Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri

kızlar slm. bgn doktora gidicem. inş hayırlı haberler alırım..normal gebelik var mı yok mu belli olucak sanırım.. çok heyecenlıyım.. kalbim atıyo..

kızlar bana bi akıl verin yaa adetim 5 gün gecikti.salı günü kan verdim hcg 43 çıktı.hemşirem çok küçük ama yine de müjdemi isterim dedi.sevindim tabii.ama arkadaşlarım değerin çok düşk olduğunu boşuna heveslenmememi söylediler.önümüzdeki hafta tekrar tahlil yaptırıcam ama durumum umutsuz mu???

İkinci kan testini yaptırmadan, 14 Mayıs'ta direkt dr.a gittim, kese 5 mm olarak göründü. Ultrason takibini "yarın çatlar" diyerek 20 Nisan'da sonlandırmıştık, muhtemelen yumurtlamam 21 değil, 23-25 Nisan gibi olmuş, hatta muhtemelen geç döllenme de olmuş, çünkü 21'de olsaydı ultrasonda daha büyük olması gerekirmiş, fakat kese 5 mm'di daha :) doktor, gelişimini görmek ve kaç haftalık olduğundan emin olmak için 25 Mayıs'ta çağırdı. Ben de bu arada sırf meraktan, 19 Mayıs'ta ikinci kan testini yaptırdım ve değer 17000 civarı idi :)

Yani, değerim 153 çıktığında adetim sandığım gibi 3 gün gecikmiş değildi, tahminen adet günüm filandı... Tabii doktorun söylediklerini de ekliyeyim, herkeste döllenme hızı, gebelik hormonunun üretilme hızı vs farklı olabiliyormuş. Döllendikten sonraki bölünme aşamas bazılarında daha uzun sürebilirmiş. Tutunduktan sonraki hormonun üretilmesi de, bazılarında her gün azar azar artarmış, bazılarında bir süre durup, sonra bir anda ani bir artış gösterirmiş. İşte bu sebeplerden doktorlar, 10 gün gecikmeden test yapmayın diyorlar.

arkadaşım gebeliğin hayırlı olsun, Allah kucağına almayı da nasip etsin inşallah.
2.paragrafta ki yazdıkların umut oldu bana, çünkü benim değerim tam 2 katı artmadı, çok üzülüyordum.
söylediklerine göre artış azar azar olabilirmiş.

merhaba,

tahlili tekrarlamak için neden 1 hafta bekliyorsun? bugün yaptırıp artış var mı yok mu görebilirdin.

1 hafta kendine eziyet etme. umarım değerin artar.

Teşekkür ederim, Allah sana da nasip etsin inşallah.

Çok da umut verip sonra hayal kırıklığına sebep olmak istemem. Adet gecikmenin kaçıncı gününde değerin kaç çıktı? Ona göre birlikte yorumlamaya çalışalım.

kızlar çok endişelim yardım ediinnnn pazartesi beta hcg degerim 186 çıkmıştı bugün perşembe tekrar yaptırdım kan tahlili 525,6çıktı çokmu düşük?canmm çok sıkıldı off off

buna göre değerlendirme yapamayız ki, benim adetlerim çok düzensiz.

Merhaba,
Polikistik overim var.Son adet tarihim 22 Nisan. Dün kan testi yaptırmıştım.Sonuç :
Beta-hCG : 8.91
Sağlık ocağında yaptırmıştım.Doktora gitmedim.Gebelik var mı sizce? Varsa da çok mu düşük? Buradaki sayfaları okudum herkesin ki binli rakamlarda,benimki çok düşük geldi.
Tecrübesi,bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.

kızlar çok endişelim yardım ediinnnn pazartesi beta hcg degerim 186 çıkmıştı bugün perşembe tekrar yaptırdım kan tahlili 525,6çıktı çokmu düşük?canmm çok sıkıldı off off

normal görünüyor.

dün yaptırsaydın muhtemelen 370 gibi olurdu,yarın da 600lerde.

perşembe arada bir gün oluyor.

gayet normal. endişelenecek bir durum yok. başlarda gün aşırı 2 kat arttığı söylenir -ki bu da yaklaşıktır. yani pazartesi 186, çrş 370 civarı, cuma 750 civarı vs... yani perşembe 500 küsür gayet normal.

buna göre değerlendirme yapamayız ki, benim adetlerim çok düzensiz.

diğer başlıklardaki mesajlarına baktım şimdi. 338 - 559 diye endişelendiğimi gördüm. açıkçası benim bildiğim kadarıyla herkeste her zaman 2 kat artacak diye çok katı bir kural yok. ayrıca seninki de 2 değil ama 1,65 artmış. doktorun emin olmak için ve gidişatı izlemek için istemiştir 3. testi. tamam, kendini herşeye hazırlıklı tut ama bence iyimser ol, güzel düşün. olumsuz bir durum görünmüyor bence.

kızlarrr çoook teşekkür ederriiim içimi rahatlattınız şimdi doktorumuda aradım oda çok iyi dedi pazartesi çagırdı sanırım keseyi görmek için..offf ne stresli bi dönem bu yaa

canım işte ben kendimi tam 2 kat artması gerekiyor diye koşullandırmıştım ondan endişelendim.
çok saol cevabın için, paylaştıkça daha iyi hissediyorum.

kızlarrr çoook teşekkür ederriiim içimi rahatlattınız şimdi doktorumuda aradım oda çok iyi dedi pazartesi çagırdı sanırım keseyi görmek için..offf ne stresli bi dönem bu yaa

seninle aynı durumdayız
benim doktor yarın ki duruma göre çağıracak galiba.

bizim minikler şimdiden panik atak yaptı bizi

seninle aynı durumdayız

hepimiz aynı durumdayız :) artışları 2 katına çıkmalı diye odaklanmışız oyuzden endişe ediyoruz ama stres yasak bize akısına bırakalım ben salı gidicem bakalım kese görüncek mi

seninle aynı durumdayız

hepimiz aynı durumdayız :) artışları 2 katına çıkmalı diye odaklanmışız oyuzden endişe ediyoruz ama stres yasak bize akısına bırakalım ben salı gidicem bakalım kese görüncek mi

Son düzenleme:
seninle aynı durumdayız

kesinlikleeeee :) bende sizdenim acaba degerim az mı arttı diye kendimi yedim bitirdim ama şunu unutuyoruz ki değerlerimiz çok şükür gayet iyi bende salı gunu gidicem dr.a kese için inş görürüz 2 gündür test yaptırmıyorum kanıma yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…