Merhaba arkadaşlar,
Son adet tarihim 22 ocak . Bu sabah yapmış olduğum idrar testi silik çıktı. Bugün öğlende Kan testi yaptırdım.Değer 26.7 Mlu/ml çıktı sizce bu değer normal mi ?sizce ne yapmam gerekiyor.Şimdiden yorum yapan yapmayan herkese teşekkürler .
merhaba değer 7 çıktığında adetin kaç gün geçmişti benim adetim geceli 4 gün oldu 26 çıktı beta
Arkadaşlar aranıza yeni katılanlardanım ve şimdiye kadar gecen süreçte sizlerin edindiği süreçlerden ve tecrübelerden epey bilgi sahibi oldum benim başımdan geçenlerde belki başka bir arkadaşımıza yol gösterici olur diye düşünüyorum..
biraz uzun olacak ama mümkün oldukça kısa yazmaya çalışacağım.. Haziran 2012 sonunda eşim ile birlikte İstanbul Yenibosnada bulunan Nisa hastanesine kontrol amaçlı gittik o ana kadar greyfurt büyüklüğünde bir çikolata kistimin olduğundan haberim bile yoktu doktor hanım senin acilen ameliyat olman lazım dedi bu kadar büyük bir kisti şimdiye kadar nasıl fark etmediniz dedi. beynimden vurulmuşa dönmüştüm. sonrasında neler yapabileceğimizi tartışmaya basladık kontrolu yapan doktor ısrarla kistin çok büyük olduğunu ve bu büyüklükte bir kistin ancak açık ameliyatla alınabileceğini söyledi. temmuz ilk haftasında bu konu ile gittiğimiz doktor sayısı 4 olmuştu kimisi açık kimisi kapalı(laproskopi)ile kistin alınabileceğini söylüyordu. kafamız iyice karışmıştı yani.. Ankara Güven Hastanesinde hemşire olan ablama konudan söz ettik kendisi konuyu DR SARP ÖZCAN a anlattı elimizdeki tüm sonuçları kargo ile ankaraya gönderdik. DR bey gelsinler ben burada laproskopi (kapalı) yöntemiyle kisti alırım dedi ve kendimizi Ankarada bulduk. doktor beyle ilk görüşmemizde kendisine güvendik ve 10 temmuz 2012 günü kendisine ameliyat oldum. her iki yumurtaliğımdan devasa büyüklükte 2 tane çikolata kisti çıkartıldı. yaklaşık 20 günlük dinlenmeden sonra tekrar istanbula geri döndük. Ağustos ayı ortalarında tekrar Nisa Hastanesindeki doktorumuza gittik kendisi de kistin kapalı olarak çıkarıldığını duyunca biraz şaşırdı ama bozuntuya vermedi burada amaliyat olsaydınız bizde kisti kapalı ameliyat ile çıkarabilirdik falan dedi neyse orasını geçelim. sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. sonrasında ocak 2013 e kadar normal yollardan hamile kalmaya çalıştım ama olmadı. son olarak nisa hastanesindeki doktora tekrar gittik ameliyat cd sini izlettik. kendisi şaşırdı ve gerçekten usta ellerde ameliyat olmuşsun dedi ve sonrasında ultrosonda yumurtalıklarda yapışıklık olduğunu ve çikolata kistinin tekrar oluşmaya başladığını söyledi.. tekrar ameliyat olamazdım ne yapalım dedik ve bizi en kısa yoldan bebek sahibi olmamız için tüp bebek merkezlerini araştırmamızı tavsiye etti.
bu andan itibaren artık bizim için zor bir süreç bekliyordu işinin ehli bir tüp bebek merkezi ve konusunda uzman bir doktora ihtiyacımız vardı. ameliyat olduğumuz hastane deki doktorlardan birinin tavsiyesi ile Maslak Acıbadem Tüp bebek merkezine başvurduk. prof dr BÜLENT TIRAŞ a eşim ile birlikte gittik başımızdan geçenleri anlattık. ve ilk ultrason izlemesinde evet kistlerin tekrar oluşmaya başlamış ama korkacak birşey olmadığını ve adetimin 2 . günü gelip tüp bebek tedavisine başlamamızı önerdi.
26 ocak 2013 te adetimin 2 .günü hastaneye gittik. çeşitli hormon ilaçları ile yaklaşık 10 gün boyunca var olan yumurtalarımı büyütmeye çalıştık.gün aşırı ovulasyon dönemim ultrosonda izlendi. kistimin büyük olduğu yumurtalığımın yumurta rezervinin düşük olduğunu ancak diğer yumurtalığımın gayet iyi durumda olduğunu öğrenince sevindim.
6 şubat 2013 te acı badem maslak tüp bebek merkezimde tek yumurtalığımdan 10 adet yumurta toplandı aynı gün eşimdende örnek aldılar. yumurtaların nasıl toplandığını uzun uzun yazmıyorum..
9 şubat 2013 tarihinde 12 hücreli 2 embriyo transfer edildi ve 10 sürecek uzun süreç başlamış oldu.. 20 şubatta görüşmek üzere deyip bizi uğurladılar..:)) (bu süreç zarfında kullandığım ilçları uzun uzun yazmıyorum)
ve nihayet 20 şubat olmuştu eşim ile birlikte sabahın erken saatinde daha hemşireler bile gelmeden kendimiz hastanede bulduk :)) saat 08:30 da kan verdim ve 11:45 te kan sonucum çıkmıştı. teste baktım ama bişey anlamadım ve hemen doktoromuzun yanına gittik koridorda hemşireye sonucu gösterdik sonuç HCG 80 çıkmıştı hadi gözünüz aydın dedi çok sevindik.. eşimi ve beni koridorda tuhaf bir gülümseme almıştı. çünkü ilk sonuçumuz pozitifti. 2 gün sonra yani 22 subatta 2. kan testini yaptırdım sonuç HCG 178 çıktı. hastaneye durumu bildirdik ve durumun güzel olduğunu söylediler. benim hikayemde böyle işte arkadaşlar gerçekten çok zor bir süreçmiş Allah isteyen herkesin bebeğini kucağına almaya nasip etsin inşallah..
hayırlı uğurlu olsun allah kucağınıza almannızıda nasip etsin..inanın ki okurken gözlerim doldu.. ayrıca daha bile anlatsaydınız okurdum.. mesela yumurtaları nasıl topluyorlardı merak ettim.. bide verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim. inşallah sizin sayenizde verdiğiniz doktor isimlerinle şifa bulacak hastalar, anne ve babalar size duacı olur..haberlerinizi bekliyoruz...
biri benim için de bieşy desinnnadetim gecikti. en son 15 ocakta adet görmüştüm. sadece 25-26-27 ocakta eşimle birlikte oldum. geri çkilme yöntemini kullanmıştık(ne kadar koruyosa o da artık) evde test yaptım negatifti. kan testi de yaptırdım o da <12 negatif çıktı sonuç. doktorum adet olmazsan 10-15 gün sonra tekrar gel bazen gebelik olsa bile geç belli olabiliyor dedi... hiç hamile gibi değilim...
eğer hamileysen yaklaşık 3-4 haftalıktır o zamn da. belli olmaz mıydı kan tesinde??? psikolojik olarak mı geçikiyorum yoksa???
biri benim için de bieşy desinnn
tebrik ederim cnm.benim adet günümü bir gün geçe yaptırdığım test sonucu 413 tü.şu anda 10.haftadayım şükür.çok normal seninki.inşallah 2 ye katlar.
bu değere göre hamilesin cnm haftaya tekrarlat muhakkak değerin artışına bakılsın..ama bence kadındoğumcuna da gitmende fayda var..o seni yönlendirir..hayırlı olsunnnnnn..merhaba bugun adet olmam gereklıydı.Grıp oldugum ıcın doktora gıttım acıle doktora durumumu anlattım once kan testı yapalım ona gore ılac verelım ozaman dedı kan testı yaptık beta hcg 40,87 çıktı doktor bı hafta sonra gel tekrar yapalım test dedı sızce hamıle mıyım bole olan var mı
ben adetime 6 gün kala ve 4 gün kala kan tahlili yaptırdım sonuç ikisindede 1.20 çıktı, geçtiğimiz aylarda iki kerede hep 0,1 çıkmıştı.. yani biraz yükselmiş değerim..şimdi adetime 2 gün kaldı 26 şubatta olmam gerekiyor..sizce yükselme ihtimali olabilirmi? sizce değerim daha da yükselebilirimi bu günlerden sonra?böyle bişey hiç duydunuzmu?((şimdiden cvplayan herkese çok teşekkür ederim..cvplamayanlarada tabii:)
adetim gecikti. en son 15 ocakta adet görmüştüm. sadece 25-26-27 ocakta eşimle birlikte oldum. geri çkilme yöntemini kullanmıştık(ne kadar koruyosa o da artık) evde test yaptım negatifti. kan testi de yaptırdım o da <12 negatif çıktı sonuç. doktorum adet olmazsan 10-15 gün sonra tekrar gel bazen gebelik olsa bile geç belli olabiliyor dedi... hiç hamile gibi değilim...
eğer hamileysen yaklaşık 3-4 haftalıktır o zamn da. belli olmaz mıydı kan tesinde??? psikolojik olarak mı geçikiyorum yoksa???
cnm bazen geç döllenmede böyle düşük çıkabiliyor ama seni umutlandırmak istemem.. 5 ten yukarısı gebelik diyor testler çünkü..inşallah gelir bebişin
ilk önce cvpladığın için çok teşekkür ederim 22sinden beri bekliyorum cvplanmasını..yarın adet tarihim şuan herhangi bi adet ağrım yok sadece sızlama var.. inşalllah hastalanmam diye dua ediyorum tabii bhcg de yükselir diye dua ediyorum.. çok teşekkür ederi tekrar umarım geç döllenmedir.. hoş bu geç döllenmeyide anlamıyorum ama inş. diyelim..:)))))
çok teşekkür ederim ben de sizi tebrik ediyorum:)) bakalım yarın tekrar test yaptıracağım inşallah güzel çıkar sonuçlar
Canım. İyi bir sonuç hayırlı olsun.. Geç döllenme olabilir pko lılarda genelde düzensizlik olur ..bende dün yaptırdım değerim 273,6 çıktı sizce nasıl arkadaşlar bu değer.adetim 10 gün geçti. adet düzensizliği var.birde pkoluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?