Kanser... Yaşamak İstememek... Eşim...

Okurken içim sızladı ya Rabbim şifa versin sizi çok iyi anlıyorum duadan başka elimden bişey gelmiyor

Valla artık vefa eksikliği mi. Merhametsizlik mi. Düşüncesizlik mi... olgun olmamak mı? Şımarıklık mı.

Neredeyse 40 yaşında adam. Saatlerce nasıl uyanamaz. Benim aklım almıyor artık. Benim kaprisimin çekileceği yerde ben kpris çekiyorun çocuk gibi hem de. Üç yaşında çocuğa iki kere kalk desen kalkar.

Kemoterapide o kafasını telefondan kaldırmazken etraftaki insanlar yardım etti bana oturup kalkmama. Tuvalete gidecektim ortada yoktu kendi başıma kalktım, serumu aldım elime, gittim. Tabi bir kolumda damar yolu oturmak kalkmak giyinmek mesele. Yolda dönerken yakaladı. kordidorda 80 kişinin önünde bağırıyor bana. Neden ondan önden yürüyormuşum onu delirtecek miymişim. Yatağa geri geldik hemşirenin çağrılması gerek serumu başlatması için. Tabii hemen vıınn gitti en uzaktaki koltuğa otırdu telefona gömüldü. Hemşireye yine ben seslendim hayvan gibi şiş boğazım çıkmayan sesimle.

Ben ona seslenseymişim bana yardım edermiş hep. Millet hastasının dibinden ayrılmıyor, ben 10 metre öteye ona seslenecekmişim bana yardım et diye. Sağdaki soldaki hasta yakınları yardım ettiler sağolsunlar.

Öleyim de rahat rahat sonsuza dek telefonla oynasın, sabaha dek nette takılsın gerçekten bunu istiyorum.

Demeyin öyle. Umut hep vardır. Sıkı sıkı sarılın hayata. Kimse için değil, kendiniz için. İsteyin, inanın, dua edin.. Kimin ne şekilde öleceğini Allahtan başkası bilemez. Siz bi silkelenin hele, bi kendinize gelin, bi sarılın dört elle hayata, sonrası çok güzel olacak inşallah. Geçmiş olsun..

Savunma mekanizması mı geliştirdi acaba? Sizi böyle gördükçe kahroluyordur belki ifade edemiyordur.erkekler dengesiz olduğu için bu geldi aklıma. Hani acımayın kendinize diye.daha once nasıldı ilişkiniz? Allah şifa versin siz niye ölecekmişsiniz ayrıca iyilesin boşayın madem

neden onun için ölesiniz ki?
kendiniz için yaşasaniz?
emin olun daha kolay.
zaten hepimiz öleceğiz zamanı gelince.acele etmeye dua etmeye ne gerek var ki?
3 günlük yalan dünyada sırf baskalari rahat etsin diye niye biz ömrumuzden verelim?
onlar ne yapıyor? bakın eşiniz bile kendi keyfine düşmüş siz bu durumdayken.
yapmanız gereken kendiniz için iyi olmak.
kendiniz için yaşamak.
dik durun.güçlü olun.hastaliginizi yenin.
sonrada nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın.
inanıyorum ki basaracaksınız.
size Allahtan sifa ve güç diliyorum.
umarım bundan sonra hayat sizin için çok daha kolay ve güzel olur

Radypterapi için yurtdışına gittik o da benle geldi işten izin alıp. Sağolsun. Sağolsun ama ilk bir ay yanımda durmaya bile katlanamıyordu. 24 saat telefona bakıyordu dışarıda gezerken bile. Artık ölecem diye suratıma bakmaya mı katlanamıyor... bilmiyorum. Ama benim de ihtiyacım var ona.
Keşke olmasa hayat boyu hep kendi keçemi sudan çıkardım keşke hiç kimseye muhtaç olmasam ama lanet olsun ki şu anda muhtacım ilerde büyük ihtimal daha da çok olacağım.

Çok dokundu yazdıklarınız. Keşke elimden birşey gelse. Allah sizi sevindirsin. Hiç ummadığınız bir anda derdinize derman bulursunuz inşallah.

Allah Şafi ismiyle bütün hastalara ve size şifa versin.kimseyi kimseye muhtaç etmesin.kimin ne olacağı hiç belli olmaz bu hayatta.sizde kendinizi toparlayıp güçlü olmaya ve moralinizi hep yüksek tutmaya çalışın.Allah yardımcınız olsun

Birde tabiki siz daha iyi bilirsiniz ama eşiniz belki de siz kaybetme korkusunu bastırmak başetmek için telefona sarmış olabilir. Erkekler bizler kadar iç dünyalarını konuşarak ifade edemiyorlar. Sizin için elimden birşey gelsin çok isterdim.

Allah razı olsun

Geçmiş olsun... Allah yar ve yardimciniz olsun .eşinizin kaprisini çekmeyin ne yaparsa yapsin kendinizle ilgilenin

Çok gencsinizdir muhtemelen kolaylıkla atlatabileceginize inanıyorum alıp karşınıza konuşsanız değer mı? Benim annem vefat etmeden 1 ay yoğun bakımda kaldı haftada 1 2 kez girme hakkımız vardı 27 yıllık eşi yani babam 1 kez bile girmedi yanına. Ben dayanamam dedi sevmediğinden değil ama değişikler işte. Bize de siz de gitmeyin psikolojiniz bozulmasın derdi. Sonra da siz benim evlatlarimsiniz ben once sizi düşünürüm derdi. Allah'a dua ediyorum sizin icin bugünler geçsin bir daha hiç gelmesin

Ohooo siz böyle yaparsanız olmaz ama. Önce kendinizi önemseyin. Sizin evrenizde olan hastaların akıbeti sizi ilgilendirmez. Siz başka bir insansınız. Genetiğiniz, DNA nız, bağışıklığınızı onlardan farklı. Siz tedaviye odaklanın. Her hasta şahsına münhasırdır. Onlarda etki etmemişse sizde de etki etmeyecek demek değildir bu. Eşinizi de sallamayın bu süreçte. Kendinize odaklanın.

Rabbim şifalar versin. Bırakın eşiniz nasıl isterse öyle yapsın. Bir de onu ttakmayin bu halde. Belki de aşırı üzüntü böyle şeyler yaptırıyor ona. Herkes acıya farklı tepkiler verir. İnaniyorsaniz eğer maneviyatinizi güçlendirecek seylere yonelin.

Okuyunca insan kendi dert ettiği şeylerden utanıyor.
Allah yar ve yardımcınız olsun.Çektiğiniz sıkıntıların herbiri günahlarınizin yok olmasına vesile olsun inşallah. Böyle düşünün çünki hiçbir acı hastalık sebebsiz değildir.
Ve en önemlisi bunun farkında olup isyan etmeden sabretmeniz. Allah sabrınızı artırsin şifa versin inşallah. Şifa onun elinde .Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…