- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
Kayınvalidenizin, sizin fotoğrafınızı paylaşmamasına mı ağladınız gerçekten? Bu kadar mı sevgiye ve ilgiye açsınız? Benim evliliğimin ilk 2 senesinde kayınvalidemin buzdolabında eşim ve kuzeninin bir düğünde dans ederken çekindikleri bir fotoğrafları vardı. 2 sene sonra nerden aklına geldiyse kayınvalidem onu kaldırmış, benim ve eşimin fotoğrafını koymuş. Görünce "aman anne ne gerek vardı, benim bile gözüm alışmış diğer fotoğrafa bak bunu yadırgadım şimdi" deyip gülmüştüm. Demem o ki önemsiz meseleleri bu kadar büyütmeyin, daha önemli bi sorun yaşayınca ne yapacağınızı şaşırırsınız.
Ben her kandil ararım kayınvalidemi. İlk başlarda eşim benim onun ailesini aramamı bekleyip öyle dönüş yapardı benim aileme. Sonra baktım sidik yarışına çeviriyor meseleyi, eşime "Allah aşkına sen benim ailemi arama, gerek yok, zorunda değilsin. Ben, sen benim anne babamı ara diye aramıyorum aileni. Sen arasan da aramasan da devam etcem aramaya. Ama lütfen sen benim ailemi arama" dedim. O günden sonra eşim o sidik yarışını da kaldırdı ortadan. En azından beni sorgulamadan telefon açıyor. Ki ben hala söylüyorum arama benim ailemi gerek yok diye. Eşinizin bu kadar üstüne düşerseniz ailemi ara, ilgilen diye cozutuyorlar adamlar. Ben hep diyorum eşime benim ailemi sevmek zorunda değilsin saygı duy yeter, benim zaten ailemi seviyorum, önemli olan da bu diye.
Siz ailenizi seviyorsanız, eşinizin de bariz bir saygısızlığı yoksa aramış aramamış dert etmeyin. Hatta aramasın hiç gerek yok.
sahalarda görmek istediğimiz hareketler
Yüz göz olmak : Türkçede bir deyim.Gerçekten bu hayatta eşinizle yüz göz olmazsanız kiminle olursunuz
Bir de kibir diye bir sözcük vardır isterseniz açıklayınYüz göz olmak : Türkçede bir deyim.
Samimiyet, yakınlık ya da sevgi anlamında kullanılmaz.
Bu deyim tam olarak; iki veya daha fazla insanın saygı kriterinin dışına çıkması, yüzyüze bakamayacak hale gelmesi demektir.
Siz yüz-göz olmak deyiminin anlamını bilmiyorsunuz zannımca.
Deyimler çoğunlukla metafor içerirler. Yani içinde mecaz barındırır. Ve kulağa gelen anlamı içermez.
Örneğin;
Burnundan kıl aldırmamak deyiminde anlatılmak istenen; bir kişinin burnumdan kıl aldirmadığı değildir.
Gözü yukseklerde olan kişinin de gözleri reelde olması gerektiği yerdedir.
Bilmiyorum anlatabildim mi....
Yine ailesi ve yine kavga...
Görümcelerimle alakalı konuyu bilenler, eşimin annesi de bazı şeyler yapmıştı eskiden de olsa öyle öyle aramız soğuk ama konuşuyoruz ben ararsam konuşur onda da işim var der kısa keser. Bir gün aramışlığı yoktur. Bir gün evladı yerine koymadı dolayısıyla ben de anne yerine koyamadım. Bana kızının kayınvalidesi kızının nişan fotoğrafını asmış bunu anlattı ben o gün ağlamaktan harap olmuştum ne salakmışım. Hem anlatıyor hem aklına gelmiyor o da koysun... Neyse
Benim annem eşime bir gün olsun bir şey demedi eşimle araları benden daha iyi neredeyse annem hep onu savunur tutar.
Bugün annemle zar zor kandilleşti aklımda dedi ama ben demeden kandilleşmedi. Zaten kandilleşecektim diyor bir de. Sonra annesigili aradı bana da saat onda söyledi annemi ara diye. Evet suçluyum aramalıydım elbette ama zoruma gidiyor o telefon kısa kesilip kapanıyor ya... Yine de suçluyum.
Daha önce deseydin vs. Diyip bahane ürettiğimde de bana ya bi... Git dedi. Ben de ona zaman zaman argo kullanıyorum ama başkaları konu olunca değil...
Ne olursa olsun bunu demesi yanlış değil mi bir başka insan için... Arama dedi baştan sonra ben üste çıkmaya çalışınca bunu söyledi.
Ben aramadığın için değil bahane ürettiğin için söyledim diyor.
Sizce bana besbelli annesi için mi küfür etti yoksa benim iste çıkma çabamdan dolayı mı?
Aman takma olur öyle diyenlerden misiniz yoksa bundan yola çıkarak bana hiç saygısı olmadığını düşünenlerden mi?
Hayır aramayıp baskı kuran o ben ara demedim o bana arayacak mısın diyor annemleri ona göre benimkini arayacakSiz esinize kendi ailenizi ara diye israr ederken kv aramak akliniza gelmemis olamaz. Su bana cok sacma geliyor madem siz kv aramayacaksiniz o zaman esinize de kendi ailenizi aramasi konusunda baski kuramazsiniz. Bu tarz seyler karsiliklidir. Hem adama baski kurun hem de siz aramayin olur mu oyle sey? Kufur konusundada esiniz yanlis yapmis tabiki.
Eskiden dedim eskiden üzüldüm okur musun yazdığımıikiniz de aramayın.
kandilleşmek diye bir adet uydurup sonra başkaları o adete uymayınca kavga çıkarmak çok saçma değil mi?
eski konunu okudum. madem görümcelerin seni muhatap almıyolar hepsinin numarasını engelle. onlar yokmuş gibi davran. eşin sorarsa da açıklamasını yaparsın.
kaynananı da hayatının merkezinden çıkar. fotoğrafını asmış asmamış ne önemi var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?