Bende okudum yazdıklarınızı ve birkaç birsey de ben söylemek istiyorum.. Bende 3 düşük ve 1 ölü doğumun ardından şükür ki tekrar hamile kalıp saglikla dogum yaptım ve kizimi kucağıma aldım çok şükür elhamdulillah.. Suan kizim 5 aylık oldu bende burcu_gen, bucu2 arkadaşlarımla aynı zamanda dogum yaptım bende mthfr ler ,faktör 13, faktör 5 R2 hererozigot mutasyonumvar ilk sayfa da listede de görebilirsiniz.. Düşüklerim 9-10 haftalarda oldu ölü doğumum 39. Haftada oldu nedeni bebeğin kordon kan akım hizindaki dirençten kaynakliydi bebeğim doğarken yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirmiş.. Simdi kizim var ben kızıma hamile oldugumu öğrendiğimde gebeliğim 4 haftalikti ve hemen 0,6 lik clexane kullanmaya başladım artı bebe aspirini ve folbiol sonrasında iğnemin dozu düştü gyno ferro sanık kullandım erken dogum tehlikem vardı magnorm ve nidilat kullandım ama herseye rağmen kizim 37. Haftada geldi doğumdan hemen önce seleston vurdu doktor 2 doz ve sezaryenle kizimi dünyaya getirdim.. Herseyden daha önemlisi inandım ve çok dua ettim ama hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedim yıkılmadım ve çok şükür Rabb'ime kizimi verdi bana.. Simdi maşallah suphanallah sağlıklı bir bebek... Allah hepinize nasip etsin inşallah cabalarınızın karşılığını alırsınız en yakın zamanda..
Bende okudum yazdıklarınızı ve birkaç birsey de ben söylemek istiyorum.. Bende 3 düşük ve 1 ölü doğumun ardından şükür ki tekrar hamile kalıp saglikla dogum yaptım ve kizimi kucağıma aldım çok şükür elhamdulillah.. Suan kizim 5 aylık oldu bende burcu_gen, bucu2 arkadaşlarımla aynı zamanda dogum yaptım bende mthfr ler ,faktör 13, faktör 5 R2 hererozigot mutasyonumvar ilk sayfa da listede de görebilirsiniz.. Düşüklerim 9-10 haftalarda oldu ölü doğumum 39. Haftada oldu nedeni bebeğin kordon kan akım hizindaki dirençten kaynakliydi bebeğim doğarken yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirmiş.. Simdi kizim var ben kızıma hamile oldugumu öğrendiğimde gebeliğim 4 haftalikti ve hemen 0,6 lik clexane kullanmaya başladım artı bebe aspirini ve folbiol sonrasında iğnemin dozu düştü gyno ferro sanık kullandım erken dogum tehlikem vardı magnorm ve nidilat kullandım ama herseye rağmen kizim 37. Haftada geldi doğumdan hemen önce seleston vurdu doktor 2 doz ve sezaryenle kizimi dünyaya getirdim.. Herseyden daha önemlisi inandım ve çok dua ettim ama hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedim yıkılmadım ve çok şükür Rabb'ime kizimi verdi bana.. Simdi maşallah suphanallah sağlıklı bir bebek... Allah hepinize nasip etsin inşallah cabalarınızın karşılığını alırsınız en yakın zamanda..
Sen dunmu ordaydin, bende ordaydim sabah oglen, valla icimdende gectim.burdami acaba die, ben yarinda gidecem, iyi canim cok sevindimm ama cok yormaman gerek kendini, bak elif ilk zamanlar hep.dinlendi sende alabiliyosan izin al. Igneni vuruldunmu peki,
Canım bende senin gibiyim.Cuma günü kontrole çağırdı doktorum.İNŞALLAH bu sefer bebeklerimiz iyi olur ve sağlıkla kucağımıza alırız.
Canım birde bende az da olsa kahverengi lekeler geldiği için progestan verdi ve yatmamı söyledi.Bu bir hafta hiç bir işle ilgilenme dedi.Doktorum diette vermişti fazla proteinli gıdalar yemiyorum.Seninde çok yeni olduğu için istirahat etmeye çalış.Fazla işleri düşünme.ALLAH'ın izniyle bu sefer bebekleri miz iyi olur umarım
Kızlarr biraz geç oldu soru sormak için ama yarın okuduğunuzda cevap verirsiniz inşallahBenim rahimim tersmiş doktorlar öyle diyor zor hamile kalıyorum bir kere hamile oldum onda da kan pıhtılaşmasından kaybettim buraya ara sıra yazıyorum zaten. benim gibi ters rahmi olan var mı varsa nasıl hamile kaldı bi kolay yolu var mı ki
Geçmiş olsun canım. Benim de rahmim ters ama bunun hamile kalmakla ilgisi yok renkli gözlü olmak gibi birşey. Sonuç olumsuz olsada ben ilk denememizde hamile kalmıştım. Psikoloji çok önemli.. Sadece hemen ayağa kalkma yat uyu derim :18:
antikardiolopin ise bağışıklık sistemiyle alakalı ama onun tedaviside kan sulandırıcılarla olur. ama senin değerin çok yüksek değil tabi doktor daha iyi bilir.
bebeğin kesesi göründü dün.. 2 hafta sora tekrar gidicem ... clexane 0 4 yazdı şimdilik iyi görünüyor ama dikkat etmem gerekiyormuş... bende dinleniyorum malum sabahları okul var
evet bende de 4g/4g var. ayrıca mthfr ler heterozigot. 15 haftalık kaybımda iğne kulanmadım, bilmiyordum. iğne kullanırken 4 haftalık kanamayla düşük yaptım. dr sağlıksız olduğu için düştüğünü söyledi. hamilelikte progesteron değerim çok düşüktü çünkü bu da plesantanın sağlıklı olmadığını gösteriyor. yani bu son düşüğümün pıhtılaşma ile alakasının olmadığını söyledi dr um. 4g/4g nin ne olduğunu biliyormusun? bildiğim kadarıyla anlatıyım. normalde herkesin kanı pıhtılaşır ve pıhtılaşmak zorundadır. yoksa herkes biryeri kanadığında kan kaybından ölürmüş, ama bizde yani faktör V, mthfr değerlerinin mutasyonlu olması bizim pıhtılaşmamızın normalden fazla olduğunu gösteriyormuş. bir de 4g/5g değeri varmış o da pıhtılaşan kanı sulandıran sistemmiş. yani 4g/5g olsa idi normal çalışıyo olacaktı, ama 4g/4g olması bu sistemin de ekstradan bizde çalışmadığını gösteriyormuş. belki biliyordun ama ben yine de anlatıyım dedim belki bilmeyenler vardır...arkadaşım ilk sayfada 4g/4g olanlara bakıyordum 15 haftalık kaybın olmuş hamileliğinde iğne kullandınmı?
evet arkadaşlar ben de aranıza katıldım. sonucum MTHFR(A1298C) heterizigot mutant. doktor gebelik öncesi 100lük aspirin gebe kalınca da clexane 0.4 kullanmamı söyledi. valla sorunumum ne olduğunun ortaya çıkmasına sevineyim mi yoksa sorunum olduğu için üzüleyim mi bilemedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. iğne meselesi çok korkutucu geliyor bana bu arada...
evet bende de 4g/4g var. ayrıca mthfr ler heterozigot. 15 haftalık kaybımda iğne kulanmadım, bilmiyordum. iğne kullanırken 4 haftalık kanamayla düşük yaptım. dr sağlıksız olduğu için düştüğünü söyledi. hamilelikte progesteron değerim çok düşüktü çünkü bu da plesantanın sağlıklı olmadığını gösteriyor. yani bu son düşüğümün pıhtılaşma ile alakasının olmadığını söyledi dr um. 4g/4g nin ne olduğunu biliyormusun? bildiğim kadarıyla anlatıyım. normalde herkesin kanı pıhtılaşır ve pıhtılaşmak zorundadır. yoksa herkes biryeri kanadığında kan kaybından ölürmüş, ama bizde yani faktör V, mthfr değerlerinin mutasyonlu olması bizim pıhtılaşmamızın normalden fazla olduğunu gösteriyormuş. bir de 4g/5g değeri varmış o da pıhtılaşan kanı sulandıran sistemmiş. yani 4g/5g olsa idi normal çalışıyo olacaktı, ama 4g/4g olması bu sistemin de ekstradan bizde çalışmadığını gösteriyormuş. belki biliyordun ama ben yine de anlatıyım dedim belki bilmeyenler vardır...
Emine ben de bu 4g/5g nin ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Bende hiç bakılmadı buna. doktoruma dedim ki bana sadece Faktör V ler ve MTHFR ler bakıldı 5 kalem. onun dışında protein C, S, 4g felan baktırmam gerekiyoır mu apttt değerine bakılması gerekiyor mu dedim. O da hayır zaten bu değerlerinizde trombofili olduğunuz belli ve kullanması gereken iğne Cleaxe 0,4 dedi. Baktırmaya gerek yok dedi. Acaba 4g değerine bakılınca iğne oranı felan değiişiyor mu ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?