Evet canım ama mutlaka baktır derim ben anne karnında bebek ölünlerinin çoğu bu yüzden oluyormus aklında kalmaz hiç degilse şimdi ben demek ki bu yüzden kayıp yaşamışım diyorum Allaha şükür de tedavısı var bundan sonrası nasip artık Rabbim ne dilerse o yaşamaya devam..Ben Manisa'dayım canım. 14.haftada düşük yaşadım. Benim tüp bebek tedavisi ile olmuştu. Belki tüp bebek deyince üçü beklemezler. Bilmiyorum ki. Bu ne saçmalıktır ya zaten acın var bir de doktorları ikna etmeye mi uğraşıcaz
Sonucun ne canım ?Kızlar pıhtılaşma testi sonucundan
anlayan var mı??
Sonucun ne canım ?
Gecmıs olsun canım heterezogot tasıyıcı oluyor demi iğne kullanmıyorsun sanırımMerhaba kizlar benjm de 3 genim heterozigot. Ve bu cuma hamile oldugumu ogrendim bat a 2 gun kala betahcg 68 di. Sehir disindayim doktoruma randevu aldim pazartesi. Yarin yolculuk yapacagim umarim bir şey olmaz bu arada corasprin+ folibiol aliyorum sabahlri
Hayiir muhtemel hemen igneye baslicam cunku gecen sene ocak ayinda 5 haftalik bir dusuğum var canim . Ben de ondan endiselenuyorum ama Allahin dedigi olur. Bazen de cok düşünmemek gerekiyor galibaGecmıs olsun canım heterezogot tasıyıcı oluyor demi iğne kullanmıyorsun sanırım
Canım pıhtılaşma bozukluğu cıkmıs sende de
Son tahlilinde sonuc pozıtıf yani var anlamına geliyor Mthfr 677C geninde mutasyon var birde 4G/4G yazıyor ya bu gende mutasyon var normali 4G/5G olmalı muhtemelen sana da doktorun hamile kaldıgın andan itibaren iğne ve coraspirin baslayacak bı de bu gen de mutasyon olanlarda vucutta hiç folik asit ve B12 enzimi olmuyormus dısardan bunları da takviye alman gerekecek tabi doktorun asıl dogru bilgilendirmeleri yapacak ben sadece arastırdıgım kadarıyla konusuyorum yanlıs bilgilendirmek istemem
Evet canım haklısın ihmale gelmez aslaHayiir muhtemel hemen igneye baslicam cunku gecen sene ocak ayinda 5 haftalik bir dusuğum var canim . Ben de ondan endiselenuyorum ama Allahin dedigi olur. Bazen de cok düşünmemek gerekiyor galiba
Canım Rabbim yardımcın olsun kolay şeyler yaşamamışsın sende pıhtılaşma tedavisi görmene rağmen düşük olduysa belki genetik bi sıkıntı vardır eşinde ve sende bi sonucların cıksın bakalım Rabbim elbet bi yol gösterir genetik sıkıntılarda tüp bebek tedavısıne başvuruluyor anladıgım kadarıyla üremeyle alakalı sıkıntınız yok hamile kalabiliyorsun çok şükürKizlar iyi geceler.. yardıma ihtiyacım var 6 düsük yaptım.. ilk 2 si 6. Haftada kalbi calişmadan kese bozulması sonucu baslayan düsük ile kurtaj.. 3.sü kimyasal gebelik 4.sü 5. Haftada duyulan kalp ve sonrasi da kese etrafinda oluşan kanlanma alanları ile kalp durması sonucu 8+4de kürtaj 5.si kimyasal gebelik ve son olarak 6.sı yine 8+5de kalp durması sonucu kürtaj... yoruldum. Artik kaldiracak ne gücüm ne dermanim ne hayallerim var.. sevinemiyorum hamileyim diyemiyorum korkuyorum.. bir cok teat yaltirdik spermiogramda hic birsey cikmadi lupus antikorlar ve antikardiolipin sonucunda da birsey gozukmuyor fakat son 2 kalp atisi duyulan bebeklerde claxane 0.8 ve aspirin kullandım folbiol ve efamom omega 3 de aldım her turlu kanı sulandirmaya calisiyoruz ama yine kese etrafi kanlanarak dusuge neden oluyor.. simdi gebetik test verdik sonuclari bekliyoruz fakat birsey cikacagini dusunmuyoruz kurtaj ile alinan her bebek icin genetik araatirma yapildi bebekler saglikli gozukuyor.. aklima takilan daha ne yapabilirim bilemiyorum lutfen denemem gereken birsey var ise bilgilendirin
Aynı durumdayız canım bnm ablamda da var doktor kendi dedi bana ailede var mı tekrarlayan düşük diye bnde var dedim kan pıhtılaşması testini istedi 2 gende mthrf çıktı sen hamile msn şuan düşüğün var mı bnm 1 tane olduEvet canım bende ki gen senın genın farklısı Mthfr 298C homozigot benımde genetik doktoru sen normalsin dedi önemli olan F V geni onda mutasyon yok gerek yok tedavıye dedi aynı hastanede dogum katına cıktım kadın dogum doktoruna verdım mutlak ve mutlak iğne kullanmalısın heterezıgot olsaydı belki gerek kalmazdı ama bu gende rısk var kullanman gerek dedi ablam da aynı sorun var o ikinci gebeliğinde sadece hap kullandı yine bebegi karnında öldü 8 haftalıkken 3. De baska doktor buldu iğneye basladı hamile kalır kalmaz suan nur topu gibi bi oglu var
Bir tane kürtajım var canım düşük degildi kalbi durdu karnımda bır hafta önce duymuştuk halbuki sonra araştırıldı pıhtılaşma cıktı henuz bi tedavı uygulanmıyor salı günü diger degerlerimin sonucuna göre bırseylere karar verılecek hamile degilim şuan korunma sürecındeyızAynı durumdayız canım bnm ablamda da var doktor kendi dedi bana ailede var mı tekrarlayan düşük diye bnde var dedim kan pıhtılaşması testini istedi 2 gende mthrf çıktı sen hamile msn şuan düşüğün var mı bnm 1 tane oldu
Canım çok Geçmiş olsun. Allah sabır versin zor zamanlar.Kizlar iyi geceler.. yardıma ihtiyacım var 6 düsük yaptım.. ilk 2 si 6. Haftada kalbi calişmadan kese bozulması sonucu baslayan düsük ile kurtaj.. 3.sü kimyasal gebelik 4.sü 5. Haftada duyulan kalp ve sonrasi da kese etrafinda oluşan kanlanma alanları ile kalp durması sonucu 8+4de kürtaj 5.si kimyasal gebelik ve son olarak 6.sı yine 8+5de kalp durması sonucu kürtaj... yoruldum. Artik kaldiracak ne gücüm ne dermanim ne hayallerim var.. sevinemiyorum hamileyim diyemiyorum korkuyorum.. bir cok teat yaltirdik spermiogramda hic birsey cikmadi lupus antikorlar ve antikardiolipin sonucunda da birsey gozukmuyor fakat son 2 kalp atisi duyulan bebeklerde claxane 0.8 ve aspirin kullandım folbiol ve efamom omega 3 de aldım her turlu kanı sulandirmaya calisiyoruz ama yine kese etrafi kanlanarak dusuge neden oluyor.. simdi gebetik test verdik sonuclari bekliyoruz fakat birsey cikacagini dusunmuyoruz kurtaj ile alinan her bebek icin genetik araatirma yapildi bebekler saglikli gozukuyor.. aklima takilan daha ne yapabilirim bilemiyorum lutfen denemem gereken birsey var ise bilgilendirin
Evet.. hamilelikte sorun yok çok sükür.. ama deneme yanilmayla olacak dereceyide gectim artık inanın cok yoruldum korkuyorum artık aklima hic bir care gelmiyor.. paylaşacak kimsem yoktu bu sayfada gorene kadarCanım Rabbim yardımcın olsun kolay şeyler yaşamamışsın sende pıhtılaşma tedavisi görmene rağmen düşük olduysa belki genetik bi sıkıntı vardır eşinde ve sende bi sonucların cıksın bakalım Rabbim elbet bi yol gösterir genetik sıkıntılarda tüp bebek tedavısıne başvuruluyor anladıgım kadarıyla üremeyle alakalı sıkıntınız yok hamile kalabiliyorsun çok şükür
Canım çok Geçmiş olsun. Allah sabır versin zor zamanlar.araştırmalarda Bebeklerin pataloji sonucunda net veri oluşuyor aslında. Pihtilasma sebebiyle düşük cikmadiysa kanama alanı tetikleyen kullandigin ilaçların dozu olabilir mi? Cd 56 bağışıklık testi var ona baktirabilirsin aklıma gelen. Gebeligin başından itibaren de perinatolog takip ederse daha sağlıklı işler süreç. Düşüklerini anlattığında perinatoloji bakar diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?