyordu
annem ve kayınvalidemle birlikte aynı hastaneye gıttık kanamanın rahım duvarından sızdıgını nişan olmadıgını sancımın da nst de cıkmadııgnı bebegın gayet ıyı oldugunu
söyledyıp gerı yolladılar....o gece full sancıyla gectı 2 ocak sabahı kanamam artmış sancıalrım 5 dk da bire düşmüştü hemen hastaeneye gıttık
dr alttan kontrol edip doğumhaneye yonlendırdı...doğumhaneye ınıp kağıdı uzattım raporlaırmı dosyamı uzattım anında basımda birsürü insan birikti
herkes bişey soruyo birisi damar yolu acıyor birisi sorular soruyo bi diğeri işlemleri halledıyodu...bakın bana plazma verılmesı lazım dr bey dedim
raporum var kan kaybederım dedım aynı anda sancıda cekıyorum tabii..hoca geldı fln onunla konsutuk ona da dedım aynısını sonda fln takıldı
amnelıyat önlüğünü giydim tekerleklı sandalyedeyım hocaya dedım böyle böyle yapmayın etmeyın...hoca dedı kı bebek gelmıs % 70 açılman var plazma
vermeyı bekleyemeyız aksi halde normal doğum olur kı normal doğ ols a1-2 saate doğurursun normal doğumda kanamayı kontrol edemeyız sezeryan yapıcaz
sen zaten neden bekledın kı dedi ben beklemedım gerı yolladıalr dedım durumu analttım kızdı polikliniktekılere bunların hepsi 5-10 k ıcınde oldu yanı
doğumhaneye ınmemle sezeryana alınmam arasında 5-10 dk gectı ben tabıı şok masada yatıyorum anestezıst benımle konsutu sakınleş güzel şeyler düşün
bi takım işlemleri önceden yapıcaz bebek anestezıden etkılenemsın dıye korkma dedı tamam ama keserken bayılmış olayım barı dedim..aa ne kesmesı
yok öyle bişey dedı kızım olucak dedim ve tavsıye ettiği gibi tüm olumsuzluklara rağmen güzel şeyler düşündüm eşimin iyi olp hastaneden cıktıgını
kızımızla gecırıcıemız gunlerı dusundum hayal ettım boğazıma bişey oluyo dedııgmı hatırlıyorum bayılmısım uyandıgımda nefes alamıyordum oksıjen maskesi
verdıler rahatladım servıse cıkarttılar bisüre sonra kızımı getırdıler 37 haftalıkken doğmasına rağmen çok iyi gozukuyordu maşallah 3100 gr ve 49 cm
hemşire hemen emzirin çoka cıkmış saldırıyo her tarafa şuna bakın dedi hemen göğsümü kaptı maşallah yavrum sonra da uyudu ben de uyudum çok yorulmustum
Eşim yanımda olmadan uyutulduğu için doğuma gittiğimi bile bilmeden yavrumuzu bebegımızı doğurdum (şu an 6 ocak hala bilmiyor..uyutuluyor halen)
kızımız bugun 5 gunluk oldu...lohusalıkta ayrıca bu durumu kaldırmak kolay değil sık sık ağlama nöbetlerı gelıyor ama hiç yalnız bırakmıyorlar benı
eşimin yoklugunu hıssettırmemeye calısıyoalr herkes resmen el bebek gul bebek bakılıyorum Allah hepsinden razı olsun annemin kızkardesımın kayınvalidemin
babamın kayınbabamın 2 yasındakı yegenım elif in bile anlayıslarını yardımlarını kucumseyemem....yine de eksıklık hısseıdlıyo ıste isterdım ki eşim benı hastaneden
çıakrsın bebegımıze baksın öpsün ellerini sevsın ıkımız sarılıp bu mucıyee kavustugumuz ıcın şükrederek bakalım birbirimizin gözlerine çok isterdım
ve hep hayalını kurdum ama kısmet olmadı diyorum ya eısmın haberı bıle yok doğurduugmdan yarın 7 ocak yani tekrar amelıyata alınıcak ve amelıyat yerı
kapatılıcak inşallah çarşamba gunu de normal servıse cıkartılıcak ınsallah o zaman gunler sonra yuzune bakıp sesını duyabılıcem inşiallah...inşallah bak aşkım
kızımız bu işte hanı tekmelerını beklıyorduk ya geceleri hanı minicik elbıselerı olan yavrumuz doğdu diyebılıcem ınsallah
bu arada kızımızın adı henuz bellı değil eşim olmadan isim koymak istemedim onu bekliyorum
İşte böyle Allah a şükürler olsun ki kızım ve ben iyiyiz...en çok da bu streste bebegıme bişey olucak dıye korktum...eşimin duurmu da hergecen gun
iyiyiye gıttı ınsallah su 3-4 gunu de atlatınca ucumuz evımızde sankı yenıden doğmus gıbı hayata baslıycaz ınsallah ınsallah hepsını gerıde bırakıcaz
kk da olsun akrabalarımdan ailemden eşimin arkadaşlarından tanıdıgım tanımadıgım herkesten gelen mesajalr telefonalr şüphesiz bana / bize çok kuvvet verdı
Allah hepsinden razı olsun bu günleri atlatıp bundan dersler cıkarıp şükrederek yasamayı nasıb etsın Rabbim inşallah size eşim de iyi hatsanedne cıktı
yazabılırım bi kaç gun sonra inşallahhh....çok uzun oldu benim hıkayemde böyle işte
Canım bu SUT Fiyatları ve hastanelerde ne yapmamız konusunda biraz daha bilgi verebilirmisin? Nerden bakabiliriz bu fiyatlara biz ve her hastaneye göre değişiyor mu bu? Mesela ben rahim filmi çektireceğim, bir hastanede 600 istiyor, bir hastane 500 birisi 250. Ama özel üniversiteler de 30-40 tl fark istiyor sadece. Bunu neye göre belirliyorlar bunu nerden öğrenebilir ve görebiliriz ki.
Bizde katılırız tabiki, Rabbim sabırlar versin eşine yavrusuna ömür versin ... Ben gerçekten hala atlatamadım okudum okuyalı. Rabbim kimselere yaşatmasın böyle acılar. Ne kadar okuyacağız ve hangi tarihe kadar bildirirseniz katılalım arkadaşım.Allahım mekanını cennet etsin.
Canım bu SUT Fiyatları ve hastanelerde ne yapmamız konusunda biraz daha bilgi verebilirmisin? Nerden bakabiliriz bu fiyatlara biz ve her hastaneye göre değişiyor mu bu? Mesela ben rahim filmi çektireceğim, bir hastanede 600 istiyor, bir hastane 500 birisi 250. Ama özel üniversiteler de 30-40 tl fark istiyor sadece. Bunu neye göre belirliyorlar bunu nerden öğrenebilir ve görebiliriz ki.
bana zekai tahirde bakıldı. dr faktör v e bakılacak diye not yazı. dediğin gibi 5li bir değer çıktı.
faktör V Leiden (G1691A): Normal
protrombin (G20210 A): Normal
MTHFR (C677T) : Heterozigot
MTHFR (A1298C) : Heterozigot
PAI-1 (4G/5G) : 4G/4G
benim sonuçlar bunlar. bunlara zekai tahirde genetik bölümünde bakıldı.
ben de sonra baktım burda herkesin başka başka değerleri falan var. protein c, s falan...
sonra hacettepeye hematolojiye gittim. kan sonuçlarımı gösterdim. başka gerekli şeylere de baktırmak istiyorum dedim. biraz zor ikna ettim tabi. ama baya bir şeye daha bakıldı. en önemlisi de homosisteine de bakıldı. sonra tolga hoca başka baktırmam gereken değer varmı diye gösterdim işlk gittiğimde. o da fazlasıyla baktırmışsın dedi.
soruna gelince bilmiyorum bu dediğine de bakılması şartmı değil mi bilmiyorum canım.
Ama senin hiç bir şey kullanmadan sağsalim kızın olmuş ne güzel... İğne bile kullanmamıştın değilmi? Birazda nasip bu işler canım ya. Bi de 30 yaşından önce doğurmak gerek demekki.
Cnm lailahe illallah muhammeder Resulullah diyoruz 70.000 tane tamamlamak amacımız 500 500 alıyo isteyen, 56500 deyiz suan... Eşinin adı İsmail onun ruhuna gönderirsiniz... Okumak istersen sayıyı bana yaz ben eklerim bizimkine
bana zekai tahirde bakıldı. dr faktör v e bakılacak diye not yazı. dediğin gibi 5li bir değer çıktı.
faktör V Leiden (G1691A): Normal
protrombin (G20210 A): Normal
MTHFR (C677T) : Heterozigot
MTHFR (A1298C) : Heterozigot
PAI-1 (4G/5G) : 4G/4G
benim sonuçlar bunlar. bunlara zekai tahirde genetik bölümünde bakıldı.
ben de sonra baktım burda herkesin başka başka değerleri falan var. protein c, s falan...
sonra hacettepeye hematolojiye gittim. kan sonuçlarımı gösterdim. başka gerekli şeylere de baktırmak istiyorum dedim. biraz zor ikna ettim tabi. ama baya bir şeye daha bakıldı. en önemlisi de homosisteine de bakıldı. sonra tolga hoca başka baktırmam gereken değer varmı diye gösterdim işlk gittiğimde. o da fazlasıyla baktırmışsın dedi.
soruna gelince bilmiyorum bu dediğine de bakılması şartmı değil mi bilmiyorum canım.
Sagolasin cnmmm bi hamile kaldimi ogreneyim ayni gun gidecemm.baska doktora dedin doktorada giderimm.cunku cok dusuj yasiyan goruyorum.dewlette bu dedimiz pihtilasma testini bile dewlet hast iki dusuk ile yapiyo.benim yok cok sukur hic kalamadim hamile.ama yalan soyliyek yaptirdim iyikide yAptirdim pihtilasmam varmis.doktorlar nasil yemin ediyolar anlamiyorum kimse umursamiyo hazirda bi doktor olmadan gebelik isi cok zor
Ateşini Elife yazıyorsun ama bende takip eder oldum:))))))) Ben çok iyi bilmiyorum bende uygulayım nasıl yapılacaksa diye bakıyorum sanırım sürekli sana ama senin ki baya bir yükselişte hadi hayırlısı bakalım. İnşallah iyi haberlerini alırız.
Cnm öğlen defnedilecekmiş ona yetiştirmeye çalışıyoruz 500 tane okumak 10-15 dk yı buluyor, 10000 civarı eksiğimiz kaldı ne kadar okuyabilirseniz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?