kan pıhtılaşması ve gebelik, lütfen desteğinize ihtiyacım var

Peki düşüğünüz hangi haftalarda oldu sebep verebildi mi doktorlar ?
Benimde kalp durması sebebiyle bir kürtajım ve kimyasal gebeliğim var. Dediğim gibi pıhtılaşma seviyem oldukça yüksek doktor direkt coraspirinne başladı gebelik saptanır saptanmaz iğneye başkayacağız dedi ve şu an sanırım 4+1 haftalık gebeyim. Kese gözükmez diye doktora gitmedim bir hafta hatta 2 hafta daha bekleyeyim diyorum ama geç mi kalırım

mehaba benimde 2 kimyasal 1 düşük oldu doktoruma söyleidm pıhtılasma vs arastırılmıyor öyle hemen diye geçiştirdi. ilk gebeliklerde normal dedi sizce ne yapmalıyım

mehaba benimde 2 kimyasal 1 düşük oldu doktoruma söyleidm pıhtılasma vs arastırılmıyor öyle hemen diye geçiştirdi. ilk gebeliklerde normal dedi sizce ne yapmalıyım
Benim tek kalp durmasından dolayı bir kürtajım olduğu zaman gittim doktor aynı şeyi söyledi ama inanın yalvararak testi istedim şehir dışından vs geldim diyince kabul edip aldı ve sonuç olarak pıhtılaşma eğilimim çıktı :) asla anlamıyorum yani

bende öyle düşükler insanı psikolojikte cok zorluyor yani bir sorun varsa hemen bulunsa daha iyi olmaz mı yani

7. Hafta, 9. Hafta, 10. Hafta gibi farklı zamanlarda oldu. Kimi doktor pıhtılaşma ilk zamanlar etkilemez diyor kimisi tespit eder etmez iğne başlamak lazım diyor. O sebeple ben de erken tespit edip ne olur ne olmaz erken başlamak niyetinde oldum hep. Hadi sebep olursa diye düşünmek istemem kaldı ki iğne zarar vermiyor. O sebeple bence mantıklı olan erken başlamak. 4+1 çok yeni. Endişe etme aspirin de içiyorsun. Bence pıhtılaşma alanında bilgisi olan iyi bir perinatolog ya da hematoğa soruver en kısa zamanda. İğne+coraspin de eğer doz fazla gelirse zaten böyle diş etlerinde kanama gibi durumlar oluyor. O zaman doktorlar doz ayarlaması yapıyor. Bence bizim durumumuzda önemli olan bilgilerden biri gebelikle birlikte pıhtılaşma eğiliminin artması. Gebelik başında da bebek oluşurken orada hep damarlar oluşuyor. O sebeple aşırı olmayan bir dozla damarların güzelce gelişmesi, bebeğin beslenebileceği bir ortamın oluşması önemli. Gebeliğin hayrlı olsun canım. Allah’ım sağlıkla, kolaylıkla, güzelliklerle kucağınıza almayı nasip eder inşaAllah.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hematoloji doktorum işte gebelik+ameliyat+uzun süre yatmak zorunda kalacağım hastalıklarda kesinlikle kan sulandırıcı kullanmamı söyledi. Kadın doğum doktorumda dediğim gibi direkt ilaca başlayıp gebeliği gördüğümüz an iğneyle birlikte gideriz demişti. Şimdi işte küçük olduğunu için gözükmez olurda allah korusun kimyasal falan olur diye gitmek istemedim doktora. Geç kalmaktanda korkuyorum tabi ama rahatlattınız.

Kimyasal da olmaz, düşük de inşaAllah en kısa zamanda doktora gidersin canım. Her işin rast gider inşaAllah

Evet benımde 2 dusugum olmustu doktorum hamıle kalmadan coraspın kalınca ıgne coraspın dedı egerkı kanama olursa coraspın burak ıgne devam dedı ıyı haber aldım sandım hamıleydım ama malesef 3. Kez yıne dusuk oldu gecen hafta kımyasal gebelık oldu bu seferde

Merhaba,
Bende pıhtılaşma bozuklugu çıkmadı ama ileri hafta gebelik kaybım olduğu için drum önlem amaçlı kullanacagız dedi. kalp atışını duygudugum günden beri sabahları coraspirin oğlen kan kan sulandırıcı akşamları yatatken de varis çorabı kullanıyorum. gebelik süreci boyunca da devam edicem. sonrasında iğneleri bi 10 15 gün daha kullanır bırakırız diyor.

Korkulacak bişi yok. inan iğnede acıtmıyor bi süre sonra bebegini kaybetmenin acısından daha hafif.

Rabbim sağlıkla kavusştursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…