doktorum kesin konuşmuyo.düşüklerin kesin sebebi pıhtılaşmada olmayabilir dedi kafamı karıştıranda iğne ve ilaç kullandığım halde tekrar düşük yapmaktan korkuyorum tabi kimse garanti veremez herkes için risk var
ben şuan iğne kullanmıyorum. 2 ay önce iğne kullanırken burnumun kenarında bir sivilce vardı. burnumu silince ince ince kanadı. biraz zor durdu. bir de 2 hafta önce elimi küçücük kesmişim haberim yok. o da uzun süre kanadı küçük küçük. o da zor durdu. ama bu olaylar beni çok mutlu etmişti. demek ki kanım sıvılaştı diye düşündüm. bu arada ben hiç aspirin kullanmadım. dr um aspirin önermiyor. ayrıca 1,5 aydır da iğne kullanmıyorum. hamile değilim, hamileyken iğne kullandığım zamandan bahsettim. ama zaten amacımız kanı sıvılaştırmak değil mi?arkadaşlar mrb nasılsınız zaman zaman yazıyorum bende buraya protein s ile başım belada yaptırdım 3 testte farklı şıktı doktorda şaşkın
gecen ay 180 olan deger bu seferde 17,5 e düşmüşşş ne garipp benim bildiğim protein s oynak olmaz var bi hata ama nee
arkadaşlar birde aspirini bende kullanıyorum ama tedirginim neden derseniz gecen elim kesildi çok kanadıı onuda geçtimm durdu durdu kanadıı yaaa sizdede oluyor mu bu gibi durumlarr??
böyle kötü sebeplerle aramıza katılmış olsan da; aramıza hoş geldin diyim. ilk sayfayı inceledin mi? aradığın cevabı orda bulabilirsin. burda hepimiz seninle aynı durumdayız. ben 3 kayıp verdim. mthfr değerlerim senin gibi heterozigot. iğne kullanmamız şart bizim. ilk sayfada kişilerin kan değerleri, tedavi yöntemleri ve neticeleri yazıyor. bu şekilde doğum yapan çok kişi var. geçmiş olsun.öncelikle hepimize geçmiş olsun.ben aranıza yeni katıldım.bendede pıhtılaşma problemi var.ilk hamileliğimde 8 haftalıkken kalp atışları alınamadığı için kürtaj oldum ikinci hamileliğimde altı haftalık düşük yaptım bu arada aynı zamanda pcoluyum.ama gebeliklerim başarısız bir aşılamadan sonra tedavisiz normal yolla oldu.test sonucum
faktör 5 leiden G1691A heterozigot taşıyıcı
mthfr C677T heterozigot taşıyıcı
mthfr A1298C heterozigot taşıyıcı
çok üzgün ve endişeliyim beni bilgilendirirmisiniz iğne ve ilaçlardan fayda görenler varmı
bence pıhtılaşmadan oluyor senin de kayıpların. benim dr kesin pıhtılaşmadan kaynaklanıyor dedi. sende ayrıca faktör V mutasyonu da var. iğne kullanman şart.doktorum kesin konuşmuyo.düşüklerin kesin sebebi pıhtılaşmada olmayabilir dedi kafamı karıştıranda iğne ve ilaç kullandığım halde tekrar düşük yapmaktan korkuyorum tabi kimse garanti veremez herkes için risk var
canım önemli olan dr una güvenmen gerçekten, dr dan çıktıktan sonra mutlu ve heyecanlı olabilmen. çok şükür ben de bunu yaşıyorum. o halde dr un nereye sen oraya. kararını vermiş olmana sevindim. kararsızlık, kafada bazı şeylerin net olmaması kötü bir durum. yine hrs de mi yaparsın doğumu. neyse yaa o günler gelsin hastane işi en kolayı. önemli olan güvendiğin dr da takip yaptırabilmen. duaya katılmayanlarla ilgili: canım ben elifi kesinlikle kastetmedim, ve kesinlikle de öyle bir şey düşünmem elif hakkında. ama geçerken uğrayıp beni de yaz diyorlar, biraz okuyorlar. sonra bir daha uğramıyorlar. ben de yeni dualara da o kişilerin adını yasıyorum, silemiyorum gerçekten. ama bir daha uğramıyorlar. biz de onlara da dua ediyoruz ismen. bazıları çok gayretli farketmişsindir. canla başla okuyorlarken okumayanların isinleri neden dursun ki diye düşünüyorum. zaten isteyen herkese diyoruz diyorum. ama o kişileri sadece silsem olmaz. o yüzden okumayanlar dedim. ama bunlar içinde sevdiğim ve silmeye kıyamayacağım kişiler de var. ki ben onlara zaten kendiliğimden dua ediyorum. neyse dua bir bitsin bakalım.canım 1500 ''lem yelid'' okudum eklermisin.
bu arada sormuşsun ya doktoruma muayenehanesine gittim şu anda ona devam edicem canım ya sonucta biz riskli gebe sayılıyoruz benim herşeyimi biliyo gittiğimde rahatlıkla herşeyi görüşebiliyorum onla konuşunca bile rahatlıyorum geçen hafta doktorumla görüştüm çıktıktan sonra her ne kadar taşıyıcı olduğumu öğrensemde yine huzurlu çıktım ordan eşim bile farketti sen bi rahatladın diyo inşallah bi sıkıntı olmaz da böyle devam eder şuan kafam rahat hayırlısıyla hamile kalalımdagerisini düşünürüz seninde günlerin azalıyo hadi hayırlısı
elif çok giremiyo sanırım ama yazmışsın yorgun oluyomuş diye sağlığı iyi olsun da hamilelerimiz önemli onlar bizim moral kaynağımız
merhaba canım.250 adet okuyabıldım.toplam 750 oldu.bence de ugramayanları sılelım.eger ugrarlarsa yenıden eklerız
hadi gözün aydınCanım bende adet oldum cuma günü. ilk üç gün çok oldu ama şimdi epey azaldı, bir kaç güne biter ben de o zaman başlayacağım duaya. Haftasonuna denk geldiği için kanda veremedim muayene de olamadım sonraki adete inşallah. Sen nasılsın kontrolün varmı yoksa hamile kalınca mı gideceksin.
ayyyyyy arkadaslar cok sükür bu sabah adet oldum ayyyy adetim geldi diye bu kadar sevinecegimi hicbir zaman düsünmezdim :) cok sevindim aklıma hep kötü kötü seyler geldigi icin yapısıklık varmı dır felan gibiama dikatimi su cekdi cok az adetim var normalde adetim ilk baslarda cok gelirdi kanamam baya olurduda bu cok az yani sasırdım ama yinede sevindim insallah normal düzene girer önümüzdeki aylarda İNSALLAH...bu adetten sonra degilde mayısdaki adetten sonra tekrar doktora gitcem bakalım kist adetten sonra yok olmusmu diye...hemde hormonlarıma bakdırcam mayısda tekrar...bu sefer yapamam esimin annesi babasi 11 gün bizde kalcak diye onlarada durumumu belli etmek istemiyorum o yüzden doktoa gidemicem bu ay
hadi gözün aydınadet olmuşsun. çok olması iyi diye biliyorum. sonuçlarının çıkmasına az kaldı değil mi? iyi bir sonraki adetinle gidersin muayeneye. bu kez kaçırma ama. hem kromozom sonucunu da eline alır öyle gidersin. dr bana hamile kalınca gel dedi. inşallah çok beklemem hamilelik için. belki sana da mayısta başla der. hatırlıyorum haziran demişti ama belki mayısa çeker beraber çalışmalara başlarız canım.
evet ilk adeti oldum ya gerisi çabuk gelir gibi geliyorSonuç bu hafta çıkacak bakalım...İnşallah hayırlısıyla güzel çıkar. Beklemek çok zor. Zaman geçmiyor şimdi.Hele hamileliği beklemek. Ama senin bişey kalmadı, aslında bana haziran dedi ama ikinci adetten sonra bende başlamayı düşünüyorum:) Korunmam yani çok da plan program yapmadan deneyeyim diyorum:))) çok sabırsızım.
evet ilk adeti oldum ya gerisi çabuk gelir gibi geliyor) canım sen gene tolga hoca ne zaman başla derse o zaman başla istersen. belki mayısa ikna olur beklemek çok zor biliyorum.
Aslında sonuca göre yol çizeceğiz. Bakalım zaten hemen hamile kalamıyorumki ilkinde 3 ay ikincide 6 ay uğraşmıştım....
Eminecim sen topiğin ayrılmaz bir parçasısın:) Kim giriyor kim girmiyor biliyorsun, kim girmek isteyip giremiyor biliyorsun, eğerki dediğin gibi girme amacı başka ise silinebilir. Sen bilirsin içinden geldiği gibi yap. Allahım niyetimizi biliyor sonuçta. Amacımız derdimizi paylaşıp, birbirimize destek olmak.
canım evet dr konusunda haklısın huzurlu olmak lazım doğum için tabiki erken ama doktorum hrs medicana ya da akay bunlardan biri diyor hamilelikte herşey normal giderse sıkıntı yok ama önemli bi durum olursa hrs de bebek için yoğun bakım ünitesi yokmuş ona göre karar vericez yani senin doktorun nerde...
bu arada duaya katılmayanlar konusunda haklısın ama ben elif'i bunu kastederek sormadım geçen haftalarda internetim yoktu ya merak ediyodum dükkanın yoğunluğundan ayrıntılı okuyamıyorum geçmişi hızlıca gözden geçirdim elif'i pek göremedim merak ettim sonra sen açıklamışsın yorgun oluyomuş diye öğrendim yoksa elif duaya hiç katılamasa biz ona yine dua edelim bizde ve burda emeği çok
duaya katılmayanları silme konusuna gelince biraz katı mı olur bilmiyorum ama benim fikrim eskiler yani istisna durumu olanlar yani senin bildiklerin katılamasalarda kalsın ama bi kere uğramış katılmak istemiş ismini yazdırmış bi daha uğramamış bunlar silinsin sadece fikrim emek veren sensin sana uyarız
düşüncem yanlışsa kimse kusura bakmasın dedimya sadece bu bi fikir
o nasıl işmiş yaa 6 ay sonrasına randevu26 nisanda akropol hastanesinde randevum var. ben bu randevuyu taaa ekimde almıştım. 6 ay önce. yeni düşük yapmıştım. o zaman ilk randevuyu nisana veriyoruz yine de istiyormusunuz demişlerdi. ben de istemiştim. o zaman tolga hocayı falan bilmiyordum. neyse gün geldi çattı) haftaya randevum var. bir de ona gidiyim diyorum. bu kadar bekledim dimi )dr Bülent alp aydın bu arada. o da çok iyiymiş. benim eşi dr olan bir arkadaşım iki doğumunu da ona yaptırdı. gidiyim yorumlarımı yaparım artık. oranın yenidoğan ünitesi yokmuş zaten. ayrıca küçük bir yermiş. tıp merkezi gibi. ama dr çok iyi diyorlar. çok yoğun.
kılar bende dün aşılama yaptırdım dualarınıı eksik etmeyin lütfen bunca sene bu kadar doktor arayışından sonra nigarın dokoruna kayserideki ei beye gidiyorunm aşılamayla birlikte iğne başladım yani adetla birlikte yanlı doktor diyet vermedi sanırım doktor vermeyince diyet uygulanmıyor bi boşlamışlık oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?