• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aykara2 doktor randevun nasıl geçti? ne dedi doktor?

burcu_gen öyle karışıkki herşey.doktor ümit vermiyor ama sürekli bişeyler istiyor.ayrıntılı ultrasona gönderdi.geçen hafta 4.5 mm olan bebek görünmedi.yolk sac 9 mm olmuş fazla büyümüş.kese 7 haftalık yazıyo raporda.bhcg 8000 lerde çıkmış.doktor bhcg çok düşük değil birde kese var ortada 2 gün sonra tekrar bhcg yaptır,sonuca göre karar verelim dedi.birde iğnelere devam et dedi.umutlanmalımıyım bilmiyorum.durum bu kadar umutsuzken doktor neden bekliyor onu da anlamadım.çok karışığım anlayacağın.yarınki bhcg sonucu belirleyecek sanırım.

bu arada bazı araştırmalar da yapıyorum.hani herkes aldığım doz yeterlimi diye tedirgin ya,anti factör xa testi bu dozların yeterli olup olmadığını gösteriyormuş.bana kalırsa iğne dozlarını kadındoğumcuların ayarlaması çok saçma.bu iş hemotologların işi.çünkü kadındoğumcu neye göre bu dozu ayarlıyor fazlamı geliyor az mı,ne zaman başlanmalı?bu sorulara cevap veremiyor.benim şimdiki düşüncem şu:içinde bulunduğum durum netleştikten sonra iyi bir hemotolog bulup onunla devam edeceğim.hamilelik öncesinden kontrollere başlayacağım.gelişmeleri ve yaşadıklarımı,doktorun söylediklerini sizinle paylaşırım.tabiki kadındoğumcu da önemli ama ,bizim durumumuzdakiler için önce hemotolog sonra kadındoğumcu önemli bence.2 kayıptan sonra aklım başıma geldi galiba.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?paylaşırsanız sevinirim.

BENDE BUNU DUYDUM CANIM AMA NE BİLEYİM ELİMDEN GELEN HERŞEYİ YAPMAK İSTİYORUM.aslında benimki sırf düşük de değil.benim 2009da 1 düşüğüm oldu.
2010 da trisomy18 teşhisi kondu ama aldırmadım.8.ayında doğdu ve öldü.
2011 de ise 6 haftalık bir düşük daha yaşadım.

RABBİM şifa versin hepimize inşallah.

trisomy18 ne canım?İnşallah hepimize bir gün nasip olur sağlıklı bi bebek

ya ben romatizmal testlerde ana diye bir şey yaptırmıştım hafif benekli çıkmıştı.başka neye bakılıyor acaba.
bu önemlimidir acaba

canım benim testde boyanma modeli ince benekli diyor ama bu tahlil yöntemi sanırım titresi önemli seninki kaç çıkmıştı birde normalinin negatif olması gerekiyor. evet canım malesef önemli

Canım sana da çok geçmiş olsun Allahım en kısa zamanda hepimizin yüzünü güldürsün inşallah bana o dediğin test yapılmadı ANA pozitif 320/1 Birim <1/100T yazıyor senin kaç çıktı? Bunun dışında ANTİ SM RNP SSA SSB ANTİ jo1 negatif yzıyor . Bana günde çeyrek kortizon kullanacakın dedi. Senin doz kaç mg ve adı ne benimki prednol serumu ilk defa duyuyorum iğneyi de hamile kalınca başlayacaksın dedi zaten 1 yıldır hamile kalamıyorum. Çok üzülüyorum işin kötüsü de hamile kalınca sevinemiyoruz bile diğer insanlar gibi asıl süreç o zaman başlıyor. Allah kimseye böyle bir dert vermesin çok zor gerçekten işimiz .Allahım dualarımızı kabul etsin inşallah

sağol canım hepimize geçmiş olsun bir daha yaşatmasın Allahım. benim bir kaç tane daha pozitif çıktı ama dr ANA testi ve CD56 Naturel killer üzerinde durdu. ANA 1:1280 baya yüksek çıktı. ilk 5 gün günde 1 tane 5mg kullanıyorum adı Deltacortril etken maddesi prednisolon hepsi aynıdır herhalde. ilaç ağır geliyor biraz inşallah alışırım 5 günde 1 tane arttırıp 4 e çıkarıcam. biz 2 aydan önce düşünmüyoruz ama ilaçlara başladım. hatta gün aşırı 0,4 cleksana da başlamıştım regli olunca ara verdim. serum kortizon içermiyor sanırım bende tam bilmiyorum. normalde tedaviyle hamile kalındığında trasferle başlanıyormuş. biz heralde öğrenince başlıycaz. ilk hamileliğimde biraz uğraşmıştım ama diğer 2 si hemen olmuştu ama bundan sonra ne olucak belli olmaz tabii önümüzdeki ay rahim filmide çektiricem inşallah kürtajlardan kaynaklanan bir sorun yoktur da uğraştırmaz. Amin diyorum bütün dualarına

bu arada bazı araştırmalar da yapıyorum.hani herkes aldığım doz yeterlimi diye tedirgin ya,anti factör xa testi bu dozların yeterli olup olmadığını gösteriyormuş.bana kalırsa iğne dozlarını kadındoğumcuların ayarlaması çok saçma.bu iş hemotologların işi.çünkü kadındoğumcu neye göre bu dozu ayarlıyor fazlamı geliyor az mı,ne zaman başlanmalı?bu sorulara cevap veremiyor.benim şimdiki düşüncem şu:içinde bulunduğum durum netleştikten sonra iyi bir hemotolog bulup onunla devam edeceğim.hamilelik öncesinden kontrollere başlayacağım.gelişmeleri ve yaşadıklarımı,doktorun söylediklerini sizinle paylaşırım.tabiki kadındoğumcu da önemli ama ,bizim durumumuzdakiler için önce hemotolog sonra kadındoğumcu önemli bence.2 kayıptan sonra aklım başıma geldi galiba.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?paylaşırsanız sevinirim.

seninle aynı fikirdeyim.dün ben de hemen hemen aynı cümleleri kurmuştum.bu yüzden gebelik öncesi hemetaloga gidiyorum.iğneye onun isteği doğrultusundan devam edeceğim.kadın doğumcular bu işte yeterli değil.daha sonra da gebelik olursa hematolog iş birliği ile devam edeceğim

bugün başka tanıdık bi doktora daha gittim o da rıza beye güvendiğini söyledi bende artık oluruna bıraklmaya karar verdim aspirin kullan korunma dedi bende rıza beyi tanımadığımı ama onu tanıdığımı benimde ona güvendiğimşi söyledim artık doktora gitmek istemiyorum doktorlara harcadığım parayla sıfır araba alırdım valla keşke karşılığı güzel olsaydı umrumda değildi harcadıklarım onun için artık oluruna bıraktım hakkımda hayırlısı neyse o olsun adetimde yeni bitti korunmayacağım tabi bu duruma en çok eşim sevinecek:) yaşasın özgürlük .....

burcu_gen öyle karışıkki herşey.doktor ümit vermiyor ama sürekli bişeyler istiyor.ayrıntılı ultrasona gönderdi.geçen hafta 4.5 mm olan bebek görünmedi.yolk sac 9 mm olmuş fazla büyümüş.kese 7 haftalık yazıyo raporda.bhcg 8000 lerde çıkmış.doktor bhcg çok düşük değil birde kese var ortada 2 gün sonra tekrar bhcg yaptır,sonuca göre karar verelim dedi.birde iğnelere devam et dedi.umutlanmalımıyım bilmiyorum.durum bu kadar umutsuzken doktor neden bekliyor onu da anlamadım.çok karışığım anlayacağın.yarınki bhcg sonucu belirleyecek sanırım.

Dediğin gibi karışık gözüküyor. Normalde bu haftalarda bebeği görmen lazımdı, ama bhcg düşmediği için henüz gebelik sonlanmış mı sonlanmamış mı emin olamıyor demek ki. Yolk sakın fazla büyümesi anladığım kadarıyla pek iyi birşey değil. Bana doktorum ne kese boyutu ne de yolk sak boyutu hakkında bilgi vermedi o yüzden normalde ne olmalı hiçbir fikrim yok. İğneyi bırakma bence de sonuçta sana bir zararı yok. Alttan baktı mı, aslında oradan daha iyi anlaşılır. Herşeyin hayırlısı artık...

bugün başka tanıdık bi doktora daha gittim o da rıza beye güvendiğini söyledi bende artık oluruna bıraklmaya karar verdim aspirin kullan korunma dedi bende rıza beyi tanımadığımı ama onu tanıdığımı benimde ona güvendiğimşi söyledim artık doktora gitmek istemiyorum doktorlara harcadığım parayla sıfır araba alırdım valla keşke karşılığı güzel olsaydı umrumda değildi harcadıklarım onun için artık oluruna bıraktım hakkımda hayırlısı neyse o olsun adetimde yeni bitti korunmayacağım tabi bu duruma en çok eşim sevinecek:) yaşasın özgürlük .....
anladım ben onu:1::34:

arkadaslar ben bu aksam okuyacagım inşallah meryem suresini listedeki nicknameleri yazdım hepimiz için dua edecegim rabbim geri çevirmesin dualarımızı

12m sanırım hala gelmedi kırmızılar cok heyecanlı yaa bi test daha yapsaydın keske umarım saglıklı bır bebısten kaynaklıdır bu gecikme

meraba hannem sana bişe soracaktım canım dr zuhal özgitle ilgili bi yazını okudum canım bende ona gitmek istiyorum ayrıntılı yazarmısın nasıl bi dr??şimidden teşekkürler canım:54:

merhaba canım ,valla ben ist kaldığım sürece ona gittim.hayatımda gördüğüm en tatlı kadın doğum dr u idi.kesinlikle tavsiye ederim.çokk tatlı dilli çokkk kibar.yani özellikle hamilelik döneminde insanın tatlı dile ihtiyacı oluyor ben fazlasıyla buldum.psikolog gibisiniz diodum.şimdi psikoloji de okuyomuş sanırsam.bilmiyorum benmi bu kadar iyi anlaştım ama bende tavsiye üzerine gitmiştim.harikaydı.gitmeni tavsiye ederim.sonrada düşüncelerini yazmanı beklerimmmm :)

trisomy18 ne canım?İnşallah hepimize bir gün nasip olur sağlıklı bi bebek

18.kromozomun 3 tane olması down sendromundan daha nadir görülen fakat bebeklerin yaşamadığı bir kromozom rahatsızlığı.2li 3 lü testte bunuda yapıyolar.sanırım down sendromu 21.kromozomdan bu da 18.kromozomdan kaynaklanıyor.

bişey sormak istiyorum sizlere... yardımcı olursanız sevinirim. benim de kimyasal düşüklerim oldu test yapıldı ve mthfr 1298 heterozigot mutasyon saptandı doktorum hamile kalır kalmaz iğne olmaya başlamam gerektiğini söyledi.... am ben nedense çok korkuyorum. bir kaç sorum olucak.... hamile kalır kalmaz mı hemen iğneye mi başlamak gerekiyor? bir de iğne yapmak nasıl zor mu? benim düşükler 4 haftalıkken falan olmuştu, bu kadar erken düşükler başladğına göre öğrendikten sonra iğne yapmak engelliyor mu düşükleri

bende de mthfr 1298 heterezigot var, gebelikten önce aspirin kullandım, günüm geçti doktora gidip kan tahlilinde gebeliği görünce iğneye başladım, şimdi hem iğne hem aspirin kullanıyorum daha kalp atışı için gitmedim haftaya gideceğim inşallah güzel haberlele gelirim,
doktor iğne kullanırken düşük olmayacak diye birşey yok dedi öyle de zaten, biz sadece tedbir amaçlı kullanıyoruz güzel sonuçlarla karşılaşırız hepmizin inşallah

canlar 14 kişi oldukinşallah.dua edilecek isimler şöle sonrasında tüm kardeşlerimize zaten siz istediğiniz isimleride ekleyebilirsiniz.
1- 12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-gamzeli24
14-nowamber

isim yollayana isim isim, olmadı artık nick nick napalım.RABİMİZ kalplerimizi bizden daha iyi biliyorrrr.

okuyanda okudum die yazarsa iyi olur,okuyamayan yarın okur.2 gün duamıızı almış oluruz inşallah:)

canım benim testde boyanma modeli ince benekli diyor ama bu tahlil yöntemi sanırım titresi önemli seninki kaç çıkmıştı birde normalinin negatif olması gerekiyor. evet canım malesef önemli

ben de hafif benekli dışında bir şey yazmıyordu .kafam karıştı yine.doktorların araştırıp bizi yönlerdirmesi gerekirken biz araştırıyoruz.cevabıda verecek doktor bulamıyoruz.ne zor işimiz.neyse olmadı yine gittiğimde sorarım.sen bir şey kullanacakmısın

merhaba canım ,valla ben ist kaldığım sürece ona gittim.hayatımda gördüğüm en tatlı kadın doğum dr u idi.kesinlikle tavsiye ederim.çokk tatlı dilli çokkk kibar.yani özellikle hamilelik döneminde insanın tatlı dile ihtiyacı oluyor ben fazlasıyla buldum.psikolog gibisiniz diodum.şimdi psikoloji de okuyomuş sanırsam.bilmiyorum benmi bu kadar iyi anlaştım ama bende tavsiye üzerine gitmiştim.harikaydı.gitmeni tavsiye ederim.sonrada düşüncelerini yazmanı beklerimmmm :)

hangi semtte bu doktor acaba yakın sa bende gitmeyi düşünüyorumda.

18.kromozomun 3 tane olması down sendromundan daha nadir görülen fakat bebeklerin yaşamadığı bir kromozom rahatsızlığı.2li 3 lü testte bunuda yapıyolar.sanırım down sendromu 21.kromozomdan bu da 18.kromozomdan kaynaklanıyor.

şimdi bu sonuç sana düşük materyalinden yapılan kromozom testinden mi çıktı?yoksa 2 li 3 lü testlerden mi?

hangi semtte bu doktor acaba yakın sa bende gitmeyi düşünüyorumda.

canım şişlide şişli adliyesinin yanında orkide miydi neydi apt adı.şişli adliyesine varmadan hatta.tavsiye ederim valla.okadar tatlı dilliki.benim burda odun gibi bi dr um vardı.burdan ist gidince hemen onun yanına gider rahatlardım.burdaki adama zamanında ay bile olmadan 150 150 verdim.doğumdan çıktım hastahanede nöbetçiymiş düşün ziyaretime bile gelmedi.normal hasta gibi sabah kontrole geldi.o ise beni taa ist aradı:)kaç kere hemde

Back
X