Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Teşekkür ederim canım. Üç olayını hiç bilmiyordum. Çok saçma değil mi? İnsanların tekrar tekrar acı yaşamasını beklemek. Benim zaten hamileliğim tüp bebekle olmuştu. Yani o kadar sayıda hamile kalma şansım bile olmayabilir. Kürtaj olduğum hastane malesef genetik teste göndermiyormuş. O yüzden sadece pataloji sonucum var elimde. Üç düşük diye şart koşuyorlarsa tüp bebek merkezinde yaptırırım pıhtılaşma testini.

Canım normal gebelikti ilki. 6.Haftada kalp atışı yoktu. Kürtaj oldum. Sonrada de beklemek istemezsen Tüp bebek yapalım dedi. Yaşım 34. Ben de tamam dedim. Protrombin dediğim şey kanın pihtilasma süresi evet. Ki bu pihtilasma testini ben buradan okuyup istemistim. Ayrıca tup bebekte koruma önlem amaçlı başlatmıştı doktorum bir düşük olduğu için. Ama tıbbi genetik dr.u ile uzunca konuştum. Bezmialem de doktor. Ben bu genlerin dusuge yok açtığını görmedim dedim cerrahpaşa hematoloji dr.u gerek yok ilaca dedi. Kendi doktorum da öyle diyor. Ama bekliyorum 21.Haftada recep has hoca ne diyecek diye. İlginç bir konu. Makale çok. Doktorlar da fikir birliğine varamiyor dedigin gibi. Ben şunu merak ettim sen dusuklerine genetik yaptirdinmi. Çünkü tıbbi genetik dr.u bana dedi ki madem bu kadar kaygilisin olurda bu bebek düşerse mutlaka genetige gönder. Buraya gelsin biz bakalım dedi. Serum fizyolojik koyup yolluyorlarmis allah esirgesin ama hocanın dediği bu. Ve senin ve eşinin karyotip analizin temiz anladığım kadarıyla. Ama mutlaka sperm analizi şart. Morfoloji düşüklüğü yumurtanın yapısını bozabilir. Mesela bu bir örnek. Hamile kalabilirsin ama yapı bozulurmus. Ben bu nedenle risk almamak için denedim direkt tip bebek. Senin ve eşinin testleri tam olsun ve dusukte bebeğe genetik inceleme yapılsın mutlaka. Tıbbi genetik dr.u özetle düşük genetigine bakilmadan neden pihtilasmadir diyemeyiz dedi. Durum bu canım. Ne diycegimi bilemiyorum inan. Çok üzgünüm kayıpların için ama sanki eksik birşeyler var ve kan pihtilasmasindan değil gibi geliyor bana daha iyi testler mi yaptirsan acaba. Yasin kaç bilmiyorum ama benim tup bebek yaşı da sınır da. O nednle çok çok korkuyorum

Canım geçmiş olsun. Benim de tup bebek. Ama doktorlar önlem amaçlı iğne veriyorlar zaten. Senin hangi merkez ki vermemiş

Geçmiş olsun tekrar hiç vermediler sandım bir an hangi genlerdi miras yok. Tup bebek olunca o süreç de zorluyor bizi benim dondurulmuş embriyom da yok allah inşallah hepimizin yüzünü guldursun sen hamile misin inşallah herşey yolundadır canım

Bana mı yazdın canım? Bir ay oldu kürtaj olalı. Benim de dondurulmuş embriyom yok. Ve eşim azospermi. Dondurulmuş spermlerimiz var sadece. Buna da şükür diyorum. Rabbim bir yol gösterir inşallah

Bana mı yazdın canım? Bir ay oldu kürtaj olalı. Benim de dondurulmuş embriyom yok. Ve eşim azospermi. Dondurulmuş spermlerimiz var sadece. Buna da şükür diyorum. Rabbim bir yol gösterir inşallah
Çok çok Geçmiş olsun. İnşallah yeni süreç iyiliklere kolaylıkla geçer. Sağlıcakla devam eder herşey

Allah korktuklarımızla sınamasın canım. Bu protrombın dedıgın seyın kısaltması plt ise bende ona bakılmıs ama genetık testte degıl normal dahılıyenın yaptıgı kan testınde. İlk kürtajdan snra bebekte sıkıntımı varmış incelendımı dedim baktık sıkıntı yok demıstı doktor. Ama genetık ınceleme degıldı patolojı sonuvuydu herlde tam bılmyrm. Karyotıp analızlerımız evet temız şükür. 46xx 46xy. Tek bakılmayan galıba sperm analızı ama onuda sormustum bn doktoruma gerek yok demişti. Bnde bıde proteın s düşük. Yanı heterezıgot olan 2genımın dısında bıde bu var ki buda bı pıhtılaşmaymış. Oyuzden pıhtılaşmadan dolayı olabılcegını düşünüyrm düşüklerin tabi iyisini Allah bilir. Yaşım 30. Tup bebekle ilgili bişey soylemedı doktor.Bıkere daha nırmal yolla denemek ıstedım oyuzdn bnde bısey sormadım. Hakkımızda hayrlısı olsun hepımızın. Sen korkma vnce cnku 1 düşük çogu kişide olabılıyo bundada rısklı bolumu atlatmıssın gbı sanki. Bu protlombınınke plt aynı seymı onu soylersen sevıncem :)

Canım özel hastanede baya pahalı testlermıs dıye duydum. Durumun varsa düşünme ugrasmadan yaptır özelde tabıki ama yenı tup bebek yaptrmıssın eger sıkısıksa durumun bı arastrma hastanesının kadındogum bolumunden randevu al enazndan 2 düşügüm var ve bir tup bebek oldugu için vakıt kaybetmeden genetık testlerımn yapılmasını ıstıyorum de. Yonlendırebılırler genetık bolumune orda yaptırırsın. Bnde dıyorum ya 2 dusuk vardı 3 tane dusuk dedım sırf testlerı yapsınlar dıye ama buna mecbur bırakıyolar malesef. 3acımı yasamak gerekıyo yanı nrkadr kolay

Amin inşallah canım benim. Sizin kaçıncı dnneme?
Canım ilk tup bebek denemesi bu. 15 yumurtadan 9u dollendi 2si 5.güne ulaşıp ngsye gitti ve1 tane sağlıklı geldi. Tesadüf yaptırdım pihtilasma testi gerek duymamıştı doktor. Şimdi kaygım çok. İnşallah senin yeni tedavin hayırlı olur canim

Allah razı olsun inşallah canım, sen hamile misin şu anda?

Canım aynı olması lazım dahiliye de yapıyor çünkü evet. Tıbbi genetik doktoru tam kan sayısındaki kan sonuclarina bakıp öyle söylemişti protein değerleri normal çıkmıştı ben de. Genelde de hep benim testlerim olmuştu 1 sene boyunca bu sperm analizinde çıktı önemli sonuç. Yani demem o ki sadece kadinda aramak biraz yetersiz geliyor bana malesef 1 sene daha düştükten sonra boşa beklemistik biz. O nedenle naçizane tavsiyem sana ona baktığın maliyeti yüksek değil hem

Ne çıktı canım sperm analızınde onu anlayamadım. Bıdr nerde yaptırılıyı bu test fıyatlaru nedır

Ne çıktı canım sperm analızınde onu anlayamadım. Bıdr nerde yaptırılıyı bu test fıyatlaru nedır
Canım devlette çok rahat yaptirirsin orada süper sayı hiz ve Morfoloji diye 3 sonuc cikar. Kısa sürede de sonuçlanır. Özelde de çok pahalı değildir. Biz 50liraya yaptirmistik 1 sene önce. İhmal etme bence. Bazen doktorlar pek önemsemiyor. Ama kendinde o kadar şeye baktirmissin. Bu da olsun için rahat olsun.

Canım bu normal sperm tahlılı degıl dımı. Sperm tahlılını hamılelıklerden önce baktırmıstık sayı hız hareketlılk fln vardı ama morfolojı varmıydı hatrlamyrm. Buarada bana kalsa bn hemen yarn baktırayım ama eşim doktora güven paranoya yapma streste etkılıyo gerek yok dedı doktor gbı seyler soyluyo doktor dese lasım dıye baktırır ama bnm dememle gıtmz kafanı bulandırma dıye. Cnku bn kendıme doktor ıstemeden çok test yaptrdım hrmatolojı dahılıye fln gtmedgm yer kalmadı bana bıle kızdı doktor gerek yok dıyo neden sorun arıyosu dıye

Evet canım bir embriyo kalmıştı o transfer oldu 18+2. Ama bu pihtilasma konusunda netlik olmaması çok stres sıkıntı yaratıyor bende

İnşallah Rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin canım. Maşallah riskli dönemleri geçirmişsin. Rabbim tamamına erdirsin. Ben 17.haftadayım diye gittim meğerse öleli 3 hafta olmuş, 14.haftaya kadar yaşayabilmiş yavrum. Rabbim her şeyin hayırlısını versin

İnan ki çok üzüldüm her muayeneye gittiğimde gerginim bakalım kalbi atıyor mu diye korku içindeyim nasıl bir şey yaşayan anlar. Ama yilmamak gerek

İnan ki çok üzüldüm her muayeneye gittiğimde gerginim bakalım kalbi atıyor mu diye korku içindeyim nasıl bir şey yaşayan anlar. Ama yilmamak gerek

Öyle canım, ben de yaşadım o süreçleri. Her muayene öncesi ayılıp bayılıyordum korkudan. Hep rahat ol bir şey olsa hissedersin diyorlardı. Korktuğum başıma geldi, bir şey oldu ve ben hiçbir şey hissetmedim. Rabbim böyle uygun gördü inşallah bundan sonrası güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…