Kandırılmayı hakeder mi?

Bakir olmadığı halde bakire bir kızla evlenmek isteyen bir erkek kandırılmayı hakeder

• Evet çünkü kendisi yapmış,böyle bir şey istemeye hakkı yok

OY: 45 66,2%
  • Hayır haketmez.herkesin tercihidir yapmış olsada kriteri bu

OY: 23 33,8%

• Ankete Katılan
    68
herşeyden önce ben babamın evindeyken babmın gözünün içine baka baka ben bir erkekle yattıktan sonra babamın evine gidpte yüzüne bakıpta o lokmayı yiyemem ve babamın evinde uyuyuyamam bu bana ters kim ne yaparsa yapsın ama ben böyleyim ve fikrim de bu allah herkese akıl fikir ve namus vermiş bunu nasıl kullanan varsa kullansın ama ben böyle aklımı kullanıyorum diye de kimse beni yargılayamaz ve hak sahibi olamaz benim üzerimde ...
sadece eşime ve babama böyle olmak istedim ve yaptım çok şükür her genç kızın başına inşallah!

iyi ben bence sevmek bir kere olur özeldir benim özelim namusumdur 2 bacak aramdadır ve böyle de olacaktır...ben her önüme gelenle çıkacak ve her önüme gelenle yatacak birisi değilim olmakta istemem ...elbette etrafımızda çok fazla namusu 2 bacak arasında görmeyen insan var allah herkesi ayrı yaaratmış beni böyle onu böyle ...kim naparsa yapsın ama ne benim canıme ne onuruma asla laf söletecek bişi yapamam yapmadımda yaptırmamda çünkü bence evlilikte olacağı üzere bakirelik 2 bacakj arsındadır ve eşe aittir!

burada her önüne gelenle birlikte olan kadından bahsetmedim. dikkatinizi çekerim. sevdiği erkekle beraber olmuş kadından bahsediyorum. önüne gelen kişiyle beraber olan erkekte olsa kadında olsa hazetmem... o konu çok farklı. ama sevdiği erkekle beraber olmuş kadına da namussuz asla demem.. onursuzda demem....bunu dersem günah işlemiş hissederim kendimi.............

burada her önüne gelenle birlikte olan kadından bahsetmedim. dikkatinizi çekerim. sevdiği erkekle beraber olmuş kadından bahsediyorum. önüne gelen kişiyle beraber olan erkekte olsa kadında olsa hazetmem... o konu çok farklı. ama sevdiği erkekle beraber olmuş kadına da namussuz asla demem.. onursuzda demem....bunu dersem günah işlemiş hissederim kendimi.............
sevmek buysa eğer sadece biz sevmiş oluyoruz ama demi?
sevdiğin erkek senin için ne yapmış ki acaba?
sevdiğine verecek en değerli şeyin bu ise daha sonra vereceğin nedir?
yada
sevdiğinin sana vereceği nedir?
bunlarla muamma içinde yaşamaya hazır olan herkese sevgilerimle sevgilerine saygı duyarım......

erkekler herşeyi yaşayacak , her türlü zevki tadacak, ama kadına gelince, dur sen sakın yapma... namus nedir biliyormusunuz. iki bacak arası değildir,...namus, dürüstlüktür, doğruluktur, arkadan vurmamaktır, hırsızlık yapmamaktır, onurlu olmaktır, sevdiği erkekle beraber olmuş kadın,bu durumda namussuz mudur.sizin bu yazdığınıza göre öyle demek. ne kadar acı. ....... soyadı. neden soyadı. sizin soyadınız yok mu. onun soyadını aldığınız zaman, o size çok büyük lütufta mı bulunuyor..
erkekte bakirelik arayan kadına acımak. neden.... erkek ararsa kadında arayacaktır....çünkü bizler insanız önce ve eşitiz.
ben ne erkekte ne kadında bakirlik ve bakirelik aranmasını doğru bulmuyorum. bu yüzden ne kızlarımız öldürülüyor ne kızlarımız, evden kaçıyor.... ah. keşke bu düşünceler olmasa. ama okudukça bu düşünceleri gördükçe çok üzülüyorum. bunları yok etmek için daha çok bekleyeceğiz demek...

Aynen katılıyorum ağzınıza sağlık..

sevmek buysa eğer sadece biz sevmiş oluyoruz ama demi?
sevdiğin erkek senin için ne yapmış ki acaba?
sevdiğine verecek en değerli şeyin bu ise daha sonra vereceğin nedir?
yada
sevdiğinin sana vereceği nedir?
bunlarla muamma içinde yaşamaya hazır olan herkese sevgilerimle sevgilerine saygı duyarım......

inanın ne demek istediğinizi anlamadım. düşünüyorum düşünüyorum ,okuyorum yine anlamıyorum neyse..:delphin:

her iki tarafta
kandırılmayı haketmez
eger bişey yasanacaksa öncesi ve sonra kişiler birbirlerine dürüst olmalı bence
önce yasanmışlık olayına gelince herşey yasanbilir karışılıamz

bu güzel günde herkese mutlu yıllar diliyorum ve herkese sevgiyle yaşanacak kadar özel ve evlilik kadar güzel müesseseye saygı diliyorum....
EŞLERİMİZİ DEĞİL ÖNCE KENDİMİZİ İNANDIRALIM YANLIŞ YAPMADIĞIMIZA EĞER BUNA İNANIYORSAK İŞTE O AN KİMSE İÇİN SORUN YOKTUR ZATEN!
KARŞIT FİKİRLERE BİLE!

ben bişey yaşamadıysam eşiminde yaşmamsını isterdim ama olmadı neyseki biz dürüst bir evlilik yaptık ikiyüzlülük ylan yoktu
soruya gelince bence hakeder sen kendini ne sanıyon be dangalak adam dimi ama bende çok kızarım bu tüğr maymunlara

anlamadığım şey şu ki,
evlendikten sonra, sevdiğin erkekle yatınca da aynı babaya bakıyorsun, evlenmeden önce sevdiğin erkekle birlikte olunca da aynı babayla bakışıyorsun...

evlilik akdi, tüm cinselliği meşruiyete bağlamaya yetiyor...

ama ondan önce de kişilerin kendi değerleri, hisleri, dürtüleri ve felsefeleri var...yetiştirilme tarzına girmeyeceğim. ailevi rahatlığım, benim sevdiğim erkekle birlikte yaşamama izin veriyor değil elbette.

fakat, evliliğin cinsellik üzerindeki fonksiyonunu çözebilmiş değilim açıkçası...evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşanınca, evliliğin özelliği heyecanı bozulur diyorsunuz.
e peki o zaman evlilik sadece ilk geceden ibaret....ikinci geceden itibaren heyecan bitti...size göre. evlilik illa ki ilk gece görülecek kan ile heyecan kazanacaksa, olmasın öyle evlilik, ben almayayım...

konunun ana fikri de buna paralel nitekim, evliliğin ilk günü kan görmeye şartlanmış erkek, kandırılmayı hakeder...oh olsun öyle erkeğe(!)

Beyaz gelinliği eğer ilk kez giyeceksek ve bu ilki eşimizde yaşamka tam anlamıyla onunda bizimde hakkımıız diye düşünüyorum...namus 2 bacak arasındamıdır hayır ama bunu alışkanlık haline getirip her birlikte olduğu insanla yapan bayan için olursa evet bence namus 2 bacak arasındadır...erkeklerin bu konuya bu denli bakmalrı bence doğru illaki ve illaki bayan bakire olmalıdır bence bir erkekte herşeyi yaşamış ve görmüş olmalıdır ki daha öncekilerden bizi ayırt edebilsin ve evlendikten sonra sadece bizim onlar için kendimizi sakladığımızı ve en değerli şeyi namusumuzu onlara verip onlarında bize verdikleri soyadına layık olduğumuzu görmeleri ve göstermeleri için bence bakire olmak şarttır erkekte bakirlik arayan bayana da bence yazıktır!

resmen şok oldum bu yazıyı okuyunca
tamam bir kız için evlilik öncesi cinselliğe karşı olduğunuza saygı duyuyorum(ki bende öyle düşünüyorum,ama yapana da farklı ortamda yetişenede saygım sonsuzdur)

ama bu ne demek bakire olmak şarttır erkekte bakirlik arayan bayana da bence yazıktır

bu hangi akla mantığa sığmaktadır :uhm:
ben kendimi kocam için saklayacağım ama kocam benden önce herşeyi yaşasın öğrensin :bbo:
eğer öğrenilecek birşey varsa bende o da ayrı ayrı öğrenmeliyiz,yada ilk gece bir araya gelen iki insan insanlık iç güdüleri ve okuduğu kitaplarla edindikleri bilgilerle sanırım sağlıklı bir ilişki gerçekleştirebilir. şakkıdı
ama burda kadınlara resmen bir hiç gibi bakmışsınız,kendinize de mi hiç saygınız yok????erkektir herşeyi yapar ama biz namusumuzu korumalıyız öyle mi :1shok:

eğer evlilik öncesi cinsellik namussuzluksa(!) erkeğinde bir namusu vardır erkekte buna göre değerlendirilir :delphin:

Beyaz gelinliği eğer ilk kez giyeceksek ve bu ilki eşimizde yaşamka tam anlamıyla onunda bizimde hakkımıız diye düşünüyorum...namus 2 bacak arasındamıdır hayır ama bunu alışkanlık haline getirip her birlikte olduğu insanla yapan bayan için olursa evet bence namus 2 bacak arasındadır...erkeklerin bu konuya bu denli bakmalrı bence doğru illaki ve illaki bayan bakire olmalıdır bence bir erkekte herşeyi yaşamış ve görmüş olmalıdır ki daha öncekilerden bizi ayırt edebilsin ve evlendikten sonra sadece bizim onlar için kendimizi sakladığımızı ve en değerli şeyi namusumuzu onlara verip onlarında bize verdikleri soyadına layık olduğumuzu görmeleri ve göstermeleri için bence bakire olmak şarttır erkekte bakirlik arayan bayana da bence yazıktır!

Bence size yazık....:kahve:

canlar soru bekaret önemlimi değil;soru şu
herşeyi yapan bir erkek kandırılmayı hakeder mi?(ki bence eder)

ben sonuna kadar, konu ne olursa olsun, bedelinin dibine kadar ödenmesi karşılığında bile dürüstlükten yanayım.:1closedeyes:

yalan; sonunda gelir döner dolaşır insanın boynuna dolanır, hiçbirşey gizli kalmaz; en olmadık zamanda insanın karşısına tokat gibi çıkar. yasakkelime

bu genel görüşümden sonra konuya dönersem;

çift taraflı dürüstlüktür tercihim.
geçmiş geçmiştir önüme bakarım.
erkeğin ne yaşamış olduğu talebiyle doğru orantılı olmaması gerekir.
kandırılmayı hak eder diyemem, çünkü dediğim gibi kandırma taraflısı olamam ben.

ama işin diğer boyutu da; hayatını paylaşmayı düşündüğün insanı kandırmak ????
bence bu da kötü..:delphin:

kandırılmayı hak edermi bilmem ama bakire olmadığıiçin karşısındakine laf etmeye hakkı yok böyle adamların.

siz böyle bir adamla hayatınızı geçirmeyi (kendisi yapıp size dayatmada bulunan) kabul ediyorsanız, sizin de bazı kurallarınız olacaktır elbette, hakeder.

evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşanınca, evliliğin özelliği heyecanı bozulur diyorsunuz.
e peki o zaman evlilik sadece ilk geceden ibaret....ikinci geceden itibaren heyecan bitti...size göre. evlilik illa ki ilk gece görülecek kan ile heyecan kazanacaksa, olmasın öyle evlilik, ben almayayım...

konunun ana fikri de buna paralel nitekim, evliliğin ilk günü kan görmeye şartlanmış erkek, kandırılmayı hakeder...oh olsun öyle erkeğe(!)

Tebrik ediyorumm a.s.

hayır haketmez
eğer böyle bir konu yüzünden karşımdakini kandırmaya gerek duyuyorsam kendimlen barışık değilimdir hata yaptığımın arkasında değilimdir
eğer evlilik öncesi bir berberlik yaşamıssam bunu açık açık söyliyebilmeliyim, heleki kendisi bakir olmayan birisi böyle bişeyi talep ediyorsa onu kandırmaya gerek duymam zaten ona hesap vermek zorundada değilimdir

Back
X