Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Duamıza katılmak isteyenarkadaşlar gerçek isimleriyle, kaç adet ne okuduklarını yazabilirler

1-Bu salavatı okumadan önce 21kere “Estağfirullahel aziyme ve etübileyh” diyerek günahların affı istenir.
2-Hangi dilek için okunuyorsaniyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).
3-Euzu besmele çekildikten sonraSalavat-ı Tefriciye okumaya başlanır.

DUAMIZ
Yerleri vegökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istediktensonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikramkapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklıve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizinevlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerdenve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMEDMUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuyanlarınisimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum.İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN

SALAVAT-I TEFRİCİYE
Allâhümmesalli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezitenhallü bihil’ükadü, ve tenfericü bihil’kürabü, ve tükdâ bihil’havâicü, vetünâlü bihir’regâibü, ve hüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’ğamâmü bivechihil’kerimi, ve alâ âlihi ve sahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i küllimâ’lûmin lek.
"Allâh’ım,kendisi hürmetine düğümler çözülen, gamlar-kederler açılan, ihtiyaçlargiderilen, isteklere, hüsn-ü hâtimelere güzel âkibetlere nâil olunan, kerem(cömertlik) sahibi yüzü-suyu hürmetine bulutların sulandığı, Efendimiz MuhammedMustafa (s.a.v.)’e ve onun âl ve ashâbına; her bakış ve her nefeste ve zâtincamâlum olanların sayısınca, kâmil bir rahmet ve tam bir selâmet ihsaneyle."
[TABLE="class: MsoNormalTable, width: 291"]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 26, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 28, bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] NICK
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] GERÇEK İSİM
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] SALAVAT(4444)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] elif5507
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] elif
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] *01as
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] aslı
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 88
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] ceylinn38
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] zehra
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 50
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] senay079
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] şenay
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 372
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] slvy1987
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] selvi
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 405
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] sevinc007
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] sevinç
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 250
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] eoe
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] emine
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 130
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] serap06_06
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] serap
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 360
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] rengarenk00
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] serpil
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 20
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] *nazka86
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] nazife
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 30
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] umud40
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] vildan
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 650
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] hildan
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] hilal
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] ayse23
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] ayşe
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] muco509
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] emel
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 133
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] Eylül06
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] berna
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] slmeng
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] selma
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 400
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] AzraNur68
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] gül
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 320
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] Mina06
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] ayça
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 170
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] kkulu1
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] kübra
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 500
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] atis
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] senem
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] aSel_k
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] kader
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 150
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] nisanurhülya
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] hülya
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] Aleyna1556
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] yeliz
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 15
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] 06 kelebek
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] neşe
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] TOPLAM
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 4043
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

kızlar bir de aklıma ne takıldı. biz kan pıhtılaşma sorunu yaşıyoruz yarın kızımız oldu diyelim direkt ona aktarırız değil mi bunu? ayy aslında bütün soruları düşünüp not alıp doktora sormak lazım, bu hastalık bizi, çocuklarımızı (inşallah artık olacak) hayatımız boyunca nasıl etkileyecek diye... off daha yeni öğrendim sorunumu ama geleceği düşünmekten kendimi alamıyorum. böyle olursam Allah korusun stresten yine alamam bebeğimi kucağıma Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıklı sıhhatli bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah...

Sende heterezigot mutasyon oldugu için %50 ihtimalle kızına aktarılır, çünkü iki geninden sadece biri mutasyona ugramış ve kızına sağlam olan genin de geçebilir hasta olan genin de. Ama eğer eşinde de varsa bu problem heterozigotsa %50, homozigotsa %100 aktarım olacaktır.

Saagol cnm dıkkat etmeye calısıyorum kahveyı cok seven bırıydım sımdı hıcbırı yok bebegımden onemlı degıl hıcbırsey sıgara yok zaten cok sukur...benımd 2dusugum var malesef

doktorun yanında kal geldi yeni yeni geliyor sorular aklıma, bir de forumda incelediğim kadarıyla önceden doğum yapanların sonradan da çıktığı olmuş pıhtılaşma. peki nasıl ilk gebelikleri sağlıklı geçmiş de sonraki bu nedenle düşmüş?! yani birşey mi tetiklemiş pıhtılaşmayı ya da yemeyle içmeyle kiloyla yaşantıyla ne bileyim benzer şeylerle düzeltilebilir mi ki bu sorun?! bilgisi olan yazabilir mi acaba? Allahım yardım et hepimize...

Evet ılk defa kullanıyorum cnm aspırıne de devam edıyorum insalah rabbım sanada nasıp etsın tez zamanda:)

Sagol cnm ıns. Bende dıkkat edıyorum yediğime içtiğime ıns bırsey olmaz.dr bana progestan vermedı ama onun zararı olmaz heralde evdekını kullansam olur mu ki

Kızlar bişi sorucammmm bu kan pıhtılaşmayı önleyici iğnelerin hapları yokmuuuu hergün yeni bir morlukla uğraşıorummmm eğer kullanan varsa bu haplardannn beni bilgilendirirmisinizzz tşklerr?????

canım bizim kullandığımız tür heparin türü ve iğne ile verilebiliyor vücuda. bebeğe zararı olmayan cinsi bunlar ve hemen etki eden cinsi tabi. bir de warfarin etken maddesi içeren türler var. onlar çok etkili ilaçtır. pıhtıyı çözer. etkisi uzun vadede çıkar ve bebeğe zararları vardır. o yüzden gebelikte heparin türünü kullanmak zorundayız. ben warfarin etken maddeli ilaç kullanırken ilk hamileliğimi yaşadım ve aldırmak zorunda kaldım. %40 bebekte anomali riski var çünkü. bu yüzden bence acıdan şikayet etme. yeterki bebeğin iyi olsun sağlıklı olsun. ben bebeğimin iyi olacağını bilsem ve dr deseki saatte vurulacaksın. razıyım. biliyorum zor ama başka çare yok yapmak zorundayız. rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın ve çektiğimiz bu acıların mükafatı olarak bize sağlıklı bebekler versin inş.

Sagol cnm ıns. Bende dıkkat edıyorum yediğime içtiğime ıns bırsey olmaz.dr bana progestan vermedı ama onun zararı olmaz heralde evdekını kullansam olur mu ki

hayırlı olsun cok sevindim senin adına...ALLAHIM sag saglim doğum yapmanı nasip eder İNSALLAHHHH....burdakı tüm yeni gebe olanlar adına cok sevindim...ALLAHIM hepinize saglık lı bir doğum nasip eder İNSALLAH bebislerinizi sag saglim kucagınıza almayı nasip eder vede tüm anne baba olmak istiyenlere İNSALLAH en kısa zamanda nasip eder.....arkadasım sana bisey sorcam sen gebeliginin 3 haftasındamısın ?? öyle yazıyorda ??? nasıl böyle cabuk öğrendin gebeligini ?? yani tabiki kan tahlilinden dolayı öğrendin de...ama nasıl bu kadar erken yani ?? :) yumurtlama gününü biliyormuydun ??? ona göremi tahmin ettin ve gittin doktora ??? cevabın icin simdiden cok tsk ederim...

Evet işte doktorda bana öyle dedi. Bakılması gerekenler zaten bunlar ve bunlardada sende sorun var zaten dedi. Benim Faktör V Heterozigot ve MTHR 1298 C homozigot. Bunlar trombofili olduğunun yeterince göstergesi. Dahasına gerek yok dedi. Hacettepeye gitsem mi acaba poliklinikten alıyorsun dimi randevuyu hematolojiden. Aklımda kalmasamı acaba.

hacettepenin hematolojisi fena değil. bence telefonla randevu al git aklında kalmasın bence.ama bence de sana bakılanlar yeterli. ben de burda başkalarından daha çok bakılan şey gördüğüm için gitmiştim hematolojiye.aklında kalacaksa git. çok zor olmamıştı benim için hematoloji macerası. kadın doğum için bunu söyleyemem ama.

sorumu tekrarlamak istedim :)))

k
Benım doktorum ben söylemeden verdı ığneyı ccoksukur .bencede rapor al yat dınlen bnde calısıyodum esim bırakmamı isteyince bıraktım şimdi yatıyorum

Tsk ederım güzel dılegın için cnm..adetlerım düzenli olduğu için yumutlama günümüde hesaplamak zor olmadı.bn yumurtlmadn 1 hafta snra öğrendım silik çizgi çıktı iki güne bir tekrrlayınca git gide koyulaştı sonrada kan tahlilindede çıkınca kesinlik kazndı ama ultrasonda görunmedi daha cook küçük ondan ama

sorumu tekrarlamak istedim :)))

İlk gebelikleri burda normal olan arkadaşlarda var canım. Şöyle ki bu belirli yaşlarda daha belirgin olarak ortaya çıkabiliyormuş. Yada ilk gebelikte sorun yaşamasa bile ikincide bu sorunu yaşayabiliyormuş. Doktorlarda bu konuda net bir açıklama getiremiyor. Ama yaş ilerledikçe bu pıhtılaşmanın düşüklere çok fazla neden olduğu belirlenmiş. Yemek içmekle olabilecek bişi değil ama yinede bazı arkadaşlara diyet listeleri veriyor doktorları. Bunlar arasında çok fazla et tüketimi felan yapılmayacağı var. Bakliyatlar felan sınırlı. Ama bunuda her doktor vermiyor. Bizimkiler öyle bir şey önermedi. Doktoruna göre değişiyor bu. Ama gebelikte yapılabilecek tek şey iğne kullanımı ve öncesinde asprin kullanımı felan... Şimdilik başka bir çözümü yok.

bugün sabah bir kalktım kırmızı bir leke hemen doktora gittik kese görünmediği için dış gebelik olma ihtimalide var demişti dış gebelik ihtimalinin üstüne birde düşük tehlikesi eklendi dedi daha cok küçük oldugu için görünmüyo biliyorum ama doktr sürekli dış gebelik ihtimali üzerinde duruyor...eğer o bebek düşecekse dünyadaki bütün doktorlar birleşsek o bebeğin düşmesine engel olamayız dedi tabi bunları söylerken benim gözlerim dolmaya basladı,biz elimizden geleni yapalım yinede dedi kanamayı durdurmak için iki iğne verdi birini bugün diğerini cumartsi vurunucam.kırmızlık gecti ama hala kahverengi akıntım var oda çok aşırı değil.doktorda şarıl şarıl kan gelmedği sürece endişilenmemeye calıs dedi ama elde mi sanki iyi düşünmeye çalışıyorum bi anda aklıma geliyo önceki yaşadıklarım ağlamaya başloyorıum şimdi k.valideme geldik önce kalmam ben kendi evimde yatarm demştim ama galiba olmayacak gibi aman bebeğim iyi olsunda heryerde kalırım haftaya salı tekrar gidicem dktora inş. kese görünür bebeğime bişey olmaz .....inancım var ama bu sefer bişey olmaayacak diyorum bebeğim iyi diyorum ben elimden geleni yaptım duamı ettim dikkatte ettikten sonra tevvekkülü Allah a bırakıyorum inş gönlümüzdeki hakkımızda hayırlı olur,hepimizi gözyaşları silinir....

canım çok geçmiş olsun. henüz dış gebelik teşhisi için çok erken. daha kesenin görünmesi için de çok erken. inşallah haftaya kesen görünür. rahatlarsın. tabi dış gebelik daha tehlikeli. umarım öyle birşey olmaz. inşallah bebişin iyidir. çok üzmemeye çalış kendini ve sabırlı ol. inşallah minişinin kalp atışlarını da duyarsın.

Gecmis olsun arkadasim allh yrdimcin olsun yat dinlen bol bol dualarini da eksik etme rabbim hpmzn yrdmcisi olsun insllh...

Geçen hafta doktora gittiğimde 4,5-5 haftalık gibiydi.Adet olacağım gün ve sonraki birkaç gün kahverengi lekeler gelmişti ve adet olucam ama olamıyorum diye düşünmüştüm.Doktor bana ilaç verdi şimdi pek olmuyor ama bazen akıntım çok koyu olmasa da senin dediğin gibi hafif renkli olabiliyor.Doktor bana yatmamı hatta yemek bile yapmamamı söyledi.Sağ olsun bir arkadaşım her gün geliyor ve beni yalnız bırakmıyor.Ama ne kadar da olsa kalkıyorsun.Çünkü her iş bize bakıyor.Dikkat etmeye çalışıyorum.Bende çok tedirginim ama sakin olmaya çalışıyorum.Biz elimizden geleni yapalım da takdir ALLAH 'ın.Seninki kaç haftalıktı canım,sana da yat dedi mi?

bencede öyle cnm ama doktor nedense sürekli o ihtimal üzerinde duruyor,dedğin gibi o daha tehlikeli,,bekliyorm dua ediyorum Allah ım kullarna en hayırlı olanını yaşatır biliyorum...

Gecmis olsun arkadasim allh yrdimcin olsun yat dinlen bol bol dualarini da eksik etme rabbim hpmzn yrdmcisi olsun insllh...

amin canım sağol ,dinleniyorum sadece lavabo ihtiyacı ve yemek için kalkıyorum şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…