Yengenç merhaba <3
14 gündür zorunlu karantinadayım ve güneş yüzü gördüğüm yok ondandır belki, depresifim son birkaç gündür...
Ancak 5 sene daha burada yaşayacağım, üstelik danışman hocayla hep iç içe yaşıyorsun yani sürekli iletişim halindesin
Babam da sen böyle düşüncelerle gidersen yapamazsın dedi, anlaşılır dedi
Ama ben bu adama güvenebilir miyim şimdi
Bu adama güvenmeyebilirsin ama 'sozune güvenilmez bir insan'dan kaçıp geleceğin ülke Türkiye. Sence burası sözünü tutan işverenlerin, eğitimcilerin olduğu bir yer mi??
Özellikle büyükşehir dışındaki üniversiteleri kastediyorum; benim tanıdığım o kadar çok arkadaşım var ki, yıllarca okuyup edip,dil sınavından da güzel puan alıp , olumlu geçen tüm süreçlerden sonra ayan beyan birisinin yeğeninin önüne geçtiği... Aynı şekilde akademi sürecinde bir arkadaşım devamlı gördüğü 'adrese teslim akademik kadro ilanlari' paylaşır. Yani mesela bir okula öğretim görevlisi alınacak ama öyle saçma özellikler istiyor ki 'şu alanda basılı eseri olacak' gibi, bir sürü insan diğer özelikleri tutsa da ilanda belirtilen alanda basılı eseri (bazen daha da saçma şeyler) bulunmadığından alınmıyor. Peki kim alınıyor? Soyadı önemli biriyle ortak olan bir vasıfsız.
Burada paylaşmak için iki saniye internet harcadım ve bunu buldum mesela;
İktisadi idari bilimler fakültesi- yöneylem için açtıkları kadroda 'saglik ekonomisi alanında doktora yapıyor olmak' şartı getirilmiş. Peki neden? Çünkü alacakları kisi sağlık ekonomisi alanında doktora yapmış :)
Daha fazlasını okuyup sinir olmaak için
eksisozlik linkini buraya bırakıyorum. Twitter'da da paylaşılır hep...
Onun dışında adam 25bin artı okul taksidi demis de 25 bin vermiş, sözünü tutmamış. Benim çok yakın arkadasimin başına gelen bir olayı anlatayım; çocuk türk değil ,turkiyede siyaset üzerine doktora yapiyor. Arasıra kendi sosyal medyasından güncel olaylara karşı görüşlerini paylaşıyor... bunlardan birinin bir ekran görüntüsünü alıp cimer'e şikayet etmişler. Çocuğun hem bursu kesildi, hem sağlık sigortası kesildi. Az kaldı okulu bırakıp dönecekti ama bir şekilde yolunu buldu, idare ediyor. Yani değil ki 29 demişlerdi, 25 yatırdı. Türkiye'de sadece attığın bir post yüzünden yıllar boyunca bursundan olabilirsin (daha beteri de olabilirsin ama konumuz bu değil tabii)
O yüzden bu düşüncelerin, eyleme dökme isteğin çok yersiz. Bu arada terazi burcu musun? Benim tanıdığım terazi kadınları da haksızlığa gelememe adı altında yanlış kararlar alabiliyorlar. Oysa olay dışarıdan bakana göre hayatın doğal akışına uygun,yaşanabilecek bir olay. Ama terazi kadınına göre 'mucadele edilmesi gereken bir haksizlik'
Son olarak, tüm mesajlarını okuyunca çıkarttıgim sonuç; konfor alanından çıktığın için beynin geri dönmen için seni ikna etmeye çalışıyor. Hepimize olur, çünkü bilinmezlik korkutucudur insan vücudu için. O da bizi böyle manipüle eder işte:)