Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

39.haftaya kadar beklenilmiş.bizim gibi çok düşük yapıpta hamileliğin haftası artarsa 37.haftayı geçmemesi gerekir diye düşünüyorum.doktorlar daha iyi bilir ama bebeklerimizi rikse atmamak gerekir.kızınızı 37.haftada doğum gerçekleşmiş ve sağlıklı bir çocuk olmuş maşallah.keşke diğer bebekte erken alınsaydı ama allah böyle nasip görmüş.

Canım ALLAH bebeğini sana bağışlasın ve analı babalı sağlıklı büyütsün İNŞALLAH.Darısıda bizlerin başına.Umutsuzluğa düşmemeliyiz.Kalp atışlarını ve sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alıp büyüttüğümüzü de görürüz İNŞALLAH.

ben dün 4 te oradaydım:) denk geliriz inşşş evet hafiften ağrım var şuan... valla koştur koştur gidiyorum okula alırım belki kuzenimde izin al diyor... Allah en kısa zamanda sana da nasip etsin inşş.. herşey vakti ile demekki diyorum.. dün ve buğün yaptırdım yakıyo azcık ama geçiyo 1 dk içinde alışıcam zamanla sağlık ocağına gittim iğnemi yapan hemşire çok yardımcı oldu...

selamm herkese...Aranıza yeni katılıyorum :))
Benimde başımdan 3 defa olumsuz gebelik geçti.ilk 12 haftalıkken kalbi durmuştu ve kürtaj.Sonra 6 haftalık kendiliğinden düştü.En sonuncusuda 17 haftalıkken amniyon sıvısı azlığından dolayı normal doğum yaptırıldı.Bebektede bir problem çıkmadı.çok küçük olduğundan yaşamadı ( Kromozom testlerimizde bir şey çıkmadı.Trombofili testinde ise sadece mthfr 1298 heterezigor çıktı.Bakalım bundandan sonra nasıl olacak.Şimdi CORASPİN+FOLBİOL kullanıyorum. Yaradan hepimiz için hayırlısını versin

Kızlar bişi sorucammmm bu kan pıhtılaşmayı önleyici iğnelerin hapları yokmuuuu hergün yeni bir morlukla uğraşıorummmm eğer kullanan varsa bu haplardannn beni bilgilendirirmisinizzz tşklerr?????

Canım bende senin gibiyim.Cuma günü kontrole çağırdı doktorum.İNŞALLAH bu sefer bebeklerimiz iyi olur ve sağlıkla kucağımıza alırız.

Inşallah canım tkaç haftalik oldun sen şimdi ? Beni de 9 nisanda çağırdı bugün hafif turuncu akıntı olmuş gibi sende boyle bir durum varmı birde sürekli yatiyomusun ne yapıyorsun çoook korkuyorum canım yaaa inşallah bebeklerimize bişey olmaz:)

Bu yorumunu yeni gördüm canim bende bunu sormuştum sana yA illaki kalkmak zorunda kaliyorum k.valideme mi gitsem ne yapsam korkuyorumda bilmiyorum ne yapacagimi,birde by diyet mecburi mi Benim doktorum bisey demedi

Kızlarr biraz geç oldu soru sormak için ama yarın okuduğunuzda cevap verirsiniz inşallah Benim rahimim tersmiş doktorlar öyle diyor zor hamile kalıyorum bir kere hamile oldum onda da kan pıhtılaşmasından kaybettim buraya ara sıra yazıyorum zaten. benim gibi ters rahmi olan var mı varsa nasıl hamile kaldı bi kolay yolu var mı ki

Geçmiş olsun canım. Benim de rahmim ters ama bunun hamile kalmakla ilgisi yok renkli gözlü olmak gibi birşey. Sonuç olumsuz olsada ben ilk denememizde hamile kalmıştım. Psikoloji çok önemli.. Sadece hemen ayağa kalkma yat uyu derim :18:

Sağ olun doğru söylüyorsunuz Allah hayırlısını versin hepimize. 3 aydır uğraşıyoruz olmadı da kendime bahane arıyorum işte

evet arkadaşlar ben de aranıza katıldım. sonucum MTHFR(A1298C) heterizigot mutant. doktor gebelik öncesi 100lük aspirin gebe kalınca da clexane 0.4 kullanmamı söyledi. valla sorunumum ne olduğunun ortaya çıkmasına sevineyim mi yoksa sorunum olduğu için üzüleyim mi bilemedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. iğne meselesi çok korkutucu geliyor bana bu arada...

antikardiolopin ise bağışıklık sistemiyle alakalı ama onun tedaviside kan sulandırıcılarla olur. ama senin değerin çok yüksek değil tabi doktor daha iyi bilir.

tsk ederim cevabın icin...İNSALLAH haftaya sonuclar cıkarda öğrenirim pıhtılasma varmı yokmu diye....aslında bu hafta cıkmalıydı sonuclar...aradım hastaneyi daha cıkmadı haftaya tekrar arayın dedi...cok merak ediyorum sorun ne diye

bu arada eminecigim bu sabah 70 tane Salavat-Tefriciye okudum...

bebeğin kesesi göründü dün.. 2 hafta sora tekrar gidicem ... clexane 0 4 yazdı şimdilik iyi görünüyor ama dikkat etmem gerekiyormuş... bende dinleniyorum malum sabahları okul var

Gözün aydın canım, Hayırlı olsun inşallah. Sağlıklı olsun. Sağlıkla büyüsün...

arkadaşım ilk sayfada 4g/4g olanlara bakıyordum 15 haftalık kaybın olmuş hamileliğinde iğne kullandınmı?
evet bende de 4g/4g var. ayrıca mthfr ler heterozigot. 15 haftalık kaybımda iğne kulanmadım, bilmiyordum. iğne kullanırken 4 haftalık kanamayla düşük yaptım. dr sağlıksız olduğu için düştüğünü söyledi. hamilelikte progesteron değerim çok düşüktü çünkü bu da plesantanın sağlıklı olmadığını gösteriyor. yani bu son düşüğümün pıhtılaşma ile alakasının olmadığını söyledi dr um. 4g/4g nin ne olduğunu biliyormusun? bildiğim kadarıyla anlatıyım. normalde herkesin kanı pıhtılaşır ve pıhtılaşmak zorundadır. yoksa herkes biryeri kanadığında kan kaybından ölürmüş, ama bizde yani faktör V, mthfr değerlerinin mutasyonlu olması bizim pıhtılaşmamızın normalden fazla olduğunu gösteriyormuş. bir de 4g/5g değeri varmış o da pıhtılaşan kanı sulandıran sistemmiş. yani 4g/5g olsa idi normal çalışıyo olacaktı, ama 4g/4g olması bu sistemin de ekstradan bizde çalışmadığını gösteriyormuş. belki biliyordun ama ben yine de anlatıyım dedim belki bilmeyenler vardır...

ben de iki düşük yaşadığımda o zaman bu pıhtılaşmayı duymuştum, pıhtılaşma için kan verdiğimde dua ettim inşallah bende de çıkar diye. çünkü en azından çok çaresi görünsek de tedavisi var çok şükür, iğne.tabi her dr bu konuda aynı fikirde değil ama iğne ile bebeğini kucağına alan çok kişi var. en azından biran önce sorun çıksın da ona göre tedavimi oluyum diyordum ve çok uğraşmadan pıhtılaşma sonucum çıktı. ben o zaman şükrettim pıhtılaşma çıktı diye. bence sen de sevinmelisin, çünkü ortada kayıplar ve neden belli olmasaydı, pıhtılaşma sonucun da normal çıksaydı ne yapacaktın? bence sevin. iğne ise işin en kolay kısmı. kendin yapıyorsun, zamanla alışıyorsun, bazen açıyor, bazen acımıyor, ilaç kısa süre yakıyor, sonra hepsi geçiyor. bebeğimiz için katlanıyoruz. zaten onlar için her acıya katlanılıyor iğne hiçbirşey değil. ben de önce panik olmuştum iğnei duyunca ama inan panik olacak bir durum yok. burdaki herkes iğne kullanıyor, çoğu iğnesini kendi yapıyor.

Maşallah canım inşallah bizlerede Rabbim hayırlısıyla nasip eder. Sağlıklı sıhhatli herşeyiyle tam eksiksiz noksansız versin Rabbim...

Emine ben de bu 4g/5g nin ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Bende hiç bakılmadı buna. doktoruma dedim ki bana sadece Faktör V ler ve MTHFR ler bakıldı 5 kalem. onun dışında protein C, S, 4g felan baktırmam gerekiyoır mu apttt değerine bakılması gerekiyor mu dedim. O da hayır zaten bu değerlerinizde trombofili olduğunuz belli ve kullanması gereken iğne Cleaxe 0,4 dedi. Baktırmaya gerek yok dedi. Acaba 4g değerine bakılınca iğne oranı felan değiişiyor mu ki?

Marhaba digum yaptiktan sonra yasadiklarimi i bildgin icin buralara tekrar girip yazdigin icin allah razi olsun hepimizin umuda ihtiyaci var degil dogumu yarinimizi bile dusunur durumdayiz evlat sahibi olabilmek icin cok zor mucadeleler vermis olan kullariz umarim eabbim dualarimizi kabul ederde senin ve bizim gibi olupta kucagina alanlardan olabilmemizi nasip eder insallh dualarini bizlerdende eksik etme rabbim yardimcimiz olsun insallh

canım ben 15 haftalık doğumunu zekai tahirde yaptım, orda zaten genetiğe gönderdiler beni. genetik dr u benden faktör V istedi. faktör V içinde zaten 5-6 değere bakıldı. bunlardan biri de deiğim gibi 4g/5g değeri ama sonrasında gittiğim her dr sadece mthfr değerlerim mutasyonluya, onları not alıyor sadece, 4g/4g yi yazmıyorlar. zaten diğerlerinde pıhtılaşma varya zaten yeterli anladığım kadarıyla. en son başkente gittim ya. dr bilgisayara sonuçlarımı yazıyordu onda da gördüm sadece mthfr leri yazdı, 4g /4g yi yazmadı. ben de yeterli olduğunu düşünüyorum. iğne dozu ona göre ayarlanmıyor, zaten genelde herkese 0,4 iğne veriliyor, hamilelik sırasında aPTT bir de sanırım ınr (yanlış yazmış olabilirim) bakılarak iğne dozuna karar veriliyor.ama şunu söyleyim ben zekai tahirde bu pıhtılaşma testini yaptırdıktan sonra bir de hacettepeye gittim orda ısrar ettim, başka bakılması gereken herşeye baktırmak istiyorum dedim. baya şeye bakmışlar, bu protein s, protein c vs...hematolojiye gittim yani. sonucumu bile göstermedim orda sonuçlarımı aldım çıktım. istersen hacettepeye sen de git. zaten randevu alıyorsun, kolay olmuştu benim için, aç da gittim, 4 tüp kan verdim. aklında kalmasın bir de oraya git kanlarına baktır, özelde çok pahalıymış bunlar. ama ben de anladığım kadarıyla faktör v ve mthfrler önemli.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…