Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

buryuk ve ajda özele mesaj nasıl yazılıyo beceremedim birtürlü nereye gircezki birde burada sanırım en fazla paylaşımı ben yapıyorum bundan sonra herşeyi ayrıntısıyla burda yazmak istemiyorum kızlar özel mesajla yazmam yeterli bence

kan pıhtılaşması testlerini zekai tahirde genetik bölümünde yaptırdım. Sonuçları aldım hacettepe hematoloğa gösterdim. Asistanlar baktı başka tahlile gerek yok dedi. O zaman 1 kaybım vardı gerçi. İbrahi haznedar var o da iyi bir hematologmuş ona gösterdiler sonucumu, hamilelik öncesi birşey kullanmaya gerek yok hamilelikte clexan 0,4 verdi. Benim durumum bu. 2. hamilelikte clexan kullandım ama bu sefer kromozom anomalisinden kaybettim . Ben ankaradayım canım bilmiyorum istanbulu. Senin kayıpların erken anladığım kadarıyla belki aspirin kullanman gherkecek. Asla pes etme ve tecrübeli bir doktor bul.

Ben çok kolay kilo veriyorum çok zor alıyorum canım. Maşallah:))Meyveyi arttırıcam gerçektende. zaten acıkınca abur cubur yerine meyve götürüyordum işyerine. çeşitlendireyim en iyisi. Kahvenin yasak olduğunu da bilmiyordum, türk kahvesi((Bugünde arkadaşım neler neler yapmış, ben 1 dilim börek, bol patates salatası yedim. Tatlı olarakta havuçlu cezerye gibi toplar vardı sağlıklıdır diye onları yedim:)) en sevdiğim yönüm bir dilim nefsimi köreltiyor fazla yiyemiyorum zaten:))pek sıkıntı yaşamam sanırım kesmekte,umarım:))Sende bol sıvı tüket, yemeklere keten tohumu at, çörekotu at bak bunlar metabolizmayı hızlandırırmış, ben zencefil zerdeçal çok atarım çorbalara hem sağlık olsun hem metabolizma hızlansın diye, bunlar da yasak değildir inşallah:)) Maşallah ama sana, sen bu dirayetle kiloda vereceksin bebekte seveceksin Allahın izniyle....

Ah canım ya,çikolata pasta kek falan arada bir yiyorum ben, tamamen keseyimmi ne diyorsun. Sen hiç yemiyo musun?? Türk kahvesi, antep fıstığı:))
Vallahi işimiz zor ben bu kadar sıkı bakmıyordum olaya, tamam eti baklagilleri azalttım ama diğerlerinde sıkıntım var, sen kuruyemiş ve tatlıyı nasıl yapıyorsun bir akıl ver bana...
Sonucum cumartesi çıkıyomuş dedi Fikriye.Ptesi ya da salı sonucu alır Tolga Hocayla görüştürürüm dedi. Dua et nolur iyi çıksın....Çok tedirginim bu sefer.
canım özgür dereni bende çok düşündüm ama muayene ücreti çok pahalı tek maaşla zor giden arkadaşların iğne kullanıyormu

Canım buranın eski müdavimlerinden biri gitmiş iğne vermiş ona. Ben hamilelikten önce gittim. "Kaybının nedeni kan pıhtılaşması değil bence" demişti. Ama hamilelikte iğne kullandırırmı kullandırmazmı konuşmamıştık.Dediğin gibi biraz pahalı gelmişti hamilelikte gitmedim. Şimdi sonuçlarım çıkınca ona da göstermek istiyorum. Gidersem yazarım burdan , sorarım iğneyide. Ama gerçekten çok tecrübeli birisiymiş.

Çok sağol canım. Daha çok dikkat etmeye çalışacağım artık.

mesaj yazmak istediğin kişinin nickini tıkla. onun profiline gireceksin. orda görürsün "özel mesaj gönder" seçeneği var.

keten tohumu, çörek otu, zencefil demişsin bunları tüm yemeklere atıyormusun? ben de zerdeçalı her yemeğe atıyorum. dediklerini de deneyim bari. ben de ilk diyete başladığımda senin gibi çok kilo vermiştim. sanırım bir de ödem attım. haliyle vücutta hamilelikten dolayı ödem birkiyor. ama şu sıralar takıldım 54 e amacım 52 olmak ama hiç düşüş olmadı. ama şu diyeti bir sıkı tutabilsem biliyorum olacak. çikolata canım isteyince 1 çikolatanın yarısını falan yiyorum. dün eve gidince bir çay kaşığı krem çikolata yiyiverdim valla. dayanamadım. zaten onu da binbir suçlulakla yiyince hemen nefsşn köreliyor. ama çok sık yapmıyorum bunu. tabi doğum günü vs olunca çok küçük dilim pasta yiyorum. ama hep nefsmi köreltecek kadar yemeye çalışıyorum.tamamen hiçbirşey kesilemiyor vildancım. ama sınırımızı daima bilmemiz lazım. yani tadına bakacak kadar yemek lazım. kahve hiç içmiyorum. kuruyemiş haftada bir canım çekince 3 er tane falan. onlar da çok yağlıya yememek lazım. yaşlı tohumlu yiyecekelr deniyorya aslında yasak bunların hepsi. susam da mesela. çok yağlı. o yüzden tahinli pekmez de yememek lazım. unlu mamullerden zaten beyaz un yasak olduğu için poğaça, pasta, benim yediğim form da olsa bisküviler hepsi yasak aslında. özetle ben herşeyden yiyorum aslında. ağzıma sürmüyor değilim aslıan bakarsan. ama tadımlık.

oh oh canım ne güzel konuşmuşsun. inşallah rabbim emeklerimizin karşılığını verir. biz elimizden geleni yapıyoruz. gerisi allaha kalmış. eğer nasibimizde kısmetimizde varsa allahım çok üzmeden, çok arattırmadan tez zamanda versin hepimize. canım keten tohumu, çörek otu, haşhaş, vs. yağlı tohumlar yasak:) şimdilik ara ver istersen. sonra koyarsın yemeklerine. benim metabolizmamı biraz ben bozdum sanırım vakti zamanında zayıflayacağım diye birşey yemerek. vücut şimdi kendini ona göre programlamış, biraz fazla kaçırsam alıyor. kolay kolay da kilo vermiyor. ama şu an bu diyeti yaparken en azından haftada 400-500 gram gidiyor. çok şükür tabi üstüne yürüyüş ve spor da var. ha bu arada bir yabancı sitede okumuştum. bu metionin diyetine spor olumlu etki yapıyormuş. aklıma gelmişken söyleyeyim dedim.

arkadaşlar bişey daha aklıma takılıyo şimdi bazı arkadaşlar folik asitten fakir diyet yapıyorum diyolar ee bizde hergün yüksek doz folik asit içiyoruz bu çelişkinin nedeni ne olabilir
canım bir bilsek. ama şu bir gerçek hergün folikasit de kullanmak sakıcalı imiş. yeni yapılan çalışmalar hamilelik önce si ve sırasında kullanılan yüksek doz folikasitin ileri de meme kanseri riskini artırdığını ortaya koymuş. onun için şimdi genel olarak bir gün tam bir gün durup ertesi gün yarım doz şeklinde folbiol kullandırıyormuş dr.lar.
bana verilen diyetle ilgili olrak da şunu söyleyebilirim belki. sadece bazı genlerimde mutasyon olsa idi belki sadece metionin diyeti yetecekti. ama benim neredeseyse pıhtılaşma ile alakalı tüm genlerimde mutasyon var. o yüzden böyle bir diyet verilmiş olabilir. diye düşünüyorum.

Senay kafama takıldı şimdi söylediğin. Bende aylardır nerdeyse hergünalıyorum folik asit. İlk gebeliğim eylüldeydi o tarih itibariyle folic plus başlamıştım. Sonra düşük yaptım, doktorum genetik testi sonrasında folic plus değilde folbiol kullan o 5 mg dedi. Ona başladım yani daha yüksek dozu diye. Aylardırda hala kullanıyorum. Gittiğim üç doktorda bu folik asite ve corasprine devam dedi, hamileliktede cleaxe 0,4 mg. Ama fazlası da zararsa ben aylardır kullanıyorum acaba sıkıntı olur mu pıhtılaşma yönünden. MTHFR 1298 Homozigot bende Faktör V Leiden Heterozigot. Bu genetik test sonucuna göre yapılabilecek tek tedavi bu dediler. Rabbim inşallah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsinde bizde rahatlayalım. Her duyduğumuz korku yaratıyor, her duyduğumuz acaba dedirtiyor artık. Rabbim yardımcımız olsun.

aslında tam da bu yüzden yorum yaparken birşey söylerken endişeleniyorum. acaba birini yanlış yönlendirirmiyim diye. çünkü sonuçta bizler dr. değiliz. sorun dr.ların bu konuda hem fikir bir tedavi yönteminin olmayışı. bir de hergün yeni çalışmalar yapılıyor. yeni şeyler ortaya atılıyor. evet genel olarak dr.lar hergün folbiol diyorlar. benim de ankara da gittiğim hocanın dışında bulunduğum ilde sırf kontrol amaçlı gittiğim dr. tedavi yöntemimin yanlışlığından ve hergün folbiol kullanmam gerektiğinden dem vurdu. ama şu bir gerçek bunları söylerken de bana hiçbir test yapmadan bunları ezbere söyledi. herkese uyguladığı tedavi şekliyle konuştu. emin olmasam bunu burada yazmazdım folbiol konusunda canım. benim dr. bana haftada bir gün veriyor. bir de becozime c forte kullanıyorum haftada iki kez onun içinde de bir miktar var foliksit. yani haftada bir gün tam, haftada iki gün yarım şeklinde kullanmış oluyorum. bizim gibi pıhtılaşma problemi olmayan arkadaşım da hem ankara da hem de burada dr. a gidiyor. ankaradaki prof. ankaradaki prof ona yarım folbiol vermiş günlük. buradaki de bir tam günlük. o da profa bu çelişkiden bahsemiş. o da niğdedeki dr.una söyle biraz kongreleri takip etsin yeni çalışmalardan haberdar olsun. artık hergün folbiol kullandırılmıyor. bazı yan etkileri olabilir düşüncesiyle bu şekilde kullandırıyoruz demiş. ama işte biz ne yapacağız konusuna geliyoruz yine. mecburen dr.larımızın dediklerini yapıyoruz. hangisi doğru bunu ancak zaman gösterir. umarım rabbim hepimizin yüzüne baksın. kucaklarımızı boş bırakmasın.

kızlar dün doktora gitmiştimya bişey kafama çook takıldı .doktora yumurta kalitesizliğide düşüğe sebep olurmu dedim evet fakat sizde öyle birşey gözükmüyor dedi dün verdiğim tahlilde lh 4 fsh 8 tsh 0.890 prolaktin 6 estradiol57 çıkmıştı. bunlarla yumurta kalitesinin ne alakası olabilir sizce

Canım Şenay keten tohumu yasak dedi. Ama diğerlerinin bir zararı var mı bilemem. Sonuçta çorbaya 1 tatlı kaşığı atarsan hem bağışıklık için yararlı. Hem iyileştirici özellikleri var. Yine de abartmamak lazım.
Benim verdiğim 3 kilodada ödem var canım, hamilelikte aldığım kilolar gitti aslında haklısın. Ama zararlılar konusunda da ben diyeti bozuyorum aslında, börek, pasta 1 dilimde olsa yiyorum ne yalan söyleyeyim. İtiraflar gelmiş ikimizdende:))))) Belki kendimize bir hedef koymalıyız haftada 1 dilim börek (ya da tuzlu) 1 dilim pasta(tatlı) izinli. Başka yok ne dersin....

Aslında aklıma geldikçe atıyorum hergün kullanıyorum dersem yalan olur. Yoğurda keten tohumu koyuyordum. Damar tıkanıklığını engellediği ve dolaşıma faydalı olduğu için. Ama çok abartmamak lazım aslında. Metabolizmayı hızlandırmak için spor ve sık az yemek lazım. Ben çabuk acıkırım mesela ama hemen doyarım, ekmek aramam pek. Ve kendimi hiç aç bırakmam belki o yüzden zayıfım. Sende sporunu ihmal etme canım. Yürüyüş çok önemli. Hergün olmasada haftada 2-3 gün en az yarım saat yürürsen yeter. Sen başarırsın sana güveniyorum:))

Çok haklısın canım. Bende yaklaşık 2 yıldır kullandım folik asit. Önce folidoce şimdi folik plus. Ve doktoruma bu durumu kendim söyledim. Burdan ya da kendi araştırmalarımdan duymuştum fazlasının zarar olduğunu. Kan vericem önce folik asitede bakılacak orada ve şimdilik haftada 2ye düşürdük folik asitide. Çok doğru biz doktorlarımız ne derse onu yapmak durumundayız ama bilinçli de olmak lazım. Biraz araştırıp bilgi sahibi olup belki doktoru kendi açımızdan bakmaya yönlendirirsek daha kolay çözüme ulaşılabilir ya da daha az riskle. Allahım yardımcımız olsun hepimizin.

cnm nick üstüne gtirdigin zaman özel mesaj başka şeyler yaıyor ordan yaz ama ben sana yazdım cnm okumadınmı bazılarında zayamıyor

Günaydınnnn kızlarrrr hayırlı cumalarrr herkesee rabbımm bu mubarek cuma günün yüzüsuyu hürmetine dualarını kabul etsin inşlhhh cifter cifter bebekler versinnn inşlhhhh

teşekkür ederim canım. güveninizi boşa çıkarmıycan inş.evet spor önemli yaklaşık 3 aydır spor salonuna gidiyorum. üyeliğim bittiğinde biraz ara verip yürüyüş şeklinde yapmak istiyorum. bakalım şu diyetlerimiz, ilaç tedavilerimiz bir işe yarasaydı. biraz sabırsızım galiba:)

şişşşt yavaş konuş Şenay burda))

uff ya kızlar siz hep kızıyosunuz:))) Ben yüz bulamayacağım galiba sıkı sıkı diyete devam yani:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…