• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bende çok şükür dyorum tam iyileşemedim ama fıtıklarla boğuşuyorum işte..annemin rahatsızlığı sürüyor ama bunada şükürler olsun..sen korunuyormusun?? daha..

Yok ben bıraktım korunmayı. Doktor korunma vermedi o yüzden ilk adetten beridir deniyoruz ama olmadı henüz. Bakalım inşallah bu ay olur. Vücut toparlasa da kafa toparlanamıyor herhalde o yüzden çok daha zor hamile kalıyoruz.

Yok ben bıraktım korunmayı. Doktor korunma vermedi o yüzden ilk adetten beridir deniyoruz ama olmadı henüz. Bakalım inşallah bu ay olur. Vücut toparlasa da kafa toparlanamıyor herhalde o yüzden çok daha zor hamile kalıyoruz.

ewet canım psikolojiyle çok ilgili gerçekten ben boşwerdiğim ay hamile kalmıştım..kaçıncı ayın oldu??

mrb bende 24 haftalık hamileyim,öncesinde 3 dşüğüm var,bunda yani 4. gebeliğimde öğrendim kan pıhtılaşması olduğunu,4000 lik claxen iğnemi kendim göbek deliğinin 3-4 parmak etrafından dik olarak yapıyorum,ama son zamanlarda karnım iyice gerildi iğneyi yaparken korkuyorum ya keseye zarar verirsem ya değerse diye koldan ve bacakdan yapamadım bi türlü son aylara kadar iğnesini karından yapanlar varmı lütfen cvb verin,çok endişeliyim

ben 5.aydan sonra bacağıma yapmaya başladım.göbek gerildiği için zor oluodu çünkü.bacağından yapabilirsin artık bence senin için daha rahat ve daha acısız olur.

bende sizlerle aynı mutasyonu taşıyorum.32.haftama giriyorum şükürler olsun.clexane 0.4 ve coraspin kullanıyorum.bende bundan önce tedavi görmüyordum.burada okumuşundur zaten tek mutasyona sahip olanda,birden fazlaya sahip olanada genelde aynı tedavi uygulanıyor.bebeklerini kuçaklarına alan çok arkadaş var.onlar bize umut veriyor.sende umudunu kaybetme,dualarını eksit etme.

sevgi54;coraspin ve iğneyi ne zaman bırakacağın belli mi?doğumun nasıl olacak sezeryan?normal?

şuan bende 32.haftayı doldurdum.doktorum 15 nisan gibi coraspini bırakıcaz dedi.doğumum şuan normal görünüo.bebek döndü kafası aşağıda.2.3 doktora hatta prof.a danıştım.hepsi normal doğum yapabiliorsanız yapın dediler.ben zaten normal olmasını çok istiorum.inşallah kızımı bu şekilde sağ salim dünyaya getiririm...peki sen canım? doktorun ne dior?

bu arada iğneyi doğum başladığı an bırakıcam.12 saat öncede bıraksan olur dior doktorum.iğne coraspin gibi değilmiş.daha kontrollü sulandırıyor kanı, korkmana gerek yok dedi ..

Son düzenleme:
ewet canım psikolojiyle çok ilgili gerçekten ben boşwerdiğim ay hamile kalmıştım..kaçıncı ayın oldu??

Bu sefer daha ucuncu ayimdayim cok olmadi. Bundan once 1 Sene ugrasmistim, bu sefer bu kadar uzun beklemeye niyetim yok, hem benim sabrim kalmadi hem de esimde 40 yas krizi basladi :) bu ay da olmazsa onumuzdeki ay asilama yapilacak. Sizde planlar nedir cok zor seyler yasadin/ hala yasiyorsun, var mi bebek planlari yakinda?

Bu sefer daha ucuncu ayimdayim cok olmadi. Bundan once 1 Sene ugrasmistim, bu sefer bu kadar uzun beklemeye niyetim yok, hem benim sabrim kalmadi hem de esimde 40 yas krizi basladi :) bu ay da olmazsa onumuzdeki ay asilama yapilacak. Sizde planlar nedir cok zor seyler yasadin/ hala yasiyorsun, var mi bebek planlari yakinda?

inşallah yakın zamanda hamiş olursun canım hem doğal yoldan kalabiliyorsan neden aşılama yaptırasınki.hemde çookk zor şeyler yaşadım o yüzden bebek planı şimdilik bizim için rafa kalktı ama asla büyük konuşmuyorunm korunmayı bırakmayı düşünmüyoruz ama olurya kendiliğinden olur ona birşey diyemem..
ha bu arada ben fıtık tedavisi için doktora gittiğimde bana sordu hiç hamilelik yaşadınmı diye bende durumumdan bahsedince bana senin romatizmal bir hastalığın warsa oda bebek ölümlerine nedendir dedi..
nasıl yani dedim bu kadar jinekoloğa gittim ikisi prof olmak üzre bana yanlış hatırlamıyorsam böle bişeyden bahsetmediler dedim cinlerim tepeme çıktı kolay değil 7 çocuğumu kaybettim..işte kendime geleyim bir romotolojiye gidip sadece merakımdan da olsa sorucam bakalım herşeyin hayırlısı..

merhaba kızlar,
2 kimyasal gebelikten sonra genetik test yapıldı. Sonucumu bugün aldım.
MTHFR heterozigot ve anti trombin III düşük çıktı(69) referans aralığı 75-125
ilk kez gittim bugünkü dr.a. durumumu çok önemsemedi. kafana çok takıyorsun falan dedi. tabi ona hava hoş
kendi dr.unla görüş. eşimin işi nedeniyle doğunun ücra bi ilçesindeyim il merkezine 2 saat uzaktayım. dr.a gitmek şu an için hayal.
bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olursanız. çok mutsuzum:(((((
2 aydır korunmuyorum ama bebiş de yok:(

şuan okuldayım tuvalette gttm.kırmızı akıntılar olmuş:(((((((((iğne kullanıp da böle kanama gören var mı yaaaaaaaaaa.moralim sıfırrrrrrrrr.arkadaşlar varmı aranızda iğneden sonra böle bi sorunla karşılaşan.artık RABBİME havale ediyorum ne derse:(((kader ve imtihanımmmm

cnm benim şu an 28 haftalık hamileyim 9. haftadan itibaren bende çok şiddetli kanamalar yaşadım. progestan iğne ve yatak istirahati ile geçti. aklına kötü şeyler getirme. ihmal etme dr.a git. çok geçmiş olsun.

kızlar apc-r 76,9 refarans agırlıgı (120-300)

proteın c 101 refans agırlıgı (70-130)

proteın s 79 refarans agırlıgı (80-120)

at 3 111 refarans agırlıgı (80-120) nedır bılen varmı bu arada onceden proteın c ve s yaptırmıştım yanı proteın c de dusukluk vardı anlamadım bılgı verınnnnn

bu konuda bılgısı olan yokmu kızlarrrrr

merhaba kızlar,
2 kimyasal gebelikten sonra genetik test yapıldı. Sonucumu bugün aldım.
MTHFR heterozigot ve anti trombin III düşük çıktı(69) referans aralığı 75-125
ilk kez gittim bugünkü dr.a. durumumu çok önemsemedi. kafana çok takıyorsun falan dedi. tabi ona hava hoş
kendi dr.unla görüş. eşimin işi nedeniyle doğunun ücra bi ilçesindeyim il merkezine 2 saat uzaktayım. dr.a gitmek şu an için hayal.
bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olursanız. çok mutsuzum:(((((
2 aydır korunmuyorum ama bebiş de yok:(

Merhaba saltas. İçini rahatlatabilmeyi isterim ama ne yazık ki hepimiz bu sorunları yaşadık ve yaşıyoruz. Ben de MTHFR 1298 homozigot mutasyon var, dört kaybım var, burada bir sürü arkadaşın MTHFR heterozigot mutasyonları var, hangi gende nasıl bir mutasyon oldugu cok önemli değil, neredeyse bu forumdaki herkes bu sorunlar için çeşitli önlemler alıyor. Ben de antitrombin sorunu yok, o yüzden onun için ayrı ilaç kullanılıyor mu bilmiyorum. Ne mi kullanıyorum dersen; folik asit, coraspin, b vitamini ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Kullandığımız ilaçlar ve dozajları doktoruna göre değişiyor. Bence bunlar önemsenmeyecek sorunlar değil ve onlar ne kadar kafana takma deseler de bunları yaşadıktan sonra sorunlara takılmamak elde değil. Eğer fırsat bulabilirsen başka bir doktora ulaşmaya çalış. Bu kan pıhtılaşması sorunu henüz çoğu doktor tarafından iyi bir şekilde bilinmiyor ve göz ardı edilebiliyor, o yüzden doğru doktora ulaşmak çok önemli.

inşallah yakın zamanda hamiş olursun canım hem doğal yoldan kalabiliyorsan neden aşılama yaptırasınki.hemde çookk zor şeyler yaşadım o yüzden bebek planı şimdilik bizim için rafa kalktı ama asla büyük konuşmuyorunm korunmayı bırakmayı düşünmüyoruz ama olurya kendiliğinden olur ona birşey diyemem..
ha bu arada ben fıtık tedavisi için doktora gittiğimde bana sordu hiç hamilelik yaşadınmı diye bende durumumdan bahsedince bana senin romatizmal bir hastalığın warsa oda bebek ölümlerine nedendir dedi..
nasıl yani dedim bu kadar jinekoloğa gittim ikisi prof olmak üzre bana yanlış hatırlamıyorsam böle bişeyden bahsetmediler dedim cinlerim tepeme çıktı kolay değil 7 çocuğumu kaybettim..işte kendime geleyim bir romotolojiye gidip sadece merakımdan da olsa sorucam bakalım herşeyin hayırlısı..

Zaman herşeyin ilacıdır, önce kafan rahatlayacak ki sonra bebek konusunu düşünebilesin. Bence de git romatolojiye, burada birkaç kişi daha vardı romatolojik bir bulgusu olan ve düşük yaşayan. Gerçekten çok sinir bozucu akıllarına gelmemiş olması. Gerçekten anlayamıyorum bazen bu doktorları.

şuan bende 32.haftayı doldurdum.doktorum 15 nisan gibi coraspini bırakıcaz dedi.doğumum şuan normal görünüo.bebek döndü kafası aşağıda.2.3 doktora hatta prof.a danıştım.hepsi normal doğum yapabiliorsanız yapın dediler.ben zaten normal olmasını çok istiorum.inşallah kızımı bu şekilde sağ salim dünyaya getiririm...peki sen canım? doktorun ne dior?

bu arada iğneyi doğum başladığı an bırakıcam.12 saat öncede bıraksan olur dior doktorum.iğne coraspin gibi değilmiş.daha kontrollü sulandırıyor kanı, korkmana gerek yok dedi ..

cnm inşallah sağ salim,vaktinde kucaklarımıza alırız bebeklerimizi.benimde yeni döndü kızım.biz daha bişey konuşmadık doğum hakkında,ben sormadım doktorumda söylemedi.coraspini bırakmaya korkuyorum bi aksilik olcak diye.henüz belli değil ne zaman bırakacağım.10 gün sonra kontrolüm var o zaman netleşir heralde.

Merhaba saltas. İçini rahatlatabilmeyi isterim ama ne yazık ki hepimiz bu sorunları yaşadık ve yaşıyoruz. Ben de MTHFR 1298 homozigot mutasyon var, dört kaybım var, burada bir sürü arkadaşın MTHFR heterozigot mutasyonları var, hangi gende nasıl bir mutasyon oldugu cok önemli değil, neredeyse bu forumdaki herkes bu sorunlar için çeşitli önlemler alıyor. Ben de antitrombin sorunu yok, o yüzden onun için ayrı ilaç kullanılıyor mu bilmiyorum. Ne mi kullanıyorum dersen; folik asit, coraspin, b vitamini ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Kullandığımız ilaçlar ve dozajları doktoruna göre değişiyor. Bence bunlar önemsenmeyecek sorunlar değil ve onlar ne kadar kafana takma deseler de bunları yaşadıktan sonra sorunlara takılmamak elde değil. Eğer fırsat bulabilirsen başka bir doktora ulaşmaya çalış. Bu kan pıhtılaşması sorunu henüz çoğu doktor tarafından iyi bir şekilde bilinmiyor ve göz ardı edilebiliyor, o yüzden doğru doktora ulaşmak çok önemli.

Merhaba arkadaşlar. Ben de aranıza şimdi katılıyorum. Bugün aldığım sonucuma göre FAKTÖR XIII V34L ve MTHFR (A1298C) homozigot normal,MTHFR (C677T) ise heterozigot. Bunları yorumlayablir misiniz? Yani normal yazması iyi birşey mi?

keşke olsaydı ama olmadı işte. benimde önümüzdeki ay yumurta takibi olacak iğneyle raporum çıktı bugün ama doktorla konuşup aşılamaya çevirmek istiyorum o kadar ilaç kullanıcam nasılsa aşılama olsun. inş. ikimizede gerek kalmazda hamile kalırız ama kendimden hiç umutlu değilim bende.

aşılama için raporu nereden çıkardınız...tamamını ödüyor mu ilaçların devlet rapor çıkarıldığı zaman?benim de önümüzdeki ay aşılama yapılacak.o yüzden merak ettim?hangi belgeler isteniyor?uğraştırıcı bir iş bildiğim kadarı ile.

mrb bende 24 haftalık hamileyim,öncesinde 3 dşüğüm var,bunda yani 4. gebeliğimde öğrendim kan pıhtılaşması olduğunu,4000 lik claxen iğnemi kendim göbek deliğinin 3-4 parmak etrafından dik olarak yapıyorum,ama son zamanlarda karnım iyice gerildi iğneyi yaparken korkuyorum ya keseye zarar verirsem ya değerse diye koldan ve bacakdan yapamadım bi türlü son aylara kadar iğnesini karından yapanlar varmı lütfen cvb verin,çok endişeliyim

Slm Ebru,ben de iğnemi göbeğimden yapıyorum.34.haftamın içerisindeyim.Bu konuyla ilgili benim de endişelerim olmuştu ama doktorum ultrasonda katmanları göstererek,rahme 3-4 cm olduğunu söyledi.İğne ucu da ancak 1 cm zaten.Alıştığım için başka bir yerden vurmak istemedim.Bu arada 9.aya kadar göbeğinden yapan bir arkadaşım da var.Sen yine doktoruna sor,o senin endişelerini giderir. :34:

arkadaşlar bu teşhisler genetik testlerlemi konuluyor bende 3 tane düşük yaptım haftaya araştırılacak merak ettimde neler yapacaklar acaba bu arada ilk bebeğim 5 yaşında ondan sonra oldu düşüklerim.

mthfr c677t heterozigot mutasyonu taşıyıp doğum yapan varmı yardımcı olursanız sevinirim 5 düşük yaşadım ve artık hamile kalmaya korkuyorum nasıl bir tedavi uygulanmalı ben son gebeliğimde clexan 0.4 ve bebek aspirini kullandım fakat yine sonuç aynı...???

Slm.Benim de mutasyonum aynı seninle.Sewgi gibi innohep 0,45 ve coraspin kullanıyorum.Coraspin'i 32.haftamda bıraktırdı doktorum,36.haftaya kadar da iğneye devam.Öncesinde 2 düşüğüm var.Allahın izniyle alıcaz kucağımıza bebişleri sen hiç moralini bozma.

Çok teşekkür ederim arkadaşım. İşte şartlardan dolayı uzman bir doktora ulaşmam şu an sıkıntılı. Ama en kısa zamanda uzmanına ulaşacağım. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Bu konuda bilgim yok, sadece internette yüksek olması durumunda sorun oldugu yazıyor herhalde o yüzden seninkine önemli değil demişlerdir. Başka herhangi bir test yapılmadı mı? Lupus dışında yapılması gereken onlarca test var, benim düşüklerimden sonra 2 sayfa test sonucu almıştım. Yapılan testleri yazarsan bildiklerimin sonuçları ve varsa eksik kalan testler konusunda yardımcı olmaya çalışayım.

TEST SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI
WBC 6.83 x10^3/uL 5.2-12.4
RBC 4.45 x10^6/uL 4.2-6.1
HGB 12.4 g/dL 12-18
HCT 40.2 % 37-52
PLT 279 x10^3/uL 130-400
MCV 90.4 fL 80-99
MCHC L 31.0 gr/dL 33-37
MPV 8.4 fL 7.2-11.1
%NEUT 68.2 % 40-74
%LYMPH 23.1 % 19-48
%MONO 5.0 % 3.4-9
%EOS 1.5 % 0-7
%BASO 0.4 % 0-1.5
#NEUT 4.66 x10^3/uL 1.9-8
#LYMPH 1.58 x10^3/uL 0.9-5.2
#MONO 0.34 x10^3/uL 0.16-1
#EOS 0.10 x10^3/uL 0-0.8
#BASO 0.03 x10^3/uL 0-0.2
RDW 13.7 % 11.5-14.5
PDW 53.6 % 25-65
PCT 0.23 % 0.12-0.36
LUC% 1.7 % 0-6
LUC# 0.12 x10^3/uL 0-0.4
GLUKOZ 82 mg/dL 70-110
ÜRE 23 mg/dL 15-36
KREATİNİN 0.6 mg/dL 0.6-1.3
ALP 95 U/L 38-126
AST(SGOT) 31 U/L 14-36
ALT(SGPT) 37 U/L 9-52
PROTROMBİN ZAMANI(sn) 11.9 sn 10-15
PROTROMBİN ZAMANI(%) 113 % 70-150
PROTROMBİN ZAMANI(INR) 0.91 INR 0.8-1.2
aPTT 33.8 sn 22.6-35
FİBRİNOJEN(KOAGÜL) 313 mg/dl 175-400
PROTEİN S 90.3 % 55-160
PROTEİN C 113 % 70-130
AKTİVE PROTEİN C REZİSTANS 1.48 R
2,6 - 7,8 NEGATİF
1,2 - 2,5 HETEREZİGOT
1 - 1,1 HOMOZİGOT

LUPUS ANTİKAGÜLAN(TARAMA L 26.9 sn 31-44
bunları yaptılar birde idrar testi sizce testler eksik mi kan pıhtılaşmam olup olmadığı bu testlerden belli olur mu yada başka bir sorun olup olmadığı. doktorlardan yana şimdiye kadar pek şansım olmadı ikizlerim vardı doktorlar yüzünden ikiside öldü düşün hafif sancıyla hastaneye gittim hemen doğuma aldılar sezeryana alın dedim terslediler ve hatta bebeğimin biri tersti ve buna rağmen normal doğum yaptırdılar 5-10 dk önce yaşayan bebeğimi tersken içimden çıkarmaya çalışırken öldürdü diğeride fazla yaşamadı yani artık güvenmiyorum ne bir açıklama yapıyorlar nede ilgileniyorlar şimdiye kadar hiç ilgilenen bi doktor çıkmadı karşıma. bu gittiğim doktorda hiçbişey yok dedi ama yinede güvenemiyorum. bu arada cevap verdiğin için çok sağol.

Back
X