Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri

bence biraz erken beklemeni tavsiye ederim çunku suan daha döllenme henüz tamamlanmaış bile olur degerlerin çok düşük çıkar ondan sonra beklemek zorunda kalırsın ve emin ol bu çok daha zor ve sıkıcı olur....adet günün gelmeden yada bir gün filan önce yaptır....

canımm çok haklısın
ama bu kadar erken yaptırma sebebim kötü bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyom
antibiyotik almam gerek :97:

tüp bebek yaptırdım 12 gün tahlil yaptır dediler ben dayanamayıp bugun yaptırdım bugunde 11 gün 0.39 çıktı
hemşire dediki yarın gel yine yaptır belki kana yayılmamıştır artar belki dedi arta bilirmi sonuç 1 günde neolur cvp verim kafam çok karıştı

öncelikle tüm bebiş isteyenlerin duasını Allahım kabul etsin... kan değerlerinin inanılmaz artışını 2güne 1kan vererek mutlulukla yaşadım... 1,67 den 2000leri gördüü ama neticede kalp atışları olmadı,kürtaj kürtaj kürtaj... 3kere yaşadım :2: şunu anlamak lazımm ben hepsinde kanamam varken dr a gidip panik yapıp(haliyle) kanamam var lütfen bişey yapın dedim,,, halbukii sağlıklı olmayan bir gebelikte başlarda kanama oluyormuş ve ben aldırmayıp içimde umutlarımla beraber büyüttüm ve neticede hep sağlıksız bi gebelik....acı tecrübeler... baştaa iğneyi vurdurmayıp beklesem kendiliğinden düşücektiii zaten sağlıklı olmadığıı için kanama gelir dedi dr... bizimki çabaydıı... anlıcanızz siz kafanızı rahat tutunn kanamanız geldiysee hayırlısının böylee olduğuna kalpten inanın... önceden bana çooook anlamsız gelirdi hayırlısı lafıı... laf işte gibilerine... anladımkii cidden öyleymiş... zaten böle gebelikler baştaa ERROR verincee devamında da hatta yaşama gelse bile bi şekilde sağlığında problemli olabilirmiş... böle bi bebek dünyaya getirip onunda vebalini alabilirmiydim bilemiyorum

şuan ki değerlerimi seninle paylaşmak istiyorum
09/02/2010 saat 23,36 da yapılan BHCG testi sonucu: 44,76
11/02/2011 saat 12,48 de yapılan BHCG testi sonucu: 59,40
12/11/2011 saat 13,28 de yapılan BHCG testi sonucu: 83,1
14/11/2011 saat 12,38 de yapılan BHCG testi sonucu: 169,1

sence durum ne?

Canım sana özelden mesaj attım konuyla alakalı.

düşük değerler korkutur asıl
kimyasal gebelik olabilir dış gebelik olabilir
çok şükür sen atlatmışsın o evreyi içini ferah tut

Arkadaşın değeri bence de normal SATına göre, Allahın izniyle 1-2 güne görünür kesesi. Allah sağlık versin inşallah.Transvajinal ultrasonda 1500 ve abdominal ultrasonda da bir hafta kadar sonra görünüyor.
Yalnız yanlış olan bir kanı sadece düşük değerlerin korkutması kanısıdır.
Düşük değerler sürünerek artıyorsa genellikle biyokimyasal gebelik lehine yorumlanır. Kısa sürede düşer zaten, fazla gecikme yaşanmaz.Biyokimyasal gebelik annenin sağlığı açısından risk taşımaz, sessiz düşük de deniyor.
Oysa dış gebelikte de değerler hızla artar ve normal gebelikten de yüksek değerlere ulaşabilir. Bazen normal gebelikten ayırt edilmesi mümkün olmaz ve riskli durumlar doğabilir. Kese kontrolü bu sebeple yapılıyor. Eğer değer 1500lerin üzerindeyse ve kese görülemiyorsa müdahale edilir. Bir çok vaka var 2000li değerler ve görünmeyen kese, yani dış gebelik.Tam teşhis konması için değerin zaten 1500lerin üstüne çıkması bekleniyor. Değer sürünerek artıyor ama ultrasonda görülecek seviyelere ulaşamıyorsa, doktor tarafından sonlandırılıyor.
Yani sadece bhcg değerlerine bakılarak bunun %100 kimyasal gebelik mi yoksa dış gebelik mi olduğu anlaşılamaz. Düşük olduktan sonra bile, iç gebelik düşüğü mü yoksa dış gebelik düşüğü mü olduğu garanti edilemez.
Bu sebeple mutlak surette gebelik testimiz pozitif çıktığında vakit kaybetmeden doktorumuzla görüşmeli ve gereken tetkikleri yaptırmalıyız. Rahim içinde gebelik materyali göründüğünde yani "klinik gebelik" evresine geçildiğinde dış gebelik/biyokimyasal gebelik risklerii ekarte edilebilir.

merhaba , daha önceden dış gebelik yaşadım ve dış gebelikte b hcg çok önemli normal gebelikte kendini 2 günde bir 2 ye katlaması gerekiyor ve değer 1000 olmayıncada ultrasonda görünmüyor. umarım senin n ormal bir gebeliktir

Arkadaşlar merhaba benim bi sorum olacak tüp bebek yaptık 13 şubatta kan testim vardı yaptırdım sonuç ortadaki değer 16,08.. sondaki değer de 4,9 yarın testi tekrarlıcaz doktor gerekli yükselmeyi görmesse ilaçları kesicem kimyasal gebelik olabilir dedi .. bu konuda bi bilgisi olan varmı kan değerim yarına yükselmiş olabilirmi
( çok endişeleniyorum 1 aşılama denedik tutmadı.. ilk tüp bebek denemem buda tutmadımı yoksa :18: (

biyokimiyasal gebelik tuttundu 3..4 gün sonra düşüyor geçmiş olsun kan testinden belli zaten beta düşüşe geçtı kanaman varmı?????

biyokimiyasal gebelik tuttundu 3..4 gün sonra düşüyor geçmiş olsun kan testinden belli zaten beta düşüşe geçtı kanaman varmı?????

Bana sorduysan eğer kanamam transferin 8.gününde oldu.. iğne verdi doktorum sonradan kesildi ama bakalım yarından pek umudum kalmadı ama hayırlısı ALLAHtan

13 şubatta 14,94 idi
15 şuabtta 32,52 olmuş

çokmu yavaş gidiyooo

arkadaşlar bir soru sorucam beta sonuçlarım sırasıyla 44.76 59.40 83.1 169.87 151.0 155.89 neden inio neden çıkıo yardım edin lütfen

canım dış gebelik olabilir bende de buna benzer artış ve düşüş olmuştu ama beklemekten başka çaren yok malesef test tekrarlanacak böyle malesef bir süre daha

yanılıyor olmak isterdim ama test sonucuna göre anladığım kadarı ile hamile değilsin canım sonuç çok düşük çünki 7-10 üstü olunca hamilelik kesin gözü ile bakılıyor çünki .benimde aşılama yapıldıktan 10. gün sonra yapılan testim 30 du mesela .sağlık olsun yapılacak bişii yok tüp bebek stresini yaşamışsın Allah kolaylık versin .Allah sabır ve kolaylık versin tüm tedavi olupta sonuç bekleyenlere.
Rabbim tüm bekleyenlere müjdeli haberler versin

Son düzenleme:
herkese merhabaa,
anne adayı olan tüm arkadaşları tebrik ederim. isteyen herkese Allah kısmet etsin diyorum öncelikle.
BAT ım 22 şubat. hafta içine denk geliyor, çalışıyorum. işyerim şehir dışında sayılır. 20 şubat pazar günü, akşam üzeri yaptırsam sonuç görebilir miyim? teşekkürler.

Yumurtlamanın üstünden 12 gün geçmiş oluyorsa, ki geçtiğini tahmin ediyorum, sonuç alırsın.

canım dış gebelik olabilir bende de buna benzer artış ve düşüş olmuştu ama beklemekten başka çaren yok malesef test tekrarlanacak böyle malesef bir süre daha

Canım korkutmak istemem ama biyokimyasal veya dış gebelik olabilir. Sürekli takipte olmalısın.
Eğer birkaç gün daha böyle devam ederse, doktorun iğneyle sonlandırır diye tahmin ediyorum gebeliğini. Geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…