- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
elif gözün aydın benim içimden senin hep kızın olacağı geçiyordu. eli ayağı düzgün sağlıklı bir kızın olur inşallah.
nazife seninde gözün aydın. rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip eder inşallah. ikinizin haberlerini okuyunca ben heyecanlandım valla. darısı isteyen herkesin başına inşallah.
eminecim benim duamı eksik yazmışsın sanırım dün 600 okumuştum. en son 2400 dü. 3000 oluyor.
canım inşallah sorunsuz tamamlarız. arada kalk dolaş çok oturmakta ağrı yapıyor. bebeğin doğum pozisyonunu almadıysa oda çok baskı ve ağrı yapıyor. benimki öyleydi. poposuyla baskı yapıp ağrı yapıyordu. döndü soınundada rahatladım biraz. 37 haftam dolana kadar çalışamam sanırım 3-4 hafta çalışsam yeter diyorumda bakalım kısmet.
geçmiş olsun gittinmi dr a. bizi habersiz bırakma. inşallah önemli bişey yoktur.
canım gönderildi ama aynen şöyle yazıyor. "düşük materyali kültüründen yapılan kromozom analizi çalışması sonucunda üreme elde edilemedi" dr.lar buna bir yorum getirmedi. ne demek bilmiyorum. sanırım bebek hiç oluşmadığı için böyle birşey yazıyor.
ben öyle anladım test sonucundan. canım bana sinan hocanın söylediği aynen şöyle. iki tane mthfr mutasyonu da heterezigot olunca homozigot ediyormuş. bir de benim faktör v leiden hem heterezigot hem de homozigot o da ona bağlı genin de heterezigot olduğunu gösteriyormuş yani faktör v leiden de benim homozigotmuş. hem anneden hem de babadan almışım. o yüzden çok riskli imiş durumum. malum benim daha önce bacağıma da pıhtı atmıştı. o yüzden tekrar bacağıma ya da başka bir organa allah korusun kalp, akciğer beyin gibi organlara pıhtı atma riskim çok yüksekmiş. sen sadece hamile iken değil normal hayatında da çok dikkat edeceksin. ilerleyen yaşlarda bu riskin artar dedi. hamile iken iğne konusunda da 0,2 kullanacaksın dedi. bakalım mayıs sonu gibi gitmeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. zannımca o zaman da bir şeyler söyler.Anladım canım evet dediğin gibi bebek hiç oluşmamış olabilir. Canım Emineye yazdıklarımı da okudunmu yani mthfr mutasyonlarında iğnenin gerekli olup olmadığına ilişkin Sinan Hoca bişey söyledimi. Gerçi senin mutasyonlar için yorum yapmıştır muhtemelen ama ne bileyim bir yorum yaptımı?
Kizlar dun aksam cok kanamam oldu simdilik evdeyim
bu sonuncuda ben ilk defa kanamalı düşük yaptım Şenay. nasıl oldu anlamadım aslında. 4 haftalıktı. ve ben diğer 3 hamileliğimde de inanılmaz kanamalar yaşadım ama hiç düşük olmamıştı. bu kez ilk defa iğne kullandığım için mi düştü diye aklımın bir kenarında var biliyormusun. acaba bana ad 0,4 fazla mı geldi? uff napcaz biz böyle yaa arkadaşlar. kafamız hep karışıyor böyle. bu arada yarın akropol hastanesinde randevum var. bakalım dr ne diyecek? kesin kafam daha çok karışacak. bu gideceğim son dr. daha fazla kafamı karıştırmak istemiyorum. ama yarınki randevum çok değerli biliyorsun 6 ay bekledim bu randevuyu)başka biri olsa hayatta gitmezdim.
ohh ne güzel bir oğlumuz bir de kızımız olacak. zehrayla hilali de sayarsak toplam 2 oğlan 2 kız. yok mu artıran? haber bekliyoruz diğer hamişlerden
canım yaa. şimdi nasılsın? bugün de dr kontrolün vardı? naptın dün gitseydin dr a. bir şey olmamıştır, merak etme.serpilcim şunu bil ki kanama tehlikedir, dr lar çok ciddiye alırlar ancak o bebek doğacaksa ne kadar kanaman olursa olsun doğuyor. çok da takmamaya çalış kanamaya. ben kızımda 6. haftada az 13 haftada (seninle aynı) çok şiddetli kanama geçirmiştim. 3 gün hastanede yattım. ama dinlenmeyle tamamen içerideki kanama da bitti zamanla. kızım şuan 6 yaşında çok şükür rabbime))sürekli yat dinlen, ayaklarının altına yastık koyarak yat. rabbim büyük o bebek yaşayacaksa o kanama ona hiçbirşey yapmıyor )bol bol dua et. dün de stresliydin biraz belki sen etkiledin. o yüzden moralini yüksek tut ve bebişine güç ver tamam mı?
oooo hayırlı uğurlu olsun cannım.allah tamamına erdirsin.
ben öyle anladım test sonucundan. canım bana sinan hocanın söylediği aynen şöyle. iki tane mthfr mutasyonu da heterezigot olunca homozigot ediyormuş. bir de benim faktör v leiden hem heterezigot hem de homozigot o da ona bağlı genin de heterezigot olduğunu gösteriyormuş yani faktör v leiden de benim homozigotmuş. hem anneden hem de babadan almışım. o yüzden çok riskli imiş durumum. malum benim daha önce bacağıma da pıhtı atmıştı. o yüzden tekrar bacağıma ya da başka bir organa allah korusun kalp, akciğer beyin gibi organlara pıhtı atma riskim çok yüksekmiş. sen sadece hamile iken değil normal hayatında da çok dikkat edeceksin. ilerleyen yaşlarda bu riskin artar dedi. hamile iken iğne konusunda da 0,2 kullanacaksın dedi. bakalım mayıs sonu gibi gitmeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. zannımca o zaman da bir şeyler söyler.
Emine, bülent hocayamı gideceksin 6 ay bekledim dediğine göre. Bende sordum Kasıma dediler randevusunu. Herkesin bu kadar övdüğü adamı görmek istemiştim açıkcası. ama bu kadar yoğun bir hasta grubu olan doktor ne kadar ilgili olabilir ki diyede düşünmedim değil. Sen git görüşlerini bildir bende merak ediyorum bu doktoru çünkü. Bana çok yakın birde akropol çalıştığmı yere. Çaya gel:)) Bebeğim 8 haftalıkken düştüğünde benimde iki hafta müthiş kanamam olmuştu ve progestanı 6 ya çıkarmıştı doktor günlük en son dozdu. Ama yine durmadı. Dediğin gibi düşmeyecekse Rabbim onu bir şekilde tutuyor yoksa hiçbir şey engel olamıyor. Rabbim inşallah sağlıklı hamilelikler nasip etsin.
Anladım canım, evet mthfrlerin ikisinin heterezigotluğu bir homozigota eşdeğermiş evet, ama yinede bu durumda iğnenin yararı ispatlanmadı diyen de var bende onu anlamadım. Neyse canım zaten iğne kullanmak konusunda bir şüphemiz yok, Eminenin dediği gibi kullanmadan denedik olmadı birde kullanarak deneyelim, biz tedbirimizi alalım,gerisi nasip...Canım senin durumunh içinde doktorunun dediği gibi hayat boyu dikkat etmen gerek, hareketli bir hayatın olmalı, spor yapıyordun ne güzel, onu devam ettirsen sebze ağırlıklı beslenmeye devam etsen çok güzel olur inşallah hiç bir sıkıntı çıkmaz:)
Serap, Emine
Akropol benim işyerimede çok yakın bende gelirim çaya, ve de beklerim çay içmeye tanışmış oluruz:))
trombofili paneli diye geçiyor canım. kan pıhtılaşması için genetik tahlil dersen de anlaşılır.kızlar merhaba konuya direkt dalıyorum kusura bakmayın... ben ekim 2012 de hamile kaldım aralık da kalp atışı olmadığı için 9. haftada kürtaj oldum.. kan pıhtılaşması testi yaptırmak istiyorum ama testlerin ismi lazım bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz bi tanıdık aracılığıyla yaptıracagım için isimleri lazım??????????????
kızlar merhaba konuya direkt dalıyorum kusura bakmayın... ben ekim 2012 de hamile kaldım aralık da kalp atışı olmadığı için 9. haftada kürtaj oldum.. kan pıhtılaşması testi yaptırmak istiyorum ama testlerin ismi lazım bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz bi tanıdık aracılığıyla yaptıracagım için isimleri lazım??????????????
inşallah canım. aynen dediğin gibi hareket şart. şu bebeği bi doğursaydım gerisi artık allaha emanet yaşayacağız da. hayırlısı bakalım. sporu zaten çok seviyorum ben. yıl içerisinde muhakkak yürüyüş vs. yapmaya çalışıyorum. zaten vücudum kilo almaya da çok müsait malum beyimize de güzel görünmek lazım o yüzden kilo almamak adına hareket etmeye çalışıyorum. tabi bu arada bir taşta iki kuş misali sağlığıma da dikkat etmiş oluyorum.
valla kızlar bu gidişle hepiniz bir araya geleceksiniz kıskanırım ama banane:)
şenaycım mesajını yeni gördüm istersen orada yazdığını mesaj olarak at konuşalım.... ben özelden mesaj atamadığım için daha buradan yazıyorum...
geçmiş olsun. trombofili paneli kan pıhtılaşması testleri yani. Benim 5 mutasyona bakılmıştı, bazılarının 12 taneye bakılıyormuş.
Canım sende gel, Ankaraya geliyorsun nasıl olsa hacettepeye gelince.Daha bişey yaptığımız yok gerçi ama. Belki bir buluşma falan ayarlanabilir:) Bizim toplanmalarda süper olur yalnız. Menümüz tabiki sebze ve meyve ağırlıklı olur:))
hayırlı olsun bebişin nekadarlık olduki bebiş kaç düşüğünden sonra geldi bu bebeğinn
evet ekimde aldım bu randevuyuCanım geçmiş olsun inşallah herşey yolunda gider ve durur kanaman. Dinlen ayağa kalkma, Progestan başladımı doktorun. Allahım yardımcın olsun inşallah, Korktuklarına uğratmasın. Elini karnına koy ve ya mübdi de sürekli canım.
Emine, bülent hocayamı gideceksin 6 ay bekledim dediğine göre. Bende sordum Kasıma dediler randevusunu. Herkesin bu kadar övdüğü adamı görmek istemiştim açıkcası. ama bu kadar yoğun bir hasta grubu olan doktor ne kadar ilgili olabilir ki diyede düşünmedim değil. Sen git görüşlerini bildir bende merak ediyorum bu doktoru çünkü. Bana çok yakın birde akropol çalıştığmı yere. Çaya gel:)) Bebeğim 8 haftalıkken düştüğünde benimde iki hafta müthiş kanamam olmuştu ve progestanı 6 ya çıkarmıştı doktor günlük en son dozdu. Ama yine durmadı. Dediğin gibi düşmeyecekse Rabbim onu bir şekilde tutuyor yoksa hiçbir şey engel olamıyor. Rabbim inşallah sağlıklı hamilelikler nasip etsin.
Anladım canım, evet mthfrlerin ikisinin heterezigotluğu bir homozigota eşdeğermiş evet, ama yinede bu durumda iğnenin yararı ispatlanmadı diyen de var bende onu anlamadım. Neyse canım zaten iğne kullanmak konusunda bir şüphemiz yok, Eminenin dediği gibi kullanmadan denedik olmadı birde kullanarak deneyelim, biz tedbirimizi alalım,gerisi nasip...Canım senin durumunh içinde doktorunun dediği gibi hayat boyu dikkat etmen gerek, hareketli bir hayatın olmalı, spor yapıyordun ne güzel, onu devam ettirsen sebze ağırlıklı beslenmeye devam etsen çok güzel olur inşallah hiç bir sıkıntı çıkmaz:)
Serap, Emine
Akropol benim işyerimede çok yakın bende gelirim çaya, ve de beklerim çay içmeye tanışmış oluruz:))
hadi bakalım emine gazan mübarek olsun:) bekliyoruz içten yorumlarını. bakalım ne diyecek. 6 ay beklediğine değecek mi? buluşup pasta-börek mi yiyeceksiniz hııı bakıyım siz ordaevet ekimde aldım bu randevuyuyarın büyük gün çok önemli bir randevum var kızlar )) ne giysem acaba bület hocayı görecem ) bir gidiyim geliyim yorumlarımı esirgemen tabi sizden kızlar. aaa yakın mı iş yerin. cidden gelirim çaya )
kızlar ciddiyseniz yarın zaten tüm gün için izin aldım. randevum 9:30 da ne kadar sürerki işim bilmem ama sonra boşum. görüşelim mi))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?