- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 158
- 35
Merhaba ,ben de sağlıksız bi gebelik geçirdim,öğrendiğimizde değerlerim 2 günde 2 ye katlıyordu,kesemiz göründü fakat küçüktü,1 hafta sonra yine kese aynı boyutta kalınca hcg ve ultrason kontrollerim 2 günde yaptırmaya başladık.hcg değerim ilk başlardaki gibi katladığında 40 bini geçmesi gerekirken bir hafta öncesi değerde .2200 lerde çıktı,sonra 3200,4100 ve en son 4200....kesem ve yolk kesem vardı.ama yolk sac kesesi tüm keseyi kaplamış,embriyo gözükmedi.7 hafta 5 günlükken kalp atışı olmadığı için cuma günü kürtaj oldum çünkü bi haftadır lekelenme tarzında kanamam ve kramplarım başlamıştı daha fazla beklemek istemedim.Düşük zaten başlamıştı.
Bence kanaman olana kadar bekle,belki kese görünür..çünkü benim 2 gün içinde yol sac göründü.kesem iki günde büyüdü ,belirgin oldu.Dr un ultrasonunda 5 hafta 2 günlük denilen kese radyoloji ultrasonun 7 hafta 4günlük çıktı.Ultrasondan ultrasona değişiyor.
Benimde ilk öğrendiğimde 2 kat arttı,sonra gebelik sağlıksız olduğunda %23 filan arttı,sonlarda artmadı bile o derece...benimde kahverengi lekelenme oldu,sonra pıhtı kan gelmeye başladı,adet sancısı gibi kramplar ağrı....düşük başladı yani...ben 1 hafta bekledim.kanama başladığında kese düzensiz dediler ama 2 gün sonra yol sac ortaya çıktı,kese düzene girdi,ama bebek oluşmadı içinde,kalp atımı olmadı.kanama kürtaj olana kadar devam etti,şimdi ise kürtaj sonrası kanama bile yok.Cok sagol bi sorun çıkmazsa kese görünsün diyorum ben de. Dr ne der bilmiyorum ama. Dış gebelikse diye acele ediyorlar onlarda hakli. Benim hic 2 kati olmadi. %66 bile değil galiba. Az once kahverengi akinti olmus ya da leke. Neden olmuştur acaba düşük falan mi ki. Kasıklarımda ağrıyor, hafif de bi titreme halsizlik var. Bunlari soylesem yarın yapar kesin
Benimde ilk öğrendiğimde 2 kat arttı,sonra gebelik sağlıksız olduğunda %23 filan arttı,sonlarda artmadı bile o derece...benimde kahverengi lekelenme oldu,sonra pıhtı kan gelmeye başladı,adet sancısı gibi kramplar ağrı....düşük başladı yani...ben 1 hafta bekledim.kanama başladığında kese düzensiz dediler ama 2 gün sonra yol sac ortaya çıktı,kese düzene girdi,ama bebek oluşmadı içinde,kalp atımı olmadı.kanama kürtaj olana kadar devam etti,şimdi ise kürtaj sonrası kanama bile yok.
demek ki gebelik saglıksız olunca vücut atmak için çaba sarfediyor.
İnşallah dış gebelik değildir,tehlikeli oldğunu biliyorum.
Bu arada başka bi dr a göründün mü? ayrıca kese küçükse vajinal ultrasonla görülüyor,karından yaptırdıysan normal görünmemesi...
Hayırlısı bakalım,bekle biraz daha,çok kanaman olursa hastaneye yetişirsin,ben 6 gün boyunca sabrettim,doktorum da acele etmedi,hamile kalmadan progestan ve coaspirine başladım,kanama başlayınca coaspirini kesti,ilk kanama olduğunda progestanı da 2 katına çıkardı ama 1 gün sonra onu da kesti,sanırım onun da umudu kalmamıştı,son güne kadar kürtaj yapalım demedi,en son gün alalım artık beklemeyelim dedi...belki kendi düşer mi diye bekledi,belki benim umudumu kırmak mı istemedi bilmiyorum...
Benim kürtajımda asistanı karından ultrasonla keseyi hocama gösterdi,hocam da keseyi o şekilde aldı,sonra bi daha temizlemek için girdi,en son vajinal ultrasonla bi daha baktı ,emin oldu.
Düşükten sonra kontrolde parça kalıp kalmadığı belli oluyor,vajinal ultrasonda gözüküyor.parça kalınca kürtaj yapıyorlardır.Benim hiç değerlerine de bakalım demedi,kendini kötü hissedersen kontrole gel dedi,yoksa 2 ay dinlen dedi.Benim kürtaj başarılı oldu sanırım,hiç kanamam olmadı,düşükte bile daha çok ağrım vardı,kanamam daha çoktu.
Benim de sat 19 nisand,aramızda çok bişi yokmuş.Anladım canım cok sagol. Senin de bi onceki yorumunda dedigin gibi adet sancısı gibi çok sancim da oldu kanamayla beraber. Yarin konuşayım bakayim ne diyecek. Çok geçmiş olsun sana da
Benim de sat 19 nisand,aramızda çok bişi yokmuş.
ama nasip değilmiş demek ki...bir sonraki sağlıklı gebeliklere inşallah.
hakkında hayırlısı olsun.
kizlar merhaba
siz kan betahcg tahlininizi ozel hastanede ne kadara yaptiriyosunuz.
ben bugun bir yere gittim 65 dedi..
cok geldi de( yaptirmadim
Canım,Evet canim sagliksiz bi durum belli ki. doktor da dış gebelıkte olabilir diyor ama büyük ihtimal ic gebelik diyor. Bende diyorum braz beklesem belki icerde kese görünse ona göre kurtaj yapcaksa da yapsin. Ne bileyim hem igne hem kurtaj olmasin diye bi dr acele etti biri beklesen en fazla kanama olur bekle bi hafta bisey olmaz dedi bilmiyorum bakalım kararsizim ya gec döllenme de olabilir belki dedi ama değerler normal artmiyor iste sorun orda
Kizlar bugün adetim geçeli 14 gün oluyor 10. Gün hcg 60.81 cikti 14.gun hcg 177 cikti cok moralim bozuldu galiba yetersiz bi artış vargec döllenme olduğunu biliyorum aslinda cunku takvimde yumurtlama haftasi gorunurken iliski olmadı adetten bikac gun once iliski oldu. Benim durumumda olan var mi cok mu kötü değerler
Canım,
Ne yaptın? Tekrar tahlil verdin mi? İnşallah hakkında hayırlısı olur.
Cnm gözünaydın diyorum . İyi ki dış gebelik degil.çok sevindim adınaMerhaba canım ben de simdi yazacaktım sonucumu. Dun gece düşük yaptim. Test sonucu da yarıya düştü 760ti dun gece bugun 360 olmuş. Carsamba gunu tekrar gel dedi dr bi daha ultrason bakacak. Su an parca kalmis gibi ama inşallah tamamen kendi düşer de kürtaja gerek kalmaz
Merhaba uzulmene gerek yok su an :))
Degerlerin illa ki tam iki katina cikmasi gerekmiyor. %66 yeterli yani en az 168 falan olmaliydi 177 olmuş. üzme kendini bebegine zarari olmasin :)
Cnm gözünaydın diyorum . İyi ki dış gebelik degil.çok sevindim adına
Canım, hayırlı olsun sakın üzme kendini böyle kendi kendine gitmesi daha iyi inan. İnşallah kendiliğinden sıfırlanır. Parça falan kalmamıştır. Belki kanama ile atarsın canım. Allah hepimize sağlıklı, gerçek hamilelikler ve bebişler nasip etsin inşallah :)Merhaba canım ben de simdi yazacaktım sonucumu. Dun gece düşük yaptim. Test sonucu da yarıya düştü 760ti dun gece bugun 360 olmuş. Carsamba gunu tekrar gel dedi dr bi daha ultrason bakacak. Su an parca kalmis gibi ama inşallah tamamen kendi düşer de kürtaja gerek kalmaz
katlama işini hic anlamadım cok az diye uzuldum yorumun için cok tesekkur ederim umuda ihtiyacım vardı gerçekten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?