canım benimde ana pozitif çıktı.ve drlar pıhtıdan sonra romatizmal bie değerimde pozitiflik olduğunu buna bağlı bir düşük de olabileceğini söyledi.yani bu romatizmal bir hastalığın belirtisi olabilirmiş bana öle söylendi acaba bu ana testindei pozitifliğe bakarak mı söylediler ki.sen bi sor bakalım ne diyecekler.ama romatologada göndermedi beni hacettepe.gerek yok zanetmeyiz die.?
Canım romatizma dışında bazı hastalıklarda da pozitif çıkabiliyor ama çoğunluk romatizmal hastalıklarda. normalde 1:40 ve altında olması gerekirken benim 1:1280 çıktı. bir sebepten bizim vücudumuz olması gerekenden daha fazla antikor üretiyor. bunun için bağışıklığımızın baskılanması gerekiyor. ben kortizon kullanmaya başladım sonrasında İntravenöz İmmünglobulin G (IVIG) serum tedavisine başlıycaz. ayrıca kanın pıhtılaşma meyilini de arttırdığı için hergün aspirin gün aşırı iğneye başladım. ben romatolağa gidiyim mi dediğimde dr gitmende fayda var ama romatolog seni gebelik kaybına yönelik değerlendirmez dedi. gidip gitmeme konusunda kararsızım bende heralde gidicem ama kendi dr umun uyguladığı tedaviye devam edicem. bu arada bu tedaviyi bana veren kadın doğum dr u değil bi tüp bebek merkezinin aile hekimi.