Ben bu alkollü mekan olayını anlamıyorum.Yakın bir tanıdığım,alkollü diye tanınmış bir balık lokantasındaki yemeğe gitmemişti.Mekanda alkol veriliyorsa ne olacak ki ? Sen içmezsin,masanda da içilmiyorsa ötesi seni ilgilendirmez.Yok bulaşık bir yıkanıyormuş,yok o bardakla daha önce içki içilmiş olabilirmiş.Bu kadar incesine girerseniz hayat çekilmez olur,sürekli paranoyayla yaşarsınız.Günah olan,o bardakla içki içilmiş olma ihtimali değil,sizin içki içmeniz.
haha laf işitmişm gerçekler işlerine gelmeyince kuduranların hazımsızlıklarını dinlemek ne güzel.. ataların bir lafı vardır kılda keramet olsa arkanda çıkmaz diye bildin mi
Bu düşünce çok saçma zaten mesela.bicakla ekmek de dograniyor insan da olduruluyor bu tip detaylara yaşanmaz ki. Keşke herkes sizin gibi dusunseBen bu alkollü mekan olayını anlamıyorum.Yakın bir tanıdığım,alkollü diye tanınmış bir balık lokantasındaki yemeğe gitmemişti.Mekanda alkol veriliyorsa ne olacak ki ? Sen içmezsin,masanda da içilmiyorsa ötesi seni ilgilendirmez.Yok bulaşık bir yıkanıyormuş,yok o bardakla daha önce içki içilmiş olabilirmiş.Bu kadar incesine girerseniz hayat çekilmez olur,sürekli paranoyayla yaşarsınız.Günah olan,o bardakla içki içilmiş olma ihtimali değil,sizin içki içmeniz.
sen onların basörtusune karışırsan onlar da senın açık saçına karışır öyle değil mi? mudahale mudahaleyı doğuruyor. kız ısrarla konuyu saptırmayın dıyor, sen saptırmaya çalışıyorsun. ayıp
belki kokusu gelir burnuna ne biliyorsun
ben başörtüsüne karışmıyorum ki konu sahibine bir şey dedim mi, benim derdim bunu sanki dinde yeri olan bir şeymiş gibi sunup baskı yapmaya çalışılması foruma üye olduğum günden beri sürekli böyle bir gizli baskı var. buna karşıyım.
bana biraz abartıyorsunuz gibi geliyor
2 yıldır bu forumdayım hiç öyle bir baskı hissetmedim
baskı dediğimizde insanlar birilerinin etrafını sarıp al bunu tak demesi geliyor hayır burada özellikle birisi ilgili konu açtıysa hemen bu dinin temel gereğiymiş bunu yapmayan dinden çıkarmış gibi sunuyor ki diğer üyeler kendilerini kötü hissetsin diye. asıl baskı budur.
Ya dedigim gibi cok hassas şeyler. Benim için problem yok bence dilediğinizi yapabilirsiniz. Sadece bunu yaparken madem iciniz rahat olmayacak ki kendiniz söylüyorsunuz neden yapasinizki. Yani izmir givi bir şehirde mutlaka mutlaka ama mutlaka canli muzik yapan alkolsuz yerler de vardır. Ayrica alkol almayan biri olarak o ortamlarin kokusundanda ambiyanstanda rahatsiz olabilirsiniz. Neyse icinizde bu kadar kalicaksa burda ne denirse densin aklinizdskini yaparsınız zaten. Ama emin olun öyle uhte kalincak bi durumda yok hani. Icip guzellesip sohbet edioruz:-DYok zorla olmadı hatta ailem erken daha dedi ama dinlemedim asla da pişman değilim ama o ortamda bulunmanin günah olacağını sanmıyorum şahitlik konusu da çok hassas bi konu ona bakarsanız ben tv izlerken de şahitlik ediyorum dayım içerken de alkol satılırken detamam sadece içmemek değil mesele ama ben orda edebimle muzigimi dinler çıkarım diyorum ama öyle olmuyor insanın içi rahat etmiyor alışılmış bi durum olmadığı için
hayır öyle düşünmedim
bırakın öyle düşünsün ne olacak
herksin dini anlayışı farklı
mesela ben ateistim ama çok freeyim kimse karışmeyo bana forumda
hayır öyle düşünmedim
bırakın öyle düşünsün ne olacak
herksin dini anlayışı farklı
mesela ben ateistim ama çok freeyim kimse karışmeyo bana forumda
ben ne düşünürdüm. eğer kendi halinde eğleniyorsan yani sınırlarını aşmadıysan ve alkol almıyorsan; kendinle ve hayatla çok barışık olduğunu ve sadece kendi hayatını yaşadığını, ne kendini ne de açıkları ötekileştirmediğini düşünürdüm.Merhaba kızlar. Ben izmirde yaşıyorum 14 yaşından beri kapaliyim canlı müziği çok merak ediyorum açıkçası gitmek isterdim ama bu şehirde alkolsüz canlı müzik mekanı ne yazikki yok aslında alkol almican nasılsa gir içeri dinle müziğini dimi ama tedirgin oluyorum insanlar tarafından yargılanmak istemem açıkçası. En çok korktuğum şey de başörtümu utandirmak olur. Ama heves, merak, gençlik işte siz ne dusunurdunuz bu konuyla ilgili. Başörtülü bi insanın da eğlenmeye hakkı var mı acaba?
evet fedakarlık çok önemli ben bunu da düşündüm ama kalkıp da bara gitmiyorum ya sadece bi cafe ve maalesef alkollü . Mesele.benim alkolden rahatsız olup olmamam da değil kim icerse icsin banane ama en ufak bi bakışta rahatsız olurum kötü hissederim düşüncesi. Aslında onlara ne dimi? Ama düşünmeden edemiyorum öte yandan dediğiniz şey de çok doğru.. Bazı şeylerden vazgecebilmek.Ben kendime yakıştıramazdım.
Duruşunuzla ilgili bir şey bu.
Tesettürü seçerken bazı şeylerden vazgeçebilmek en güzeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?