kandil kutlaması..

Çok haklısın valla ben seni çok iyi anladım.
Nedense nişan takılınca beklentiler artıyor,, sen yinede sabırlısın canım.Görümceni aramaman iyi olmuş..Hep iyi ol iyi ol nereye kadar.
Açıkcası ben bugün kv mi aramadım unuttum geç kalktım zaten uykusuzdum o aramış beni duymadım,, ardından msj atmış kandilin mübarek olsun kızım diye,, ardından bende kandilleştim.. Laf falan sokmadı öyle bi tip değil zaten ama seninkinin yaptıgıda ayıp yani.2de arasaydın daha mı makbule geçerdi ne tip insanlar vr sinir oluyorum.
Şu kaynana görümcelere iyice deli oluyorum ben okudukça kk da şöyle şeyleri,, ii ki diyorum görümcem yok aman lazım değil ya
Mesafe koy koru onu canım benden sana tavsiye.Çok sokulmayacaksın arkadaş.
Şu kk beni kaynana düşmanı yaptı ya

Canım yüzlerine bakmıyorlarsa sende bakma ufaktan ufaktan koy tavrını.Sen önce değerlisin unutma bunu.En çok benim teyzem kaynanasının herşeyine he dedi en sonunda teyzem hasta oldu..Şimdi sanki teyzem kaynana o gelin.
Senin nişanlınla aran iyise,, seni onlarla görüştürmek zorunda bırakmaz evleniyoruz diye dip dip olmak zorunda da değilsin..
Herkes kendi evine kapı koluda kendine
Tek yapcagın şey takmamak kafayı takarsan nişanlınla aran kötüye gider..
Evlenince onlarla oturmayacaksın dimi.

Sana tavsiyem en başından bu tür durumlarda tavrını belli et.
Olayların üstünü kapatıp sakın evlenmeye kalkma.

Şiddetle katılıyorum

Ayrıca nişanlının eline ipleri verme,, gerçekleri görüyor inadına görmemezlikten geliyorsa ona karşıda hakkını ara hakkından gel..
Ne bu ya kölemisin sen :26:

Bugün eksikler için öğlen annemlerle dışarı çıktık
Koşturmaca vardı.
Kayınvalidem aradı kızım halı bakalım diye. Buluştuk hep beraber.
Kandilleştim.
Sonra işler güçler derken kayınpederimi 23,30da aradım
Efendim kızım diye açtı her zamanki gibi tlfnu, babacım geç oldu ama
böyle böyle diyip kandilleştim
olsun kızım ben oturuyorum nolucak dedi.
Biz 4 yıldır beraberiz, 3 yıldır nişanlıyız.
Ayrılıp barışmalar bizde çok şiddetli oldu, aileler de dahil oldu.
Biz kıyametleri kopardık. Tüm bunlara rağmen kızım derler öyle çok severler beni.
Siz de tavrınızı koyun, çok samimi olmayın ama nabza göre şerbet vermeyi ihmal etmeyin.
Ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen derler. Sadece nişanlınızla yalnızken anlaşmanızla bitmiyor ne yazık ki.
Siz çok mutluymuşsunuz bir aradayken fakat nişanlınız da sizi savunup arkanızda duran tavırlar sergilemiyor ki :S
Allah yardımcınız olsun

Bu durumlar evlenince düzelir diye beklemeyin. evlilik sonrasında vermeyi düşündüğünüz tepkiyi, şimdiden göstermeye bakın. şimdi göstermediğiniz tepkiyi, evlendikten sonra göstermeniz bir işe yaramaz...

ben de istenmeyen bir gelindim. birçok kusur bulunurdu, laf söylenirdi. başlarda biraz şaşkınlıktan, biraz saygısızlık yapmayayım, yüz-göz olmayayım diye sustum ama baktım olacak gibi değil, sonrasında saygıyı bozmadan, gerekli cevapları verdim.
beni hala sevmezler, ama eskisi gibi davranamıyorlar artık.
ne yaparsanız yapın, saygıyı bozmadan yapın. siz o sınırı koruyamazsanız, onlar daha çok müdahele ederler evliliğinize, size...
bir şeyi sadece onlar istiyor diye yapmayın bence...
nişanlınız ya adaletli olsun ya da aranıza hiç karışmasın. sizi aramaya zorlamasın.. bu konuda kararlı olun, evlendikten sonra bu problemler artabilir.

ben aramıyorum kimseyi, kafam rahat, bayram seyran kandil cuma hepsi bi stres, kimsede içinden gelerek gitmiyo aramıyo, benim de içimden gelmiyo aramadım eşim aradımı onuda bilmiyorum
nişanlılık sürecini iyi değerlendir pek iç açıcı görünmüyo durumunuz

yol yakınken bu işten dön canım.bak nişanlıyken bu kadar konu açan evlenince haftada açmaya devam ediyor.

Böyle olunca yorulmayacak mısınız?
Yıpranmayacak mısınız?
Devamlı tetikte, devamlı gardını almış yaşamak kolay değil inanın.
Bilmiyorum yaşınızı ama genceciksinizdir diye tahmin ediyorum.
Gerçekten çok üzüldüm daha nişanlısınız bu psikoloji içinde olmayı kimse haketmiyor.
Kendinize, ruh sağlınıza kıymayın...
Şu hayatta kimseyi değiştiremeyiz, ancak bir süre siner..
Eğer bu adam böyle biri ise gün gelir bir laf eder Size " evlenmeseydin ,biliyordun beni, ailemi yeter" diye ya da bağırır, belki psikolojik veya fiziksel şiddet dahi uygulayabilir.

Ortalığı ayağa kaldırınca ne kadar susacak zannediyorsunuz. Evlilik savaş değil ki.
Hakkınızda hayırlısı.

ne zaman arayacakmışsın makbule geçmesi için sabah ezanında mı :S tuhaf bir kayınvaliden var anlayışsız biri gerçekten zor bir durum

evlenince öyle olmuyor ki maalesef kapımızı kapadıkmı başbayız diyorsun ama arada sorun varsa sanki 3. kişiler hep aranıdaymışsın gibi hissediyorsun ,hele eşin dengeyi kuramayan bir insansa sorunda haklı sen bile olsan içindeki sinir büyüyor ve en ufak birrşeyde olağanüstü tepkiler vermeye başlıyor konu ailesi olunca ,

nişanlına bu konuda güvenmen lazım...

gerçekten gözümüzü kapatıp evleniyoruz,olur evlenince geçer die aslında o zman asıl bu tuhaf sinyaller afete dönüşüyor.
aman dikkat et arkadaşım. ben kafayı takmam diyebiliyorsan ki diyemiyorsun bence devam et ama sakın haa güvendiğini hissetmedn evlenme sakın haa. beklemenz gerekiyorsa bekle.nişanlının burnunu sürtmeden ona güvenmeden sakın evlenme. sonradan da'ya bile bile lades dedm' diye kendini suçlamak kadar insanı yerin dbine sokan bi psikoloji yok.
ailesi hakkında bana şöyle yaptılar vs dediğinde de ne kadar haklı da olsan evt hakszlardı demesini asla bekleme. büyüüüüüüük hayal kırıklığına uğrarsın. eşinden bekleme sen. ya annesine direk cevap ver ya da soğuk dur. bariz bi şeklde suçlama onları eşine karşı. sonra kötü sen olursun eşin onlara acır. onalr alttan alttan sen dobra. haklı ve kaybeden sen oluyorsun bu da acı

Ben durumunuzu pek içaçaıcı görmedim açıkçası. Nişanlınızın tepkisi de ailesinin verdiği tepkiler de anormal. Evlenmeden önce bu sıkıntılarınızı çözün, çözemezseniz evlenmeyi bir kez daha düşünün. Evlendikten sonra o aile öyle bir kıymetleniyor, hayatınızı öyle bir etkiliyor ki malesef, kapımı kapatırım keyfime bakarım gibi şeyler boş hayaller.

Arkadaşım sana birşey dicem ama beni yanlış anlama
nişanlılıkta böyle yapan ilerde ne yapar hiç bilmiyorum ilk onu diyeyim de sonra
buzdolabı gibi soğuk insanlarla olmuyor yapılmıyor bu 2
şu an nişanlın istersen görüşme demiş ya o şimdilik öyle sonra ilerde bir gün aaa yeter artık çok uzattın alttan almayı bil ya da olnaları unut kin tutma diyecek bu 3
bunları nerden biliyorsun dersen ben kv ile halen konuşamıyorum halen napıyorsun derim iyi der ulen insan evladı beni de insan yetine koy iyiyim sen napıyorsun de bari demi hayır yok. hem konuşmaz hem beni yanında ister ilk zamanlar ne kadar zordu bütün akşam tek başıma oturmak aslında tek başıma değilim kv görümce var ama konuşan yok bi de bana eşin yok evde tek sıkılırsın burda otur diyorlardı eeeeee evde de konuşmuyorum tv izliyorum onların yanında da şimdi zor değil çünkü her gün gitmiyorum yanlarına =) haaa bu arada görümcemle bir süredir konuşmuyoruz eşim sürekli olmasada arada bir bana söylenir unutun artık birşeyleri geleceğe bakın diye hayır dediğimde de sayarda sayar.
iyi ölç tart biç ben bu insanlarla ben bu adamla yapabilir miyim diye aman evleneyim sonra düzelir deme inan düzelmiyor. ben o hatayı yaptım üstünü örttüm çoğu şeyin evlenince düzelir diye ama hiçbirşeyin düzeldiği yok aksine daha çok birbirine giriyor

aman aman kızım sakın kahramanlık yapim deme! seni istemiyorlar belli sakın erteleme bırak gitsin sonra gerçekler karşında duvar gibi durur o zamanda kucağında bir bebek ömrün böyle geçer boşver hayat çok güzel ye iç keyfini çıkar :)

sanki beni anlattın..tek fark şu an bana iyim sen nasılsın diyo, evlenince onu da demicek sanırım :) daha önce de bu konuda bazı şeyler oldu aramızda ama bugün açıkça bi taraf tutmicağını söyledi..ne desem bilemedim..düğün tarihim bile belli ama evlenesim kalmadı artık..

evlenene kadar nişanlını yanına çekmeye bak
yani seni korumayı ögrenmesi lazım
yoksa o evlilik çekilmez
bizler gibi hergün anasının lafından çıkmayan dolduruşa gelen nişanlın için konu açmaya başlarsın

bence riske atmaa herkesin dediği gibi biz hepimz tecrübeli kişiler olarak çırpınıyoruz okudum da yorumları belli ki herkesn ağzı yanmış. ama şaşrtıcı şeklde aile anne baba vs çok kıyöetli oluyor evlendkten sonra. erkekler evlenerek onları terk etmiş psikoljsinde mi olyolar anlaşılamayan bişey bu. ailesnden uzakta ayrı yaşayanlar için bile aile birden sık gidilesi sık aranılası bi kavram oluyor. şaşrtıcı bişey. benm eşim annesine biz nişanlıyken beni defalarca savnmuş benm isteklerime öncelk vermişken evlendkten sonra annemin evini tezmlemedin hiç die bana çıkışan bi tip oldu.çalışıyorum o eve 3000 tl para getiriyorum bi de ev hanımı olsam nasıl baskılar görürdüm bilmiyorum. şoklardayım hala.
dikkat et canım. iyice koy kurallarını. bilemiyorum belki kaçarı göçeri yok bu herkesn başına mı geliyor bilmiyorum ama nişanlınla evleneceksen de ailesi hakkıında asla şikayette bulunup da onşarı kıymete bindrme.
düğün de belliymiş ama bu düğün hazrlık vs atmosferini bozmak istemediğimzden bitirmesek bile bitirmeyi göze alarak resti de çekip nişanlılarımızı eşlerimi kendilerine getrme cesareti gösteremiyoruz.ama inan bu rest işi düğünden sonra çok ama çok daha zor.
bir de eşin beni adam yerine koymuyorsun demiş ya sen kardeşini aramadığında,erkekler ailelerine yapılmış bişeyi kendilerine yapılmış olarak görüyorlar bu iyilk ya da kötülk. hatta ailesine iyilk yapınca kendisine yapacağın iyilkten daha kıymetli oluyor onlar için. dedüim gibi asla onları kötüleme asla. inan kıymetli olyolar o zaman.

benimki evlenmeden önce diyor muydu hatırlamıyorum belki de demiştir nişanlılık dönemimizde sancılı geçti bizim
peki hiç taraf tutmayacağına inanıyor musun. benim eşimde nişanlıyken benden yanaydı çok kez annesi ve kardeşi yerine özür diledi hatalı oldukları konularda . sonra evlendik bir süre daha benden yanaydı sonra ben karışmıyorum ne haliniz varsa görün dedi :d şimdi bir kavgamızda beni suçlayabiliyor sen konuşmuyon sen unutmuyon sen hırçınsın sen soğuksun diye hani karışmayacaktı nerde bunun karışmaması
kına gecesi günü bile ayrılan var illa ayrılın diye demiyorum bunu ama eğer içinizde tereddüt varsa emin oluncaya kadar bekletin
ne kadar süredir nişanlısınız

arana mesafe koy dicem zaten uçurum oluşmuş.....ben olsam arayıp kutlamazdım,bu konuda sana hak veriyorum....ayrıca sana söylenenlere sende onlar gibi bön bön bakma cevabını ver,azıcık dişini göster .seni sessiz zannetmesinler,tepene binerler sonra...

Son düzenleme:
evlendiğinde başını duvarlara vurursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…