Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri

her ihtimale karşı önlem alalım dedi kalp atışı hiç olmayıp anne karnında canlanmayan bebekler yüzde elli pıhtılaşma sorunundan dedi doktor bende sebebini bilmiyorum canım doktor ne deserse yapıyoruz mecburen

( Cevabın için teşekkür ederim, hayırlısı neyse o olsun artık, bugün tekrar teste gidicem..

merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır siteye giremiyordum 2010 yılında 2 düşük yaşadım 1. sinde kese görünmediği için düşük yaşadım 2.sinde de kalp atışını bilr görmüştük ama daha sonra embriyonun şeki bozulmuş ve o şekilde kürtaj oldum. benim son adet tarihim 29 kasımdı ve 32 günlk periyotlarda oluyorum. 7 ocak c.tesi gübü hcg sonucu 2524 çıktı ama doktor keseyi göremedi bugün tekrar hcg ölçtürdüm 3284 çıktı sizce bu değerler normal mi? ikiye katlaması gerek diyorlar eğer az büyürse dış gebelik olurmuş. Çarşamba günü tekrar doktora gideceğim. acaba aranızda böyle bir durum yaşayan var mı?

Son düzenleme:

merhaba oncelıkle oncekı tecrubelerın ıcın geçmiş olsun dıyorum,ben daha yenı dış gebelık geçirdim sağ tüpümü aldılar embrıyo patlatmış çünki iç kanama geçirmedım şükür..benım beta hcg 2184 du ılk öğrendığımde hamıleliğimi sonra 6900 oldu sonra 16000 lere geldı ve hıc bırınde görünmedı acılen amelıyata alındım..
sonrasında netten de araştırmalarım olsun bunu yaşayan arkadaşlarla sohbetlerım olsun 2000 lerı geçtiğinde beta hcg kese göronmedıyse ıkı gunde bır takıp ve eğer hala gorunmuyorsa acılen mudahele gerekıyor dediler...dış gebelik beta hcg sı çok yuksek olmayanlarda ilaçla sonlandırılmış ama benımkı gıbı değer yuksek olunca rısk olduğundan amelıyatla mudahele edıebılıyormuş..
moralini bozmak ıstemem ama ıyı bır doktor bul kontrolunu ıyıce yaptır ve hala gorunmuyorsa beta hcg de yukselıyorsa mudahele edilsin hamılelğine..Allah korusun rısklı bır durum ayrıca ben beta hcg 16000 lara gelınce sağ kasıkta ağrı hıssettım ağrın tek taraflı ise ve bıçak kesiği gibi ağrı hıssedıyorsan halsızlık varsa baygınlık hıssı varsa tansıyon düşükse rısk altındasın demek..önemli olan senın sağlığın once bunuda unutma..benım tüpüm alındı ama yınede bılıyorumkı şansım yuzde yetmişlerde..güzel haberlerını alırız ınşallah canım

Mariec merak ettim bugün kese görmeye gidecektiniz

Canım merhaba en son 2 ocakta gitmiştim keseyi görmek için fakat görememiştik karından bakılan USG de halbuki HCG değerleri çok yüksekti (adet geçmesinden 3 gün sonra 4400 dü) doktorum bugün için gelmemi söyledi fakat 2 hafta sonra gelirsem yani 14 ocakta keseyi görmekle beraber kalp atışlarını da dinleriz hayırlısıyla dedi
benim eşim laborant olduğundan dolayı test imkanım her daim var elimin altında , dolayısıyla 4 ocak 6 ocak düzenli baktırdım değerlerime ve artışlar çok yüksek seyrediyor kese görünmediğinde 4400 dü HCG 2 gün sonra 11000 küsür ertesi günü 18 bin oldu. dolayısıyla doktorun verdiği günü beklemeden bir de farklı bir doktora gittim ve keseyi gördüm doktor ultrasondan bir çıktı aldı ve bana verdi
üzerinde 10mm düzenli Gestasyon olduğu yazılıydı yani kese 10 mm şeklinde gördük fakat bir de çoğul gebelik olma şüphesi var ilk gittiğim doktora tekrar gideceğim çarşamba veya perşembe günü

bazen aklıma dış gebelik şüphesi geldi ama keseyi görünce bu şüphe ortadan kalktı doktorların da bir dediği bazen bir dediğini tutmayabiliyor kimi doktor değer normal diyor , kimi de ikiz hata üçüz bile olabilr diyor.

gülburak cevabın için teşekkür ederim canım. ben o zaman salı gününe alayım bari randevuyu kafamda soru işaretleri olacağına en azından içim rahatlar. inşallah sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

sağol canım ama farklı doktora gıt ben ilk gıttığımde doktor bana 2184 değerıme rağmen keseyı göremedı ama dedı 10 gun sonra gel ben bır ruya gördüm 3 gun sonra karnım dümdüzdü ve tamamen ıcgudusel bır sıkıntı var dedım ve başka bır doktora gıttım ve o bır aksılık var dedi..şükrediyorum kı o ruyayı gördüm yoksa 10 gun bekleyecektım ağrım olunca ılk hamılelık bılmıyorum tabı normak ağrı sanacaktım sonrasını düşünemıyorum bıle Allah korudu benı ..inşallah boyle bırşey yaşamazsın sende ama yaşarsanda sakın üzülme gelişmelerden haberdar at benı lutfen..ben 14 gun oldu amelıyat olalı..ilk hamıleliğim bu tecrube çok zor oldu bana..ama buna da şükür..

benim doktorum tamam değer güzel falan demdi biraz tereddütle yaklaştı sık sık takip etmek zorundayız kese görünmezse o zaman problem var demektir dedi. ben de zaten bunun üzerine internetten araştırdım dış gebeliği falan öyle olunca kafam karıştı işte neyse salı gününe randevu alamadım artık çarşambayı bekleyeceğim. inş seni de haberdar ederim

kızlar mrb,,
bişi sorucam bnde. bnm adetime 4 gün var ve acayip belirtiler taşıodum. bugün gittim kan tahlili yaptırıdm sonucu öğleden sonra alıcam sizce adetim 4 gün kala sonuç çıkarmı kanda?

kızlar mrb,,
bişi sorucam bnde. bnm adetime 4 gün var ve acayip belirtiler taşıodum. bugün gittim kan tahlili yaptırıdm sonucu öğleden sonra alıcam sizce adetim 4 gün kala sonuç çıkarmı kanda?

Ovulasyon döneminde ilişki de bulundu iseniz belli olur. fakat kesin gebesin demeleri için çıkan pozitif değerin 2 günde bir 2 ye katlamasını beklemen gerektiğini söylerler.
gecikmeyi bekleseydiniz keşke acaba mı diye düşünüp durmakta insanı psikolojk olarak etkiliyor epey.

ay çok sevindim arkadaşım..hayırlı uğurlu olsun...inşallah sorunsuz çok güzel bi hamilelik geçirirsin..bu ikiz üçüz olma ihtimali kese büyüklüğüne göre mi değişiyo..bende gittim doktora keseyi görmek için çok şükür gördük..6-7 haftalık bi gebelik dedi ve kese boyutu 8mm den fazlaydı..bende 2 hafta sonra gidicem kalp atışları için o zaman mı belli olur ikiz üçüz olduğu...ama inşallah senin ikizlerin üçüzlerin olur Allah gönlüne göre versin..

Çok teşekkür ederim =) Allah C.c herkese nasip etsin inşallah

Kese'nin büyüklüğüne göre mi bilmiyorum canım ama benim HCG değerlerim yüksek artışlar gösteriyor. Sadece 1 tane kese gördük son gittiğim doktor da kese içerisinde çoğul gebelik olabilir veya farklı bir kese de oluşum gösterebilir veya da hormonların salgısı yüksek olup tek gebelik de olabilir ancak aradan zaman geçtikçe ( 1hafta-10 gün) bunu anlayabilirz dedi
yok gerçekten emin olalım diyorsan vajinal USG den bakıp farklı bir kese oluşmuş ise görebiliriz ama gerek yok rahatsız etmeye dedi.ben de zaten alttan baktırmaya kesinlikle karşıyım ciddi bir problem olmadığı sürece. bakalım Allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah
siz de aynı şekilde sağlıklı bir gebelik geçirin Allah'ın izniyle. :)

merhaba arkadaşlar,ben reglime 4 gün kala mide bulantısı ve kusma şikayeti ile acile gittim,ve bu ay ilk denemelerimiz yaptık eşimle bhcg ye bakıldı ve 0.56 çıktı,bana göre çok küçük bir değer umutlanmadım ama eşim çok umutlandı çünkü dr adet döngüsü tamamlanmadığı için düşük çıkmış olabilir hamilelik var yada yok diyemem hamile olabilrisiniz dedi...ara ara bulantım oluo,çok uykum gelio,göğüslerim zaman zman sızlıo sanki damarların içinden bişe geçio gibi acı yapıo,sık idrar var,geçen gece adet olacakmışım gibi sancı hissettim galiba oldum dedim ama 2 gündür hala tık yok..şimdi size sorum aceba değer bu kadar düşükken hamile olma ihtimalim varmı?yaşadıklarım psikolojikmi?daha önceleride adet gecikmesi yaşadığımda bhcg yaptırmıştım hep 0 çıkardı,bu sefer 0.56....sizce hamilemiyim cvp verirseniz sevinirim böyle düşük çıkıpta sonradan artan varmı...kanda gebelik en erken zamanda bile sonuç verir diye okumuştum...ama bazı yerlerdede bhcg adet gecikmesinden sonra sonuç verir dio..kimi yerde değer düşük hamile değilsiniz demişler benim durumumda olanlara,kimi yerde hamile olabilirsiniz demişler kafam karıştı beni aydınlatırmsınız???

Merhaba; Değerlerin 2 günde bir katlanarak artması hamileliği işaret ediyormuş.
Dr.unuz 2-3 gün sonra yeniden test yapalım demedi mi?

dr adetiniz geçince tekrar test yaptırın dedi iki gün sonra demedi.beklioz bakalım heveslenmeyim diorum ama içten içede heves ediyorum bakalım hayırlısı hakkımızda...aslında ben oLası olduğunu sanmıodum çünkü herkesin dediği ha deyince çocuk olmuo aylarca denioz dediler,biz ilk denememizi yaptık o yüzden olmaz diodum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…