- 12 Kasım 2013
- 1.191
- 1.039
- 133
yine kimyasal gebelik benimki canımNe oldu kuzum hayirdir insallah((
yine kimyasal gebelik benimki canım
Cnm ya cok geçmiş olsun. Bu yazını görmedim. Diger formda sordum sana.hakkında hayırlısı olsun,büyük ihtimal dış gebelik ama drlar daha iyi bilir tabi.kürtajdan korkma. Çünkü iğne yemek son isteğin olsun.çok masum bir iğnr değil,Çünkü o da kolay olmayacak.ben iğne olmamak için tüpümü aşdırdım ama iğne olan arkadaslarım da oldu. Druna güven .gerisini merak etmeSonuç daha da kötü bugün 454ten 517ye cikmis sadece. Igne taraftari olan dr'um ogleden sonra igne yapalım dedi. Çünkü artık kesin sagliksiz gebelik. Ne içte ne dista kese yok dedi. Rahim ici diye dusunse de. İğneden sonra sonuç dusmezse kurtaj yaparız dedi mecbur kalirsak. Ama değerlerim düşük olduğu için buna pek ihtiyaç olmaz.
Ben de bu kadar kararsizken baska bir dr'a gittim tavsiye üzerine. Dışta bişey görmedi ama içte cok ufak bir kese var dedi.(diger dr ic gebelik oldugunu dusundugu halde niye görmedi anlamadim.) Bu yüzden ic gebelikse diye kürtajın daha mantikli oldugunu söyledi. Igneyi dış gebelik olduguna eminse yapiyormus. Sonucta kemoterapi ignesi en son care olsun dedi. Yani kurtajdan sonra değer düşmez de artarsa o zaman rahimdeki yalancı gebelik olup normalde dis gebelik oldugunu anlariz ve o zaman igne yapariz dedi. Bu dr internetten mesajlastigim baska iki dr ile ayni seyi söyledi.
Bana da 2. mantıklı geldi ama kurtajdan çok korkuyorum ya bi sorun enfeksiyon falan olursa diye. . Buna daha yakınım ama birden fikrim de değişiyor((
senin iyi olacak inşallah canım. ben riskli gebelik uzmanı profesöre gitmeye karar verdim. tıp fakültesinde olduğu için bana kasıma gün verilen kromozom testi için de yardımcı olabilirmiş. bakalım o inşallah sebebi bulabilir.çok üzuldum canim yaaa bidahaki sefere olur ama umudunu kaybetme bakalim benim nolcak((
Canim umutsuzlaga düsme bence 2 gün sonra tekrar yaptır ozaman emin olursun bol bol dua et rabbim hayırlı olanı nasip etsin ve bebisini kucagina almayida kısmet etsin insallah..
benim ilk kimyasal gebeliğimde ilk gittiğim doktor da hemen iğne demişti canım. dış gebelik falan emin olmadan. ben de çok güvendiğim bir profesöre gittim. (jinekolojik onkoloji dalında prof.) o da dedi ki kanamayı bekleyelim, kanama bittiğinde eğer değer hala düşmemişse kürtaj yapalım. kürtajdan sonra değer hala düşmemişse hücresel gebelik kalıntıları var demektir ve bir sonraki gebeliğe zarar verir. eğer öyle olursa o zaman iğne yapalım dedi. yani en son çare. ve benim kanamam bittiğinde beta hcg düşmeye başladı. haftada bir kontrol ettik ve sıfırlandı. ne kürtaja ne iğneye gerek kalmadı. şuan yine kimyasal gebelik yaşadım. kanama başladıktan sonra zaten yarı yarıya düştü değer. salı günü 124tü. doktor cumartesi tekrar bakalım. eğer ağrınız olursa daha erken test yaptırın dedi.
ha kürtaj yaptırmak istersen vakumla yapıp yapmadıklarını sor. hala eski yöntemi kullanan yerler varmış. benim 8 haftalık bebeğim alındığında vakumla kürtaj oldum. hiç sıkıntı yaşamadım. ki çok çabuk enfeksiyon kapan biriyim. antibiyotiği de bitene kadar kullandım tabi. doktor ne dediyse onu yaptım. 3 hafta ilişkiyi yasakladı mesela. bazı yerlerde 10 gün 2 hafta diyor ama benim doktor 3 hafta demişti. başka merak ettiğin bişey olursa sor canım, bildiğim yerden :)
Cnm ya cok geçmiş olsun. Bu yazını görmedim. Diger formda sordum sana.hakkında hayırlısı olsun,büyük ihtimal dış gebelik ama drlar daha iyi bilir tabi.kürtajdan korkma. Çünkü iğne yemek son isteğin olsun.çok masum bir iğnr değil,Çünkü o da kolay olmayacak.ben iğne olmamak için tüpümü aşdırdım ama iğne olan arkadaslarım da oldu. Druna güven .gerisini merak etme
Cnm yapılan iğne kemoterapi için de kullanılıyor. Ağır bir iğne ve sancısı çok oluyor dediler,Benim de hiç kanama yok ya sorun orda bi kanama falan olsa beklemek iyidir de. Bi hafta beklesem diyorum gec olur diyorlar. Keseyi bile biri gordu biri görmedi. Kafam cok karışık su an yazarken bile :)
Ignenin zararları ne acaba canim bulamadim nette
Benim de hiç kanama yok ya sorun orda bi kanama falan olsa beklemek iyidir de. Bi hafta beklesem diyorum gec olur diyorlar. Keseyi bile biri gordu biri görmedi. Kafam cok karışık su an yazarken bile :)
Benim de hiç kanama yok ya sorun orda bi kanama falan olsa beklemek iyidir de. Bi hafta beklesem diyorum gec olur diyorlar. Keseyi bile biri gordu biri görmedi. Kafam cok karışık su an yazarken bile :)
Kizlar adetim 10 gün geçti 4. Ve 7. Gunler test yaptim negatif cikti. Bugun test yaptim silik çizgi gördüm. Kan verdim degerim 60 cikti gec dollenmeden supheleniyorum degerime gore hamilelik var mi sizce anlayan birisi yardim etsin nolur
Arkadaşım hamilesin benimde adet tarihim 25 Mayıs idi 1 haziranda 0 çıktı kan 5 haziranda 57 çıktı En son 10 haziran dün tahlil yaptım 706 olmuştu artıp artmaması önemli 2 günde 2 katı olması gerekiyor
senin iyi olacak inşallah canım. ben riskli gebelik uzmanı profesöre gitmeye karar verdim. tıp fakültesinde olduğu için bana kasıma gün verilen kromozom testi için de yardımcı olabilirmiş. bakalım o inşallah sebebi bulabilir.
çok teşekkür ederim cumartesiye doktorumdan randevu aldım bi görüncem inşallah herşey yoluna girer Allahım her isteyene nasip etsin
Allah razı olsun canım benim. güzel haberlerini bekliyorum inşallah :)Kesinlikle git kuzum derdinin çaresi ondadir belki dularım seninle Allahım hepimize nasip etsin inşallah moralini yüksek tut bende pazartesi sonucu paylaşicam bakalım
Cnm yapılan iğne kemoterapi için de kullanılıyor. Ağır bir iğne ve sancısı çok oluyor dediler,
canım o iğnenin yan etkileri en az 1 yıl geçmiyormuş. 1 yıl korunman gerekiyor. o sırada bebek olursa düşükle sonuçlanıyormuş. ama tabi en önemlisi şuan senin sağlığın.
Canım çok üzüldüm bende çok yakın şeyler yaşadım iki kezAma bende kese oluşmadı. Canım iğneden sonra 3 ay korunmak gerekebilir. o ilacın dozuna göre değişiyor. 50 MG tek doz yaparsa çok hafif olduğu için korunman gerekmez, tam 4 dr dan teyit ettim bu durumu ama çoklu dozlarda korunma süresi artabiliyor. İğnenin çok can acıttığını duydum. Bana iğneyi damar yolundan verdiler o yüzden bir şey hissetmedim aynı zamanda vakumla kürtaj yapılmıştı. Hücre kalmış olabilir diye, iğne ve işlemden sonra bile 3 hafta sonra sıfırlandı HCG, çünkü iğne ilk yapıldığında değeri arttıyor. Bu yüzden iğneden sonra en az 7-10 gün sonra HCG bakılıyor. Rabbim en kısa zamanda sağlıklı gerçek bir gebelik nasip etsin...
sonunda biri mantıklı konuşmuş kuzum. hakkında hayırlısı olsunEvet sonunda bugun bi dr bahsetti. Igne plesentayi çürütürmüs ve icerde ölü hücreler kalirmis. Daha sonra yapişiklik olusabilirmis. O yüzden iğneden once kurtaj. Daha sonra gerek duyulursa igne dedi.
sonunda biri mantıklı konuşmuş kuzum. hakkında hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?