- Konu Sahibi sevencolour
-
İnşAllah canım .Bu ay aşılamam vardı ama iptal edildi,düşünüyorum da aşlama deyil de tüp bebekmi yaptırsam .Bir yandan da çok korkuyorum ya onu da kayb edersem ,yani kan pıhtılaşmasından.Ya arkadaşlar karar vermekte yardım etseniz çok sevinirim .
bende sanırım dün itibariyle bu sebeple 10 haftalık bebeğimi kaybettim.Sizin şuan ki durumun nedir?yardımcı olurmusunuz?
canım ALLAHA şükürler olsun ki şimdi 18 aylık elif adında bir kızım var çok doktor değiştirdim çok tedavi yntemi denendi ama en son doktorum tabiki önce RABBİMİN sayesinde sonrada doktorumun yaptığı tedavi sonucu bebeğimi kucağıma aldım ALLAHIM en kısa zamanda sanada nasip etsin
canım hangi şehirdesin sen? doktorunu merak ettim istanbul'daysan eğer doktorunun ismini verebilirmisin?
canım ankaradayım ben
ne desem boş çünkü ikisinide denemedim ama sen baştan bu stresle başlarsan ikisinede başarılı sonuç alamzsın ilk önce kafanı boşalt bu olumsuzluklardan inşallah herşey dilediğin gibi olur.daha önce ikisinide denedinmi hiç ilkmi olucak? ama bana kalırsa aşılama yaptır çünkü genelde aşılama öneriyo doktorlar.yada ben öyle biliyorum iyi araştır bence.
Merhaba canım ,nasılsın ? Benim tüp bebek denemem nisana kaldı .Bu zaman kadar hiç birini denemedim ama ocakta aşılamam vardı iptal edildi ve doktorum diyor aşılama yapıpta vakit kayb etme ,şansın çok az .Bakalım Allahtan hayırlısı .Sen ne yapıyorsun hangisini denedin ve ya hangisini denemeye kara verdin.Hakkında hayırlısı canım
merhaba canım teşekkür ederim iyim ben sen nasılsın.doktorun dediyse doğrudur aşılama zaman kaybı dediği gibi ama ilk baştada onu öneriyorlardı ama doktoruna güven bence.hakkında hayırlı olsun umarım nisanda hayırlı haberlerini alırız.benim 5 tane düşüğüm var ama kendilinden hamile kalabiliyorum doktorun biri tüp bebek dene diyo diğeri gerek yok analamıyorum bende ama şimdilik lenfosit aşısı diye bi tedavi var tekrarlayan düşükler için ona başladık.duydunmu bilmiyorum hiç.bakalım önümüzdeki ay kaldı bi aşım. sonuncusuda hamile kalınca. bakıcaz artık kısmet.hepimiizn hakkında ne hayırlısıysa o olsun.
İyi olmana sevindim canım,bende Allaha şükür iyiyim .Yaşayıp gidiyoruz işte...Benimde 3 tane düşüğüm var. Baştan anlatayım.... Ben 6 yıllık evliyim ilk evlendiyim yıl iki tane düşüğüm oldu .İLk bebeyimi 6 aylık kayb ettim ,ikinci bebeyimi 3 aylık ama hala doktorlar bir sorun bulamıyorlar ..Arada 4 yıl hamile kalamadım aslında hiç bir problemim yoktu(doktorum öyle söylüyordu) ama yinede kalamadım.Geçen sene hamile olduğumu örendim hemen doktorumu aradım hastaneye yatırdı gözümün önünde ol dedi.Ama yine hüzn 8 haftalık bebeyimin kalp atışlarını duyamadık ve kürtaj .Ondan sonra doktorlarım artık hiç vermediyim testler verdirdi sonuç kan pıhtılaşması çıktı .Bir yıl geçdi yine gebelik yok.Doktorumun söylediyine göre gebelik olursa kan sulandırıcılarla düşüğün karşısını ala biliriz. Ama hamilelelik yok canım.Doktorumla konuştum o da diyor belki yine 4-5 yıldan gebe kalırsın ,belki daha çok yıl geçer .Benimde yaşım geçiyor .Yaş arttıkca şans da azlıyor .Geçen ay aşılama dedi iptal edildi artık bilemiyorum ne yapayım düşünüyorum ama karar vermek çok zor. Çok konuştum neyse canım bakalım..... Sen gebe kala bilyormusun ?,düşüğün olmuş canım hiç test yaptırdınmı kan pıhtılaşmasından ?Hakkımızda hayırlısı.Allah tez bir zamanda evlatlarımız göndersin sağ-salim inşAllah
hepimiz iyi olalım canım :) canım senin bi 6 aylık kaybın olmuş bu aslında iyi bişey çünkü kendimden biliyorum benimde 4.5 aylık bi kaybım vardı doktorum bu her şeye rağmen iyi bişey demişti umarım seninde öyle olur.ama senin hamile kalma aralıkların çok uzunmuş bişeyde bulamıyo doktorlar galiba.çünkü 4 yada 5 sene demiş bunu neye dayanarak dedi doktorun yani nerden anladı eşinde yada sende başka problemmi var.umarım doktorunla birlikte en uygun kararı verirsin. hangi şehirdeydin canım sen doktorun kim? bende 29 yaşında ve 10 senelik evliyim ve 5 düşük hepside kendiliğinden gebelik oldu.çok araştırmalar yapıldı genetik faktörler,hormon tahlilleri ,eşimin tahlili ,kürtaj sırasında bebekten parça alınıp o bile genetiğe gitti ama hiç bişey çıkmadı en son bendede kan pıhtılaşması çıktı.ama son 3 gebeliğimde iğne kullandım ama fayda etmedi en son görüştüğüm doktor dozu yetersiz gelmiştir dedi.yani başka bi sebep yok bizdede buna bağlıymış.bakalım bekliyoruz allahtan.doktorun biri tüp bebek dene yoksa aynı şeyleri tekrar yaşarsın dedi diğeri gerek yok biraz daha dene ondada düşük riski var dedi bakalım bir kere daha denicem sonrası allah kerim. umarım ne sen ne ben nede başkası yaşamaz aynı durumları bir daha.
Ben Moskovada yaşıyorum .Evet doktorum ne zamansa hamile kalıcaksın yani 1 aya da hamile kala bilirsin 5 yıla da diyor.Ama BEN VAKİT KAYB ETMEK İSTEMEDİYİM İÇİN tüp bebek diyorum Bak şimdi kafam karıştı benim umudum var belki kan sulandırıcılarla bebeyim olursa durdura biliriz .Ama sen (sen dedim çünki benimde 29 yaşım var ) kullanmışsın faydası olmamış .Allah yardımcımız olsun .Kan sulandırıcı iğnemi kullandın canım ,Kleksan ,fraksiparin yoksa hapmı .Bizde de başka sorun yok yalnız kan pıhtılaşması
bende istanbulda yaşıyorum burdaysan hangi doktora gidiyosun diye merak etmiştim canım.eğer durumun müsaitse tüp bebeği dene ozamn canım fazla zaman kaybetme.çünkü dediğin gibi hem yaş geçiyo hemde her kürtajdan sonra hamile kalma oranı düşüyo.aynı şekilde bizdede başka sorun yok sadece kan pıhtılaşması çıktı.son 3 tanesinde kullandım o iğneleri ben.ckelsan 0.4 , .0.6 ve fraksperin 0.3 kullandım canım ama bende biraz kilo problemide var o iğnelerin dozu vucuda göre az geliyomuş doktorum dedi.yani gerekirse bidahaki sefere sabah akşam kullanıcam.bende şimidye kadar işe yaramadı ama bu iğnelerle bebeklerine kavuşan çok kişi var canım.sen beni örnek olarak görme iğneyi kullanıpta faydasını görenleri düşün :)
Allah bu yıl bizleride bebeklerimize kavuştursun amin .Sen ,ben ve bizim gibi bebek hasreti çeken arkadaşlarım.Merak etme canım inan ki,her şey güzel olucak .öpüyorum seni
Slm kızlar konuyu açalı çok olmuş ama yinede size yazıp bir fikir almak istedim. Benim iki düşüğüm olduktan sonra araştırma yapıldı kromozomda bir sorun yok ama kanda pıhtılaşma çıktı. üçüncüye aşılama ile bu ay hamile kaldım ve dün öğrendim ki kanamam olmadan değerlerim düşmeye başlamış. Bunun üzerine doktora gittik ama doktorum sağolsun öyle bi konuştu ki bizi yıktı geçti. ben hüngür hüngür bebeğim düşüyor diye ağlarken doktorum sözleri şu oldu "iğneyi hapları bir kenara bırak, ağlama da herşey Allahtan, size yapabileceğim başka birşey kalmadı. İgneyi kullandığın halde düştü. Bundan sonra kendi kendinize deneyin belki olur bilemeyiz, tüp bebekte yaptırsanız yine düşer boşu boşuna para harcamayın oralarda Allah'tan ümit kesilmez sizin iş artık Allah'a kalmış " dedi. Bizi yıktı eve gönderdi. Hala doktorun dedikleri kulağımda kızlar biz eşimle ne yapacağımızı şaşırdık, sizce ne yapmalıyız aşılama tüp bebek olsa niye düşecek diyosiz neler yaptınız kızlar
Ben bu son hamile kaldığımda iğneleri kullandım canım ve iğne kullandığım halde diğer düşüklerim gibi kanamam olmadan kan değerim düşmeye başladı ve düşük yapıyorum. Bundan dolayı doktor bana senin düşme nedenin bilinmiyor onun için ne yaparsanız yapın düşük olur falan dedi, onun için yıkıldık ya. İgneleri kullandım halde diğer düşüklerim gibi düşmeye başladıAşılama da tüp bebek de normal hamilelik oluyor sizin sorununuz kan pıhtılaşması dolayısıyla konu hamile kalmak değil devam etytirebilmek yani size tüp bebeğin faydası yok arkadaşımda var kan pıhtılaşması 2.çocuğunu doğurmak üzere siz iğnelerinizi kullanın hamile kaldığınız gibi hepimizin hamileliği Allaha kalmış sonuçta:.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?